Home » Archief » Boomers en respect


[26.08.2020]

Boomers en respect

Peter Breedveld


Scène uit Still the Water (Naomi Kawase, 2014).

In Het Parool liet een groepje prominente Nederlanders, onder andere een aantal leden van het Outbreak Management Team, wat proefballonnetjes op over het afschermen van ouderen en kwetsbaren, zodat de jongeren wat meer bewegingsvrijheid krijgen in de anderhalvemetersamenleving en hup, daar stak het geloei van de Geendorhout-roepers weer op. Dat niemand meer rekening houdt met elkaar, dat ouderen en kwetsbaren worden afgeschreven, dat dit Apartheid voor ouderen is en IK BEN GEEN DOR HOUT!

Journalist Brenda Stoter Boscolo kweelde een smartlap over hoe “verdrietig” het is “hoe er wordt gesproken over mensen aan wie we onze welvaart te danken hebben, zij die dit land hebben opgebouwd, de groep die onze generatie alle kansen gaf.” Twitter-pastoor Jan-Jaap van Peperstraten betreurde het dat Boomers “elke keer in debat moeten over de vraag of ze überhaupt nog mogen bestaan.”

Hou nou toch op. Zet 25 mensen in een ruimte (wel goed ventileren!) waarvan er één een Boomer is en er moeten er 24 vechten voor het recht om überhaupt te bestaan, en daar zit de Boomer niet bij. De Boomer oogst wat de generaties voor en na hem hebben gezaaid en daar heeft-ie recht op. Boomers hebben dit land ook helemaal niet opgebouwd, dat hebben hun ouders gedaan, die daarna eenzaam in verpleeghuizen zijn weggepieterd, terwijl de Boomers olifanten schieten waren in Zuid-Afrika, en de piramides bewonderden op een kameel.

Muur van onwil

“Ohòò, Peter, jij generaliseert! Alsof alle Boomers bevoorrecht zijn en het breed hebben!” Dat weet ik heel goed, ik kom zelf uit de onderklasse, waar in de jaren zeventig zowat alle volwassenen die ik kende twee banen hadden, waarvan één zwart, of die een uitkering genoten en een zwarte baan hadden. De armen van toen hadden geen voedselbank nodig, zeg maar.

Als generatie hebben de Boomers altijd goed voor zichzelf gezorgd en dat blijven ze ook doen. Elk beroep op hun solidariteit met de generaties na hen wordt begroet met vijandig gebrul en een muur van onwil, want ze hebben recht op hun privileges. Daar blijf je met je poten vanaf. En mooi dat ze niet binnen blijven zitten om geen corona te krijgen, terwijl de jonkies een beetje gaan lopen feesten en geld verdienen, want óf iedereen mag naar buiten, óf helemaal niemand. Dan drááit de economie maar de soep in, dan moét jij je huis maar verkopen omdat je de rekeningen niet meer kunt betalen. SOLIDARITEIT!

‘Gelukkig wordt het Nederlandse beleid bepaald door elektrisch fietsende mensen die hun huis al hebben afbetaald en wier pensioen toch wel doorloopt’, tweette Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck sarcastisch. Waarop Boomer Frans Weisglas hem ‘harteloosheid’ verweet (LOL! Een VVD’er! ‘Harteloosheid’!). Toen Schimmelpenninck zich dat niet zomaar liet zeggen, eiste Weisglas (74) respect voor zijn hoge leeftijd. toen ik uw leeftijd had – ja, lang geleden- zou ik niet zo brutaal hebben durven zijn tegen iemand van mijn huidige leeftijd als u tegen mij. Dat zegt ook wat over uw kijk op het onderwerp waar het over gaat”, beet hij Schimmelpenninck toe.

Verwerpelijke dingen

En dat schiet mij in het verkeerde keelgat. Weisglas verzette zich 26 jaar geleden, hij was toen zo’n tien jaar ouder dan Schimmelpenninck (36) nu is, met hand en tand tegen de verstrekking van een visum aan de bejaarde Poncke Princen, één van de grootste helden uit de recente Nederlandse geschiedenis. Princen werd in de oorlog opgepakt en veroordeeld door de Nazi’s omdat hij zich bij de Geallieerden probeerde aan te sluiten, liep tijdens de “Politionele Acties” in Nederlands Indië over van Nederlandse naar Indonesische zijde en bleef ook in het onafhankelijke Indonesië strijden voor de mensenrechten, waardoor hij uit de gratie raakte bij Sukarno en later Souharto en een aantal keren de gevangenis indraaide.

Altijd aan de goede kant, en Weisglas, die Princen een visum weigerde toen die aan het eind van zijn leven nog wat tijd bij zijn familie wilde doorbrengen, noemde hem “die verschrikkelijke man, die zeer verwerpelijke dingen heeft gedaan.”

Met je respect.

Schijnveiligheid

Ouderen en kwetsbaren afschermen om de economie te redden en zo te voorkomen dat het hele land afglijdt naar Ken Loach-achtige taferelen, het zal allemaal wel niet praktisch uitvoerbaar zijn maar ik zie niet wat er niet solidair aan is om kwetsbaren te beschermen door ze in meer of mindere mate te isoleren. Ik ben altijd voor het Zuid-Koreaanse model geweest: testen en traceren, mondkapjes en quarantaine voor wie besmet is. Maar dat willen Nederlanders allemaal niet, want mondkapjes leveren schijnveiligheid, traceren bedreigt de privacy en bovendien zijn Aziaten allemaal Confucianisten. Lekker binnen zitten kankeren met z’n allen en elkaar onder de armoedegrens zien raken, dat is rechtvaardig, dat is solidair.

Maar ja, in Zuid-Korea gaat het economisch wel beter dan in Nederland, plus de mensen hebben er steeds meer vrijheid genoten dan hier, waar de overheid zich zelfs met ons seksleven bemoeit.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.08.2020 @ 10:41

[Home]
 

1 Reactie

op 26 08 2020 at 10:42 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com. Loopt u wel kans op plaatsing in Frontaal Naakts Brievenbusje

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS