Home » Archief » Sylvana Simons is niet gezellig


[16.02.2019]

Sylvana Simons is niet gezellig

Peter Breedveld


Foto: Daily Portrait

Ik kijk vrijwel geen televisie, behalve Netflix. De nieuws-, actualiteiten-, en praatprogramma’s sla ik allemaal over, die dienen meninkjes van rechtsige mannen op over nieuwsfeiten die ik gedurende de hele voorgaande dag tot me heb gekregen via de sociale media.

Maar de televisie staat altijd aan in mijn fitnesscentrum, en dan zie ik bijna altijd Özcan Akyol. Op Twitter zie ik vaak fragmenten uit televisieprogramma’s langskomen, dan zit Özcan er meestal ook bij. Laatst was ik vroeger dan normaal aan het fitnessen, toen was er een herhaling van Jinek op; weer Özcan Akyol. En net kreeg ik een aankondiging voor ogen van de Vrijheidscolleges en raad eens wie er in een college zijn visie op vrijheid komt geven? Özcan Akyol. En Aafke Romeijn ook, trouwens.

Özcan Akyol is overal. Vroeger was Zihni Özdil overal, maar die lijkt sinds een paar maanden spoorloos. Moet ik toch eens gaan uitzoeken, trouwens. Nu luistert heel wit Nederland ademloos naar wat Özcan Akyol te vertellen heeft. Soms is Akyol niet op televisie, dan neemt Fidan Ekiz de honneurs waar.

Zwartharige Wierd Duk

Dus dan kun je zeggen: mensen klagen dat de media te wit zijn, maar kijk, constant Özcan Akyol op de tv, en anders Fidan Ekiz. Dus wat lul je nou. Maar Akyol is een Johan Derksen van kleur, iets sympathieker wel, en Fidan Ekiz is een zwartharige Wierd Duk. Ik denk dat ik haar nog onsympathieker vind dan Duk.

Nederland wil best allochtonen op tv, maar die moeten geen eigen mening hebben. Akyol vind altijd wat-ie op Twitter heeft gezien dat iedereen vindt. Dat DENK polariseert, dat incassobureau’s de mensen helemaal niet helpen, dat we asielzoekers geen valse hoop mogen geven. Ekiz vindt dat Jan Roos absoluut niet racistisch is en dat we niet moeten wegkijken voor het gevaar van de islam.

Tuurlijk, er komen ook andere allochtonen aan bod. De afgelopen week was iedereen in de ban van Sylvana Simons en de week daarvoor was Selçuk Öztürk de gelukkige. Maar zij dienen als schrikbeeld. Sylvana Simons polariseert en Selçuk Öztürk polariseert. Ze voeren identiteitspolitiek. Voordat Simons en Öztürk de politieke arena betraden, voerde niemand identiteitspolitiek. Iedereen was gelijk, de leeuw lag samen met het lam en de witte Nederlander met de Surinamer, maar toen kwam Sylvana Simons en nu is iedereen zich opeens bewust van het verschil in huidskleur. We zijn als Adam en Eva die van de Boom der Kennis hebben gegeten, daartoe verleid door slang Sylvana Simons.

Gastvrij en tolerant

Sylvana Simons is niet gezellig. Die wil het hebben over racisme en het disproportionele geweld van de politie, dat is polariserend. Polariseren is het ergste dat er is. Erger dan racisme. Racisme is gezellig, kijk maar naar Johan Derksen, die vinden we gezellig. Dat racisme benoemen, dat is polariseren. Niet gezellig.

Sylvana moet haar mond houden. Van Özcan Akyol en Fidan Ekiz willen we er graag meer. We willen spiegels die ons constant vertellen dat wij de mooiste van het land zijn. Zo tolerant, zo gastvrij en ruimdenkend. Die andere allochtonen, die! die bedreigen de democratische heilstaat, met hun gepolariseer!

Mooie ovens van Hitler

Wilders vinden we ook niet meer gezellig. Die polariseert ook. Na het weekend is ‘m dat alweer vergeven, maar steeds meer mensen vinden het Forum voor Democratie veel gezelliger. Die leveren straks een senator die het jammer vindt dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn, en die het mooi zou vinden als er een jood wordt doodgeschoten, maar dat is niet polariseren. Polariseren is als je een onderzoek voorstelt naar de normalisering van dit soort gedachtegoed in de politiek, zoals die vermaledijde Sylvana Simons weer deed.

Dat is niet hoe we in een democratie met elkaar omgaan, mevrouw Simons!

 


(Met dank aan Ruud Hendriks)

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Het afgelopen jaar ben ik als verdachte verhoord op het politiebureau en ging ook het klagen bij mijn baas weer een nieuwe, onverkwikkelijke fase in met de fascistische troll Jan Dijkgraaf. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 16.02.2019 @ 11:03

[Home]
 

1 Reactie

op 16 02 2019 at 11:13 schreef Peter:

Huilen en sneren over “slachtofferschap”? Leesfrontaalnaakt@gmail.com. U loopt dan wel kans om in de brievenrubriek te eindigen.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS