Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[02.05.2020]

Frontaal Naakts Brievenbusje


Illustratie: Harukawa Namio (overleden op 24 april)

De post! De post! Wat brengt vandaag de post! Een selectie uit de mails die mij de afgelopen weken werden gestuurd.

 

pbgif

 

Aangesproken

Peter, ik voel me aangesproken door je column van vandaag, dat doet een beetje pijn, maar geeft ook weer een nieuwe impuls.

Mijn vader (typograaf) is vlak na de Tweede Wereldoorlog met zijn gezin uit Geldermalsen weggepest omdat hij de “De Waarheid” in de bus kreeg.

Ben lid van FNV en sinds kort PVDA, net met pensioen en hiervoor nooit politiek actief geweest

Ik begrijp wat je zegt, ik zou graag veranderingen in deze maatschappij zien, maar ik wil anderen, ook op economisch gebied, niet schaden.

Ik zou er in de huidige situatie voor kiezen om juist de groepen die jij in je column noemt (horeca, kappersvak etc.) te helpen en te ondersteunen. De belastingontwijkende grote bedrijven zouden onder voorwaarden hulp kunnen krijgen om hun personeel te behouden en te ondersteunen.

Richard van Houten

 

pbgif

 

Lockdown

Beste Breedveld,

Zojuist je verhaal over het opheffen van de ‘lockdown’ en de meningenstrijd daarover gelezen. Ben het in grote lijnen zowaar met je eens!

Vroeg of laat moet de zaak weer opgestart worden. Dat is zowel onvermijdelijk als goed. De mensheid heeft altijd weer de veerkracht gehad om door te gaan. Ook na de pestepidemieën, in vergelijking waarmee de huidige Corona-epidemie maar een betrekkelijk kleine rimpeling is.

Dus dat we uiteindelijk weer in een min of meer normale toestand zullen komen, daar ben ik van overtuigd.

Maar wat mij toch verontrust is, dat je ziet dat allerlei clubs, belangenorganisaties, van links tot rechts, deze crisis proberen aan te grijpen om hun eigen agenda te pushen.

Volgens de dierenclubs komt het allemaal door de bio-industrie of dierenmarkten, dus dát moet allemaal afgeschaft worden. En ik las ook al ergens dat Corona komt “omdat wij de natuur vernietigen” (Joop.nl), en weer anderen zien het als een gelegenheid om voor eens en altijd af te rekenen met het kapitalisme, of het neoliberalisme, figuren waar jij naar verwijst in je stuk.

En de Fransen en andere zuidelijke landen zien hun kans schoon om – voor de zoveelste keer – te proberen onder dekking van de Coronacrisis de Eurobonds er even door te jassen. Kortom, never let a good crisis go to waste.

En uiteraard zie je bij allerlei overheden de aandrang om hun nauwelijks verholen totalitaire driften te bevredigen. Tijden van crisis zijn daar ideaal voor.

Ik ben dus allerminst gerust op de afloop van deze crisis, in de zin wat straks het ‘nieuwe normaal’ zal worden.

Onze regering vertrouw ik voor geen cent, Rutte voorop. En nou staat die gast op 10 zetels winst! Daar staat je verstand toch bij stil? Wat zijn veel mensen toch ongelofelijk onnozel en makkelijk te manipuleren! En wat zijn het ook een kuddedieren in tijden van crisis, allemaal rond de Grote Leider gaan staan. Geen kritiek op onze leiders, want dan ondermijn je de saamhorigheid. En de media doen er volop aan mee, met als toppunt dat slijmstuk in het AD onlangs, waarin Rutte als een soort Vader des Vaderlands werd afgeschilderd!

Maar straks gaat de rekening gepresenteerd worden, en die komt bij de bevolking terecht. Daar zal Rutte wel voor zorgen. Precies als in 2008 en 2012, met de financiële crisis en de Eurocrisis. En toch blijft de VVD de grootste partij, terwijl heel veel mensen die op die club stemmen, zzp’ers incluis, door hun eigen partij genaaid worden waar ze bij staan.

Het bekende gezegde “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all of the people all of the time.” geldt volgens mij niet voor VVD-stemmers, want die leren het werkelijk nooit.

Dat moest ik even kwijt.

met vriendelijke groeten,

Kees Bruin

 

pbgif

 

Gaslighting

Beste Peter,

Onderstaand is een email die ik naar een aantal andere mensen gestuurd heb die ook wel voldoet als reactie op het juiste stuk van Michael Blok.

Beste allen,

Na jullie al een tijdje op twitter gevolgd te hebben, waar ik zelf niet aanwezig ben, hier een positieve reactie op jullie inzet voor een programma zoals bijvoorbeeld door ProPublica uiteengezet.

Wat betreft de inhoud van de lijst (of de WHO adviezen) ben ik het helemaal met jullie eens. Ik wilde vooral aangeven dat de (juridische) discussie daarover wel zal komen als het echt in de praktijk wordt gebracht en kijk ook naar wat er in Spanje is gebeurd na een hele strenge lockdown.

Het vinden van genoeg contact-tracers zal misschien nog geen probleem zijn maar de aansturing wel. Verder is nog altijd de vraag hoe contact-tracen in de praktijk zal werken. Veel mensen nemen de telefoon niet op als ze denken dat er een telemarketeer belt. Daarnaast is contact-tracing toch nog erg lastig als de volledige privacy wordt gerespecteerd.

Er moet veel meer getest worden, maar ik vraag me soms af wie? Zou het niet zo kunnen zijn dat de testen er zijn maar dat mensen niet getest willen worden? Kun je mensen verplichten zich te testen?

Maar het meest heikele punt is denk ik toch isolatie, zeker als het gepaard gaat met uit huis plaatsing. Dit komt in de praktijk neer op of huisarrest of opsluiting zonder juridische toetsing (?). Met het laatste punt (uit huis plaatsing) heb ik zelf ook veel moeite en ik denk dat dit niet te verplichten is.

Bovenstaande drie problemen zouden opgelost kunnen worden als de bevolking de regering zou vertrouwen, iets wat nu niet aan de orde is of lijkt ze zijn.

Aan de andere kant moeten we ons niet rijk rekenen, er zijn ongeveveer 6 democratische landen (Hong Kong, Taiwan, Zuid-Korea, Singapore(?), Vietnam(? en niet heel democratisch), Nieuw-Zeeland en Australië) waar het virus, door heel veel inzet, succesvol is bestreden.
Frankrijk gaat het echter ook proberen https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-france/aggressive-testing-to-underpin-frances-coronavirus-lockdown-exit-idUSKCN22A1DU?il=0

Een schrikbeeld wat ik hier ook een beetje bij heb, is de situatie in Spanje (die ik vanwege familie en vrienden een beetje volg). Ik denk dat de Spaanse regering ideeën had zoals in ProPublica omschreven, de minister president (Sanchez) stelde zelfs isolatiehotels voor.

Tegelijkertijd had Spanje een van de strengste lockdowns in Europa en na China misschien ook wel ter wereld. Het idee was goed, namelijk wel degelijk de lijst van ProPublica of WHO te implementeren (testing, tracing, confinement).

Uiteindelijk is dit blijkbaar te ingewikkeld of op korte termijn onmogelijk gebleken en de lockdown kon ook niet meer langer duren, vanwege een gebrek aan acceptatie en de economische schade, en nu gaat Spanje dus relatief snel open, afgezien van de scholen.

Wat men hier naar mijn mening uit moet leren is dat je eigenlijk al genoeg contact-tracers en testen moet hebben op het moment dat je besluit tot een strenge lockdown, zodat deze ook echt kort kan zijn.

In het geval van Nederland en andere landen hoop ik dat de zomer wat respijt zal geven en dat die tijd zal worden gebruikt om genoeg contact-tracers in te werken.

Ik ben het echter oneens met jullie kritiek op het openen van de scholen (ik heb zelf 2 kinderen van basisschoolleeftijd). Ik denk dat de maatregelen die de afgelopen tijd genomen zijn genoeg garantie bieden om de scholen te openen ook omdat dat maar heel mondjesmaat gebeurt.

Ook in andere landen, behalve Italië en Spanje, gaan scholen weer open. De artikelen waarin over complicaties in kinderen geschreven wordt, gaan over een heel klein aantal kinderen. Roken is ook niet opeens gezond als er 12 gezonde 90 jarigen gevonden worden terwijl ze elke dag een pakje sigaretten roken. Daarnaast kunnen zelfs waterpokken ernstige complicaties geven.

De reden dat ik voor de WHO en ProPublica lijst ben is dan ook niet vanwege het risico dat kinderen nu lopen, maar omdat dat de enige manier is om echt, verantwoord en relatief snel uit de lockdown te komen.

Het is dus wat mij betreft ook echt een raadsel dat de Nederlandse regering hier niet aan wil, aangezien dit niet alleen voor wat betreft de volksgezondheid belangrijk is, maar ook enorm belangrijk voor de economie.

Bij voorbaat dank voor jullie aandacht en harde werk.

Met vriendelijke groet,

Mark Simens

 

pbgif

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Post, 02.05.2020 @ 11:07

[Home]
 

1 Reactie

op 02 05 2020 at 11:07 schreef Peter:

Ook in Frontaal Naakts Brievenbusje? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS