Home » Archief » Toedeledoki, referendumwet! Met dank aan GeenPeil


[17.02.2018]

Toedeledoki, referendumwet! Met dank aan GeenPeil

Peter Breedveld

Ik heb me toch een leedvermaak om de ontreddering bij Domrechts en Laflinks vanwege het afschaffen van de referendumwet! Dit Feest van de Democratie, decennialang aan de mensen verkocht als hét wondermiddel tegen een ziekte die nooit bestaan heeft, namelijk onvrede over de politiek, is drie jaar geleden effectief de nek omgedraaid door GeenPeil, de beweging die onder aanvoering van Jan Roos een referendum organiseerde tegen het Oekraïneverdrag, waarvan zelfs Roos niet eens wist wat daar in stond.

GeenPeil bleek een orgie van leugens, haatpropaganda en corrupt gesjoemel met EU-subsidies. Schijten op de democratie noemde ik het, en dat was geen woord teveel gezegd. De organisatie van GeenPeil gaf gewoon openlijk toe dat het Oekraïneverdrag ze geen reet interesseerde, maar dat het ging om het saboteren van de EU. Slopen omdat het kan.

Dreigement

Het ging precies zoals ik bij aanvang al had voorspeld: omdat het om een raadgevend referendum ging, betekende een ‘nee’ tegen het Oekraïneverdrag niet dat de regering verplicht was de steun aan het verdrag in te trekken. Dat deed ze dan ook niet en dat wordt dan door schreeuwers als Bart Nijman uitgelegd als democratie-haat, of ‘demofobie’. Nijman heeft overigens nooit zijn dreigement aan het adres van Mark Rutte uitgevoerd en de hordes boze burgers die GeenStijl-hoofdredacteur Marck Burema naar het Binnenhof zou sturen, bleven ook gewoon lekker thuis op de bank naar Idols kijken.

Dat was in Den Haag, zelfs voor D66, de geestelijke vader van het referendum, meteen het bewijs dat het referendum waardeloos is als instrument, dat het de democratie eerder bedreigt dan vergroot, dat er valse verwachtingen mee worden gewekt want de burger is er te stom voor. Hij heeft geen idee waar hij voor of tegen stemt en hij heeft geen idee wat ‘raadgevend’ betekent. Hij doet gewoon als een mak schaap wat een dwaas met een matrozenpetje zegt. Weg ermee, dus.

Krokodillentranen

Mwoehaha! En kijk ze nu krokodillentranen huilen over het kapotmaken van de democratie, de GeenPeilertjes! Ze willen nu een referendum over de afschaffing van het referendum maar dat gaat ‘m niet worden, jongens. Weet je nog: krap veertig procent kwam opdagen voor het vorige referendum, een minieme meerderheid daarvan zei ‘nee’ tegen het verdrag (omdat ze op GeenStijl gelezen had dat Oekraïne de MH17 naar beneden had geschoten), een meerderheid bleef thuis, veelal uit protest. Niemand wil je kutreferendum. Je hebt laten zien dat je het alleen maar opzichtig gebruikt om dingen kapot te maken. Houden de meeste Nederlanders gewoon niet van. Ze willen rust in de tent.

Nogmaals: we hebben in Nederland een prima functionerende democratie. Elke vier jaar kiezen we volksvertegenwoordigers die de dossiers lezen waar wij geen tijd voor hebben om een afgewogen beslissing te kunnen maken over zaken waarover wij ons slechts oppervlakkig kunnen laten informeren. Er is inspraak, je kunt lobbyen, opiniestukken schrijven, je volksvertegenwoordiger mailen en als het dan toch allemaal niet uitpakt zoals je wilt, kun je vier jaar later op een andere volksvertegenwoordiger stemmen. Doet bijna niemand, want uiteindelijk vinden de kiezers hun hypotheekaftrek belangrijker dan het Oekraïneverdrag en daarom wordt het bijna altijd weer een kabinet waarin een aantal partijen zich moet laten rimmen door de VVD.

Diervriendelijkheid

Maar zelfs de Dierenpartij heeft de afgelopen jaren wezenlijke veranderingen teweeg weten te brengen op het gebied van milieu en diervriendelijkheid, wat bewijst dat er met iedereen rekening gehouden wordt in het parlement. U wilt een inhumane behandeling van vluchtelingen: iedere partij behalve DENK regelt dat voor u. U wilt Marokkanenhaat, u krijgt Marokkanenhaat.

Ophouden dus met dat gemekker. De afschaffing van de referendumwet is good riddance of stinking rubbish.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.02.2018 @ 11:40

[Home]
 

1 Reactie

op 17 02 2018 at 11:41 schreef Peter:

Iets te mekkeren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS