Home » Archief » De ontkenningsfase van Josse de Voogd


[12.03.2018]

De ontkenningsfase van Josse de Voogd

Peter Breedveld


Bron: Please Master.

Ruud Hendriks vestigde gisteren mijn aandacht op een aantal tweets van Josse de Voogd, twee in het bijzonder: in de ene suggereert hij dat “mensen boos zijn” op Wierd Duk omdat ze bepaalde verhalen niet willen horen en in de ontkenningsfase zitten. In de andere suggereert hij dat mensen niet kritisch genoeg zijn jegens antropologe Gloria Wekker omdat ze zwart is.

Voor wie onder een steen geleefd heeft, de afgelopen twee jaar: Wierd Duk vertelt dagelijks in allerlei media dat we bedreigd worden door de moslims maar dat je dat niet mag zeggen vanwege de politiekcorrecte linkse gedachtenpolitie. Gloria Wekker schreef een boek waarin ze het Nederlandse racisme blootlegt en analyseert.

Josse de Voogd noemt zichzelf ‘zelfstandig onderzoeker en publicist op het raakvlak van ruimte, politiek en samenleving’. Hij zegt ook dat hij links is, maar dat hij graag “schopt” tegen “linkse onzinverhalen” zoals dat er een loonkloof gaapt tussen mannen en vrouwen.

Air van wetenschappelijkheid

Josse de Voogd is, kortom, helemaal niet links maar rechts. Extreemrechts, en een charlatan bovendien. Zo één die zich een air van wetenschappelijke autoriteit aanmeet en dan “linkse onzinverhalen” ontkracht. Net zoals immigratiedeskundige Jan van de Beek, die ook altijd met zijn tong uit zijn bek en een verdwaasde blik in zijn ogen achter Duk aanholt.

Net als Van de Beek houdt De Voogd er een nogal onwetenschappelijke methode op na: hij houdt van stropoppen neuken. Dat betekent dat hij een karikatuur maakt van andermans standpunten, om vervolgens wild tekeer te gaan tegen die karikatuur. De redacteuren van de kwaliteitsmedia zijn allemaal dom en bovendien gretig als het gaat om laag bij de grondse aanvallen op donkere mensen, dus die onzinverhalen van De Voogd worden, ontdekte ik gisteren, paginagroot in de kranten afgedrukt.

Zo reageert hij in De Dagelijkse Farizeeër op een interview met collegevoorzitter Geert ten Dam van de Universiteit van Amsterdam, die stelt dat universiteiten nog steeds witte, mannelijke bolwerken zijn en dat dit moet veranderen.

Iets met hun handen doen

Wekker wordt in dat interview helemaal niet genoemd, maar De Voogd brengt het in als argument tegen Wekkers betoog over witheid en diversiteit. Hij vindt het “gedoe” over diversiteit maar “modieus“, vooral in witte hogere klassen zijn ze er gek op, volgens hem.

De stelling dat universiteiten witte, mannelijke bolwerken zijn, bestrijdt De Voogd door poppetjes te gaan tellen. Twaalf procent van de studenten aan Nederlandse universiteiten is allochtoon, rekent hij voor, dus voilá, niks witte mannelijke bolwerken.

Maar Ten Dam noch Wekker betogen dat de studentenpopulatie niet divers genoeg is. Het gaat om de staf die te wit is en de omweg die allochtonen vaak moeten nemen om op een universiteit te raken. Dat begint al op de lagere school, als ze van leerkrachten een vmbo-advies krijgen terwijl ze wel havo of vwo zouden aankunnen. Hoeveel allochtone studenten ik al niet gesproken heb die hoge cijfers haalden op de universiteit, maar op school te horen hadden gekregen dat ze “maar wat met hun handen moesten gaan doen”…

Onmenselijke wilskracht

Deze studenten hebben zich vaak door alle mogelijke schooltypen in Nederland heen gewerkt om uiteindelijk aan de universiteit te geraken, wat getuigt van een bijna onmenselijke wilskracht en ijver, zeker gezien de tegenwerking die ze krijgen van witte leerkrachten, adviseurs en wat niet al.

Eenmaal aan de universiteit worden ze onderwezen en begeleid door witte docenten met een compleet wit denkkader en witte vooroordelen en een wit curriculum.

Om te schetsen hoe kwalijk dat is, een voorbeeld van de gevolgen van zo’n exclusivistisch, wit, mannelijk denkkader: onlangs werd bekend dat vrouwen vaker overlijden aan een hartaanval, simpelweg omdat de medische wereld, ook al zo’n wit, mannelijk bolwerk, zich bij het onderzoek naar hartproblemen uitsluitend richten op de symptomen bij mannelijke patiënten, terwijl symptomen bij vrouwen wezenlijk verschillen.

Die witte, mannelijke tunnelvisie heeft dus fatale gevolgen.

Wittemannentaal spreken

Josse de Voogd zou echter het aantal vrouwelijke medische studenten gaan tellen en vaststellen dat het onzin is, want de helft van alle medische studenten is vrouw.

Dat doet hij ook als het gaat over diversiteit aan de universiteiten. Al was iedere student op de Nederlandse universiteit van niet-Westerse afkomst, dan nog kunnen universiteiten witte, mannelijke bolwerken zijn omdat de staf wit en mannelijk is, het curriculum wordt bepaald door witte mannen en studenten uitgesloten worden zolang ze niet precies langs witte mannelijke lijnen redeneren en witte, mannelijke conclusies trekken en zelfs een wittemannentaal spreken.

De Voogd telt poppetjes en gaat totaal voorbij aan het werk van hoogleraar diversiteit Maurice Crul, die erop wijst dat de bevolkingssamenstelling in de Randstad zo verandert, dat witte mensen straks gewoon één van de vele minderheden zijn. Dat dit onvermijdelijk betekent dat het onderwijs zich aan die realiteit zal moeten aanpassen. Hij lacht de inspanningen van universiteiten weg om docenten bewuster te maken van de diversiteit in hun collegezalen. “Modieus gedoe”.

Moslimhorden die het Avondland bedreigen

Maar door je niet aan te passen aan een diversere samenleving, doe je niet alleen de niet-Westerse studenten tekort, je schiet ook jezelf in de voet. Nederland is geen zelfvoorzienend eilandje. Wie zich niet aanpast aan de realiteit om hem heen, loopt snel achter en zal straks niet meer mee kunnen komen.

Lijkt mij dat het Josse De Voogd is, die bepaalde verhalen niet wil horen en in de ontkenningsfase zit. Dat zijn kritiek op Gloria Wekker gemotiveerd is door het feit dat ze zwart is, en zijn bewondering voor de werken van Wierd Duk vooral voortkomen uit wensdenken: hij wil dat het waar is dat de moslimhorden het Avondland bedreigen en dat je dat niet mag zeggen omdat je dan meteen wordt uitgemaakt voor “racist.”

Wie zich dagelijks laaft aan de paniekverhalen van Wierd Duk & Co, en kneejerk-reacties op mensen als Gloria Wekker publiceert omdat het niet kan en niet waar mag zijn dat er in Nederland wordt gediscrimineerd en uitgesloten dat het een aard heeft, en dat dit schadelijk is voor iedereen, die is niet links, maar die reageert vanuit een extreemrechtse “bias“.

Goddelijke status

Het is roepen in de woestijn, natuurlijk, maar de wereld zou een stuk beter worden als de media eens wat kritischer keken naar de tinnef die ze publiceren van mensen die zich wetenschapper noemen en door niets anders worden gedreven dan hun weerzin tegen diversiteit en hun angst om de goddelijke status te verliezen, die ze al zo lang genieten als witte man.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.03.2018 @ 09:25

[Home]
 

1 Reactie

op 12 03 2018 at 09:46 schreef Peter:

Schelden en drammen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS