Home » Archief » Veiligheid über Alles


[26.09.2020]

Veiligheid über Alles

Peter Breedveld


Illustratie: Yamamoto Takato

Eén van de dingen die me het meeste storen aan de VVD, is dat ze zo inconsequent is in het volgen van haar principes. De VVD is liberaal, dus ik kan een heel eind mee in de eigen verantwoordelijkheid die ze preekt, zelfs als het gaat om gedrag dat de volksgezondheid in gevaar brengt. Ik weet waar het vandaan komt als er voetbalwedstrijden met publiek en supportersfeesten worden toegestaan, waar wordt geschreeuwd en getoeterd en massa’s dronken mannen tegen elkaar aanplakken. Ik vind het dom en gevaarlijk, maar ik begrijp het in de context van een ideologie die zo min mogelijk overheid wil en zoveel mogelijk vrijheid.

Maar het valt natuurlijk niet met dat liberalisme te rijmen dat de VVD in Rotterdam mensen wil verbieden om 2000 euro aan contant geld bij zich te hebben omdat, zegt de VVD, ‘geen enkele normale Rotterdammer met meer dan 2000 euro cash op straat loopt.’ Wie de godverdommese fuck heeft de VVD aangewezen als graadmeter van wat ‘normaal’ is? Hoe kun je mensen toestaan om het hele land in gevaar te brengen met hun voetbalwaanzin omdat dat ‘hun eigen verantwoordelijkheid is’ en tegelijkertijd, OP DEZELFDE DAG, met zo’n knijpkonterig kutvoorstel komen omdat iets volgens jou niet normaal is?

De VVD hoopt er de drugscriminaliteit mee aan te pakken (drugs gebruiken vind ik zelf ook een kwestie van ‘eigen verantwoordelijkheid’) en je ziet ook al waar het heen gaat: in hun toelichting geven de nep-liberalen aan dat ze bijvoorbeeld winkeliers wel willen toestaan met grote hoeveelheden contant geld over straat te lopen, ‘zolang je maar kunt verklaren waar het vandaan komt’. Een grote open uitnodiging aan de politie om etnisch te gaan profileren en een verraad aan de vrijheid waar je voor zegt te staan. Het druist in tegen het recht op zelfbeschikking om te moeten uitleggen waar het geld in je portemonnaie vandaan komt. Juist de VVD zou dat niet moeten willen.

Reactionaire kruideniertjes

Maar de VVD is natuurlijk niet echt een liberale partij, eerder een verzameling reactionaire kruideniertjes met een biedermeiermoraal. Dat ze iemand met veel geld op zak meteen labelt als een drugscrimineel vind ik niet half zo erg als die zinsnede ‘geen enkele normale Rotterdammer’. Eerst en vooral moet iedereen ‘gewoon normaal’ zijn: geen dure, flamboyante kleding, niet te luidruchtig, niet te poenig. Je moet een lul met een buikbuidel zijn, en met dezelfde lelijke unisex-jas als je wijf en je bezig houden met wie de mol is in Wie Is De Mol.

Niet zo heel lang geleden werden zelfs VVD’ers gelyncht als ze iets dergelijks durfden voor te stellen. Toen activistische Molukkers in de jaren zeventig een aantal treinen kaapten en een schoolklas gijzelden, waren er politici die voorstelden om voortaan een politieman in elke trein te zetten. Zelfs mijn racistische, superreactionaire vader zei toen dat we dat niet moesten willen, een politiestaat. Maar sinds 9/11 zien politici in hoe plooibaar iedereen wordt als je ze bang maakt en wordt de ene na de andere vrijheid ingeperkt. En mocht een regering iets vergeten, dan zijn er de journalisten die erop wijzen dat dit zomaar kan, dat dat zomaar mag, dat je zomaar een koffer bij je mag hebben bij de Dodenherdenking, dat je als filosofiedocent haar studenten zomaar een pittig dilemma mag voorleggen, en of daar niet snel een verbod op kan komen.

Kosmische orde

Nederlanders zijn toch al een volk dat geplaagd wordt door meervoudige angstoornissen. Overal voor oververzekerd, ingedekt tegen elk mogelijk risico, constant hyperventilerend over pedo’s en terroristen en Antillianen in de straat. Veiligheid is het toverwoord. Dan kun je ze alles maken. Dan laten ze zich visiteren, dan mag je alles van ze weten want zij hebben toch niks te verbergen want de MOGELIJKHEID dat er ergens iemand een regeltje aan zijn laars lapt en de kosmische orde verstoort. De Nederlander kan er niet van slapen.

Trots tweette de politie in Den Haag dat ze de de lockers op een school in Escamp had doorzocht en niets hadden gevonden. Escamp is, niet toevallig denk ik, een multiculturele wijk. Ik ben geschokt dat er zomaar politie op je school kan komen om, zonder verdenking, door je spullen te rommelen. ‘Hebben jongeren geen recht op privacy?’ tweette ik. En hop, daar diende zich het leger van hysterische zenuwenlijers weer aan dat me te verstaan gaf dat jongeren recht hebben op VEILIGHEID, want messen en wapens en drugs en alles. ALCOHOL, lieve mensen. Er is een paar keer wat gebeurd en de media schrijven “steeds meer” en “steeds vaker” en “docenten voelen zich onveilig” en de politie mag doen wat ze wil. “Better be safe than sorry“, tweette iemand.

Wat me vooral irriteert, is de minachting voor jongeren die veel volwassenen hebben. “Wat hebben ze dan in die locker dat zo privé is?” vraagt een vrouw. Ja, dat is dus privé. Je dagboek, je tampons, medicijnen voor het één of ander, weet ik veel. Je lunch. Ik zou gek worden als mijn lunch bepoteld werd door een politieagent. Vindt u het fijn als de politie even uw handtasje ondersteboven kiept om te zien of er iets illegaals inzit? Vrouwen schijnen steeds vaker pepperspray bij zich te dragen, of een mes. Better be safe than sorry. Of dat de politie je tuin komt omspitten, je leest immers in de krant over mensen die hun doodgeslagen vrouw daar begraven. Better be safe than sorry. Joost voldoet perfect aan het profiel van een kinderpornograaf, even preventief zijn computer doorzoeken. Veiligheid, weet je wel.

Pestprotocol

Wat ik me vooral herinner van die paar dodelijke incidenten op scholen is dat de dader jaren lang getreiterd en geterroriseerd werd onder het toeziend oog van docenten en schoolleiding, die steevast elke verantwoordelijkheid van zich afschoof met de verklaring dat het pestprotocol keurig was nageleefd.

Motherfuckers, doe dáár iets aan, doe iets aan het seksuele geweld op scholen. De politie heeft niks in die lockers in Escamp gevonden, maar ik geef je op een briefje dat er kinderen in de klas zitten in wie het vuur van de haat groeit.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.09.2020 @ 14:28

[Home]
 

1 Reactie

op 26 09 2020 at 14:28 schreef Peter:

Reageren? Denk om uw d’s en t’s! Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS