Home » Archief » Wie zich echt druk maakt om de bedreigingen aan Lale Güls adres, stemt BIJ1, heel simpel


[13.03.2021]

Wie zich echt druk maakt om de bedreigingen aan Lale Güls adres, stemt BIJ1, heel simpel

Peter Breedveld


Gewoon Bloot

Dat we dit eerst duidelijk hebben: als Lale Gül een schuilplaats nodig heeft, mag ze bij mij boven, ik heb daar een ruime vrije kamer, moet dan wel even iets verzinnen voor de dozen vol boeken en strips die daar staan, maar geen probleem, van daaruit mag ze haar islamofobe tweets de wereld in sturen en aan haar volgende boek werken, want ik ben de enige Nederlander die voor onbeperkte vrije meningsuiting is, óók voor mensen wier mening ik niet te haggelen vind. En wie haar bedreigt en intimideert, is een verwerpelijk mens.

Maar een islamofoob is ze, dat zegt ze nota bene zelf: “Ik beschouw mezelf als islamofoob“. En ze houdt er denkbeelden op na waar Thierry Baudet nog een puntje aan kan zuigen. Dus dat de Amsterdamse politicus Numan Yilmaz van de partij DENK na een expliciete veroordeling van de bedreigingen aan Güls adres, opmerkt dat Gül islamofoob is, lijkt me volkomen terecht. Iedereen wil heel graag het verhaal ongeschonden houden dat Gül bedreigd wordt omdat ze een boek geschreven heeft over het verstikkende milieu waarin ze is opgegroeid, maar de dynamiek is wat gecompliceerder. Ze zette zich op de kaart met die snoeiharde uithalen naar een gemeenschap die al jaren onder enorme druk staat, die wordt verdachtgemaakt en gedemoniseerd en gemarginaliseerd en ontzettend gediscrimineerd. Dat roept heftige reacties op.

Halsema heeft uitgehaald naar DENK, lees ik in Het Parool, en gezegd dat ze het “bedroevend” vindt dat Yilmaz Gül verwijten maakt “die precies de reden zijn dat zij wordt bedreigd. Ik denk dat het heel verstandig als u haar niet in de beklaagdenbank zet, maar haar werkelijk verdedigt.”

Halsema’s ongevraagde advies

Ik moest meteen denken aan het jaar 2013, waarin ik vanwege mijn antiracisme in de pers en de sociale media werd verdachtgemaakt, verketterd en gedemoniseerd, als gevolg daarvan honderden bedreigingen binnenkreeg via de mail, op Twitter en via Facebook (duizenden kan ook, op een gegeven moment durfde ik mijn mailbox niet meer te openen) en daar zo depressief van werd dat ik niet meer wilde leven. Hassnae stuurde me naar Tokio, waar ik een groene slang ontmoette en een soort epifanie kreeg en toen is alles langzaamaan weer goed gekomen, true story. Maar het was het meest traumatiserende jaar in mijn leven, en ik heb best wat meegemaakt.

Naar aanleiding van dit alles kreeg ik toen van Femke Halsema per mail het ongevraagde advies om niet meer van die polariserende stukjes te schrijven. Waarom stak ik mijn energie niet in de enthousiasmerende stukjes over strips, literatuur en film, waar ik zo goed in was? Dat was haar advies.

Dus: antiracist die wordt opgejaagd en helemaal gek gemaakt (en mensen, het was echt niet om te lachen en Hassnae kan nog steeds heel erg kwaad worden als ze er lucht van krijgt dat ik over een bepaald onderwerp een knuppel in het kippenhok wil gooien, want voor haar was 2013 net zo traumatiserend als voor mij, ook zij werd, als een soort collateral victim, voor de leeuwen gegooid): eigen schuld, zegt Halsema, dat komt door je polariserende stukjes, ga maar wat anders doen. Zelfbenoemde islamofoob die polariseert: moeten we onvoorwaardelijk steunen van Halsema en als je begint over die racistische uitspraken ben jij de boef.

Vrouwenonderdrukking en antisemitisme

Beetje hypocriet wel en wat we hier ook zien is dat Gül, en daar waarschuwde ik dus voor, wordt gebruikt om antiracisten en mensen die stelling nemen tegen islamofobie de mond te snoeren. Dat begon met journalist Boudewijn Geels, die tijdens een interview met Sylvana Simons eiste dat Simons het expliciet voor Gül zou opnemen, vervolgens kreeg zo’n beetje elke antiracist een racist op zijn dak die onderwerping aan Gül eiste WANT JE BENT TOCH TEGEN ONDERDRUKKING, HÈ, HÈ?! WAAR BLIJF JE DAN NU MET JE GROTE MOND?! en nu word je als antiracist ingedeeld in het kamp van Güls bedreigers want je uitspreken tegen Güls islamofobie is een statement vóór de bedreigingen aan haar adres.

Ik ben na mijn vorige stukje ook weer ouderwets verrot gescholden en kreeg een aantal zeurpieten in mijn tijdlijn die eisten dat ik oog heb voor Güls wrede lot. Luitjes, ik vroeg in 2005 al aandacht voor de intolerantie, de vrouwenonderdrukking en het antisemitisme in de islamitische gemeenschappen en werd als dank daarvoor door NRC Handelsblad ingedeeld bij extreemrechts.

De hele affaire leidt ook meteen tot een crackdown van alle ongewenste uitingen, want in hetzelfde Parool-stuk las ik dat een Turks-Nederlandse comediènne zich genoodzaakt had gezien een pittig bericht op Instagram over Gül te verwijderen. De situatie is nu dus zo dat Gül onbeperkt mag uithalen naar moslims en allochtonen en dat haar critici hun mond moeten houden omdat ze wordt bedreigd. Nou, fuck that.

Stem BIJ1

Ik vind de verontwaardiging gewoon ontzettend selectief. Er worden moslims en antiracisten bedreigd en geïntimideerd en daar geeft zowat niemand een ruk om. Je maakt mij niet wijs dat je werkelijk begaan bent met het lot van geïntimideerde vrouwen want je hebt GeenStijl groot gemaakt, je hebt Baudet groot gemaakt, je hebt Wilders groot gemaakt, je bent nog steeds bezig met een misselijkmakende heksenjacht op Kauthar Bouchallikht en alleen als het moslims zijn die een vrouw bedreigen, ben je opeens een feminist en tegen discriminatie. Gül is voor de meeste stukjesschrijvers en politici een stok om moslims en antiracisten mee te slaan.

Ik draai het truukje van de Gül-verdedigers om: iedereen die verontwaardigd is over de bedreigingen aan Güls adres (ik steek mijn hand op) en die straks niet op BIJ1 stemt, omdat die partij stelling neemt tegen discriminatie en onderdrukking tout court, zonder uitzonderingen en zondebokken, dus van vluchtelingen, lhbtiq-plussers, allochtonen, moslims, wat niet al, EN OOK EX-MOSLIMS, die beschuldig ik ervan niet oprecht te zijn.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.03.2021 @ 15:43

[Home]
 

1 Reactie

op 13 03 2021 at 15:48 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS