Home » Archief » Waarom de gereformeerden bestreden moeten worden


[09.10.2021]

Waarom de gereformeerden bestreden moeten worden

Peter Breedveld


Scène uit Tetsuo the Iron Man (Tsukamoto Shinya, 1989).

Eerst twee disclaimers: ik ben niet één van die fanatiekelingen die het bijzonder onderwijs wil afschaffen. Ik ben zelf naar christelijke scholen gegaan en zie de voordelen van een religieuze opvoeding die mijn horizon heeft verbreed en mijn blik heeft verwijd. Je hoeft niet in God en Jezus te geloven om belangrijke levenslessen uit de bijbel te halen.

Voorts weet ik dat de gereformeerden niet allemaal hetzelfde zijn. Ik heb de eerste twintig jaar van mijn leven (minus een jaar of twee) in Apeldoorn gewoond en ken de gereformeerde gemeenschap daar wel een beetje. Ik heb gereformeerde vriendinnen gehad en ruzie gemaakt en discussies gehad met hun ouders. Ik ken gereformeerden die naar het naaktstrand gaan en ik ken er die een atheïstische kijk op God hebben. Ik ken er zelfs die homo zijn.

Maar de gereformeerde gemeenschap als geheel is er één die nadrukkelijk met de rug naar de samenleving staat. Die zich niet aanpast, niet integreert, asociaal is en zich niet vaccineert. Die ons ontkent, of erger nog, afwijst om wie we zijn en hoe we leven. Die in de Tweede Kamer is vertegenwoordigd met drie zetels en streeft naar een theocratie, waar niet de grondwet maar de bijbel de richtlijn is. Die haar kinderen wereldvreemde ideeën inprent, dat de rol van de vrouw in het gezin ligt en dat de vrouw ondergeschikt is aan haar man. Dat God homo’s als gruwel beschouwt.

Wat gereformeerden leuk vinden

NRC onthult nu dat de gereformeerden niet alleen hun eigen kinderen, maar ook die van ons vergiftigen met hun bigotte ideeën. Er bestaat een lobby die de uitgeverijen van schoolboeken dwingt thema’s te mijden die gevoelig liggen op gereformeerde scholen. Geen feminisme, geen bikinitopjes, geen homo’s, lesbo’s en andere regenboogmensen, geen kermissen want die leiden af van God, zelfs geen evolutietheorie. Dat betekent dat ook op openbare scholen en op Dalton-scholen en dergelijke iedereen alleen nog maar doet wat gereformeerden leuk vinden.

Laat dat goed tot u doordringen: terwijl (dom)rechts jankt over de islamisering van ons land, en over de woke-beweging die de academische vrijheid op universiteiten zou bedreigen, zijn het in werkelijkheid de gereformeerden die hun verderfelijke invloed uitoefenen op de samenleving, blijven knagen aan vrouwenrechten als het recht op abortus, de vrijheid van meningsuiting, LHBTIplus-rechten, en die, naar nu blijkt, onze kinderen hun bekrompen, bigotte wereldbeeld opdringen, waarin seculieren-, vrouwen-, homo- en wetenschapshaat de boventoon voeren.

Die er dus ook voor zorgen dat onze kinderen aan hun studie beginnen met uitgesproken anti-wetenschappelijke houding. Onderschat niet hoeveel invloed het heeft als in schoolboeken elke verwijzing naar evolutie, gendergelijkheid, seksuele vrijheid en in het algemeen de echte wereld ontbreekt. Dan wordt het vanzelf abnormaal om die zaken buiten de schoolmuren wél tegen te komen.

Dikke middelvinger

De uitgeverijen zouden de gereformeerden natuurlijk hun dikke middelvinger kunnen geven, maar dat zou ze veel geld kosten en hun voortbestaan bedreigen. Zoals Jan Vreeken, projectleider van de Stichting voor Leermiddelenontwikkeling Reformatorisch Onderwijs heel maffioos zegt: “Met een klacht zeggen we eigenlijk: ‘ik vind je methode zo mooi, maar ik loop hier tegenaan en we hopen ook in de toekomst nog van je methode gebruik te kunnen maken’. Die houding werkt.”

Leuke business heb je daar, zou jammer zijn als je er opeens mee zou moeten stoppen, toch?

Lachen is dat NRC ook de directeur van een islamitische scholenkoepel heeft gebeld, die laat weten nog nooit van zoiets gehoord te hebben als het onder druk zetten van uitgeverijen om zaken te vermijden die niet stroken met je eigen religieuze wereldbeeld. Al heeft hij, zegt hij, bij sommige dingen natuurlijk ook vraagtekens.

Woke bedreigt de universiteiten? Ik zeg: méér woke op de universiteiten. Woke heeft een berg werk voor de boeg, aangezien onze eerstejaars studenten geestelijk, intellectueel en moreel verminkt aan hun studie beginnen, met vreemde ideeën over hun islamitische en genderdiverse studiegenoten en over de evolutietheorie, fer fuck’s sake.

Christelijke homohaat

Maak ik van de gelegenheid gebruik om ook nog wat te zeggen over ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, ook een gereformeerde die naar mijn zin veel teveel invloed op de staat van ons land heeft. Hij is boos op de Amsterdamse D66-politicus Reinier van Dantzig (ook een douchebag, trouwens) die er in een interview met de Voormalige Nazikrant terecht op wijst dat regenboogmensen in Nederland niet alleen van islamitische jongeren veel te duchten hebben (lees hier waarom dat recente rapport van de gemeente Amsterdam over islamitische homohaat van geen kanten deugt), maar ook van onder andere christelijke jongeren, zoals je in Urk ziet.

“Als het over homohaat onder Amsterdamse moslims moet gaan, begint hij over Urk en christenen. Why?” tweet Segers. Hypocriet, omdat dit precies is wat Segers altijd doet, ongeacht het onderwerp, namelijk alles ombuigen naar een moslimprobleem. Segers is een moslimhater en daarom haat hij alleen homofobie onder moslims, “moet het over homohaat onder Amsterdamse moslims gaan”, en mág het niet over homohaat op Urk gaan. Sterker nog, als christelijke jongeren zich als nazi’s gedragen, wordt dat door Segers vergoelijkt.

Benieuwd welke Kamerfractie die onwenselijke reformatie van het land eens aan de kaak gaat stellen, ik denk dat we van Wilders en JA21 niet veel te verwachten hebben.

Goed, prikkelend stukje? Steun Frontaal Naakt, gehaat door Rechts, Links én het Redelijke Midden, met een Tikkie!

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 09.10.2021 @ 12:26

[Home]
 

1 Reactie

op 09 10 2021 at 12:26 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS