Home » Archief » Chris Aalberts krijgt een haatmail


[23.10.2021]

Chris Aalberts krijgt een haatmail

Peter Breedveld


Illustratie: Gil Elvgren

Chris Aalberts van The Post Online heeft haatmail gehad. Echt waar, een aanhanger van de Europese politieke partij Volt, die zijn berichtgeving van een Volt-congres in Lissabon maar matig kan waarderen, vindt dat Aalberts zichzelf ermee “in een kwaad daglicht stelt” en laat weten zijn of haar antipathie voor Aalberts niet langer te verbergen. Aalberts heeft de haatmail op Twitter gezet en concludeert dat “de Volt-achterban” journalistiek niet snapt.

Nilüfer Gündoğan, die Volt vertegenwoordigt in de Tweede Kamer, is zich kapot geschrokken van deze haatmail en laat haar aanhanger fluks vallen als een baksteen. “Ik neem bij dezen afstand”, tweet ze. “Dit is niet hoe we met journalisten omgaan. Die respecteren en waarderen we. PUNT.”

HAHAHA! Het schijnt dat Aalberts in een safehouse zit met een leger politiemannen er omheen, want iedereen weet wat het betekent als Volt-aanhangers hun antipathie niet langer verbergen. Dat is taqqiyyaans voor moord en persbreidel! Het lot van de journalisten in Wit-Rusland is er niks bij! “Vreemd dat dergelijke krachten opereren in deze partij”, kermt de slijmerigste wezel van alle slijmerige wezels van het land, prominent bolletje van The Post Online Bas Paternotte. Wat een sinistere beweging is dat Volt! Zomaar je antipathie jegens de reuzesympathieke Chris Aalberts niet verbergen! Zijn scheten niet het lekkerste parfum vinden die een sterveling ooit heeft mogen ruiken!

Solidair met Chris

SOS voor Chris! Stille tocht voor deze koene held van het vrije woord. De NOS gooit vanavond de hele programmering om voor een speciale benefietavond voor Chris. Vanuit Brussel laat Rutte, die uit principe eigenlijk nooit op Nederlandse kwesties reageert als hij in het buitenland is, weten dat er een spoeddebat in de Tweede Kamer komt. Hij overweegt zelfs de noodtoestand uit te roepen, voor Chris. “ALS ÉÉN MAN ACHTER CHRIS”, is het motto. Vanavond allemaal op je balkon, om te klappen voor Chris. No pasaran! Solidair met Chris!

Flikker toch effe een heel eind op. Gündoğan heeft last van het GroenLinks-syndroom. GroenLinks maakt het ook liever Domrechts naar de zin dan zijn eigen achterban. Gündoğan had pal achter het Volt-lid moeten staan. Waarom zouden journalisten wel Volt mogen afzeiken, maar zelf boven alle kritiek verheven zijn? Heel veel journalisten verdienen geen respect of waardering en Chris Aalberts is er daar most definitely één van. Niet alleen is hij openlijk bevooroordeeld, hij is ook stalkerig obsessief, zoals bij de kwestie Quinsy Gario bij BIJ1, waar hij zich nu al maandenlang als een dolle pitbull in heeft vastgebeten, met het klaarblijkelijke doel BIJ1 te beschadigen, maar daar kom ik straks op terug.

Eerst en vooral werkt Aalberts voor The Post Online, en wie voor The Post Online werkt, verdient geen respect en geen waardering. Wie voor The Post Online werkt, is een luis. The Post Online is een racistische haatbagger-site. Dus dat.

Opdringerige mening

Maar laten we even kijken naar Aalberts stukjes over Volt, die de toorn van die Volt-aanhanger hebben gewekt. Aalberts heeft ze geschreven voor de Joop, wat wel grappig is, want The Post Online is door de pillenpoppende hoer-roeper Bert Brussen opgericht om de Joop dwars te zitten. De koppen van zijn drie stukken zeggen eigenlijk al alles: ‘Volt is in Duitsland een dwerg en in het oosten zelfs non-existent’; ‘Volt kan het Nederlandse succes niet zomaar herhalen in andere EU-landen’ en ‘De leden van Volt hebben geen idee wat hun eigen partij doet’.

Aalberts is helemaal naar Lissabon afgereisd om te constateren wat we in Nederland gewoon in de krant konden lezen, Volt heeft zijn Europese ambities vooralsnog niet waargemaakt. Daar zeikt hij twee stukken lang over en in het derde stuk zit ie te klagen dat er tijdens het congres zomaar uit het niets, zonder zijn toestemming, een samenwerking met een hem onbekende Cypriotische partij wordt aangekondigd en er komt een Europarlementariër het podium op waar hij nog nooit van heeft gehoord, dus dat vindt hij ook kut.

Aalberts begrijpt er allemaal niks van, maar hij gaat niemand om opheldering vragen, wat elke journalist die zijn zout waard is, zou doen. Als je iets niet begrijpt, ga je verhaal halen. Aalberts niet, en ik vermoed omdat hij dat niet durft. Chris zit bij bijeenkomsten altijd in een hoekje van alles te vinden. In Lissabon besluit hij daarom voor alle andere aanwezigen dat die er, net als hij, ook niks van snappen. Dat de Volt-leden totaal kloeloos zijn wat de beslissingen van hun partij betreft. Misschien vond iemand van de Joop ook dat het een beetje raar is om voor zo’n conclusie alleen jezelf en je opdringerige mening als bron te gebruiken, en heeft Aalberts toen een anonieme andere bron opgevoerd: “Een Duits lid fluistert tegen uw verslaggever dat Volt net de EU is.”

Sneeuwvlokje

Dat, lieve mensen, is KUT-journalistiek. Helemaal naar Lissabon reizen om je eigen vooroordelen bevestigd te zien en, om je daarvan te verzekeren, met niemand praten, en alleen twee of drie kwootjes halen door naar de mensen op het podium te luisteren en erbij te schrijven dat jij het helemaal niks vindt, en de rest van de mensen in de zaal dus ook niet.

Aalberts zet zichzelf hiermee in een kwaad daglicht, daar heeft die mailschrijver gewoon gelijk in. Als je jezelf journalist noemt, moet je jezelf over je eigen vooroordelen heenzetten en verslag uitbrengen van wat daar gebeurt, niet van wat je op het station in Nederland al had besloten er allemaal te van gaan vinden. Dit verdient alle antipathie die we op kunnen brengen. Ja, doe maar weer aangifte.

Aalberts is zo overstuur van die haatmail dat hij op Twitter naar steun zoekt en iedereen retweet die het ook een grote schande vindt dat iemand hem zomaar durfde te bekritiseren. Hij neemt het heel hoog op. Een zeker Teun Gautier, die de mailschrijver gelijk geeft, is volgens Aalberts een “hotshot” binnen de partij die kritiek niet verdraagt (in tegenstelling tot Aalberts, die wel pap lust van kritiek), wat volgens hem “een fors probleem” is.

God wat een sneeuwvlokje, voor zo’n opgeblazen ego. Eigenlijk zou Volt verboden moeten worden, dat ze daar de brille van Koning Chris niet erkennen.

Quinsy Gario

In het licht van die teergevoeligheid is Aalberts reactie op een rapport van BIJ1, over de royering van Quinsy Gario, opvallend. Gario, nummer twee op de kieslijst, blijkt zich nogal onbeschoft te hebben gedragen tegen andere partijleden. Niet luisteren, zomaar weglopen als een gesprek hem niet bevalt, mensen voor het blok zetten en elke dialoog weigeren. “Is dat alles?” sneert Aalberts, die het niet kan verkroppen dat Gario zo wordt behandeld, net als vele andere Domrechtse witte mannen die Gario’s bloed wel konden drinken, de afgelopen jaren. “Klootzak van het Jaar”, weet u nog?

Die opsomming van problemen met Gario lezend, kan ik me wel voorstellen dat met zo iemand een onwerkbare situatie ontstaat. Iedere organisatie houdt dan een dossier over je bij en als er na een paar gesprekken geen verbetering is, kun je wieberen. Is heel normaal.

Maar Chris, die de controle over zijn kringspieren verloor omdat een Volt-aanhanger liet weten hem voortaan openlijk een lul te vinden, vindt dat ze er BIJ1 maar tegen moeten kunnen als ze consequent en agressief worden gebullebakt.

Pindakaas

Het is werkelijk met elke vertegenwoordiger van Domrechts hetzelfde. Iedereen moet maar eelt kweken, tegen een geintje kunnen, kritiek kunnen verdragen, niet zeiken om een varkenskop voor de deur of haar naaktfoto’s op GeenStijl, maar als ze zelf een zuchtje tegenwind krijgen, gaan alle sluizen open.

Chris, man the fuck up en face it: je bent een lul en een kutjournalist. De schrijver van die “haatmail” snapt journalistiek beter dan jij. Beter ga je wat anders doen. Pindakaaspotten spiegelen of zo.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 23.10.2021 @ 15:14

[Home]
 

1 Reactie

op 23 10 2021 at 15:14 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS