Home » Archief » Corrupt Nederland moet Zelensky de les niet lezen over corruptie


[30.05.2022]

Corrupt Nederland moet Zelensky de les niet lezen over corruptie

Peter Breedveld

Scène uit The Blue Lagoon (Randal Kleiser, 1980).

De heldenstatus van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky begint veel mensen onvermijdelijk te irriteren. Die willen hem op zijn bek zien gaan, ontmaskerd zien worden. In de sarcastische woorden van televisierecensent Angela de Jong van het Algemeen Dagblad: ‘Hij is de good guy, Poetin de schurk – lekker overzichtelijk’.

Voor veel Nederlanders is juist Poetin de held. Poetin bedwingt de moslims, maakt korte metten met LHBTI-plussers en heeft geen geduld met woke. Hij heeft een paar zetbaasjes in het Nederlandse parlement en een legertje Nederlandse journalisten die driftig propaganda voor hem bedrijven.

Die werden zaterdag op hun wenken bediend door het actualiteitenprogramma Nieuwsuur, waarin sterinterviewer Mariëlle Tweebeeke harde noten kraakte in Kyiv, waar ze Zelensky interviewde. Ze dwong hem in de verdediging door te zagen over de corruptie in zijn land, één van de drempels voor toetreding tot de EU en wreef het er bij hem in dat “de Nederlanders” in 2016 in een referendum het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne afwezen en Rutte had moeten beloven dat het verdrag niet tot een Oekraïens lidmaatschap van de EU zou leiden.

Angela de Jong kon haar scheetjes van plezier niet onderdrukken. ‘Tweebeeke slaagde er onverwachts in om door het masker van Zelensky heen te prikken’, schrijft ze. ‘En Zelensky blijkt maar gewoon een mens te zijn, met nukken en onhebbelijkheden.’

Idioten van Domrechts

Ik snap eerlijk gezegd die drang niet om de president van een land, dat zich moet verdedigen tegen een psychopathische agressor, te ontmaskeren als de leider van een corrupte schurkenstaat. Om te zeuren over de corruptie in zijn land, terwijl de Russen zijn landgenoten verkrachten en doodmartelen en met tienduizenden tegelijk in massagraven dumpen. Dat je de foto’s van de naakte dode peuters hebt gezien, verkracht, met de handen op de rug gebonden, maar dat het je eerste zorg is dat Zelensky van zijn sokkel wordt gehaald als ‘maar gewoon een mens met nukken en onhebbelijkheden’. Omdat je een domme, zompige Nederlandse taart bent die een rood waas voor ogen krijgt bij iedereen die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt.

Dat referendum, laten we daar eens naar teruggaan, nu we het toch over corruptie hebben. Want het waren niet “de Nederlanders” die het verdrag afwezen, het was een kleine meerderheid van een kleine minderheid die de moeite had genomen naar de stembus te gaan en om allerlei redenen “nee” had gestemd, behalve om waar het om ging: verhalen over plofkippen en dierenleed, de stellige overtuiging dat het niet de Russen waren die de MH17 hadden neergeschoten, maar de Oekraïners, dat het land overspoeld zou worden door Oekraïners als Nederland “ja” stemde en nog veel meer klinklare nonsens, over ons uitgestort door GeenStijl, De Telegraaf en de in die tijd nog vurig door de kwaliteitsmedia bewonderde Thierry Baudet en Jan Roos en een congsi van nazi’s, halve nazi’s, kwartnazi’s en SP’ers, die zich bij elke gelegenheid die ze krijgen opwerpen als de idioten van Domrechts.

Ranzige beerput

Het ging de organisatoren van het referendum ook helemaal niet om Oekraïne, maar om het kapotmaken van de EU, het mollen van de democratie, daar waren ze heel open over. Voor GeenStijl was het ‘een leuk zomerdingetje’ en er werd net zo openlijk gerotzooid met de EU-subsidies voor het referendum. ‘Schijten op de democratie’ noemde ik het, en de meeste mensen bleven thuis omdat ze geen zin hadden zich te laten lenen voor de zoveelste trollactie van een zootje homofobe, seksistische racisten.

Alles was er corrupt aan: het gedoe met de subsidies, de desinformatie, de bedoelingen van de organisatoren, een grote gore, ranzige beerput was het, en op geen enkel moment hebben “de Nederlanders” nee tegen Oekraïne gezegd. Integendeel, Zelensky wees er terecht op dat 62 procent van de Nederlandse bevolking voor toetreding van Oekraïne tot de EU is.

Doe eens wat voorwerk, mevrouw Tweebeeke. “Wat betekent winnen voor u?” Nou, dat we op onze rug gaan liggen, de helft van ons gebied aan Poetin schenken met een optie op de rest en al die tienduizenden doodgemartelde, verkrachte, afgeschoten Oekraïeners door de Russische psychosadisten vergeven en vergeten, mevrouw, nou goed?

Verwende kutblaag

Moet de vertegenwoordiger van een land waar de premier corrupt is maar desalniettemin onverminderd populair, waar de belastingdienst corrupt is, waar de politie corrupt is, waar een verwende kutblaag de staat voor honderd miljoen tilt, met de hulp van de minister van Volksgezondheid, die daarna gewoon tot minister van volkshuisvesting wordt benoemd, waar wegens corruptie veroordeelde politici een paar jaar later gewoon weer meedraaien in de lokale politiek, waar politici door Poetin worden betaald, waar miljardairs hun belastingen ontduiken, alles keurig volgens de regels, natuurlijk, waar de grootste partij ook het grootste aantal witteboordencriminelen telt, een land dat zich nog helemaal scheel verdient aan Poetin en zijn handlangers, moet die de slachtoffers van hun zakenpartner aan hun kop zeuren over corruptie?

Ik denk van niet. Ik denk dat iets minder hooghartige fucking zelfgenoegzaamheid gepast is.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 30.05.2022 @ 18:38

[Home]
 

1 Reactie

op 30 05 2022 at 18:39 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS