Home » Archief » Die vraag was geniaal, jullie zijn dom


[22.04.2020]

Die vraag was geniaal, jullie zijn dom

Peter Breedveld


Scène uit Ninagawa Mika’s Diner

Gisteren, tijdens de persconferentie van president Rutte, is er zo iets ergs gebeurd! De moordaanslagen op Willem van Oranje, Pim Fortuyn en Theo van Gogh, en die vrouw die laatst zonder mandje de Albert Heijn binnenliep, zijn er niks bij. Een journalist, hij schijnt van de NOS te zijn, stelde een domme vraag. O sorry, hij stelde een ONTZETTEND KRANKZINNIG domme vraag. Hij vroeg: “Meneer Rutte, al weken zegt u dat Nederland zich voorbeeldig gedraagt, en wat krijgen mensen ervoor terug: nog eens drie weken verlenging. Hoe rijmt u dat?”

Het hele land, maar dan ook echt IEDEREEN, ging apestront. Razende woede maakte zich van de mensen meester. Twitter ontplofte. Vrijwel niemand liet zich onbetuigd. Iedereen moest laten weten wat een ontzettend domme vraag hij of zij het vond. U, die dit leest, hebt er naar alle waarschijnlijkheid ook een verontwaardigde tweet met vijf uitroeptekens uitgegooid.

Dat die journalist een idioot was, dat het een schande was, dat hier de journalistiek niet voor was bedoeld. “De stompzinnigste vraag ooit gesteld door een journalist. Met 1,5 kilometer afstand de stompzinnigste vraag ooit gesteld”, brieste Rob Wijnberg van De Correspondent, waar het fraaie betoog ‘Ode aan de domme vraag‘ te lezen is. “Wat een vraag!” foetert Umberto Tan, “Het is geen supermarkt!” En Suzanne Mensen: “WAT HAD JE DAN GEDACHT PANNEKOEK? Een lolly met een strik erom? Mijn God.” Claudia de Breij wil weten wie het was, die de ontzettend krankzinnig domme vraag stelde. “Afschuwelijk domme vraag!” “Ongelofelijk domme vraag!” “Intens domme vraag!” “Meest domme vraag ooit!” “Egoïstische domme vraag!” “Debiele vraag!” en natuurlijk de Oud-Hollandsche klassieker “ontslag op staande voet!”

Totalitaire dictator

Rutte wordt uiteraard weer geprezen. “Bewonderenswaardig dat Rutte zo rustig blijft!” “Rutte geeft keurig antwoord op een ontzettend domme vraag!” Als Rutte de domme journalist vloekend en tierend met een eind hout te lijf was gegaan, hadden jullie er waarschijnlijk allemaal begrip voor gehad.

De intens domme, debiele, krankzinnige vraag maakt vanzelfsprekend de totalitaire dictator in mijn landgenoten los. Wetenschapsjournalist Aliëtte Jonkers vindt dat er alleen nog maar wetenschapsjournalisten naar persconferenties mogen komen. Honderden vind-ik-leuks krijgt ze voor die tweet. Niet zoveel als de duizend likes en retweets die iedere schlemiel kreeg als hij maar tweette wat een ontzettend domme vraag hij het vond (alleen Abbie Chalgoum blijft steken op een luizige 56 vind-ik-leuks), maar toch. Het dogma dat je alleen maar meepraten over de coronamaatregelen als je wetenschapper bent (ik ben ervan overtuigd dat alle wetenschapsjournalisten zich wetenschapper wanen, gespecialiseerd in werkelijk alles) begint behoorlijk post te vatten. Al vindt overigens niemand dat die regel voor hem- of haarzelf geldt, uiteraard.

Jonkers’ wens is een zoveelste variant op de sneer dat je blijkbaar een amateurviroloog bent als je vragen stelt over de sluiting of opening van scholen, de zin of onzin van mondkapjes of als je wijst op het feit dat Zuid-Korea erin slaagt het aantal coronabesmettingen tot een belachelijk laag aantal terug te brengen, én de restaurants en café’s open te houden (heb ik de Koreaanse pers mee gehaald, met mijn interview met Remco Breuker). Als je er niet voor gestudeerd hebt, moet je je bek houden. Alsof de coronamaatregelen alleen maar te maken hebben met de werking van het virus en hoe dat zich verspreidt (waarbij ik me trouwens verbaas over het feit dat epidemiologen er nog steeds niet uit zijn hoever besmette hoes- en niesdruppeltjes door de lucht reizen, dit is niet de eerste massabesmetting via snot en spuug in de wereldgeschiedenis, toch?). Alsof de maatregelen niks te maken hebben met politiek, hoe onze samenleving werkt, hoe mensen zich gedragen, met economie, alsof ze geen directe gevolgen hebben voor onze persoonlijke levens. Alsof Aliëtte Jonkers mag bepalen wat we belangrijk vinden en wat niet.

Geniale vraag

En wat dat betreft, durf ik het volgende te stellen: die vraag was helemaal niet dom. De woedende reacties erop, die zijn dom. Dom, agressief en het laat weer zien hoe walgelijk, weerzinwekkend volgzaam en collectivistisch het Nederlandse volk is. Wat een kudde schapen jullie zijn, met je woede-aanvallen om zaken die geen enkele consequentie hebben, terwijl je je bek houdt, en anderen beveelt óók hun bek te houden, over het zorgbeleid van Rutte en zijn betonnen ministers in dit waanzinnig georganiseerde land, waar KLM zo even tien miljard overheidssteun krijgt, maar dokters en verpleegkundigen zich tussen het levens redden door zich ook nog zorgen moeten maken of ze wel salaris en vakantiegeld gaan krijgen, deze zomer.

Die vraag was fucking geniaal.

Die journalist heeft gelijk: Rutte heeft ons wekenlang geprezen voor ons keurige gedrag en reken maar dat ik daar wat voor terug wil. Ja, ik weet dat de mensen in de zorg, die jullie met z’n allen verkiezingen na verkiezingen weer een VVD-regering gunnen, dagen van twaalf uur maken en onder gigantische druk werken maar dat mantra is al net zo’n muilkorf als “ben je soms viroloog”. Weken achter elkaar binnenzitten, thuiswerken en tussendoor je kinderen begeleiden bij het thuisonderwijs, onzeker zijn over je baan, je bedrijf, je inkomen, geen stoom af kunnen blazen in de sportschool of gezellig met vrienden in een bar of restaurant, het is godverdomme geen kattenpis. Er wordt geleden door veel mensen. Velen zitten eenzaam in hun huis, al vier weken lang.

Miljardensteun voor multinationals

Daar mogen we wat voor terugvragen want ja, de samenleving is een soort supermarkt. Ik zou graag het volgende antwoord willen horen: in ruil voor ons goede gedrag krijgen we een paar miljard voor kunst en cultuur, want dat hebben we straks hard nodig, de verzekering dat de zorg voortaan goed is geoutilleerd, de verzekering dat niemands bedrijf ten onder gaat aan de coronamaatregelen, de verzekering dat iedereen goed wordt verzorgd. Maatregelen om dit soort natuurrampen te voorkomen: duurzame veeteelt, een duurzamere economie.

Wat krijgen we echt van president Rutte: miljardensteun voor multinationals die hun personeel ontslaan om hun aandeelhouders te kunnen blijven betalen.

Maak je dáár woedend over, in plaats van dat obsessieve gezwaai met je wijsvingertje altijd, dat gedonderpreek en die strenge veroordelingen van iedereen die niet gewoon gezellig met je zombiegedrag meedoet.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 22.04.2020 @ 08:00

[Home]
 

1 Reactie

op 22 04 2020 at 08:01 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS