Home » Archief » Wat maakt die racistische boeren zo speciaal?


[02.10.2019]

Wat maakt die racistische boeren zo speciaal?

Peter Breedveld


Scène uit Stormy Weather (1943)

Een maand geleden was ik bij een protestbijeenkomst van docenten en wetenschappers in Leiden. Het was een zeer druk bezochte bijeenkomst van harde werkers die worden uitgebuit en afgeknepen door de overheid, maar die het toch beschaafd, beleefd en vriendelijk hielden. De minister van Onderwijs was in de stad, maar verwaardigde hun demonstratie niet met haar aanwezigheid, om de veel getergde wetenschappers een hart onder de riem te steken.

Gisteren togen 2200 boeren op hun tractoren naar Den Haag om te protesteren tegen een aantal broodnodige maatregelen tegen de milieuvervuiling door de agrarische sector. Ze legden het halve land plat, negeerden de politie, reden hekken om, zo dwars door de fietsende mensen heen, voerden een racistische vlag en schreeuwden racistische leuzen. De minister van Landbouw haastte zich naar dit rapaille toe om het ervan te verzekeren dat er, zolang zij minister is, geen halvering van de veestapel komt.

Grote muil

Een schrijnend verschil in behandeling. De minister van onderwijs kondigde op Prinsjesdag aan dat het onderwijs de komende jaren nog eens een bezuiniging van 160 miljoen voor zijn kiezen krijgt, bovenop al de bezuinigingen en beperkingen die het leven van docenten al jaren zuur maken. Nobody gives a shit. De boeren, die jaarlijks 725 miljoen subsidie ontvangen, bovenmodaal verdienen en opvallend veel miljonairs binnen hun gelederen tellen, trekken hun grote muil open en vernielen de stad en politici rennen het vuur uit hun sloffen om ze bij te staan. VVD’ers en CDA’ers beleden hun begrip voor de gewelddadige intimidatie door de boeren en ook Baudet en Wilders, die de boeren beiden hun suikeroompje de EU willen afnemen, maakten de boeren wijs dat ze op hun steun konden rekenen.

Tunahan Kuzu en Selcuk Özturk van DENK kregen van de boeren te horen dat ze moesten “oprotten naar hun eigen land”. De hartstochtelijkste bijval krijgen de boeren van Domrechts, van de racistische Telegraaf-opruier Wierd Duk tot Henk “Goeie Hitler” Bres en het leger mutanten dat dagelijks apestront gaat als het Greta Thunberg of een hoofddoekje ziet. De voormalige landbouwminister Henk Bleker zei bij Pauw dat hij neerkijkt op “loserige veganisten en dierenactivisten”. CDA-Kamerlid Jaco Geurts gaf hem gelijk.

Racistische leuzen

En toch zou het Links zijn dat dédain toont ten aanzien van de “witte werkende klasse”, en dat verweten wordt te “polariseren“. Terwijl het gisteren de boeren waren die lieten zien schijt te hebben aan alles en iedereen, die racistische leuzen bralden en er hun dédain ten aanzien van milieuactivisten uitschreeuwden. Rechtse politici schelden mensen uit die pleiten voor een transitie van de agrarische sector, omdat er een te zware wissel op de aarde wordt getrokken.

De maatregelen ten aanzien van die sector zijn niet onredelijk en komen na decennia waarin de wet gewoon aan de laars werd gelapt, ten koste van het milieu. Er heerst al jaren een stikstofcrisis, die voor een groot deel wordt veroorzaakt door de agrarische sector. Niets doen is geen optie.

Ja, er zijn boeren die het moeilijk hebben, veel boerenbedrijven gaan over de kop. Restaurants ook, bloemenwinkels ook. Onderwijzers werken ook hard, freelance-fotografen worden ook afgeknepen, wat doet de regering voor ZZP’ers? Afknijpen, that’s what. Waarom moeten boeren altijd een uitzonderingspositie hebben? Waarom hebben zij meer recht op onze hulp dan alle andere ondernemers? Waarom hebben alleen boeren recht op risicovrij ondernemen?

Witte puntmuts

Je zou bijna denken: omdat het witte racisten zijn. Ga maar na: iedere keer als een groep witte hufters de boel begint te terroriseren buigt het hele land als een knipmes voor ze. Dat was zo met de boze burgers die gemeentehuizen bestormden en kinderen bedreigden om te voorkomen dat er een asielzoekerscentrum in hun dorp zou worden gevestigd en dat is nu zo met dit gewelddadige, racistische boerentuig. Politici schreeuwen met overslaande stem dat vreedzame betogers tegen Zwarte Piet het verkeerde moment kiezen, de verkeerde toon aanslaan, de verkeerde houding aannemen, boeren die hekken omver rijden en racistische leuzen schreeuwen, krijgen hun warme steun. Nazi’s die willen komen demonstreren, krijgen door de Haagse burgemeester de rode loper uitgerold. Beschaafde klimaatdemonstranten werd het door haar verboden langs het Tweede Kamer-gebouw te lopen, want dan zou het winkelende publiek worden gestoord bij het consumeren.

Ik zweer het je: alleen met een grote smoel en een witte puntmuts op krijg je iets gedaan in dit land.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.10.2019 @ 07:39

[Home]
 

1 Reactie

op 02 10 2019 at 07:40 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS