Home » Archief » Verplicht kijken: de Anne Frank-roast op Netflix


[31.05.2019]

Verplicht kijken: de Anne Frank-roast op Netflix

Peter Breedveld


Illustratie: Werner Klemke

Ik moet oppassen dat ik geen Bart Schut word die overal antisemitisme ziet, maar de bom die van de week ontplofte toen bekend werd dat op Netflix een ‘roast’ te zien is met Anne Frank en Hitler, liet Nederland weer van zijn meest antisemitische kant zien.

Pardon, is het nou ook al antisemitisme als je het smakeloos vindt om grappen te maken over hét symbool van de Holocaust, Anne Frank?

Jazeker! Want u moest lachen om Hans Teeuwen, die zei dat-ie na het lezen van Mein Kampf zin had om Joden te vergassen. U verdedigde, met gusto, Annabel Nanninga, die Teeuwens grappen nog een keer overdeed op Twitter. Nanninga beet een zekere Frans Taas toe dat ze waren vergeten hem in de mooie ovens van Hitler te gooien, ze schreef dat de rijke en machtige joodse gemeenschap van die lange tenen heeft, het kan u niets schelen, ze wordt lekker senator. Sjieke columnisten in sjieke kranten nemen het voor haar op, en voor haar recht om harde grappen te maken. Bart Nijman, die op joden scheldt als een Hitler met ADHD, wordt behandeld alsof hij een volkomen normale journalist is, mag aanschuiven bij Pauw, Elma Drayer hoor je er niet over. En je kunt geen krant of blad openslaan of er zit weer een journalist te zwijmelen bij Thierry Baudets NSB-opa Theo Hiddema, die de weduwe Rost van Tonningen een “sieraad voor de maatschappij” vond, omdat ze geen strafblad had.

Geen strafblad, maar wel een portret van Adolf Hitler aan de muur!

Grappige nar

Dit vindt u allemaal geen probleem. Theo Hiddema is de getapte jongen. Nou ja, gezellige opa, dan. U raakt opgewonden van Thierry Baudet, u bent het hartgrondig eens met Annabel Nanninga en Hans Teeuwen vindt u de grappigste nar van het land maar als een stelletje joden een paar grappen maakt over de Holocaust, dan gaat u apestront.

Kijk maar. “Doorgeslagen”, “Fucked”, “Walgelijk in het kwadraat”, “schaamteloos”, “respectloos”, “zieke grap”, “Van de pot gerukt! Delete jezelf!”, “Stelletje idioten”, “Hang naar krankzinnigheid”, “Ziekelijk; ongepast”, “Alle fatsoensnormen voorbij”, “Netflix komt er bij mij niet meer in”, enzovoort, und so weiter. Het ganse Nederlandse volk buitelt over elkaar heen om dit ten strengste af te keuren.

Ik geloof dat elk kwaliteitsmedium er een bericht over heeft gehad met als kop iets in de trant van: ‘Boosheid over Anne Frank-roast’. Daarin werd steevast iemand van de Anne Frank-stichting geciteerd die de roast niet had gezien, maar wel wist te melden dat het allemaal fout en smakeloos is.

Dus: extreemrechtse, witte, racistische, zelfverklaarde nazi-bewonderaars mogen harde Holocaustgrappen maken, maar joden niet? Sorry mensen, maar dat is antisemitisme.

Lachen om niet te huilen

Wel, ik heb de aflevering gezien. Ik vond ‘m goed, ik vond ‘m grappig, Ying Fu Li vindt ‘m niet grappig, maar die gozer weet niks van humor. Niet alle grappen zijn even geslaagd, sommige begrijp ik als niet-Amerikaan niet (wat een Volkswagen met Aziatische schoolmeisjes te maken heeft, bijvoorbeeld) maar ik heb vaker moeten lachen dan ik had verwacht, want ik ben niet een hele grote fan van die roasts. Als Hitler naar Anne Frank kijkt en zegt: “Anne Frank! I’ve been looking for you!” Hoezo is dat niet grappig? Als Anne Frank hem terugpakt met de sneer: “Guess what, Hitler, you’re being played by a Jew right now, and it’s the loudest, most annoying Jew we could find!” en je ziet dat Hitler z’n lachen nauwelijks kan inhouden, wat is daar smakeloos aan?

“Wij joden verzachten onze pijn altijd door erom te lachen”, zegt Jeff Ross, de gastheer van de show, in het begin. “Als we niet lachen, dan huilen we. En als we niet eten, dan huilen we ook (kom, Ying Fu Li, geef toe dat dat grappig is!)” Hij legt uit waarom Anne Frank is gekozen om te roasten: “Als we het over de Holocaust hebben, zeggen we altijd: opdat we nooit vergeten, en toch blijven er genocides plaatsvinden.” Ross zegt dat Anne Frank niet alleen symbool is voor de slachtoffers van de nazi’s, maar ook voor de vluchtelingen die nu worden geweerd door ons.”

Vluchtelingen verdrinken

De roast is doorspekt met dit soort statements. Het is niet echt Anne Frank die wordt geroast (milde speldesprikjes zijn het, zoals “I’ve read all your book”), maar de opportunistische Roosevelt (“Until the Japanese bombed Pearl Harbor, you didn’t give a shit about me“, schreeuwt Hitler naar Roosevelt) en wijzelf. “Je werd van je ouders gescheiden en in een kooi gegooid”, zegt Ross tegen Anne Frank en dan naar het publiek: “Komt u dat bekend voor?”

Keiharde, urgente satire, meer integriteit dan in alle afleveringen van Pauw bij elkaar, meer menselijkheid dan in ons vluchtelingenbeleid. Wie hier op gaat zitten schelden, terwijl wij een senator krijgen die de ovens van Hitler verheerlijkt, terwijl wij duizenden vluchtelingen opzettelijk laten verdrinken en ze uitschelden voor ‘dobbernegers’: die is een vieze vuile hypocriet.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 31.05.2019 @ 18:02

[Home]
 

1 Reactie

op 31 05 2019 at 18:03 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS