Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[27.02.2021]

Frontaal Naakts Brievenbusje

De post! De post! Wat brengt vandaag de post! Een selectie uit de mails die mij de afgelopen weken werden gestuurd.

 

pbgif

 

Fatphobia

Zag een zeer goed stuk over misselijkmakend schijnheilig gedrag van progressieven en de rellen. Wilde de auteur bedanken en ging dus meer artikelen van Peter Breedveld uitzoeken. Verbaasd kwam ik de onzin stuk over het verpesten van mensen over hun gewicht, om de ic’s te ontlasten.

Niemand zegt dat gezond(er) eten geen goed ding/idee is. Maar toegang tot gezond eten, en wat een werkelijk gezond gewicht is, is complex.

Het is geen toeval dat mensen in armoede dikker zijn. En nee, het komt niet door te veel te eten, eerder door ‘malnutrition’ en perioden waarin eten schaars is – langere perioden van uithongeren en korte buien van goedkoop, vaak slecht eten wanneer dat beschikbaar is. Komt het vaakst voor bij vrouwen want ze laten hun kinderen liever eerst eten.

Fatphobia is ook racistisch en komt van oorsprong uit segregatiepolitiek en slavernij – eerder was dun zijn gelijk aan ongezond en artsen deden alles om mensen te helpen aankomen check dit.

Mensen die hoge BMI’s hebben, kunnen nog zeer gezond zijn, en mensen die super dun zijn kunnen ook diabetes, en hartziekte hebben. BMI is allang gedebunkt! Verdiep je eens in de wetenschap. Check ook Health at Every Size. And the NO Diet movement, check fat liberation. Check gewoon de feiten.

Weight cycling is het gevaarlijkste voor ons gezondheid, het jojo-effect dat stamt uit diëten – het is alleen zo dat er heel veel is verdiend door de dieet-industrie. Een industrie die vrouwen met name zwaar onderdrukt, want maar slechts één procent van mensen na vijf jaar is afgevallen. In tegenstelling, diëten veroorzaakt sterker en makkelijker aankomen van lichaamsgewicht – dus de overweldigende meerderheid van de mensen komt uiteindelijk meer aan, dan ze in gewicht hebben verloren door te diëten.

Net zoals mensen, die van natuur dun zijn, zijn er mensen die van natuur dik of dikker zijn.

Dik/obese zijn is niet een strafbaar feit, noch een reden om voor elke aandoening of volksgezondhied probleem, een diagnose ‘dik’ te geven. Nog is dik zijn een teken van een ongezonde levensstijl of zelfs ongezond zijn. Dus hou eens op met je fatphobia en je versterking van de al onwettenschappelijk, rascistisch, superschadelijk en systemisch medische uitsluiting! Rot op! En check je feiten. Liever zie ik een retractie, met excuses en uitgebreide uitleg over waarom fatphobia fout is.

Tot dan flik ik een dikke midden finger richting jullie wit suprematistisch, dun geprivelegeerde, mysogynistisch, fatphobic, medische fascistish kant op!

Brigitte

 

pbgif

 

Beste Brigitte,

Het feit dat 75 procent van de coronapatiënten op de ic’s dikke mannen zijn, zou toch een aanwijzing moeten zijn dat dik zijn niet gezond is, in elk geval niet voor mannen, en dat er een direct verband is tussen overgewicht en allerlei andere ziektes is een wetenschappelijk vele malen bewezen feit. Dat kun je racistisch vinden, maar het is gewoon zo.

De body mass index is een manier om overgewicht te bepalen, een instrument. Ik heb ook wel eens wat gelezen over de tekortkomingen daarvan, maar dat je niet goed aan de hand van de BMI kunt bepalen of iemand te dik is, wil niet zeggen dat dik zijn gezond is. Wie zo hoog van de toren blaast over wetenschap en feiten, zou er goed aan doen wat secuurder en kritischer te lezen. Wat jij en zoveel andere mensen doen die grossieren in chronische opgewondenheid en in racisme spotten achter elke boom, is alles wat je leest in het procrusteaanse bed van je heilige verontwaardiging stoppen, maar met wetenschap en feiten heeft dat alles niks te maken.

Dat dik zijn niet altijd een bewuste keuze is, stip ik zelf al aan in mijn stuk. Mensen moeten dus bewust worden gemaakt van hun ongezonde keuzes en lekkere alternatieven geboden worden, die door middel van subsidies betaalbaar moeten worden gemaakt.

Dat “fat-phobia” racistisch zou zijn, is baarlijke nonsens. Daar kan een of ander dwaallicht wel een boom over hebben opgezet, daarmee is het nog niet waar. Niet-witte mensen hebben niet het monopolie op overgewicht. Dik zijn is altijd ongezond geweest, ook toen het in de mode was. Het is ook heel lang in de mode geweest om je niet te wassen, is ook ongezond.

Er komt dus geen “retractie”, er komen geen excuses maar mogelijk schrijf ik nog wel een vervolg op mijn stuk, met je agressieve kattenbelletje als aanleiding.

Gegroet,

Peter

 

pbgif

 

Peter,

Echt eerst even indiepen. Je verklaart gelijk te hebben zonder kritisch te kijken naar je eigen aannames. Dat komt behoorlijk wat mansplainy over, je kent dit onderwerp niet – ik namelijk wel.

Dat je ontkent de rascistisch oorsprong van fatphobia, en zijn hedendaagse dorgaande rol in de (medische) uitbuiting, mishandeling en vernedering van mensen van kleur spreekt volumes van je ruim tekort aan kennis.

En nee het is niet overgewicht die gevaarlijk is. Ik heb al wat aanwijzingen/ referenties aan jou gegeven, lees er lekker in. Het is ver meer complex. Het samenvallen van overgewicht en chronische ziekte is intersectioneel van aard en gaat niet om een enkel gegeven, zoals gewicht. In tegenstelling daar bestaat bewijs dat mensen met overgewicht langer leven.

Geneeskunde is ver van neutraal.

Het enige wat ik hier zei geef de schuld niet aan ‘ dik’ zijn – dat is schadelijk en onjuist. Het maakt niet uit als het gaat om verschrikkelijk ongezonde oude mannen of niet.

Verder enorm veel dank voor je artikel over de rellen. Het was een opluchting om te lezen en heel dichtbij hoe ik mij zelf tegenover staan. Voortreffelijk geschreven.

Groet,

Brigitte

 

pbgif

 

Schrik

Zijn jullie serieus of een parodie op het echte nieuws?

Ik vraag dit omdat ik schrik wat ik allemaal les op frontaalnaakt

vriendelijk groetend

Ralph Haarlem

 

pbgif

 

Arib

Ha Peter,

Wat vind jij van de schets die over Arib naar buiten is gekomen?
Ik moet je eerlijk bekennen dat het mij niets, helemaal niets verbaast als dit verhaal zou kloppen. En al helemaal niet rond haar geflirt en gelik bij de PVV.
Nog even afgezien van de laffe manier vwb de anonimiteit van de klagers, niet chique maar politici zijn nu eenmaal ratten.
Het is toch geen toeval dat ook NRC in 2017 publiceerde over haar?

Fadua

 

pbgif

 

Cliteur

Hoi Peter,

Had je dit al gezien?

Alsof Antisemitisme het centrale thema is van deze mans haat. Typerend weer….

Racisme hierarchy a la Nederland zullen we maar zeggen.

K.B.

 

pbgif

 

Complotdenker

Ach, we hebben er weer een complotdenker bij (Big Pharma; fascistisch regime).

Volgende keer graag iets over de platte aarde en iets minder azijn dan gebruikelijk.

Jacques van der Kruis

 

pbgif

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Post, 27.02.2021 @ 14:32

[Home]
 

1 Reactie

op 27 02 2021 at 14:33 schreef Peter:

Ook in Frontaal Naakts Brievenbusje? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS