Home » Archief » De wereld is één groot Staphorst geworden


[31.08.2020]

De wereld is één groot Staphorst geworden

Peter Breedveld

Twee Franse politieagenten hadden topless zonnende vrouwen op een strand gevraagd hun borsten te bedekken en daar barstte de discussie over de “nieuwe preutsheid” weer los. Volgens Domrechts is het de schuld van de moslims, die in boerkini op het strand liggen en in hun onderbroek douchen (Wierd Duk is in Spanje nog speciaal wezen patrouilleren), veel andere mensen wijzen naar de mobiele telefoons, waarmee stiekem naakte mensen gefotografeerd worden en voor je het weet sta je op het Internet.

Dat laatste heb ik ook lang geloofd, waarbij ik dan vind dat er best wat meer ontspannen mag worden omgegaan met dat gegeven. Je loopt naakt op een openbaar strand, er verschijnt een foto van ergens op het Internet, et alors? om met Ilse Uyttersprot te spreken, de Belgische burgemeester die seks had gehad op een Middeleeuwse toren in Spanje, stiekem door iemand was gefilmd en viraal ging op het Internet. (Ik was geschokt te ontdekken dat Uyttersprot onlangs ‘in relationele sfeer’ is vermoord.)

Delirische vrouwenhaat

Maar ik heb een paar dagen geleden de TikTok-app gedownload, waarop je filmpjes kunt bekijken die mensen over de hele wereld van zichzelf online zetten, en de totale bizarre krankzinnigheid, de extreme platvloersheid, de poep- en pieshumor, de delirische vrouwenhaat waarvoor vrouwen zichzelf gretig lenen, heeft me doen concluderen dat de huidige jonge generaties zich helemaal nergens voor schamen, zelfs trots zijn op hun lompe domheid en afzichtelijke lelijkheid, zich geen zorgen maken over de pijnlijke wending die een sollicitatiegesprek kan krijgen naar aanleiding van hun strapatsen op TikTok.

Wat zou u erger vinden? Door een potentiële werkgever aangesproken worden op het feit dat u blijkbaar naar het naaktstrand gaat, en helemaal nakend doucht, of op het filmpje waarop u met uw partner in een schetenwedstrijd bent verwikkeld en dat u zelf op Internet hebt gezet, om door de hele wereld te worden gezien?

Nee, iedereen zet alles online, tot aan haar of zijn psychiatrische verleden aan toe, dus waarom zou je stoppen bij seksloos naakt? Nieuwe Preutsheid, denk ik, en met moslims heeft dat ook niet veel te maken. Orthodoxe christenen waren degenen die in mijn jeugd in hun onderbroek douchten, als ze al douchten, en daar liet de rest zich toen niet veel aan gelegen liggen. Overigens doucht iedereen in de sportclub waar ik (buiten coronatijd) twee keer per week heenga in zijn blootje, en is er een enkeling die gebruikmaakt van het aparte douchehokje voor meer privacy. Dus.

Vrouwen in bikini

Wat me opviel bij de topless-discussie op Twitter, waren de vele mensen die zeiden dat “als je bloot wilt, je maar naar het naturistenstrand moet gaan” en dat “ik hoef jouw blote borsten niet te zien”, wat ik nogal onbeschoft en ook agressief vind. Dat zijn niet alleen jongeren, maar ook GenX’ers en Boomers die zeggen zich altijd al geërgerd te hebben aan het vele naakt dat in de jaren zeventig en tachtig nadrukkelijk aanwezig was in de publieke ruimte.

Overigens was ik deze zomer een paar keer op het naaktstrand, waar ik voor het eerst veel vrouwen in bikini zag liggen. Prima hoor; vrijheid, blijheid op het naaktstrand, als ze ons straks maar niet verbieden naakt te zijn. Blijkbaar voelen ze zich veiliger tussen al die naakte mensen dan tussen hun aangeklede soortgenoten op het textielstrand, die de politie afsturen op vrouwen met blote borsten, en geobsedeerd zijn door bikinifiguren en dergelijke onzin meer.

Seksueel puritanisme

Ik zie een militante intolerantie ten aanzien van naakt en ook ten aanzien van seks. De wereldwijde obsessie met leeftijdsverschil, bijvoorbeeld, die tegenwoordig elk nieuwtje over de nieuwe relatie van deez’ of gene Hollywoodster of popster domineert. Laatst moest de 24-jarige Florence Pugh zich publiekelijk verantwoorden voor het leeftijdsverschil met haar 21 jaar oudere partner. Het doet me denken aan de gereformeerde kerkdiensten waarbij mensen voorin de zaal hun zonden opbiechten, tot lustig genot van de andere aanwezigen natuurlijk; de puren van geest en lichaam, de deugdzamen. Door het Internet is de wereld één groot Staphorst geworden.

Ook vreemdgangers krijgen er ongenadig van langs in de media, meer dan vroeger, is mijn stellige indruk. Wat me daarbij vooral irriteert, is dat totale vreemden menen te mogen oordelen over de relatie tussen twee beroemde mensen, zonder er ook maar iets van te weten, behalve het nieuwtje dat één van hen de ander heeft bedrogen.

Er wordt ons een zekere zedige monogamie opgelegd, de plicht om het alleen aan te leggen met mensen van onze eigen leeftijd en een verbod op al te bizarre uitspattingen in bed. Dit soort puritanisme zie ik opvallend vaak bij vertegenwoordigers van de Woke-brigade (die het al een “fetisj” vinden als je het met iemand met een lichtere of donkerder huidskleur doet, waarbij fetisj = zonde) die tegelijkertijd wel helemaal apestront gaan wanneer vrouwen, die nog moeten wennen aan het idee van non-binariteit (is de cultuur!) er moeite mee hebben als ze hun dameskleedkamer moeten delen met een vrouw met een piemel.

Bloot dansen

Tijdens de afgelopen hittegolf zag ik ook iets anders: heel veel mensen die zich hadden voorgenomen in hun blootje te gaan dansen in de regen, die was aangekondigd. Ook schijnen nogal wat mensen hele dagen thuis naakt te hebben gelopen omdat het zo heet was.

Naakt = vrijheid, ik heb altijd gedacht dat dat is waarom zoveel mensen er zo fel tegen gekant zijn. Dus misschien gloort er licht aan de horizon, na een lange periode van onvrijheid en zal het weer veiliger worden voor de naakte medemens.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 31.08.2020 @ 11:43

[Home]
 

1 Reactie

op 31 08 2020 at 11:44 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS