Home » Archief » Omdat de haat moet worden gevoed


[28.09.2018]

Omdat de haat moet worden gevoed

Peter Breedveld


Mata Hari

Parlementariër Achraf Bouali (D66) vroeg het kabinet op 28 juni 2018 in een motie om een ‘significante Nederlandse bijdrage’ te leveren aan de Global Partnership for Education, volgens hem ‘het enige wereldwijde fonds is dat zich inzet om ieder kind in ontwikkelingslanden toegang te verlenen tot onderwijs van goede kwaliteit.’

Die motie werd met een ruime meerderheid door de Tweede Kamer aangenomen.

De minister van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag had toen al besloten om flink te investeren in onderwijs in ontwikkelingslanden. Dat is vastgelegd in deze beleidsnota. In dit radiointerview heeft ze het over een bedrag van 140 miljoen euro.

Muziek in de oren

Het interview werd gehouden naar aanleiding van een tweet op 20 augustus van popster Rihanna, die Kaag en de premier vroeg om 100 miljoen dollar voor de Global Partnership for Education, waarvoor Rihanna optreedt als ambassadeur. Kennelijk was ze op de hoogte van de motie, waarin de Global Partnership for Education. ‘I know that the Netherlands wanted to pledge to support global education‘, schreef ze in haar tweet.

Kaag antwoordde dat Rihanna’s verzoek haar als muziek in de oren klinkt. Ze wilde nog niet zeggen hoeveel geld Nederland zou gaan bijdragen, maar er zou een bijdrage komen en het precieze bedrag zou in september in New York worden bekendgemaakt. Rutte grapte dat Rihanna’s tweet het hoogtepunt van zijn carrière vormt.

De Boze Burger was minder amused. Om niet te zeggen: er barstte een strontvulkaan van blinde woede los, mede omdat de Nederlandse kwaliteitsmedia het beeld creëerden van een jetset-figuur die via Twitter even een donatie van 100 miljoen regelt. ‘Rihanna vraagt kabinet om geld voor onderwijs, Kaag reageert: ‘Muziek in onze oren”, kopte de NOS bijvoorbeeld. ‘Hee Rutte, doneer ff 100 miljoen wil je?’, aldus Powned. ‘Hi Mark Rutte, kun je 100 miljoen vrijmaken voor onderwijs’, schreef Trouw. Volgens Party Scene schonk Kaag Rihanna ‘maar al te graag 100 miljoen dollar’. Kaag gaat met Rihanna overleggen, meldde NRC. ‘De Amerikaanse artiest vroeg in een tweet om extra geld beschikbaar te stellen.’

Vleesgeworden journalist

Kaag benadrukte in het radio-interview dat de voorgenomen donatie natúúrlijk niet is ingegeven door dat tweetje van Rihanna. “Dat had ik allang zelf op de agenda gezet, dat is ook al gepubliceerd”, zei ze.

Maakt natuurlijk geen donder uit. Kaag is een Palestijnen-hoer, hangt de Gutmensch uit, van onze belastingcenten! Terwijl onze oudjes in de stront liggen te rollen! Terwijl er niet genoeg geld is voor ons eigen onderwijs! En waarom hoest Rihanna die 100 miljoen zelf niet op, ze is stinkend rijk. En o ja, Rihanna en Kaag zijn natuurlijk ook allebei antisemiet.

De bekende litanie dus. Door de vleesgeworden journalist Wierd Duk samengevat als: ‘Nederland woest om Kaags belofte aan Rihanna’.

De stemmingmakerij werd op Twitter meteen al ontkracht door verschillende mensen, die wijzen op Kaags beleidsnota en op de motie van Achraf Bouali. Bijvoorbeeld hier, hier en hier. Ik moet zeggen dat ik er in de media niks van terugvind, behalve het radioprogramma waarnaar ik hierboven al linkte. Ik heb met gebruik van allerlei verschillende steekwoorden gezocht op LexisNexis, maar zelfs het Financieel Dagblad corrigeert het beeld niet van de kirrende premier en de naïeve minister die op verzoek van een verwende popster even 100 miljoen regelen voor haar fonds.

Op verzoek van Rihanna

Eergisteren werd bekend dat Kaag inderdaad 100 miljoen geeft aan de Global Partnership for Education, en weer doen alle media net alsof Rihanna’s tweet de aanleiding is. ‘Rihanna krijgt haar zin: Nederland schenkt 100 miljoen’, kopt De Telegraaf. Volgens Wierd Duk zit Rihanna ‘ook in de coalitie‘. ‘Hello @rihanna this is minister Kaag spieking’, aldus GeenStijl. Ook volgens de NOS krijgt Rihanna haar zin. NRC kopt: ‘Minister Kaag investeert miljoenen in onderwijs na verzoek van Rihanna’ en schrijft dat Rihanna’s tweet ‘niet de aanleiding zou zijn geweest.’

‘Niet zou zijn geweest’? Er kan geen enkele twijfel over bestaan dat die tweet de aanleiding niet was. Dit is gedocumenteerd. Twitteraars hebben erop gewezen. Waarom doen journalisten net alsof die beleidsnota niet bestaat, alsof die motie nooit is ingediend? Waarom houden ze willens en wetens het beeld in stand van de minister die naar het pijpen van een popartiest danst? Als je de haat gezien hebt die dit losmaakt, als je dus wéét dat dit de volkswoede voedt die ons al pareltjes hebben gebracht als Wilders en Baudet?

Nou, volgens mij dus omdat je er alles aan is gelegen die volkswoede te laten bestaan. Hoe moet ik dit anders verklaren?

Fuck de feiten

Wierd Duk is er tenminste eerlijk over. ‘Ook vergeten de feiten te checken?’ vraagt iemand hem na een dagje muck-raking rond Kaag en Rihanna. Nee, antwoordt Duk, die feiten kende ik echt wel. En het klopt, Duk wist hoe het zat, want verschillende mensen hebben hem er in augustus op gewezen. ‘Maar maakt dat iets uit of zo?’ vraagt Duk.

Ik ken de feiten, maar fuck de feiten. Met feiten krijg je geen politieke aardverschuiving, feiten leiden niet tot een gewapende clash.

Ja, het staat in die nota, we kennen de motie. Maar we doen net of die nota en die motie niet bestaan. Want de haat moet worden gevoed.

De haat moet gevoed.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.09.2018 @ 07:07

[Home]
 

1 Reactie

op 28 09 2018 at 07:54 schreef Peter:

Nu moet u zeker huilen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS