Home » Archief » Een muur tegen het kwaad


[28.05.2019]

Een muur tegen het kwaad

Peter Breedveld

De overgeprivilegieerde linkse witte man Arjen van Veelen, die de zwarte irritatie over de witte onverschilligheid ten aanzien van racisme al eens afdeed als ‘de ziekte van zie-je-wel‘ en die racistische stemmetjes in zijn hoofd hoort, onthult in een lang stuk op De Correspondent dat hij heeft overwogen op Baudet te stemmen.

Baudet, die Europa “blank” wil houden en die meent dat de westerse beschaving ten onder dreigt te gaan aan rasbezoedeling, zoals ook ooit het Romeinse rijk ten onder is gegaan aan rasbezoedeling, die op audiëntie ging bij Jean-Marie Le Pen, die van die leuke grapjes maakt over ovens, en die Annabel Nanninga zijn partij binnenhaalde, die toevallig ook leuke grapjes maakt over ovens. Baudet, die graag dineert met Nazi’s en dol is op Franse Nazi-collaborateurs en die een witte baarmoederpolitiek propageert om de boreale beschaving te redden, en abortus dus als een gevaar ziet voor zijn gedroomde samenleving.

Van Veelen begrijpt dat wel. Hij schrijft:

‘Zelf vind ik migratie ook niet iets om klakkeloos te bejubelen. Abortus is in mijn ogen niks vrolijks, eerder een noodzakelijk kwaad. En ik denk dat je kritiek moet kunnen uitoefenen op klimaatbeleid zonder verketterd te worden of kamp te hoeven kiezen.’

Nieuwe moskee

Hij begrijpt ook de witte, overgeprivilegieerde inwoners van de Barendrechtse Vinex-wijk Carnisselande die op Baudet hebben gestemd. Zittend op een berg peinst hij:

‘Barendrecht grenst aan de Biblebelt, het was ooit een protestants boerendorp. Rotterdam-Zuid zou je eerder de Koranbelt noemen. Daar zijn wijken waar de helft van de inwoners op Denk stemt. Er staat een grote, nieuwe moskee, de islam blaakt er van zelfvertrouwen.

Veel Barendrechters zullen denken: die Baudet is het politieke equivalent van de A15, hij is een muur tegen het kwaad.’

Geen wonder dus dat Van Veelen op een bijeenkomst met Baudet niet de fascist aantrof die mensen op Twitter zeggen dat hij is. De één zijn fascist is de ander zijn problemenbenoemer. Baudet sprak onder andere over het ’thuisgevoel’ dat de mensen zijn kwijtgeraakt, en over Syrische vluchtelingen. Daarvan weten we dat Baudet die graag wil laten verdrinken. Of terugsturen naar Assad, voor wie ze zijn gevlucht, en die dankzij Baudets idool Poetin nog steeds de baas is in Syrië.

Maar dat zal Van Veelen roesten. ‘Dat-ie neofascist zou zijn, had ik nu zo vaak gehoord dat het me eerlijk gezegd niets meer deed.’

Prikkelend artikel

GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil vindt dat Van Veelen ons ‘food for thought‘ biedt. ‘Eerlijk, ontwapenend en prikkelend artikel over politieke kloven en politieke authenticiteit’, tweet hij.

Ook journalist Marijn Kruk van De Groene Amsterdammer is tot tranen geroerd. ‘Prachtig!’ beveelt hij Van Veelens artikel aan.

Een paar weken geleden uitte hoogleraar Nederlands en Academische Communicatie en onderzoeker van het Meertens Instituut Marc Oostendorp zijn ergernis over de discussies over Baudet, Wilders en de Gele hesjes. Die vindt hij ‘oninteressant’, want het ‘gevaar’ (hij zet het woord tussen aanhalingstekens) dat ze zouden vormen, is volgens hem ‘volkomen irreëel’. Elke minuut die eraan besteed wordt, is volgens hem verspilde tijd.

Boze burger

De PVV lijkt haar langste tijd te hebben gehad, Baudets Forum voor Democratie heeft het stokje overgenomen. En die partij vertolkt niet het ongenoegen van de boze burger, die de hoge huren en de verschraling in de zorg aan allochtonen wijt, maar dat van de hoogopgeleide, overgeprivilegieerde, progressieve witte man (of zijn helper allochtoney), die zittend op zijn berg de islam ziet blaken van zelfvertrouwen in de achterstandswijken. Die het ook maar zo-zo vindt dat er tegenwoordig vrouwen aanschuiven bij de decanen- en hooglerarenoverleggen.

Het is de elite, die ons hoofd op een schaal offert aan de Salomé van de Nederlandse politiek, in ruil voor nog een opzwepende, geile dans die weer iets van leven in de lendenen moet brengen.

‘Het werd geen revolutie van de extreemrechtse anti-krachten, maar gedecimeerd zijn ze ook niet’, tweet Myrthe Hilkens. ‘De komende 5 jaar is er écht werk aan de winkel.’

Gratis reclamecampagne

Ik denk dat ze dat op de kwaliteits-redacties ook denken, dat er werk aan de winkel is. Al die loftuitingen en hagiografieën van de afgelopen jaren en dan toch maar drie zetels. Verwacht de komende tijd een grote gratis reclamecampagne voor Baudet, Cliteur en Annabel Nanninga in de media. Opdat het de volgende keer niet blijft bij een overweging, maar een daadwerkelijke stem van Arjen van Veelen op het FvD.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.05.2019 @ 08:59

[Home]
 

1 Reactie

op 28 05 2019 at 09:00 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS