Home » Archief » Waarom het goed is dat Bij1 het Joods Akkoord niet ondertekent


[10.03.2018]

Waarom het goed is dat Bij1 het Joods Akkoord niet ondertekent

Peter Breedveld


Bron: Please Master.

Dat Amsterdamse Joods Akkoord is één van de goorste politieke huichelspelletjes die ik de laatste tijd gezien heb. In één oogopslag, vooruit: twee oogopslagen zou het duidelijk moeten zijn waar deze farce over gaat: het uitsluiten van DENK en Bij1. Het is, kortom, onversneden racisme.

In het Joods Akkoord spreken de Amsterdamse politieke partijen onder meer af dat ze tegen antisemitisme zijn en dat op scholen de Joodse geschiedenis van Amsterdam moet onderwezen. Daar kan niemand tegen zijn, of wel? Nou, twee partijen ondertekenden het akkoord niet en die worden nu geschandpaald in de media en op elk blog en op Twitter en op Facebook en natuurlijk ook de Joop: het gaat om DENK en Bij1. Stelletje gore antisemieten!

Allochtonenhaat kweken

DENK heeft echter niet eens de kans gehad het akkoord te ondertekenen. Zie hier het bewijs: toen alle partijen behalve DENK en Bij1 al getekend hadden, ging er ook nog even een mailtje naar DENK met de uitnodiging te tekenen. Dat was om 19 minuten over drie en om 28 minuten over drie, negen minuten daarna, meldt De Telegraaf al dat DENK niet heeft getekend.

Dat is dus duidelijk: er was al een bericht getikt voordat DENK zelfs maar de kans had om te reageren. Het was helemaal niet de bedoeling dat DENK meedeed. Dat Joods Akkoord heeft maar één doel: allochtonenhaat kweken.

Bij1 heeft evenmin getekend. Daar is een inhoudelijke reden voor: de definitie van antisemitisme, die in het Joods Akkoord wordt gehanteerd, is die van de Europese Unie en die schaart ook kritiek op Israël onder antisemitisme.

Ik heb al veel mensen zien protesteren dat dit niet waar is, maar het is wel waar. De EU-definitie is die van de International Holocaust Remembrance Alliance. Die lijkt alleszins redelijk en stelt nog expliciet dat kritiek op Israel niet onder antisemitisme valt, met een paar uitzonderingen.

Israel als concentratiekamp

Eén van die uitzonderingen is dat je niet mag zeggen dat Joodse burgers (of politici, neem ik aan, maar misschien staat er expres alleen ‘burgers’) loyaler zijn aan Israel dan aan hun eigen land.

Wacht, ik mag dus niet zeggen dat PVV-Kamerlid Gidi Markuszower, die “verachtelijke joodjes” wil laten doodvriezen in een Oost-Europees woud omdat ze kritiek hebben op Israel, en die door de AIVD in de gaten werd gehouden omdat hij contacten had met de Mossad en daar zelfs informatie aan heeft overgedragen, loyaler is aan Israel dan aan Nederland omdat ik dan een antisemiet ben?

Oké.

Een andere uitzondering is vergelijkingen tussen het Palestijnenbeleid van Israel met de Nazi’s. Nou wil ik niet per se de barricaden op voor het recht om Holocaust-overlevenden en hun nabestaanden in te wrijven dat ze hetzelfde zijn als hun beulen, erg kies is dat niet, maar wist u dat één van de helden van Charlie Hebdo, de Nederlandse cartoonist Willem, ooit de Inktspotprijs heeft gewonnen met deze cartoon? Dat is Israel als Nazi-concentratiekamp, inderdaad. “Dit werk toont lef, een akelig soort waarheid”, zei de juryvoorzitter van de Inktspotprijs indertijd. Dat was PvdA-Kamerlid Staf Depla.

Palestijnen bombarderen

Verder vindt de IHRA dat het antisemitisch is om van Israel hogere waarden te verwachten dan van andere democratische landen. Die is tricky, want dat klinkt alleszins redelijk, maar ik weet inmiddels hoe dat werkt. Want Palestijnen bombarderen terwijl ze als ratten in de val zitten in de openluchtgevangenis die Gaza is, is immers zelfverdediging. Zou Nederland anders handelen als ze vanuit België met raketten werd bestookt? Nou dan, vuile antisemiet! Die voetballende kinderen die aan gort werden geschoten, het is wel oorlog, hè? Vuile antisemiet!

Leer mij de kronkels van de Vrienden van Israel kennen.

Legitieme redenen voor Bij1 om niet te tekenen, dus. Daarbij komt dat zowel DENK als Bij1 zich in hun programma’s expliciet uitspreken tegen alle vormen van discriminatie en Bij1 zegt het nog een keer ten overvloede en Kuzu ook: dat betekent ook discriminatie van Joden. Vanzelfsprekend.

Dat kun je van de ondertekenaars van dat Joods Akkoord niet zeggen, dat die zich uitspreken tegen discriminatie. Integendeel. Neem de PvdA, die zich de afgelopen jaren heeft geprofileerd als een uitgesproken anti-moslimpartij, anti-Turkenpartij en anti-allochtonenpartij. Je mag als allochtoon alleen bij de PvdA als je je gedraagt als Ahmed Marcouch of Khadija Arib, als je graag stemmingmaakt tegen andere allochtonen en tegen moslims, dus. Ook deze verkiezingscampagne gaat PvdA-leider Lodewijk Asscher weer vol op het orgel van de donkere mensen-haat.

En dat geldt eigenlijk gewoon voor elke partij, van GroenLinks, die een Turk royeerde vanwege een genuanceerde mening over Erdogan, tot D66 en breek me de bek niet open over de VVD of het CDA. De Amsterdamse afdeling van het Forum voor Democratie wordt geleid door Annabel Nanninga en dat is niet alleen een allochtonenhater, maar ook een uitgesproken antisemiet.

Mooie gasovens

De aanleiding van dat Joods Akkoord is daarnaast een serie vernielingen aan een joods, kosjer restaurant, de eerste keer door een Syrische vluchteling. Deze incidenten worden door heel Domrechts en Laflinks aangegrepen om iedereen, die niet 24/7 meebrult over hoe afschuwelijk en antisemitisch dit allemaal is, uit te maken voor gore antisemiet. Het is weer ontzettend onsmakelijk allemaal, om een antisemitisch incident te misbruiken om je politieke tegenstanders zo grof te diskwalificeren.

Dan gaan er allemaal politici in dat restaurant eten om te laten zien hoe solidair ze zijn met dat restaurant, terwijl je ze de aanslagen op moskees hoort bagatelliseren en ze zelfs zwijgen over bijvoorbeeld de afschuwelijke mishandeling van een 14-jarig meisje vanwege haar hoofddoek. Ook Wilders kwam in dat restaurant eten, en die steunt een verbod op de kosjere slacht.

Zo gaat dat in Nederland: als je wit bent mag je schreeuwen dat ze nog mensen zijn vergeten te verbranden in de mooie gasovens van Hitler, maar je ondertekent een Joods Akkoord dus je bent geen antisemiet. Je mag Joden discrimineren door ze hun rituele slacht te ontzeggen, maar je bent geen antisemiet want je gaat, zogenaamd uit solidariteit, eten in een kosjer restaurant.

Maar heb je een kleurtje en spreek je je uit tegen discriminatie, en expliciet, nadrukkelijk nog speciaal met grote neonletters óók tegen antisemitisme, vanzelfsprekend, dan ben je toch een antisemiet, want je tekende dat akkoord niet.

Joodse invloed

Ik heb al vaker gezegd: Nederland houdt helemaal niet van Joden. Dat leert de geschiedenis ook, laatst nog moest het Nederlandse Rode Kruis nog door het stof in Israel omdat het in de oorlog iedereen hielp, behalve de Joden. Wat ik laatst toch weer hoorde: een paar weken na de bevrijding, toen de Holocaustoverlevenden nog naar Nederland aan het terugkeren waren, schreef iemand in het verzetsblad Vrij Nederland alweer dat hij hoopte dat de Joden nu niet weer in alle belangrijke besturen gingen zitten om hun Joodse invloed overal te doen gelden.

Nederland houdt niet van Joden, ze misbruikt ze als stok om moslims, allochtonen en linksmensen mee te slaan. De Jood heeft één rol, en dat is die van slachtoffer van de moslims en al dat andere donkere gespuis. En als hij die rol weigert, mag hij doodvriezen in een Oost-Europees woud. Kom nou toch, anders was Annabel Nanninga toch ook allang terug in haar beerput getrapt? Nederland geeft geen ruk om antisemitisme, alleen om antisemitisme door zwarten en bruinen en moslims.

Dat is waar die amechtig beleden betrokkenheid met Joden, homo’s en vrouwen in Nederland meestal op neerkomt: allochtonenhaat, mensen uitsluiten om wie ze zijn. Het is pervers, het is obsceen en het is daarom te prijzen dat Bij1 dat Joods Akkoord niet tekent. Stelling nemen tegen antisemitisme doe je zonder bijbedoelingen en sowieso niet als onderdeel van je verkiezingscampagne.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.03.2018 @ 12:09

[Home]
 

1 Reactie

op 10 03 2018 at 12:38 schreef Peter:

Bezwaren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS