Home » Archief » Nanninga en Erkenbrand


[29.06.2017]

Nanninga en Erkenbrand

Peter Breedveld


Scène uit: ‘Vivre Nu, à la recherche du paradis perdu’.

Het is natuurlijk retegrappig om Annabel Nanninga, die geen boodschap heeft aan gekwetsten, vreselijk gekwetst te zien zijn door een stukje op De Correspondent. Om de hoofdredacteur van GeenStijl, ’tendentieus, ongefundeerd en onnodig kwetsend’, te zien oproepen tot actie (maar liefst drie reacties krijgt-ie erop) tegen de ‘gesubsidieerde haatzaai’ van De Correspondent 1 en om heel Domrechts apestront te zien gaan omdat Correspondent-redacteur Dimitri Tokmetzis ‘onthult’ dat een clubje extreemrechtse racisten wel pap lust van de tweets van onder meer Annabel Nanninga.

In het kort komt het erop neer dat Tokmetzis een data-analyse heeft losgelaten op het Twitter-verkeer rond de extreemrechtse club Erkenbrand, die zich net als Annabel Nanninga en diverse andere scribenten van The Post Online en ook Thierry Baudet verzet tegen rassenvermenging. In de oorspronkelijke versie van zijn artikel (onder druk van het domrechtse gejank en gedreig hebben de dappere dodo’s van De Correspondent het artikel inmiddels aangepast) noemde Tokmetzis een aantal namen van ‘journalisten’ en organisaties die door Erkenbrand vaak worden genoemd, geretweet en gevolgd en die dus blijkbaar belangrijk zijn voor die club. De lijst was weinig verrassend: onder meer The Post Online, GeenStijl, Joost Niemöller, Bas Pasternotte en ook Annabel Nanninga stonden erop. Dit na een uitgebreide uiteenzetting van Tokmetzis dat het feit, dat Erkenbrand iemand volgt of noemt of retweet, natuurlijk geenszins betekent dat die persoon ook een racistische extremist is.

Lange Joodse tenen

Wat uiteraard bij ieder weldenkend mens gegrinnik oplevert, want we hebben Erkenbrand niet nodig om te zien dat Niemöller, Nanninga, The Post Online en GeenStijl extremistischer zijn dan de hele Amerikaanse ‘Alt-right‘ bij elkaar. Niemöller is van de rassentheorieën en Nanninga moet braken van gemengde relaties, wenst dat het ebolavirus ons verlost van de ‘dobbernegers’, vindt dat de rijke en machtige Joodse gemeenschap veuls te lange tenen heeft en hoopt dat er eens een jood wordt doodgeschoten in Nederland, zodat zij Natascha van Weezel van haar hoge moraalpaard kan zien donderen. GeenStijl heeft het ook niet echt op Joden, maar haat moslims en zwarte mensen nog veel meer en The Post Online, tja, where to begin? De hoofdredacteur, Bert Brussen, vindt het achteraf makkelijk oordelen over de nazi’s die zes miljoen Joden de oven in duwden.

En nou is er dus een racistisch clubje dat Erkenbrand heet en dat dergelijke oprispingen wel kan waarderen. Sjongejonge, poehpoeh, wie had dat gedacht. Wat een onthulling! Maar serieus, wie kan daar nou van opkijken?

Tendentieus en gemeen

Nou, voor Nanninga is het een enorme schok. Het bloed spoot haar gisteren uit de oren toen ze het vernam en ze heeft tot ’s avonds laat getweet dat ze mails ging sturen en actie ondernemen en dat ze het niet pikte en dat dit niet mocht en niet kon en tendentieus was en gemeen en wat niet allemaal. Al die tijd had ze geloofd dat ze vooral goed lag bij GroenLinks-kiezers en multicultiknuffelaars. Hi-la-risch.

Alleen, Nanninga heeft wel een punt. Althans, ik heb ook wel wat vragen bij die analyse van Tokmetzis. Want ik heb het meteen gecontroleerd en kon nul tweets van Erkenbrand vinden waarin Nanninga genoemd werd. Erkenbrand volgt haar niet eens. Ze is niet door het account van de club geretweet, ze volgt zelf ook Erkenbrand niet, er is nul interactie tussen de twee. Zelfde geldt voor Bas Paternotte. Joost Niemöller wordt wel door Erkenbrand gevolgd.

Dus hoe mooi ik het ook zou vinden om Nanninga tot aan haar ellebogen in de anus van Erkenbrand te zien wroeten, ik zie het niet. Hoe kan dat? Hoe kan dat fancy-pancy softwareprogramma van Tokmetzis concluderen dat Nanninga belangrijk is voor Erkenbrand als tot gisteren nergens uit bleek dat de club zelfs maar wist van haar bestaan? Nu ben ik overtuigd van Tokmetzis’ integriteit, dus ik ga er vanuit dat hier een bevredigend antwoord op komt.

Racistisch extreemrechts

Maar er is nog iets: Erkenbrand zelf. Wat is dat nou? Het Twitter-account heeft 399 volgers. Het extreemrechtse stalkaccount Ans Aarsema, dat zich uitsluitend met mij bezighoudt (elke tweet over een ander onderwerp is een decoy) heeft er zowat twee keer zoveel. De club bestaat uit 25 mensen. Ik hou me al meer dan tien jaar intensief met racistisch extreemrechts bezig, maar ik had nog nooit van Erkenbrand gehoord totdat Wierd Duk de club opeens uit zijn hoge hoed toverde om aan te tonen dat er ook mensen in Nederland waren die Trump geen goede president vinden. Of zoiets.

Waarom zijn ze zo belangrijk voor Tokmetzis? Waarom analyseert hij het Twitter-verkeer niet rond Stormfront of het Identitair Verzet of de Nederlandse Volksunie of welke andere bekende Nazi-club dan ook?

Erkenbrand heeft zijn naam blijkbaar gejat uit The Lord of the Rings, zeggen mensen die het kunnen weten. Ik vind ‘m erg Hermansiaans klinken, zoals Osewoudt, en Dorbeck. Of Bordewijkiaans misschien. Ik vind het een vreemde naam voor een Nazi-club. Aan de andere kant is Thierry Baudet ook een typisch Hermansiaans of Bordewijkiaans personage (Wierd Duk ook wel trouwens. Die heeft in elk geval het hoofd voor de hoofdrol in een Hermans-verfilming).

Afrikanen en Indiërs

De duiding ‘studiegenootschap’ (zo noemt Erkenbrand zichzelf) is de parodie voorbij als je dingen schrijft als ‘Waarom kunnen moslims, Afrikanen en Indiërs zich niet meer beschaafd gedragen, zoals wij in het Westen? Waarom blijven zij zich eindeloos voortplanten?’ en ‘Joden zijn een agressief volk jegens niet-Joden’ en ‘in het algemeen moeten seks, vrouwen, en zeker de verwikkelingen in een relatie, altijd ondergeschikt worden gemaakt aan het algemeen belang van het nationalisme.’

Mij begint het gevoel te bekruipen dat ik hier voor de gek word gehouden. Dat Erkenbrand een Zwols kunstproject is en dat Femke Halsema straks weer staat te gillen dat Peter Breedveld weer al te gretig was om de feministische gelijkheidsstrijdster Annabel Nanninga in een kwaad daglicht te zetten.

Maar zelfs als dat Erkenbrand the real deal is, wat zegt het eigenlijk dat Nanninga en Niemöller en wie dan ook belangrijk voor die club zijn? Ik vind het een beetje Carel Brendel-journalistiek, en dat deugt van geen kanten. Ik zie mezelf ook geretweet worden door allerlei gespuis waar ik niks mee te maken wil hebben. Bovendien: er is in Nederland wel iets belangrijkers gaande. Gedachtegoed als dat van Erkenbrand (en Annabel Nanninga en The Post Online en GeenStijl, for that matter) wordt nu gewoon uitgedragen in De Tweede Kamer en op de opiniepagina’s van onze kwaliteitskranten. Het enige waar de Kamervoorzitter op let, is dat daarbij de regeltjes worden gerespecteerd, en de sprekers zelfs bij 35 graden hitte hun jasje aanhouden tijdens het debiteren van al die racistische bagger.

Kutmocro’s en klotemoslims

Daar wijs ik nou al meer dan tien jaar op, maar bijna niemand interesseert dat iets. Niemand vindt het erg dat Kamerleden opiniestukken schrijven op The Post Online, politici op de foto gaan met een Libelle-redacteur die dagelijks als een berserker tekeergaat tegen kutmocro’s en klotemoslims en kwaliteitsmedia actief racistische campagnes voeren tegen vluchtelingen en moslims, maar we moeten wél geschokt zijn dat Nazi’s het met Annabel Nanninga eens zijn?

Serieus, ik snap het niet. Ik begrijp niks van jullie.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

1. [Het ministerie van Defensie investeerde een miljoen euro in GeenStijl en financierde zo – van uw belastingcenten! – onder andere een oproep tot het masturberen op foto’s van een in elkaar geslagen ‘PvdA-chick’, een spuugactie tegen een ‘smerige kutnicht’ en stukjes waarin bijvoorbeeld de hoop werd gevestigd op het ebolavirus om ons te verlossen van ‘dobbernegers‘]

Peter Breedveld, 29.06.2017 @ 07:19

[Home]
 

10 Reacties

op 29 06 2017 at 10:18 schreef marcodB:

Evidente (zie links in Peters stuk) Kryptonazi’s, complotdenkers, en racisten die boos doen omdat een statistische analayse laat zien dat ze goed liggen bij openlijke nazi’s, complotdenkers en racisten. Plots blijkt dat het immer hoogdravend opgevoerde recht op VvMU, het heilige recht om te benoemen en het allerheiligste recht om te beledigen niet voor allen was gedacht. De prominente bolletjes vinden dat ze het recht hebben om allerhande grofheden te uiten, maar staan anderen niet toe om daarover te rapporteren. Fascisten zijn het, die het discours willen domineren met alle trucs die ze tot hun beschikking hebben.
En Tokmetzis bljkt een enorme slappe lul te zijn. Hij heeft direct toegegeven aan de druk en een mail met kruiperige excuses gestuurd aan de TPO. Hij heeft zijn stuk aangepast en namen verwijderd. Wat een treurnis.

op 29 06 2017 at 11:23 schreef Chakir:

Damn! Ik denk dat je weleens gelijk zou kunnen hebben. “Erkenbrand”, “studiegenootschap”, vertaalde artikelen… Klinkt als een club overjarige studenten met een enorme studieschuld incl onvoltooide studie die elkaar lopen af te trekken op racistische bagger die ze de wereld in slingeren. Of inderdaad een Zwolse kunstproject.

op 29 06 2017 at 11:33 schreef Murat:

Die Tokmetzis is helemaal af.

Wat een slapjanus met dat ge-excuseer in zijn stuk voor racisten en dan die namen weghalen.
Typisch linkse lafheid.

Wat een ongelooflijke slapjanus.

op 29 06 2017 at 12:06 schreef Chakir:

Oh ja, en wat Murat zegt. Kwam vanochtend niet door al die laffe disclaimers.

op 29 06 2017 at 12:18 schreef Thomas E:

Erkenbrand doet mij qua klank een beetje denken aan Teisterbant, het studentikoze Haarlemse genootschap van kunstminnenden waar Godfried Bomans een sleutelrol in speelde. Een vage overeenkomst zou misschien te zien zijn in het lid Lodewijk van Deyssel (Alberdingk Thijm), die in de oorlog nazi-sympathieën koesterde en fors van leer kon trekken.

op 29 06 2017 at 15:24 schreef Kniertje:

De Correspondent? Ik neem aan dat je het hebt over dat propagandablaadje voor de PVV, aangevuld met werkstukjes van kinderen van Groen Linksers.

op 29 06 2017 at 18:10 schreef Martijn:

“Hoe kan dat fancy-pancy softwareprogramma van Tokmetzis concluderen dat Nanninga belangrijk is voor Erkenbrand als tot gisteren nergens uit bleek dat de club zelfs maar wist van haar bestaan?”

Als ik het originele artikel goed begrijp komt het er op neer dat de Nederlandse alt-right-sphere zowel Nanninga als Erkenbrand in tweets betrekt (maar niet noodzakelijk in dezelfde tweets). Daarmee staan Nanninga en Erkenbrand dus in verband, zonder dat ze een directe link hebben. Het lijkt me nogal ‘duh’ — natúúrlijk worden ze door hetzelfde extreemrechtse tuig gevolgd.

op 29 06 2017 at 20:57 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik vind het een slecht onduidelijk en tamelijk nutteloos stuk daar op die Correspondent.

op 02 07 2017 at 08:35 schreef jarno:

Het is een nieuwsbrief. Gewoon om aan te geven waar hij mee bezig is. Vandaar nog geen volledige onderbouwing, maar slechts een tipje van de sluier. Het hele stuk staat dan ook vol met disclaimers. Dat extreem rechts weer eens compleet apeshit gaat omdat ze niet kunnen lezen zou Tokmetzis zich niet aan hoeven trekken.

Ik ga er voorlopig vanuit dat er nog een groot stuk met goede onderbouwing volgt.

Btw: hilarisch hoe Bas ‘lid pvdd en keurige D66 stemmer’ Paternotte tekeer gaat tegen het stuk en er alles aan doet om maar aan te geven dat TPO echt geen extreme doelgroep heeft en er nu, een paar dagen later, na een keurig NRC stuk allerlei zooi over oproepen tot geweld op TPO site staan.

Is het nou gebrek aan intelligentie of gebrek aan schaamte?

op 02 07 2017 at 09:10 schreef ikzelf:

“Is het nou gebrek aan intelligentie of gebrek aan schaamte?”

Laat dat nou heel vaak samen gaan, hetgeen – zeker in de laatste jaren – steeds vaker en meer pijnlijk duidelijk wordt gemaakt door de onderhavige personen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS