Home » Archief » Elma Drayer (4)


[29.03.2014]

Elma Drayer (4)

Peter Breedveld

mic16
Foto: Michael Willems

‘Leve de duistere krachten die internet weet op te roepen’, schreef Elma Drayer in een stukje in Trouw, waarin ze het grove gescheld op Internet aan de kaak stelde.

De grofheid op Internet is sindsdien verschillende keren onderwerp van haar stukjes geweest, bijvoorbeeld in Vrij Nederland, waar ze schreef over Het grote probleem van Twitter: ‘Bekentenis: lang deed ik te luchtig over de duistere zijden van Twitter, ook in dit hoekje’. Het ging over de intimidatie op Twitter, de doodsbedreigingen, over ‘de keurige universiteitsmedewerker die onbekommerd nepaccounts aanmaakt’. Drayer vindt dit ‘ongelooflijk laf, ongelooflijk ergerlijk.’

Ratten in hun holen

Ze tweette een link naar haar stukje: ‘Hoe krijg je de ratten weer terug in hun holen?‘ U ziet, Drayer heeft niets met de ‘ratten’ op het Internet. Een sjieke mevrouw als Drayer houdt zich daar uiteraard verre van.

Or does she?

Laten we eens kijken wie de keurige vrienden van Drayer zijn op het Internet, met wie ze wel eens een glaasje drinkt en een vorkje prikt. We beginnen met Keesjemaduraatje alias Kees Broer, met wie Drayer vorig jaar een programma van de Joodse Omroep presenteerde (don’t ask me!). In de oertijd van Frontaal Naakt stond er een link naar Broers blog, maar die heb ik weggehaald toen ik ontdekte wat een tenenkrommend domme, gênante onzin Broer er bijna dagelijks uitbraakte. Daar is hij nooit meer van hersteld, tot op de dag van vandaag zanikt hij er nog over, en het is inmiddels bijna tien jaar geleden.

Jordaanse geheime dienst

Uit wraak ging Broer leugens over me bloggen. Bizarre leugens, totaal krankzinnig geleuter. Dat Hassnae een agent was van de Jordaanse geheime dienst, met de opdracht mij te verleiden en te islamiseren omdat door toedoen van Frontaal Naakt de islamisering van Europa dreigde te mislukken. I kid you not, zó maanziek is Kees Broer. Hij meent ook alles te weten over mijn privéleven en flikkerde in 2007 een zooi kwaadaardige roddels over mijn echtscheiding (en dat was zonder Broers gepoer al geen feest) het Internet op. Onlangs recycelde hij die weer, in deze stoethaspelige poging het voor Drayer op te nemen (met vrienden als Broer heb je geen vijanden nodig). Niet één inhoudelijk argument staat erin, het is een lasterlijk roddelstukje vol ad hominems dat zo in de Story had gekund, als ik iemand was geweest.

Broer jankt ook al jaren dat ik hem zou hebben bedreigd, maar ik heb hem alleen eens te verstaan gegeven dat-ie moest opzouten toen hij, na zijn vele pogingen Hassnae en mij te besmeuren, bij de opening van de Vrijdenkersruimte op het Binnenhof met uitgestoken hand naar me toe kwam lopen, de onbeschaamde imbeciel.

Islamofoben helpen elkaar

Wat vindt Drayer van deze ‘rat’ van het Internet? Keurt ze Broers ‘laffe, ergerlijke’ intimidatiepogingen af? Nope. Juist in die tijd, ze was chef van het Trouw-katern Islamofobie & Arabierenhaat, nodigde ze Broer uit om hele pagina’s in het christelijke blaadje vol te kakken. Islamofoben helpen elkaar.

Drayer scout haar nieuwe talent al jaren op het Internet. In haar stukjes veinst ze altijd een zekere naïviteit ten aanzien van het wereldwijde web, en dat ze schrikt van al die haatbagger en zo, maar ze kent de bloggerswereld beter dan Alexander Klöpping en Ernst Jan Pfauth. Blogger Daniël Teeboom heeft ze ook naar Trouw gehaald, nadat ze zijn stukken had gelezen op Frontaal Naakt. In Trouw kreeg hij een ruim podium om onder andere Hassnae verdacht te maken (de hele rechts-conservatieve blogosfeer heeft altijd een ontiegelijke hekel aan Hassnae gehad; ik heb daar een theorie over).

Prijs betalen

Teeboom heeft jarenlang een podium op mijn site gehad, en als dank daarvoor probeerde hij in 2008 vanaf zijn werkplek Frontaal Naakt te saboteren. Anoniem, maar Teeboom wist kennelijk niet wat IP-nummers zijn. Dat je wel je naam kunt veranderen, maar dat ik gewoon aan je IP-nummer zie wie je bent, en waar je zit. Blogger Laurence ‘Loor’ Blik (straks meer over haar) verstrekte me toen de gegevens van zijn baas (inderdaad, Daniël, je bent verlinkt door je Grote Liefde) en die heb ik gemaild met het verzoek Teeboom te laten ophouden met zijn sabotagepogingen.

Teeboom, door zijn baas geconfronteerd met een uitgeprinte registratie van zijn Internetactiviteiten, schrok zich de tering en schreef me een aantal mails waarin hij door het stof ging: ‘Als je er een rechtzaak van maakt, zal ik schuld bekennen. Want ik heb iets gedaan waar ik me enorm voor schaam. Daar moet ik een prijs voor betalen.’

Jood aangeven

Op Het Vrije Volk, dat was toen dé virtuele hangplek voor islamofoben met geweldsfantasieën (‘Wie schiet Obama dood?’ ‘Ze moeten iedereen in het Mediapark neerknallen!’) schreef hij een pathetische schuldbekentenis, maar die werd kort na publicatie weer verwijderd en toen beschuldigde Teeboom me er opeens van ‘zeven gulden vijftig kopgeld te hebben opgestreken door een Jood aan te geven’. Hij bestookte me met emails waarin hij vroeg of het lekker was met Loor en waarin hij me van antisemitisme beschuldigde.

Loor schreef me toen dat ze, op basis van die mails, zo geil van me had gedroomd. Niet tegen Hassnae zeggen, schreef ze. Maar ik las die mails hardop aan Hassnae voor en probeerde details los te weken over die geile droom. Ze hapte niet. Ik heb die mails nog.

Vermenigvuldigen als konijnen

Ja, lieve mensen, dat zijn de sjieke vrienden van Elma Drayer, maar de ene ‘rat’ van het Internet is de andere kennelijk niet. ‘Loor’ kent u nog van de vorige afleveringen van dit smeuïge feuilleton, ze heet in het echt Laurence Myrthe Blik en alles wat ze zegt en schrijft is een leugen. Wie ze is, waar ze woont, wat er is gebeurd, wat er is gezegd, dat ze zwanger was, dat ze een miskraam heeft gehad, dat ik met haar naar bed wilde maar dat het feest niet doorging omdat ze ongesteld was, alles gelogen.

Ik heb haar eens gebeld (vijf, zes jaar geleden) om haar dringend te verzoeken te kappen met die rare verhalen over mij, heb haar voicemail ingesproken, die gooide ze onlangs via Jan Bennink (later meer) het Internet op. Bennink en Robert van den Engel (ook verderop meer) brullen daarbij dat je op die voicemail kunt horen dat ik ‘een Jodin bedreig’, maar ik vraag gewoon om te kappen met die onzin, meer niet.

Dit stuk gaat over mijn belevenissen met haar. Ik heb haar een boekencontract bezorgd bij een echte uitgever, dat heeft ze verprutst door een online guerillaoorlog tegen Hassnae en mij te beginnen, waardoor de uitgever, één van mijn dierbaarste vrienden, geen trek meer in haar had. Ze is een racist, een islamofoob, ze schrijft walgelijke dingen, dat Palestijnen zich vermenigvuldigen als konijnen, bijvoorbeeld. Ze kirt van plezier op het moment dat Israël Gaza bombardeert: ‘Grosser schwanz, drei bier. Israël doet waar het zo verrekte goed in is!’

Brendel de moslimjager

Drayer ontkent Blik te kennen, maar put wel uit Bliks verneukeratieve lijstje ‘antisemitische’ citaten en ze is verder bevriend met iedereen uit Bliks kennissenkring. Carel Brendel bijvoorbeeld, met wie ze wel eens een vorkje prikt, en die een belangrijke bron van desinformatie is voor haar stukken. Ook Jeroen Pauw is een fan van Brendel omdat hij van alles zou onthullen. Maar Brendel heeft nog nooit van zijn leven iets onthuld, nog nooit iets aangetoond.

Brendel grossiert in verdachtmakingen door allerlei feiten en feitjes in een bepaalde volgorde te leggen, hier wat weg te laten, daar wat toe te voegen en van alles en nog wat te suggereren. Is constant bezig stemming te maken over antisemitische moslims, politici met banden met de Moslimbroederschap, haatimams en de wegbereiders van de islamisering van Nederland (waaronder ikzelf). Het zijn steevast leugens, die hij publiceert, maar hij wordt wel klakkeloos overgeschreven door Elsevier en De Telegraaf. En door Elma Drayer.

Walgelijke verkrachtingsfantasieën

Lees hier hoe Brendel Yassin el-Forkani verdacht probeerde te maken op de typische Brendel-manier. Lees hier hoe hij Hassnae in de antisemietenhoek probeerde te zetten. Eén van de grootste smiechten van het hele Internet, Carel Brendel.

Samen met Robert van den Engel, die zijn dagen vult met het bedreigen en intimideren van mensen, spant Brendel zich op Twitter in om anonieme tweeps te ontmaskeren wier mening hem niet aanstaat. Daarbij valt nogal eens een onschuldig slachtoffer, die niks met het anonieme Twitter-account te maken heeft, maar die vervolgens wel op zijn werk en in zijn privésfeer wordt belaagd door Van den Engel, die ook vrienden en familie van mensen, aan wie hij een hekel heeft, lastigvalt en intimideert. Van den Engel heeft Hassnae, over wie hij de walgelijkste verkrachtingsfantasieën twitterde, vorig jaar op Schiphol opgewacht, foto’s van haar gemaakt en die op Internet gezet. Een ontzettende griezel, lees hier meer over hem. Deze psychopaat wordt dus actief aangemoedigd door Carel Brendel.

En weer een nieuwe aflevering van Stotterlingo!

Drayer is ook een fan van Jan Bennink. Hell, ze bewonderen elkáár! Ze is zelfs zo dol op ‘m dat ze op Twitter minstens drie accounts van hem volgt (ik zag pas dat hij er zoveel heeft toen ik Drayers Twitter-account bekeek. Alleen Benninks Ans Aarsema-account zag ik er niet bij staan).

Rondje Stotterlingo doen? Nee, geen zin in? Kan me geen reet schelen, we doen toch een rondje Stotterlingo. Ik ben hier de baas:

‘Smerig importvuilnis’

(…)

‘Gore jakhalzen’

(…)

‘Wat lul je nou, kuthoer?’

(…)

‘Doe maar aangifte, weet ik wie je bent (…) smerige naziteef

(…)

‘Die Verene Shepard is dus een nep Zwarte Piet, een neofascistische dikke hoax koe

(…)

‘Ik hoop dat die ratten het een keer bij mij proberen #bloedpap’

(…)

‘Mijn droom voor Nederland is de grenzen wagenwijd openstellen voor Oekraiense kwaliteitshoeren’

(…)

‘De misdaden waar onze nieuwe Oost-Europese vrienden in excelleren, zijn zo godsgruwelijk laf. Omaatjes beroven, ik zeg knieschot’

Huiveringwekkende haat

Het genoegen is geheel aan mijn kant!’ Ik weet het, ik mag Drayer dergelijke oprispingen van haar vrienden niet aanrekenen, maar vindt u het ook niet een heel klein beetje boel hypocriet dat ze verontwaardigde stukjes schrijft over wat ze allemaal op blogs als Frontaal Naakt en Krapuul aantreft, als ze zelf vuistdiep in de islamofobe, xenofobe blogosfeer zit, waar iedereen grossiert in grove verwensingen, bedreigingen, intimidatie, laster, karaktermoord, racisme, buitenlanderhaat, haatzaaiïng en wat niet al? Dat ze openlijk haar bewondering uitspreekt voor Internethufters als Jan Bennink, die werkgevers lastigvalt met vuige laster over hun personeel? Die tweet dat het hem een heerlijk gevoel geeft om andermans baan op de tocht te zetten? Die mensen bedreigt, stalkt en intimideert, die openlijk racistisch is?

Op zoek naar de literaire pareltjes van Bennink (hij wist zelf regelmatig zijn tweets) kwam ik terecht op het blog Hollandse Hufters, dat tot mijn aangename verrassing weer dagelijks wordt ververst, en stuitte ik op dit overzicht van de fanatieke pogingen van Drayers vrienden om mij in diskrediet te brengen bij mijn werkgever. Ik had het nog nooit eerder gezien, omdat ik indertijd naar Japan was gevlucht voor de bagger, die ik via de media over me heen kreeg. Ik voel me behoorlijk sterk op het moment, maar toen ik dit zag, voelde ik weer die ijzige hand om mijn hart klemmen. Wat misselijkmakend afschuwelijk is dit! Wat een huiveringwekkende haat!

Nooit eens kritiek op de islam

Drayer heeft me dit opzettelijk aangedaan. Ik kan nog steeds niet bevatten dat iemand in staat is een mens expres, met voorbedachte rade, zo te beschadigen. Ik had Drayer nooit ontmoet, nooit ruzie met haar gehad of wat dan ook. Twee weken voordat ze haar karaktermoord pleegde, had ik op Twitter de draak met haar gestoken omdat ze in een column klaagde dat er in Nederland nooit eens kritiek was op de islam. Ik maakte er grappen over, tweette dat ik het roerend met haar eens was, dat het hoog tijd was dat iemand eens de verschrikkingen van de islam aan de kaak stelde, dat dat totaal onderbelicht was en dat ik samen met Drayer een partij zou oprichten om iets tegen de islam te doen: de PVV. Mijn inmiddels notoire sarcasme was dat.

Ze heeft er nooit op gereageerd. Drayer gaat niet in discussie. Ze neemt wraak.

Dodelijk en meedogenloos

Ze wéét wat ze me heeft aangedaan. Iedereen weet dat. Ik was bijna dood. Serieus waar, ik wilde er een einde aan maken en als ik kijk naar dat overzicht op Hollandse Hufters, kan ik nog volkomen begrijpen dat ik dood wilde. Man, als ik dat toen had gezien, had ik waarschijnlijk doorgezet!

Ik heb erover geschreven, veel mensen hebben me aangesproken en geschreven om te zeggen hoezeer ze waren geraakt, om me aan te moedigen, te benadrukken dat ik niet alleen ben. Mensen sturen me kleine donaties, waarvan de omschrijvingen nog het mooist zijn: ‘Ga door!’ ‘Laat je niet kisten!’ ‘Jouw blog heeft mij de ogen geopend!’

En wat deed Drayer? Ze ging gewoon door. Haar eerste poging was uiteindelijk mislukt, maar ze ging gewoon door. Ze wil me echt kapot hebben. Ze heeft het hele jaar alles geprobeerd om dat voor elkaar te krijgen. Het kan haar niks schelen, ze kent geen genade. Ze is een slang, dodelijk en meedogenloos.

Duistere kracht

Drayer vindt zichzelf sjiek. Ze denkt serieus dat ze de aangewezen persoon is om morele oordelen te vellen over ‘de duistere krachten van het Internet’. Maar ze is zelf zo’n duistere kracht. Ze gaat zelf om met de grootste, meest gewetenloze schoften van het Internet. Dat verzorgde uiterlijk, die ‘lipstick’ en die ‘parelketting’, haar Pauw-jurkjes en haar United Nude-schoenen, haar gedragen dictie en verzorgde taalgebruik, ze kunnen het feit niet verhullen dat ze gewoon tuig is. Ordinair, gewetenloos schorem.

Moeten de ratten terug in hun holen, Elma Drayer? Waarom zien we jou dan nog?

Annelies Hoeiboei had het goed met Drayer voor. Ze heeft Drayer gewaarschuwd: je vergist je, steek je niet in dit wespennest. En het is niet dat Annelies en ik zulke goede vrienden waren of zo. Het kwam uit onverdachte hoek.

Grof en onbehouwen

Maar je wilde niet luisteren, hè, Drayer? Je wilde me per se kapotmaken. Terwijl ik niks verkeerds heb gedaan. Ik ben niet zo netjes. Ik ben grof en onbehouwen, mijn gevoel voor humor is niet fijnzinnig, maar ik weet wie ik ben, ik weet waar ik voor sta. Vóór vrijheid, vóór verdraagzaamheid, tégen racisme, tégen antisemitisme, tégen islamofobie. Vóór een multiculturele samenleving waarin blanken, bruinen, christenen, joden, moslims, humanisten, agnosten, atheïsten elkaar in hun waarde laten. Dat is altijd zo geweest en het is mijn volle overtuiging. Mijn geweten is schoon.

Een jaar lang heb ik op mijn handen gezeten. Ik had zelfs besloten me niks meer van Drayer aan te trekken. Maar Drayer kon het niet laten rusten. Haar vrienden konden het niet laten rusten. Ze verdommen het ten ene male met me in discussie te gaan, al heb ik daar talloze malen toe opgeroepen, met God en een heleboel lezers als mijn getuigen. Ik móet kapot, Hassnae móet kapot. We móeten besmeurd.

Huilie doen

Ik heb met Drayer gepraat, ik heb twee keer met de hoofdredactie van Trouw gepraat. Ik heb met de hoofdredactie gemailed. Ik heb álles geprobeerd om nader tot elkaar te komen. Ik liep steeds tegen een dikke muur van dove onwil aan. “Elma heeft vrijheid van meningsuiting.”

En nu zeg ik dan eindelijk iets terug. Huilie doen doe je bij mij: leesfrontaalnaakt@gmail.com en bij niemand anders. Want ik ben de baas over Frontaal Naakt en niemand anders.

Wordt vervolgd

Lees hier, hier en hier de voorgaande afleveringen van dit feuilleton.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, de enige site die antisemitismebestrijding serieus neemt, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 29.03.2014 @ 13:48

[Home]
 

9 Reacties

op 29 03 2014 at 15:00 schreef Rob:

Normaal reageer ik niet als ik niets te zeuren heb, maar ik heb grote bewondering voor je vasthoudendheid.
Pas wel op: als je alleen nog maar over al deze toestanden schrijft, hebben ze ook gewonnen.

op 29 03 2014 at 15:04 schreef Nils:

Kan hier heel verhaal typen. Maar ik hou het bij:

Yo, Elma. Check: http://img.pandawhale.com/60816-Lakers-bro-deal-with-it-gif-9yFm.gif

op 29 03 2014 at 16:33 schreef MNb:

“Dat verzorgde uiterlijk”
We mogen mensen niet op hun uiterlijk beoordelen. Maar wij mensen doen dat allemaal toch en van ED’s pasfoto in Trouw heb ik altijd de griezels gekregen.

op 30 03 2014 at 00:43 schreef dewanand:

namaste Peter,

toch lastig zeg als je je nek te ver uitsteekt boven het maaiveld in Nederland, dan maait men het eraf met een zeis. Als de hechtingen eruit zijn probeer je het nog een keer en dan is de Hollandse zeis nog langer en scherper. En zo gaan de Hollanders door met hakken tot je je nek kwijt bent en afgekloven snert bent. Zo werkt de hoogbeschaafde Hollandse mensapen jungle van gewapend beton, steen en glas, denk ik en Wieroe is het hier met mij eens. Men wil hier koppen zien rollen, net als in oude Romeinse arena’s die het volk het brood en spelen bood aan het einde van de glorie.

Er is een groot verschil tussen het allochtonen en vreemdelingen (denk aan Marokkilanders die in Nederland geboren zijn, maar eeuwig vreemdeling blijven tot aan de poorten van de gaskamers rond 2040 als het gas in Nederland gratis wordt voor alle niet ariers, incl hindoes die daar nu vurig biddend al naar verlangen) debat op straat, in de bordelen, in multiculturele gay sauna’s en in wetenschappelijk/ intellectuele kringen.

Uiteindelijk zoekt Wieroe gewoon als slimme Hindoe kat naar intelligente oplossingen, omdat hij daarvoor zijn dure Duitse nazi brokjes krijgt en dus moet presteren.

op 30 03 2014 at 08:55 schreef Daphne:

Even een kleine correctie:
Je schrijft dat Elma Drayer en Kees Broer samen een keer een programma van de Joodse Omroep presenteerden.
In their dreams misschien, maar in het echt waren zij een keer samen te gast in het (journalisten)forum. De presentatie was al die jaren in handen van Paul Damen, met uitzondering van één keer toen ik het van hem overnam.
Ik ben zelf ook regelmatig in dat forum te horen geweest, vandaar dat ik dit allemaal weet. Ook een of twee keer met Elma, die ik op de radio verstandiger en genuanceerder vond dan in Trouw.
Het programma bestaat overigens niet langer in de oude vorm, en in de nieuwe vorm is het forum geskipt.

op 30 03 2014 at 11:00 schreef Sonja:

Toen jaar geleden gaf Kees Broer cursussen ‘positief denken’ en ‘positief denken voor gevorderden’. http://web.archive.org/web/20031007090905/http://www.dse.nl/~keesbroer/ Het heeft hem blijkbaar geen goed gedaan.

op 30 03 2014 at 17:34 schreef Olav:

Sonja, iedereen die het heeft over “positief denken” (alsof het een oplossing is voor wat dan ook) is in werkelijkheid een sneue zak patat. Echt waar, geen uitzonderingen.

op 30 03 2014 at 19:26 schreef dewanand:

namaste Sonja en Olav,

Hier leuke vraagstelling dan maar mbt ‘positief denken’, typische kromme denkers logica:

Wieroe miauwt positief denkend dit nu:

‘Miauw bruin koelie typslaafje van mij, kijk jochie, Geert Wilders denkt erg positief als hij met zijn stinkende witte muil brult, van ik zal even regelen dat er minder Marokkanen zijn in Den Haag, omdat hij bedoeld dat die 22 procent werkloze Marokkanen met behoud van WW, WAO, Wajong, bijstands rechten AOW lekker gedeporteerd worden naar Marokko om daar hele jaar suikerfeest te gaan vieren in de woestijnen met heerlijke, strakke, blote Halal baargeitjes op kosten van de domme ‘blanke’ Hollandse belasting betalers en volgens het woonlandbeginsel (aangepaste uitkering aan welvaartsniveau in Marokko).’

‘Hierom is het toch gek dat de Marokkanen en andere buitenlanders negatief denken nu hierover en massaal aangifte doen van racisme tegen PVV en Geert Wilders.’

‘Ach, miauw, wat willen die luie, domme, nulkommanul, zwarte, linkskontdraaiende halal, inteelt aapjes dan nog meer?’

miauwallahaha

Wieroe
de slimme, nudistische Hindoe kat uit Delft kennisstad

op 31 03 2014 at 09:02 schreef Rosa:

Ik hoorde laatst deze: oplossingsgericht werken, kwam van een VVD-er en ging over een reorganisatie. Ik denk dat hij daar iets héél anders onder verstaat als ik…..

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS