Home » Archief » Douche lekker met je onderbroek aan, maar vertel mij niet dat ik me moet bedekken


[11.02.2020]

Douche lekker met je onderbroek aan, maar vertel mij niet dat ik me moet bedekken

Peter Breedveld


Scène uit Hombre van Antonio Segura en José Ortiz

In je onderbroek douchen vind ik raar, en vies, zoiets als je handen wassen met handschoenen aan, maar ik bemoei niet. Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat jonge mensen er niet zo happig op zijn om naakt te zijn in het bijzijn van vreemden. Voor je het weet zet iemand een filmpje van je op de sociale media en word je publiekelijk vernederd. Met dank aan GeenStijl, en Dumpert.

Maar in het programma De Nieuwe Maan werd een discussie over de kwestie tussen columnisten Karim Amghar en Han van der Horst voorafgegaan door een filmpje waarin Amghar op straat mensen vroeg of ze met of zonder onderbroek douchten. Daarbij vielen een paar dingen op: 1) Bijna alle mensen in het filmpje waren jonge allochtonen met een niet-westerse achtergrond, die met hun onderbroek aan douchten. De enige die naakt douchte, was een oude witte man. 2) Er kwam niet één vrouw in het filmpje voor.

 

 

Eén van de jongemannen trok een vies gezicht en begon wild met zijn hoofd te schudden toen hem werd gevraagd of hij na het sporten in zijn nakie ging douchen. Hij zei nee, en er waren types die het wel deden, en die waren altijd oud en dan keek hij meteen weg. “Doe dan tenminste een handdoek voor”, zei hij.

Oude witte mannen

Aha, de kwestie is dus al omgedraaid. Het probleem is niet dat er mensen zijn die in hun onderbroek douchen, maar dat er nog mensen zijn, rare, oude, witte mannen, die het wél naakt doen! Kunnen die zich niet bedekken?

Hé, oude, witte man, gun mij de vrijheid om met onderbroek aan te douchen en hallo, kun je je misschien even bedekken? Béétje rekening houden met elkaar!

Ook in de studio werd de boel door Amghar vaardig omgedraaid: “Ik ga toch ook niet naakt over straat?”, zei hij tegen Van der Horst. “Als naakt zo gewoon is, waarom zit jij hier eigenlijk niet naakt?” Nu was naakt douchen dus hetzelfde als naakt over straat lopen en was het Van der Horst die zich moest verantwoorden voor het feit dat hij naakt doucht. Hij zat daar als een curiositeit, zo werd hij ook door Amghar en door de presentator voortdurend aangekeken. “Een man die naakt doucht! Kun je het je voorstellen?”

Amghar klaagde, terecht, dat in Nederland voortdurend elke kwestie wordt verbonden met etniciteit of de islam. Han van der Horst deed dat ook in zijn column over het douchen in onderbroek. Maar ja, Amghar sprak zelf ook bijna uitsluitend allochtonen aan en vroeg steeds, nadat ze hadden aangegeven in onderbroek te douchen, of dat door de islam kwam. Alle jongemannen ontkenden dat de islam er iets mee te maken had. “Is mijn eigen keuze”, zei er één met de gedecideerdheid van iemand die al zijn keuzes baseert op wat anderen van hem vinden.

Marokkaanse bruiloft

Amghar doucht zelf ook in onderbroek, omdat hij zich schaamt, “als mens”, benadrukte hij. Voor hem is daarmee de kous af. Van der Horst wil echter weten waarom hij zich schaamt, waar die preutsheid vandaan komt. Het is weliswaar indirect bewijs dat hij aandraagt; een Marokkaanse bruiloft waar vrouwen en mannen gescheiden zijn, twee moslimmeisjes die een petitie startten tegen het gymmen in korte broek, maar de gedachte dat die preutsheid haar oorsprong vindt in hun islamitische achtergrond, lijkt mij niet uit de lucht gegrepen. Geen mens wordt met schaamte geboren, die is altijd aangeleerd.

Voor Amghar, een jongeman met een vlot uiterlijk en dito babbel die zijn conservatisme op ontzettend dwingende en autoritaire wijze uitdraagt, is het een taboe om zelfs maar te suggereren dat zijn preutsheid islamitisch zou zijn. Hij komt uit een dorp met bijna uitsluitend witte mensen, en ook daar douchen de mannen met hun onderbroek aan, vertelde hij.

 

 

Ja, en ik schat dat hun preutsheid iets met hun christelijke achtergrond te maken heeft. Binnen de Abrahamitische godsdiensten is naakt iets om je voor te schamen, dat is het eerste dat Adam en Eva deden na de zondeval: zich schamen voor hun naaktheid. Eén van de kwalijke gevolgen daarvan is dat jouw naaktheid als wapen tegen je kan worden gebruikt, met vaak dodelijke gevolgen. Ik heb al eerder betoogd: stop met het criminaliseren van naakt. Naakt is natuurlijk, een cadeau van God. Iets om trots op te zijn, niet om je voor te schamen.

Naaktstrand

U weet, ik ben van de vrijheid, van mij hoeven allochtonen zich niet aan te passen, ze mogen van mij zelfs met hun rug naar de samenleving gaan staan, als ze zich daar senang bij voelen, maar ik trek een streep waar mensen van mij gaan eisen dat ik me aanpas aan hun cultuur. Ik lees de boeken die ik wil, lach om blasfemische cartoons (als ze grappig zijn) en ik douche naakt.

Alweer aardig wat jaren geleden deed er voor het eerst een islamitische politieke partij mee aan de Haagse gemeenteraadsverkiezingen die het als één van haar hoogste prioriteiten beschouwde dat het naaktstrand in Scheveningen gesloten werd. Daar zeg ik nee tegen. Er zijn op de wereld genoeg landen waar je met volle overgave onvrij kunt zijn, verhuis daar lekker heen. Moet je nou echt dat laatste pietepeuterige stukje wereld waar je nog relatieve vrijheid geniet, ook in een soort Saoedi-Arabië veranderen?

Waarom?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 11.02.2020 @ 07:55

[Home]
 

1 Reactie

op 11 02 2020 at 07:55 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS