Home » Archief » Thierry Baudet is het probleem niet


[08.02.2020]

Thierry Baudet is het probleem niet

Peter Breedveld


Scène uit Hombre van Antonio Segura en José Ortiz

Theoloog Stefan Paas tweette gisteren een link naar een hoofdredactioneel commentaar van Trouw, begeleid door een citaat uit het stuk: ‘Sinds de opkomst van Geert Wilders’ PVV en, de laatste jaren, Thierry Baudet is openlijk racisme echter meer en meer salonfähig. Degene die zich hier tegen teweer stelt heeft steeds meer uit te leggen.’

Trouwe lezertjes van Frontaal Naakt zullen beamen dat het citaat een treffende samenvatting lijkt van wat ik de afgelopen jaren heb betoogd. Racisme wordt steeds meer genormaliseerd en wie dat signaleert, daar maken politici, media en het Openbaar Ministerie jacht op. Ik moest vorig jaar voor de rechter verschijnen omdat een racist zich door mij beledigd voelde. Na drie uur lang door twee rechercheurs te zijn verhoord.

Fijn dat ook de reguliere media, de kwaliteitsmedia, dat nu ook eindelijk zien. Bitter dat het onder andere Trouw was, die de jacht op mij opende omdat ik openlijk islamofoben als Elma Drayer bekritiseerde, die vervolgens uit wraak een aantal sarcastische citaten van Hassnae en mij op rij zette, suggererend dat wij antisemieten zouden zijn. Hemel en aarde heb ik moeten bewegen om Drayer en iemand van de hoofdredactie te spreken te krijgen, die vervolgens geen strobreed toegaven. Volgens adjunct-hoofdredacteur Esther Lammers was het ’t volste recht van een columnist om wraak te nemen door zo verneukeratief met citaten om te gaan.

Verontschuldiging

Dat was in 2013, op precies hetzelfde moment dat Het Parool en Elsevier Weekblad, daartoe opgestookt door de islamofobe blogger Carel Brendel, mij beschuldigden van het creëren van een nepaccount op Twitter om het nichtje van weer een andere islamofoob bloot te stellen aan de agressie van extremistische moslims.

Dit alles omdat ik onvermoeibaar de hetze aan de kaak stelde die politici en media voerden tegen moslims en niet-westerse allochtonen. Het zou dus sjiek geweest zijn van de hoofdredactie van Trouw om in haar stukje ook even toe te geven dat zij al die tijd fout zat en ik goed.

Eigenlijk heb ik gewoon recht op een paginagrote verontschuldiging in alle kranten: ‘Peter Breedveld, sorry dat we je zo schandalig hebben behandeld, terwijl je al die tijd gewoon gelijk had.’

Racistische tweet

Sinds Baudets racistische tweet over de dierbare vriendinnen die in de trein zouden zijn lastiggevallen door Marokkanen is het algemeen geaccepteerder geworden dat Baudet niet deugt, te benoemen dat hij een racist is. Sommige media schrijven het zelfs ondubbelzinnig: Baudet is een racist. Hoera.

Maar is dat het begin van een beter Nederland? Nee. Zelfs als dit zou uitlopen op een cordon sanitaire om Baudet en Wilders heen, blijft het probleem bestaan. Want het probleem is niet Baudet en ook niet Wilders, die zijn slechts symptomen. Het probleem is de manier waarop in Nederland over Marokkanen, moslims, niet-westerse allochtonen en vluchtelingen wordt gesproken.

De verontwaardiging over die tweet van Baudet is zelfs nogal hypocriet. Naar aanleiding ervan wezen een paar Baudetaanhangers op de uitspraken over Marokkanen van PvdA-coryfeeën Hans Spekman en Diederik Samsom. Spekman stelde dat je Marokkanen moet vernederen en volgens Samsom hadden Marokkanen het monopolie op overlast. Die Baudetaanhangers hebben gelijk, maar een PvdA’er wierp tegen dat, terwijl Baudet ‘ordinair zit te hitsen’, Spekman weet ‘hoe een schaamtecultuur werkt’ en Samsom ‘zijn cijfers op orde heeft’.

Monopolie op overlast

Met andere woorden: zelfs al zou Baudet nu van de aardbodem verdwijnen, voor Nederlandse Marokkanen zal daar niks mee veranderen. Baudet wordt niet aangepakt vanwege zijn racistische tweet, maar omdat hij Baudet is. En Samsom heeft zijn cijfers echt totaal niet op orde, want er wonen in Nederland 391.088 Marokkanen, dat is 2,3 procent van de totale bevolking. Zelfs als ze vijf keer vaker dan autochtone Nederlanders worden verdacht van een misdrijf (waarbij we het dan maar even niet zullen hebben over het racisme van de politie, in wier ogen elke Marokkaan zonder meer verdacht is) dan nóg lukt het ze niet het monopolie te krijgen op overlast. Dat blijft voorlopig stevig in handen van de witte man.

En schaamtecultuur? Je zou niet zeggen dat Spekman daar verstand van heeft, als je zijn truien ziet.

Een andere PvdA’er die het begrip schaamte niet kent, is Lodewijk Asscher, die ook nogal hoog van de toren blaast over Baudet. Asscher beschuldigde er zes jaar geleden alle Turkse Nederlanders minus een paar uitzonderingen ervan met de terreurbeweging ISIS te sympathiseren. Was niks van waar, maar Asscher weigerde zijn excuses aan te bieden. Wel klaagde hij dat Turkse Nederlanders hem niet meer vertrouwden. Toen ik Asscher bekritiseerde vanwege zijn stemmingmakerij tegen allochtonen – hij sprong ook al als een geile hond op die shariadriehoekhoax van Trouw-journalist Perdiep Ramesar – nam hij wraak door me verdacht te maken in NRC Handelsblad, waarna journalisten – collega’s dus van mij – bij mijn werkgever mijn ontslag gingen eisen.

Racistische fascist

Thierry Baudet heeft dus vorige week niks gedaan wat linkse politici niet al veel eerder en veel vaker hebben gedaan. Maar Spekman noch Samsom noch Asscher zijn ooit door de media aangepakt voor hun racistische oprispingen. Vergeet ook niet dat in de Tweede Kamer al jaren geleden een Marokkanendebat is gevoerd, een debat over het ‘Marokkanenprobleem’. Baudet dacht slechts te kunnen voortborduren op een trend die jaren geleden al is ingezet. Niet alleen door de PvdA, ook door GroenLinks en de SP en over het CDA en de VVD hoeven we het natuurlijk helemaal niet te hebben.

Daarbij hebben ook de kwaliteitsmedia zich niet onbetuigd gelaten. Racistische Wilders-aanhangers, daar moest je van NRC-journalisten naar luisteren. Ebru Umar loosde haar Marokkanenhaat in NRC en de racistische fascist Wierd Duk is niet uit de media weg te branden. Heb ik de shariadriehoekhoax van Trouw al genoemd?

Nederlandse psyche

Het ziet er trouwens ook naar uit dat de stemming rond die tweet van Baudet zeer binnenkort zal omslaan. Zijn aanhang begon meteen al te jengelen dat Baudet deze ene keer dan misschien de plank missloeg, maar dat Marokkanenoverlast in de trein een frequent probleem is (wat ik, als veelvuldige treinreiziger, eveneens bestrijd: overlast in de trein is vrijwel altijd door witte mannen, die het liefst vier zitplekken tegelijk bezetten, en die stinken, bovendien). De combinatie ‘Marokkanen’ en ‘overlast’ zijn in de collectieve Nederlandse psyche zo onlosmakelijk met elkaar verbonden dat dit in de loop van volgende week het dominante discours zal zijn geworden.

En dan is de grens weer een stukje verder opgerekt en de weg naar etnische zuivering een eindje verder doorgetrokken.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.02.2020 @ 10:59

[Home]
 

1 Reactie

op 08 02 2020 at 10:59 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS