Home » Archief » De steunbetuiging aan Nourhussen en Gargard is een hol ritueel


[01.12.2018]

De steunbetuiging aan Nourhussen en Gargard is een hol ritueel

Peter Breedveld


Illustratie: John Gabriël Stedman

Bent u ook zo ontroerd door de steunbetuigingen van journalisten en publicisten voor Seada Nourhussen en Clarice Gargard, de twee zwarte journalisten die dagelijks te maken hebben met een tsunami aan racistische haatbagger? Ik moet eerlijk bekennen: ik was ook positief verrast door de brede verontwaardiging waarbij zelfs de domrechtse journalistenvakbond NVJ zich aansloot.

Voor heel even duurde dat, die verrassing. Toen herinnerde ik me weer de storm van verontwaardiging die opstak toen Wilders in een bierkelder een schreeuwende meute had beloofd “minder Marokkanen” te gaan regelen. Drie dagen later betoogden intellectuelen in de kwaliteitskranten alweer dat Wilders toch eigenlijk gelijk had. Het jaar daarop werd hij weer verkozen tot Politicus van het Jaar.

Seksistische beschimpingen

Sindsdien heeft dit ritueel zich steeds herhaald. Verontwaardiging over het racisme van Joost Niemöller, daarna wordt hij genomineerd voor een prestigieuze prijs vanwege een revisionistisch boek over Hans Janmaat. Verontwaardiging over het racisme van Baudet, daarna hagiografische interviews over zijn pakken en zijn vriendin. En politicus van het Jaar.

En ik kijk naar de ondertekenaars van die steunverklaring en ik zie daar Joshua Livestro tussen staan, en Ewout Klei, en Geerten Waling.

En ik denk, wat?! Joshua Livestro, oprichter van De Dagelijkse Standaard, dat ook onder zijn leiding al antiracisten intimideerde met hatelijke laster en racistische en seksistische beschimpingen? Die zei dat hij er trots op was dat Joost Niemöller voor hem schreef over de genetisch bepaalde neiging van zwarten om vrouwen te verkrachten? Ewout Klei, die met veel bombarie bij website Joop.nl wegliep vanwege het “agressieve antiracisme” daar en voor de agressief-racistische The Post Online ging schrijven? Die opdrachtgevers van antiracisten belde om te proberen ze brodeloos te maken?

Racistische bullebakken

Geerten Waling, die samen met zijn vriend Thierry Baudet op audiëntie ging bij Jean-Marie Le Pen? Die altijd het gedachtegoed van Baudet en Wilders zit te verdedigen?

You gotta be kidding me.

Die steunbetuiging gaat niet over Nourhussen en Gargard, maar over de ondertekenaars zelf. Als je een manifest tegen racistische intimidatie laat tekenen door racistische bullebakken, dan is het je niet echt te doen om racisme, maar om het witwassen van je eigen zonden. Livestro, Klei en Waling zijn de meest in het oog springende ondertekenaars, maar er staan meer mensen bij die een bijdrage hebben geleverd aan het normaliseren van racisme. Die, als ze filmpjes zien van zwarten die door de politie worden doodgeschoten, stemmetjes in hun hoofd horen die zeggen dat die zwarte ook gewoon had moeten luisteren naar de politie. Die preken dat je begrip moet hebben voor PVV’ers die vluchtelingen in tienen willen hakken. Iemand die me zei dat ik niet zo moest zeuren over de intimidatie door racistische trollen, want een zak over je hoofd getrokken krijgen en met een honkbalknuppel worden bewerkt, dát was pas erg.

Journalistieke distantie

Het is makkelijk en goedkoop om publiekelijk schande te spreken van twee zwarte vrouwen die door anderen racistisch worden bejegend. Het zou van moed getuigen om je eigen rol in de normalisatie van racisme tegen het licht te houden.

NRC Handelsblad, bijvoorbeeld, plaatste vorig week nog een idioot stuk van NRC-ombudsman Sjoerd de Jong die meent dat de “journalistieke distantie” verloren gaat als een zwarte vrouw, en we hebben het over Clarice Gargard, een andere zwarte vrouw interviewt.

Gisteren factcheckte NRC de bewering van een VVD-Kamerlid dat je een boel geld bespaart als je ervoor zorgt dat er minder Afrikanen geboren worden. Alsof het heel normaal is om zoiets voor te stellen!

En Trouw gooide twee weken geleden Nourhussen voor de leeuwen omdat ze wees op het hijgerige racisme van de kwaliteitsredacties te lande, waaronder Trouw zelf.

Criminelen en verkrachters

Geloven al die journalisten, die zo schrikken van al dat racisme, iedere keer weer, echt dat de stukken waarin ze zwarten (en moslims en vluchtelingen en niet-westerse allochtonen) verdachtmaken, beschuldigen van polarisering als ze zich verzetten tegen racisme, neerzetten als kostenpost, als criminelen en verkrachters, niet hebben bijgedragen aan een klimaat waarin mensen zich veilig voelen gewoon onder hun eigen naam, met een foto van zichzelf en hun gezinnetje erbij, een zwarte vrouw te overladen met racistische haat?

Nourhussen en Gargard zijn de eersten ook niet. Quinsy Gario werd verketterd in de pers en door een radiostation uitgeroepen tot Klootzak van het Jaar. Sylvana Simons kreeg in een praatprogramma te verstaan dat ze wel een beetje vroeg om al die racistische haat, omdat ze zo’n grote mond had. NRC wijdde twee promotiepagina’s aan een racistische zak poep die op Facebook een waanzinnig populaire ‘Sylvana Simons Uitzwaaipagina’ had gemaakt. Zelfs op het politiekcorrecte Joop.nl werd gesuggereerd dat ze al die aandacht wel lekker vond. Jerry Afriyie en zijn Kick Out Zwarte Piet werden geframed door de EO, Powned en NRC Handelsblad.

Hol ritueel

Terwijl Jenny Douwes al bij leven een zaligverklaring kreeg, Annabel Nanninga straks senator wordt en iedereen net doet alsof Geert Wilders een lieve poezenmeneer is.

Die steunbetuiging is een hol ritueel. Een provocatie eigenlijk, met ondertekenaars als Livestro, Klei en Waling. Ik wil nu wel eens boter bij de vis zien. Als de redacties echt werk gaan maken van het benoemen van racisme en stoppen met het canoniseren van rabiate racisten, dan ga ik misschien geloven dat er echt iets gaat veranderen.

Vooralsnog zie ik met zorg de opiniepagina’s in de edities van komende maandag tegemoet.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 01.12.2018 @ 11:42

[Home]
 

1 Reactie

op 01 12 2018 at 11:43 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS