Home » Archief » Elma Drayer (2)


[19.03.2014]

Elma Drayer (2)

Peter Breedveld

heij27
Illustratie: Fred de Heij

Afgelopen zomer stapte ik uit op het treinstation vlakbij mijn werk en daar zag ik Elma Drayer weer. Ze had mij al gezien, te oordelen aan de verstarring in haar afgewende gezicht. Snel wipte ze de trein in.

Wat had haar naar Amsterdam-Zuid gebracht? In haar column over Hassnae en mij had ze ook mijn werkgever genoemd, dé populaire methode van Rioolrechts om andersdenkenden het zwijgen op te leggen. In het gesprek op de Trouw-redactie vroeg ik haar waarom ze dat had gedaan.

Privé-aangelegenheid

“Nou, gewoon”, antwoordde ze. “Ik vind het moeilijk te begrijpen dat jouw blog en jouw werkgever samengaan.” Maar ze gaan ook helemaal niet samen, zei ik, terwijl ik haar in gedachten op de voorste kerkbank zag zitten, misprijzende blikken werpend op het ongehuwd zwangere meisje dat haar afschuwelijke zonden voor de dorpsgemeenschap stond op te biechten. “Dat is wat anderen altijd doen, die twee samenbrengen, maar Frontaal Naakt heeft niks met mijn werkgever te maken. Het is mijn privé-aangelegenheid.”

Ik vond de verontwaardiging van Drayer over de grofheid van Frontaal Naakt opmerkelijk, aangezien ze op het Boekenbal tegen Theodor Holman stond op te rijden, die in de jaren negentig door het openbaar ministerie was vervolgd (maar vrijgesproken) omdat hij had geschreven dat hij elke christenhond als een misdadiger beschouwt.

Verwant met Breivik

In een interview met Joost Niemöller had Holman over Oost-Europeanen gezegd: ‘Schop ze verrot. Pak een pistool en schiet ze neer.’ En hij wilde wel toegeven dat er aardige moslims bestonden ‘zoals je ook snoepjesgevende fascisten hebt gehad’. Boven het interview stond: ‘Ik voel me verwant met Breivik.’

Hé, ik hou wel van een schrijver die de mensen tegen hun schenen schopt. Maar waarom mag Holman wel en ik niet? Om een wederzijdse vriendin van Elma en mij te parafraseren: de ene schenenschopper is de andere niet.

Linkse joden

Over Laurence Myrthe Blik gesproken! Hier volgt mijn eigen Stotterlingo:

’Ten eerste waren het linkse joden. Joden die mede verantwoordelijk waren voor de misdaden van Lenin en Stalin, mede verantwoordelijk voor het vernietigen van de Joodse cultuur in de Sovjetunie en het vermoorden van bijna een miljoen joodse Sovjetburgers. Het waren linkse Joden die via familieverbanden hielpen om over de hele wereld communistische partijen op te richten.’

’Internationale en terroristische joden (…) vormden een wereldwijde samenzwering voor de omverwerping van de beschaving en de reconstructie van de maatschappij op basis van achterblijvende ontwikkeling, jaloerse kwaadwillendheid en onmogelijke gelijkheid.’

’Hajo Meijer is mijn vriend? Job Cohen, ook lid van EAJG, is mijn vriend? Ik heb niets met ze gemeen. Wat is er zo joods aan Hedy D’Ancona of Harry de Winter? Jaap Hamburger kiest partij voor de vijanden van het joodse volk. Wat maakt deze man een jood?’

Bizarre manier

Voor alle duidelijkheid: deze citaten komen van het blog van Laurence Myrthe Blik, alias Loor, die zich volgens Drayer ‘weleens druk maakt om Jodenhaat’. De citaten zijn niet van Blik zelf, maar van haar vrienden Peter Siebelt en Daniël Teeboom en die laatste werd door Drayer, die toen chef van het katern Islamofobie en Buitenlanderhaat was, naar Trouw gehaald om daar mensen in paginagrote artikelen van antisemitisme te betichten.

Ik vind het een bizarre manier van je druk maken om Jodenhaat en een beetje hypocriet, maar goed, ik ben dan ook een duistere kracht van het internet en de ene Jodenhater is de andere niet.

Ratten in hun holen

Op 9 augustus twitterde Drayer: ‘Hoe krijg je de ratten weer terug in hun holen?‘ met een link naar een column in Vrij Nederland, over de ‘ratten’ op Internet, waaronder ‘de keurige universiteitsmedewerker die onbekommerd nepaccounts aanmaakt’.

Drayer noemde mijn naam niet, maar voor het leger Bouazza & Breedveld-haters was meteen duidelijk dat dit ging over de bizarre aantijgingen van moslimjager Carel Brendel, die ons nooit expliciet, maar op allerlei slinkse manieren, met een creatieve selectie van de feiten en strategisch geplaatste screenshots van tweets, beschuldigde van het creëren van een nepaccount op Twitter.

IJveraars in bloggersland

Drayer stookte dus het vuurtje nog eens lekker op, en dat terwijl ik haar openhartig had verteld over de afschuwelijke situatie waarin ik door Brendel was terechtgekomen, waarin het halve land naar mij leek te wijzen als boosdoener, antisemitische boosdoener, achter dat nepaccount. Ik ben er zelfs suïcidaal door geweest. Nog steeds kan ik nauwelijks bevatten dat iemand, zelfs een darmpoliep als Brendel, er geen been in ziet om dat een ander zomaar aan te doen.

In hetzelfde Vrij Nederland hekelde Drayer later de ‘ijveraars in bloggersland’ die schreven over het ‘latente, oer-Hollandse racisme waarvoor politici en de gevestigde media welbewust de ogen sluiten’. ‘Flauwekul’ vindt Drayer dat ‘met alle respect’, en ‘des te potsierlijker als je weet dat sommige van die ijveraars hun eigen antisemitische oprispingen op internet bagatelliseren door te verwijzen naar de ‘satirische’ bedoelingen.’

Meten met twee maten

Drayer had dus gewoon al die tijd zitten huichelen, met haar ‘aardige gereformeerde jongen’ en ‘kom toch bij ons bloggen!’ ‘The dark side beckons you, Luke, do not resist it’. In diverse columns (ik heb geen zin om ze allemaal op te zoeken, want dan moet ik waden door de zwavelige drek die Drayer wekelijks afscheidt in Trouw en Vrij Nederland) haalde ze ook steeds uit naar Hassnae en het ‘zuurlinkse blog’ waar ze weer iets had geschreven dat Drayer niet beviel.

‘Domrechts’ mocht niet van Drayer, maar ‘zuurlinks’ en ‘ratten’ blijkbaar weer wel. ‘Meten met twee maten, heet dat geloof ik’.

Achter de ellebogen

“Je hebt zoveel talent, je moet echt voor Trouw komen bloggen, dit is je kans”, had Drayer tegen me gezegd op het Boekenbal maar ze heeft er nooit een ruk van gemeend. Ze is gewoon bang voor confrontaties, daarom begint ze te slijmen als ze me ziet. Achter mijn rug om is ze altijd blijven doorlobbyen tegen mijn persoontje.

Een laffe, leugenachtige vrouw, die het ontzettend achter de ellebogen heeft.

Ik zal niet zeggen dat het me koud liet, al dat achterbakse gezuig van Drayer, ik ben er een paar keer goed pissig over geworden, maar na elke nieuwe rattenstreek merkte ik dat het me steeds minder deed.

Batterij stropoppen

En haar laatste aanval op Hassnae (en een hele reeks andere vrouwen) in een essay over zielige moslimvrouwen was zo’n ongeïnspireerde, plichtmatige executie van een batterij stropoppen, zo slap, zo ontzettend saai, dat ik het niet eens heb uitgelezen. Drayer is haar giftanden kwijt, dacht ik.

En toen verscheen vorige week de nieuwe antisemitismemonitor van het CIDI.

Wordt vervolgd

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, de enige site die antisemitismebestrijding serieus neemt, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 19.03.2014 @ 07:44

[Home]
 

14 Reacties

op 19 03 2014 at 08:48 schreef Boudewijn:

Iedereen die je blog volgt weet dat je geen jodenhater bent Peter. Praktisch ieder tweede artikel heeft qua onderwerp met joden of de verwerping van jodenhaat te maken. Vaker direct dan zijdelings. Het gros van de bijdragen, naast die van jou en Hassnae, wordt door joodse mensen verzorgd en een groot deel van de reacties wordt hier geplaatst door mensen van joodse overtuiging. Je maakt zo heel erg duidelijk dat eerder het tegendeel waar is.

op 19 03 2014 at 09:13 schreef Pyt van der Galiën:

Lieve God, heeft Laurence Blik het bovenstaande écht geschreven? Dat is antisemitische wartaal, regelrecht afkomstig uit de donkerste complotkrochten van het internet. Niveautje Jeroen Kreek of Aad Liberty, zeg maar. Met droge ogen beweren dat je antisemitisme bestrijdt en dan dergelijke onzin uitkramen….

op 19 03 2014 at 09:48 schreef Pickelhaube:

Ben ik het zowaar een keertje helemaal eens met Boudewijn ;-)

Peter, het is gewoon een maniertje om te proberen je de mond te snoeren. Zwicht er nooit voor, want de behandeling die je krijgt doet erg denken aan hoe een race traitor in het diepe zuiden van VS behandeld wordt en verdient alleen maar minachting. Aanvankelijk kwam je islamkritisch over en liepen de rednecks met je weg, omdat ze hoopten dat je hun standpunt “salonfähig” zou maken.

Deze rednecks mopperen erg op de “elite”, maar dat heeft er vooral mee te maken dat ze daar met hun stompzinnigheid zelf geen deel van uitmaken. De hoop is geloof ik dat ze dat gaan bereiken door een clubje rechtse intellectuelen naar voren te schuiven, vandaar dat ze een publicist als Drayer zo aanmoedigen. Tot dusverre wisten ze alleen de tweede en derde garnituur aan zich te binden en dat doet pijn.

De agressie waar je mee te maken krijgt is niet normaal. Sinds ik hier weer reageer word ik ook ineens gestalkt door onfrisse figuren als Robert Engel, worden er ineens tamelijk gestoorde stukjes over me geschreven op “Opinieleiders”, het kan niet op. Zwicht nooit voor die terreur.

op 19 03 2014 at 09:54 schreef laarmans:

Goed zo, lekker van je afschrijven.Dat lucht op en dan krijg je vanzelf een anti-aanbaklaag, zo van ‘iedereen kan allemaal de kolere krijgen’.

op 19 03 2014 at 10:12 schreef Peter:

Lieve God, heeft Laurence Blik het bovenstaande écht geschreven?

Nee, de passages zijn niet van haar hand maar stonden op haar site, met de instemming van Laurence Myrthe Blik en haar vaste reageerders, en zijn van respectievelijk de zelfbenoemde moordenaar annex ‘misdaadverslaggever’ en spekkoekcomplotdenker Peter Siebelt, één van Laurence Myrthe Bliks toegewijde fans, en van Bliks goede vriend Daniël Teeboom, die door Drayer naar Trouw is gehaald, zoals beschreven in de vorige aflevering, om in die krant onder meer Hassnae in paginagrote artikelen van antisemitisme te beschuldigen.

Meer over die passages in mijn stuk Jew Watch. Let ook op de reactie van Ronny Naftaniël. Ik kom hier nog op terug.

op 19 03 2014 at 11:24 schreef Natasha Gerson:

Hm ik vind dat je voor de zuiverheid dan wel mag aanhalen dat het niet Laurence Blik is die het schreef maar Peter Wiebelt op het blog van Blik want dat is de implicatie als je het zo leest, en wel n verschil. Als iemand Dewand citeert en schrijft: kijk Breedveld op zijn blog over hindoekutjes zou je ook over de zwik gaan. wat hoor je toch weinig van Peter Siebelt de laatste tijd trouwens. Was al niet wel maar vermoed dat het nu helemaal niet goed meer gaat.

op 19 03 2014 at 11:33 schreef Peter:

Ja hallo, een behoorlijk aantal citaten op Laurence Myrthe Bliks ‘Stotterlingo’-lijstje zijn ook niet van mij of Hassnae. Maar vooruit, ik zet het er nog even expliciet bij.

op 19 03 2014 at 11:37 schreef cRR Kampen:

Zo zo, dat interview met Holman is me ontgaan. Dat kereltje is nog véél viezer dan ik dacht.

op 19 03 2014 at 11:40 schreef cRR Kampen:

“Nog steeds kan ik nauwelijks bevatten dat iemand, zelfs een darmpoliep als Brendel, er geen been in ziet om dat een ander zomaar aan te doen.”
Godverdomme Peter, bevat dat nou maar gewoon en dit is nog maar poldernazisme ook.

op 19 03 2014 at 13:48 schreef Sasha Berkman:

Goed dat je dat haatzaaiende goebeliaanse smerige rotwijf aanpakt.

op 19 03 2014 at 18:45 schreef Pickelhaube:

Nu we toch over het stuitend domme hoekje van islamofoben hebben: onnavolgbaar gestoord stukje van Pritt vandaag weer, waarin hij er een punt van maakt dat rapper Hozny niet past in het frame van ‘beroepsmoslim”, dat hij zelf voor hem aanlegde. Dus als je moslim bent is het niet goed, maar als dat achteraf niet blijkt te kloppen mag dat ook niet! Wat rookt die gast? Ik wil dat ook.

op 20 03 2014 at 00:46 schreef Sasha Berkman:

Had ik al gezegt dat het een schande is dat een voormalige antifascistische verzetskrant, waarvoor mensen zijn gestorven, een dergelijk type fasciliteert?

op 20 03 2014 at 01:10 schreef MNb:

Wat Kampen schrijft. Onderschat nooit hoe gemeen en hypocriet sommige mensen kunnen zijn.

op 20 03 2014 at 19:04 schreef Hoewel...:

Dank voor de link naar het essay van Elma Drayer. Ik had het nog niet gezien. En het zal ongetwijfeld vloeken in deze schuimbekkende kerk zijn, maar een prima stukje!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS