Home » Archief » Het ene racisme is het andere niet


[12.10.2014]

Het ene racisme is het andere niet

Peter Breedveld

hal14

Vrij Nederland heeft een schokkend interview met de zwarte Franse publiciste/documentairemaakster Rokhaya Diallo over racisme. Ik zeg ‘schokkend’ omdat de dingen, die Diallo over Frankrijk vertelt, één op één toepasbaar zijn op Nederland. Alleen hebben we in Nederland geen Diallo. Of althans, we hébben meerdere Diallo’s – ik moest meteen denken aan Quinsy Gario en Hassnae Bouazza – maar die worden hier door journalisten meteen gemarginaliseerd en kalltgestellt.

Diallo en andere activisten krijgen in Frankrijk blijkbaar wél een grote groep gemobiliseerd die dingen voor elkaar krijgt. Iemand die op Twitter opriep haar te verkrachten, werd na een campagne door de rechter veroordeeld. Toen parfumtycoon Jean-Paul Guerlain een racistische opmerking maakte over luie ‘negers’, werd hij daarvoor na een opnieuw een massale campagne veroordeeld, bood zijn bedrijf publiekelijk excuses aan en financierde het zelfs, bij wijze van damage-control, een programma om mensen in probleemwijken te helpen. Elle Magazine publiceerde een racistisch artikel over zwarte mensen, bood na de rel daarover excuses aan en veranderde zelfs het redactiebeleid ten aanzien van zwarte modellen.

Luie negers

Vergelijk dat met Nederland, waar oproepen tot verkrachting (en zelfs moord) worden aangemoedigd door journalisten en intellectuelen en gebagatelliseerd door zelfs de directeur van het CIDI, Esther Voet.

Leg het interview met Diallo eens naast dit Vrij Nederland-artikel over Nederlandse tweeps die oproepen vrouwen door middel van verkrachting het zwijgen op te leggen. Is het verschil niet alles-zeggend?

Grappen over luie ‘negers’? Het medium dat daarin grossiert, wordt in Nederland op het schild getild als erfgenaam van Spinoza. ‘Laten we het over negers hebben’, schrijft de Grote Denker Marcel Hulspas op The Post Online, waarna een bizarre verhandeling volgt over de slavernij, die volgens Hulspas één grote zomervakantie voor de zwarten is geweest. Geen enkel protest daartegen, behalve van mij en dat kwam me te staan op de kwalificatie ongenuanceerde hufter.

Vooraanstaande politici, journalisten en intellectuelen hebben verder geen enkele moeite zich te verbinden aan The Post Online, die sowieso grossiert in racisme onder de dekmantel van ‘problemen benoemen’.

Bruine medemens

En een damesblad dat zwarte mensen schoffeert, dat hebben wij ook gehad. Protest daartegen, nota bene van zangeres Rihanna, die het maar matig kon waarderen te worden weggezet als ‘nigga bitch‘, werd beantwoord met een arrogante grote bek, amechtig geëtaleerde neerbuigendheid en een pleidooi van de Grote Denkers der Natie om vooral door te gaan met het uitschelden van vrouwen voor nigga bitch en Aziaten voor ‘pinda’, want hoe moeten we ‘onze bruine medemens’ anders noemen?

Wat Diallo zegt over de dubbele maat in Frankrijk als het over antisemitisme en racisme gaat, geldt eveneens voor Nederland. Over antisemitisme heeft iedereen in Nederland de mond vol, maar tegen de veel virulentere Marokkanen- en Arabierenhaat, tegen het alsmaar toenemende geweld tegen moslims doet niemand iets. Win je geen zetels mee, het verkoopt geen kranten, genereert geen internet-traffic.

Racistische bagger

Roland Kahn, de man achter het kledingmerk Coolcat, kankerde vorige maand in de Volkskrant op Marokkanen die het CIDI-manifest tegen antisemitisme niet wilden ondertekenen. ‘Wij allemaal’ kwamen ook in opstand toen Wilders riep dat er ‘minder, minder, minder’ Marokkanen moesten zijn, zei Kahn toen. Intussen verdient hij zijn geld met racistische bagger als dit T-shirt. Die hypocrisie is zó typerend voor Nederland.

Maar ondanks dat dit allemaal in Nederland gebeurt, hebben we daar nooit iets over in Vrij Nederland mogen lezen. Dat publiceert liever over het racisme en over Twitter-terreur in een ander land, zoals alle Nederlandse media graag doen. Het is wat Diallo zegt: ‘De racisten? Dat zijn de anderen.’

Sterker nog, toen Asha ten Broeke de confrontatie aanging met de racist Robert van den Engel, die op Twitter had opgeroepen háár te verkrachten, bagatelliseerde ze in hetzelfde Vrij Nederland de terreur die types als hij voeren tegen al te mondige vrouwen en minderheden. ‘Twee uur in een gezellig café en de man van wie ik dacht dat hij een hatende internethooligan was blijkt een sympathieke vent’ schrijft Ten Broeke en ‘ergens is dat trouwens ook wel een geruststellend idee: als trollen roepen dat ik dood moet gaan of verkracht moet worden, menen ze het blijkbaar niet serieus.’

Nelson Mandela

Ergo: alleen als er in Frankrijk wordt opgeroepen tot moord en verkrachting, is dat serieus. Vrij Nederland veronachtzaamt met dit artikel totaal de gevoelens van angst en ontreddering van de andere slachtoffers van Van den Engel en van mensen als hij, die op Internet oproepen tot het vermoorden, verkrachten en vernietigen van ‘mosliminsecten‘ en ‘Marokkaanse moslimhoeren‘. Toen ik Ten Broeke bekritiseerde vanwege die veronachtzaming, zei ze dat ik meer als Nelson Mandela moest zijn. Laten we de Here here danken dat Vrij Nederland Diallo niet door Ten Broeke heeft laten interviewen.

Ik ga dit stuk niet besluiten met de roep om een Nederlandse Diallo, want we hébben al Nederlandse Diallo’s. Nee, niet Zihni Özdil, die Diallo de oren zou wassen omdat ze Wilders zou aanpakken en niet Hans Spekman en ook Nadia Ezzeroili niet, die rustig haar eigen familie wegzet als voorbeeld van het schrijnende antisemitisme onder Berbers, door te liegen dat ‘paardekadaver’ Berbers is voor ‘Jood’. Niemand van die beroepsallochtonen die proberen beroemd te worden met het bevestigen van alle racistische stereotypen waarin Trouw, de Volkskrant, GeenStijl en The Post Online grossieren.

Groen Gevaar

Een Nederlandse Diallo is Quinsy Gario, die door Vrij Nederland– en Trouw-columniste Elma Drayer wordt gedemoniseerd om exact dezelfde reden waarom Diallo door Vrij Nederland wordt geprezen. Een Nederlandse Diallo is Hassnae Bouazza, die het verdomt zich te laten hoereren en daarom om de haverklap – onder andere door diezelfde Vrij Nederland-columniste – in de media wordt opgevoerd als de verpersoonlijking van het Groene Gevaar.

Je hoeft de grens niet over voor een spectaculair verhaal over racisme en een witte elite die dat racisme botweg ontkent. Je hoeft maar naar buiten te kijken vanuit je redactielokaal aan de Raamgracht; daar heb je je verhaal. Wel even die racistische stront uit je ogen vegen.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom ik om donaties bedel.

Peter Breedveld, 12.10.2014 @ 10:26

[Home]
 

49 Reacties

op 12 10 2014 at 13:08 schreef Ralph van der Geest:

Drs.Yell, Marrek Boerema, Peter Breedveld en zijn FrontaalNaakt, NoorLabansdochter, Hassnae Bouazza, Quinsy Gario, Peter Storm van Ravotr, Doorbraak en uiteraard wij: de jongens en meisjes van Krapuul…maar dan zou ik het zo 1,2,3 niet weten wie zich verder nog consequent en openlijk keren tegen het toenemende nazisme in dit fucking KuKlux land….
Tuurlijk, er zijn er meer maar ik heb soms het gevoel dat het een steeds kleiner wordende groep mensen is die de moed heeft zich te verzetten tegen de bruine tsunami van de Asschertjes, de Drayertjes, de Ruttetjes, de Wintertjes, de TMG, Pauw, de goorlap Andries Knevel met zijn vunzige ‘ze hebben het ernaar gemaakt’, de zo ontzettend talentloze Gerard Joling met zijn smerige stukjes op zijn site en zijn grote bek….
Maar we gaan door want de de hoop sterft altijd als laatste en er is nog steeds hoop…

op 12 10 2014 at 14:09 schreef excellentie zwembad:

quincy noemt mensen racisten die het niet zijn. daarom krijgt ie hier niets voor elkaar .
Erger nog daarom wordt het juist erger.

want ja mensen die van zwarte piet houden kunnen amper nog wat tegen racisme doen ze zijn immers zelf racist.

op 12 10 2014 at 15:21 schreef MNb:

Je conclusie is te mild. Nederland is er erger aan toe dan Frankrijk (en ook dan Duitsland). Daar herkennen de media het probleem tenminste.

op 12 10 2014 at 17:05 schreef Haes:

De Fransen wijzen naar Amerika en de Nederlanders wijzen naar de Fransen… Wie wijst er nu eindelijk eens naar Nederland?

op 12 10 2014 at 17:59 schreef Digitale Bedouine:

De grootste vervuiler in de wereld is (geestelijke) armoede en onderdrukking.

Een rechtvaardig man is rechtvaardig, zelfs in de politiek.

Ik geloof dat ik, waar enkel de keuze zou worden gelaten tussen lafheid en geweld, geweld zou aanraden.

Er is een groter gerechtshof dan alle bestaande rechtbanken en dat is het gerechtshof van het geweten.

op 12 10 2014 at 19:02 schreef Maarten:

Weet je, ik vind het zeer vervelend voor de Marokkaanse gemeenschap dat ze zo stevig gediscrimineerd worden. Maar het valt mij ook zwaar om er geen vooroordelen tegen hen te hebben als je steeds weer ziet dat die vooroordelen bevestigd worden. En dan treur ik. Dan denk ik wat die verschrikkelijk asocialen aanrichten, niet alleen tegen de mensen om zich heen, maar ook tegen hun eigen volk. Want ze maken dat ze apart worden gezien. Ik zie dat al bijna 30 jaar aan. Het is er niets op beter geworden en ik zie dat ook niet gebeuren.

op 12 10 2014 at 19:42 schreef Bertje:

Quincy Gario de Nederlandse Diallo nou als dat zo is dan kunnen we maar beter gelijk de dijken doorsteken.
Diallo is een woeste orkaan die door de racistische straten van Frankrijk waait, Gario daarentegen slechts een natte polder wind.
Verder een uitstekend artikel.

op 12 10 2014 at 20:08 schreef dewanand:

namaste Maarten,

notitie: die discriminatie van KUTmarokkanen is een natuurlijke gedragscorrectie mechanisme in een normale mensapen biotoop. Ik was vroeger ook een viesbruine KUTkoelie die elke maand in de cel zat te verpieteren en mijn zelfcorrectie en zelfverbeterings programma realiseerde ik zelf.

****

namaste Ralph van der Geest,

Wieroe vindt dat je hem ook moet noemen als beroemde Hindoe Nazi kat uit Delft kennisstad en hij voelt zich nu gediscrimineerd. Stuur snel zakje dure Duitse Nazi kattenbrokjes uit 1940 voor Wieroe om het goed te maken.

Hier knuffelgedicht van onze hardwerkende Wieroetje in zijn warme, luie mandjes:

Miaauwallah: ‘Mein Führer, Adolf Hitler stierf 69 jaar geleden’

Offeraar Wieroe, de Hindoe Nazi kat
Offercode S209
Offerdatum 30 april 2014

http://www.dewanand.com/s209.htm

ps Ralph:

stel nou dat jij Adolf Hitler in een droom zou zien, zou je dan blij zijn of jezelf juist vervloeken daarom?
Maar denk eens serieus door kerel: was Hitler nou echt de allerslechtste blanke mensaap van de afgelopen 750.000 jaar mensapenDOM?
Bestaat een slechtheids index of Bad boys scale (ook v girls) voor slechte figuren en despoten?

op 12 10 2014 at 21:07 schreef Rhazes:

Maarten, the reason you find it so troublesome to see your prejudices confirmed by individual Moroccans you happen to come across in daily life acting in some undesirable way is probably because you are already predisposed to view Moroccans as a group in a negative way. I am not saying you are racist or anything, as your comment seems to suggest otherwise, but I am merely pointing out why you would not have the same response when you see for example Swedes or Dutch in the same light just because some individuals belonging to that group nominally behave undesirably (as for example many hooligans do).

Also, even with regard to the individuals you should keep in mind the social conditions of production of undesirable behavior(s). It’s not by chance that the more privileged someone’s position in society is (economically, culturally, socially–all correlating strongly with level of education), the ‘better’ they tend to behave (in general). So the real culprits are neo-liberals who break down the institutions that are supposed to give everyone a level playing field in this respect.

op 12 10 2014 at 21:09 schreef Digitale Bedouine:

Onverdraagzaamheid is geweld tegen de geest en haat is geweld tegen het hart.

op 12 10 2014 at 21:55 schreef vander F:

@Ralph,
you’r fucked,
barking up the wrong tree boy,
sorry, ik weet dat je het goed bedoelt,
maar je snapt het helaas niet.
Verkeerde tijd, verkeerde plaats

op 12 10 2014 at 22:08 schreef Egbert:

Rokhaya Diallo, indrukwekkend sterke vrouw.

Zojuist gekeken naar de genoemde ‘beste racistische uitspraak van het jaar’-prijsuitreiking (2013), “Y’a Bon Awards”. In vijf categorieen.

Y’a bon‘ (It’s good) was de reclamekreet voor een chocolademelk. Werd in 2011 verboden.

op 12 10 2014 at 22:21 schreef Egbert:

Laat ik dat verbod wat verduidelijken. De chocolademelk Banania wordt al bijna 100 jaar op het etiket aangeprezen door een (zwarte) Senegalees, en het “y’a bon” van hem is simpel, kinderlijk Frans. Die combinatie kon niet meer, de tekst is nu verdwenen.

op 12 10 2014 at 22:42 schreef Sasha Berkman:

“Verder een uitstekend artikel.”

De onverdragelijke lichtheid van Bertje…

op 13 10 2014 at 01:25 schreef dewanand:

miauw Egbert,

fa waka man???

Joh, wist je niet dat wij viesbruine Hindoe aapjes de echte professionele racisten en apartheidsdenkers zijn?

Mooiste scene uit een indiase/ bollywood film was dat een hond piste op het gezicht van een afgetuigde halfneger met lang, rasta haar.

nou effe hier vb van professioneel, legaal hindoe racisme en aanzetten tot legale blankenhaat:

Hi Justitie: tekst wfor1254 discrimineert blanken
http://www.dewanand.com/wfor1254.htm

Is de hel BLANK?
http://www.dewanand.com/wfor1177.htm

Deel 1:
Blanke, pigment en verstand
Offerdatum zaterdag 8 november 2003

‘Deze (minder-intelligente) germaanse wezens leefden oorspronkelijk als barbaren en hielden zich de hele dag bezig met oorlog voeren en elkaar afslachten.’

http://www.dewanand.com/wfor1029.htm

conclusie:
een professionele Racist is niet racistisch volgens de wet.

maw
verzin snel een eigen geloof, X waarin je alles mag discrimineren wat jou afgod niet leuk of niet oversekst genoeg vind.
Bekeer je tot het kattengeloof van Wieroe want dan mag je gewoon bloot en zondevrij rondlopen zonder peniskoker of schaamlapjes (pangi).

Follow Wieroe, harige Fuhrer van Delftse Hindoe Nazi katten leger.

op 13 10 2014 at 08:22 schreef Nrosa:

Vd F., Ralph staat al jaren tegen de juiste bomen te blaffen, u weet kennelijk in de verste verte niet waar deze bomen staan….

op 13 10 2014 at 09:16 schreef Bertje:

He Sasha jij was toch weg….
Kan ik weer de ballonnen en vlaggetjes inpakken….
En vertel me nu eens gij helder licht wat is er zo onverdraaglijk en licht aan de door jou geciteerde zin.

op 13 10 2014 at 09:38 schreef Maarten:

@dewanand
ja het is biologisch en voor velen moeilijk te onderdrukken.

@Rhazes
Sociaal-demografische invloeden zijn natuurlijk van belang, maar cultuur en religie lijken toch de doorslaggevende factor. Ik ben getrouwd met een Vietnamese familie, mijn ex komt uit een andere etnische cultuur. Ook gewoon arbeiders en een gemeenschap die vooral met hun eigen cultuur bezig is. Maar het gaat altijd met liefde. Er is geen onderdrukking van vrouwen. En dat lijkt bijna wel een graadmeter als ik erover nadenk. In de culturen waar vrouwen minderwaardig zijn, is de tendens ook om repressief naar buiten te zijn. Mijn mening is dan ook dat de verandering van binnenuit moet zijn, vanuit de Marokkaanse gemeenschap. Gelijkheid.

op 13 10 2014 at 09:39 schreef cRR Kampen:

“Maar het valt mij ook zwaar om er geen vooroordelen tegen hen te hebben als je steeds weer ziet dat die vooroordelen bevestigd worden.”

Maarten, haal je hoofd nou eens uit de Krant van Zwakker Nederland!!

op 13 10 2014 at 09:49 schreef Maarten:

@Rhazes
En over het benaderen van de Marokkanen. Dat doe ik altijd zo goed mogelijk met een “open mind”. Ik ben opgegroeid in Gouda en kom veel in contact met Marokkanen. Ik heb in Rotterdam een groep jongeren gefilmd voor een (positieve) documentaire. Ik ben ook geen nette jongen geweest, dus ik kan veel relativeren. Maar er is veel mis met grote groep van deze jongens en dat zie ik al 30 jaar.

op 13 10 2014 at 11:47 schreef Niels van Lobberegt:

@Digitale Bedouine

‘Onverdraagzaamheid is geweld tegen de geest en haat is geweld tegen het hart.’

Behalve als onverdraagzaamheid en haat gericht is tegen homoseksuelen, natuurlijk. Dan gelden voor Bedouine andere wetten.

op 13 10 2014 at 12:45 schreef Egbert:

Nieuwsbericht:
@Esther_Voet’s First Follower neemt afstand van haar tweets.

Het CIDI twitteraccount @Esther_”Haal_de_#ISIS_oorlog_naar_Nederland”_Voet mist voortaan één follower, en niet de minste. De politicus die Esther_”oorlogszucht”_Voet tot directeur maakte ontdekte: ‘Het valt niet te combineren‘.

Anderhalf jaar deelden de twee leed en leed samen: Syrie, Gaza, Irak, #AllesRustigInDeWestbank, #IsraelWilVredeMaarHoudDatGeheim.

op 13 10 2014 at 12:54 schreef Rhazes:

Maarten, obviously culture (religion is a form of folk-culture so is included within it) also has an influence, but cultures are not a priori constructs, they are themselves products of a certain history, and are formed by the same factors I mentioned earlier.

Again, it is not by chance that the Moroccans ‘causing problems’ are mostly products of the Moroccan underclass (in terms of socio-economic and educational background) that was invited here by the Dutch government and ghettoized from the moment they set foot here. It is incredibly arrogant to then point to these folks and say: ‘Ah, look, it’s something intrinsically wrong with the GENERAL Moroccan culture that caused this!’ If it was something to do with the intrinsic nature of Moroccan culture itself (which does not exist, in the same way that there is no such thing as a uniquely Dutch culture), then there would be a lot less exceptions to the rule.

The Vietnam comparison (same for China, Iran, Turkey, etc.) is flawed for a host of reasons I need at least 1000 words for to properly deconstruct, but obviously they have a completely different background so assuming there was some level playing field is silly.

op 13 10 2014 at 12:57 schreef Ralph van der Geest:

vdF, dank voor je reactie, ik meen toch echt een paar bomen genoemd te hebben die erom schreeuwen omgehakt te worden voor ze ons verpletteren.

op 13 10 2014 at 13:44 schreef Brenda van der Veer:

“We zijn niet voor niets naar Frankrijk gekomen,’ zeiden ze (de ouders van Diallo). Dus ik moest gaan studeren.”, aldus Rokhaya Diallo. De ‘witte arbeidersklasse’, die nog altijd gelooft dat wie voor een dubbeltje geboren wordt nooit een kwartje zal zijn, heeft daarentegen weinig begrepen van de meritocratie. De frustraties die uit dat onbegrip zijn voortgekomen uiten zich vaak in racistisch gedrag.

Diallo over haar baan bij Disney: “Ik vond dat superinteressant want de gedachte daarachter was puur kapitalistisch, pure marketing: wie is ons publiek en herkennen die mensen zich in onze uitzendingen? Dat is de pragmatische aanpak.” Je kunt die zogenaamde neo-liberalen een hoop kwalijk nemen maar niet dat zij per definitie verantwoordelijk zijn voor racisme in onze samenleving.

op 13 10 2014 at 15:02 schreef cRR Kampen:

“. Maar er is veel mis met grote groep van deze jongens en dat zie ik al 30 jaar.” aldus Maarten. Klinkt een beetje star.

Er is natuurlijk helemaal niets mis met ‘deze jongens’. Integendeel. Tenzij je het verzet van diegenen die hun verdomde best doen en keer op keer tegen jouw soort vooroordeel aanlopen ‘iets mis’ vindt – maar ik zou zeggen: sliepuit, en hulde: http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2352765.ece .

En getting real some more: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3652105/2014/05/09/Etniciteit-niet-relevant-voor-aanpak-jeugdcriminaliteit.dhtml .

Maar ja, dertig jaar dat spoortje in het brein zal wel niet zomaar opvullen, vrees ik.

op 13 10 2014 at 15:28 schreef Herbert:

Bam. Dat interview met Rokhaya Diallo hakt er in. Wat een vrouw!

op 13 10 2014 at 15:33 schreef Maarten:

@cRR Kampen
Ik lees geen kranten en zeker geen Telegraaf. Daar prik je toch zo doorheen. Ik lees Peter en kijk met mijn ogen, hoor met mijn oren.

@ Rhazes
Ik ben niet overtuigt. Als je het hebt over verschil in ‘background’ dan is dat wat ik cultuur noem. Dat wat ze overdragen aan de nieuwe generatie. Dat mannen superieur zijn, bijvoorbeeld.
Mijn stelling is dat wij daar niks aan kunnen veranderen, dat moeten ze zelf doen. En zolang dat niet gebeurt zullen ze de Nederlanders irriteren. Hoe hier en elders ook wordt gepleit tegen racisme. Je kan niet zeggen, er is niks aan de hand.
We kunnen hier wel lopen janken over dom-rechts, maar zelf zijn we ook niet constructief bezig, of heb ik het mis?

Peter, je hebt dingen meestal helder voor ogen. Wat zie jij graag gebeuren? Hoe laat je een volk een ander volk accepteren, die niet eens hun eigen vrouwen accepteert.

op 13 10 2014 at 15:34 schreef Joris:

Jouw inzichten, Maarten, zou je natuurlijk ook breder kunnen toepassen. Het is bijvoorbeeld ook vervelend voor de zwarten in de VS dat ze nog steeds op alle terreinen gediscrimineerd worden. Maar elk vooroordeel dat er tegen zwarten bestaat wordt helaas ook weer door een flink aantal zwarten bevestigd: oververtegenwoordiging in zware geweldsdelicten en in het percentage gedetineerden, vrouwen als bitches weggezet, verheerlijking van drugs, moord en verkrachting in gangstarap. Met jouw logica is er dan maar één conclusie mogelijk: hun cultuur geeft de doorslag en die zwarten maken gewoon dat ze apart worden gezien.

op 13 10 2014 at 17:47 schreef Brenda van der Veer:

“Als je het hebt over verschil in ‘background’ dan is dat wat ik cultuur noem. Dat wat ze overdragen aan de nieuwe generatie. Dat mannen superieur zijn, bijvoorbeeld.”, schreef Maarten.

Dirk Jan van Baar schreef twee jaar geleden een artikel op DDS met de titel ‘met goedkeuring van de overheid.’ Daarin schreef hij het volgende over minister Hennis-Plasschaert: “Daarbij loopt de VVD, die van oudsher voor een sterke en geloofwaardige krijgsmacht stond, met een pinup als Hennis-Plasschaert (ze is gelukkig keurig getrouwd) het risico in het buitenland niet meer helemaal als serieuze politieke partij over te komen. Waarin verschilt Dirk Jan van Baar met Marokkaanse-Nederlanders die denken dat mannen superieur zijn? Overgens denk ik niet dat Dirk Jan van Baar door zijn sociaal-economische positie tot zijn uitspraak komt.

op 13 10 2014 at 19:30 schreef Maarten:

@Joris
Wel een aardige overeenkomst. Alleen worden daar de mannen onderdrukt door de vrouwen ;-)
Zonder gekheid. Het land komt natuurlijk van heel ver met de slavernij.

op 13 10 2014 at 20:33 schreef Joris:

Ja, Maarten, dat is precies het probleem. Je bent vast een goeie vent, met je positieve documentaires, maar je reactie getuigt ook van de collectieve hersenspoeling die Nederland al zo’n vijftien jaar ondergaat. Met als resultaat: er zijn geen racisten in ons land, want we zijn allemaal postmoderne relativisten die geen cultuur hoger of lager plaatsen dan een andere, maar we maken toch een uitzondering voor de islamitische. We vinden het wel aanvaardbaar en zelfs moedig en vrijheidslievend om een hele bevolkingsgroep te generaliseren en af te kraken, als het om moslims of Marokkanen gaat.

Kijk naar jezelf: als het om de Amerikaanse cultuur gaat ben je ook een relativist, die de discriminatie van zwarten beschouwt als een historisch bepaald fenomeen met een historische verklaring. Je kijkt er wel voor uit om daaruit af te leiden dat alle Amerikanen een kern van onverdraagzaamheid in zich dragen.

Als het om Marokkanen gaat, sta je jezelf toe om een essentialist te zijn: hangjongeren in Gouda of achtergestelde vrouwen in de Arabische wereld zijn dan ineens geen afzonderlijke problemen meer, maar stuk voor stuk bewijzen dat die hele cultuur niet deugt.

op 14 10 2014 at 01:05 schreef dewanand:

Ref Citaat:
op 13 10 2014 at 09:38 schreef Maarten:

‘@dewanand
ja het is biologisch en voor velen moeilijk te onderdrukken.’

Antw Wieroe en mij:

Ja he Maarten, miauw,

Punt is gewoon dat alle rassen en volkeren racistisch denken en doen en discriminatie van buitenlandse of vreemde volkeren en rassen is iets dat natuurlijk verloopt. Het lijkt bijna op een natuurlijk scheikundig proces van meercellige, DOMintelligente, grootgeschapen mensapen, want ja, dat zijn wij toch allemaal in feite volgens Wieroe’s analyse.

Vreemdste is dat je hele denkproces, alle gevoelens, seksuele driften, enz gewoon puur voortkomen uit natuurlijke biochemische reacties, dus als je racistisch denkt en voelt dan is dit ook puur natuurlijk.

Wetenschappers weten nu dat discriminatie natuurlijk is en zelfs biologisch gezond voor de eigen soort.

Tsja, suriname is het toppunt van rassendiscriminatie zoals ik het ken uit de praktijk. Dus die zwarten (hindoes en negers) uit suriname moeten in nederland geen gelijke rechten krijgen, want dat is onnatuurlijk.

Hoe vertaal je de biologische natuur naar de realiteit van een stervende multikukeluku???

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 14 10 2014 at 07:15 schreef Haes:

@Joris
Dat is nu eenmaal inherent aan het verknipte beeld van Maarten. In zijn ogen is Amerika in diepste wezen een racistisch land, waar de zwarten dus de last van het verleden met zich meedragen. Nederland is echter niet racistisch en dus kan het gedrag van lastige Marokkaanse jongetjes alleen verklaard worden vanuit “hun cultuur”.

op 14 10 2014 at 09:15 schreef cRR Kampen:

“… en kijk met mijn ogen, hoor met mijn oren.” – O, ik ook, hoor. Ruim 7 1/2 jaar Gouda na precies zeven jaar Millinxbuurt. Nihil ‘Marokkanenprobleem’, natuurlijk. Maar ja, ik kijk als ik rondwandel (dagelijks) die mensen ook gewoon altijd aan alsof het écht mensen zijn. En dan zie ik meestal dat kaaskoppies van hen nog heel wat onderricht in gewone hoffelijkheid enzo krijgen kunnen.

De krantenstukjes die ik hierboven gaf verwijzen naar wetenschappelijk onderzoek. Ik snap best dat je er niet op in kon gaan: al die feiten zijn taboe, zeker na dertig jaar dogmatisch ‘oordelen’.

Je dacht zeker dat het racistische gif er alleen maar via de Telegraaf inkomt. Nee maat, het is over en je bent besmet zoals een ander door een coronavirus – en je wéét het natuurlijk niet. Ik ga er van uit dat je het nu wel weet, natuurlijk.

op 14 10 2014 at 10:16 schreef Maarten:

@haes
Ja hallo, ik zeg nergens dat NL geen racisme heerst. Daar begin ik mee, dat vooral Marokkanen stevig worden gediscrimineerd. Ik vind het triest. Maar ik vind het ook triest dat wanneer ik sta te kijken naar een spingkasteel vol vrolijke kinderen en dan een groepje Marokkanen zie aankomen, dat je op je klompen voelt aankomen hoe het afloopt. En dit is geen achterbuurt.
Het zijn natuurlijk jongens he. Nog zo’n vooroordeel natuurliijk.

op 14 10 2014 at 10:19 schreef cRR Kampen:

Vervelend hè, dat die ‘Marokkanen’ toevallig een beetje assertief zijn.

op 14 10 2014 at 10:40 schreef Maarten:

@joris
Het verschil zit hem erin dat ik van de US niet veel afweet.
En ik heb het over Nederlandse (Marokkaanse) vrouwen. Ik ben ook niet gebrainwasht de laatste 15 jaar. Ik zag dit 30 jaar geleden al aankomen en verkondigt dat het een groot conflict gaat worden.
En ik begrijp ook wat jullie zeggen, inclusief dewandand.
Maar hoe dit racisme tegen gaan, en niet alleen dat van de autochtoon. Want ik ben bang voor de toekomst voor mijn vrouw en mijn dochter. En dan niet bang voor Marokkanen, maar voor het racisme.

op 14 10 2014 at 10:50 schreef Maarten:

@kampen
Ik zag die links van je, maar ik loop niet in het gevang en ik kijk niet naar de cijfers. Daarom zeg ik dat ik uitga op wat ik zie en hoor. Het gaat niet om wat ik zeg dat dat de feiten zijn. Het gaat erom dat ik, progressieveling, multi kulti, er moeite mee heb geen vooroordelen te hebben richting de Marokkaanse jeugd. En zo zijn er waarschijnlijk miljoenen net als mij.

op 14 10 2014 at 10:53 schreef cRR Kampen:

O, het gaat Maarten om ‘ik’. Houd maar fijn vast aan je ‘moeites’ dan.

op 14 10 2014 at 10:55 schreef Maarten:

En kampen, dat soort onderzoeken gebruik ik ook Ter verdediging als iemand zich racistisch uitlaat. Het geeft wel eens een dubbel gevoel.

op 14 10 2014 at 12:11 schreef Rhazes:

Ah, it’s the good ol’ ‘onderbuikgevoelens’, that great purveyor of bigotry and xenophobia impervious to facts and reality.

Can’t really do much about that I guess. At least you’re honest about it.

op 14 10 2014 at 12:16 schreef cRR Kampen:

Een dubbel gevoel van dat de resultaten van die onderzoeken kloppen en tegelijk niet kloppen?
Je bent overigens de eerste waarvan ik hoor dat ie gebruik maakt van die onderzoeken. Ik post er al jaren over en de respons is gewoonlijk volkomen nihil, alsof daar één of ander Groot Taboe ligt.

op 14 10 2014 at 12:29 schreef Haes:

@Maarten
Al je reacties hierboven ademen dezelfde sfeer als de opvattingen van @DennisEijs waarmee ik zojuist een oeverloze discussie op Twitter mee afsloot met een block.
Roepen “ik ben zeker geen racist”, maar ondertussen…

op 14 10 2014 at 14:27 schreef Maarten:

@kampen
Assertief. Nou je hebt me van het begin af aan al in een hoek geplaatst en nu het geweld van een groep bagataliseren. Wie is hier de persoon met vooroordelen?

op 14 10 2014 at 15:50 schreef cRR Kampen:

“Wie is hier de persoon met vooroordelen?”, jij, Maarten, nota bene expliciet zelfverklaard. Dat is dus ook de hoek waarin jij jezelf verplaatst hebt. Als het je daar niet bevalt loop je er ZELF maar fijn uit – het materiaal, de feiten dus, heb je. Je hoeft echt niet bij mij te komen huilen voor iets dat je zélf zit te doen. Nou nog mooier zeg.

op 15 10 2014 at 10:35 schreef Maarten:

@Haes
Een racist ben ik niet. Ik vind het een beetje triest dat je dat suggereert. Iedereen heeft wel eens bepaalde vooroordelen, of dat nou tegen voetbalsupporters is, mannen of katachtigen.
Dingen die Joris en Rhazes schrijven zijn veel nuttiger dan iemand uitmaken voor racist.

op 15 10 2014 at 14:22 schreef Haes:

@Maarten
Als dat zo is, hou dan eens op met die rare vooroordelen te debiteren alsof het waarheden zijn. Zo lang je dat niet doet, ben je wat je lijkt te zijn: een racist.

op 19 10 2014 at 16:02 schreef excellentie zwembad:

Ik ben wel een racist want ik zie in zwarte piet een mythisch heidens wezen (dus geeneens een mens) en volgens meneer Gario en enkele van zijn medestanders ben ik DUS een racist .
Volgens de heer Gario ben ik zowiezo al wit en derhalve ben ik ook slecht .
Want Gario voert geen strijd tegen racisme; hij beschuldigd mensen van dingen die ze niet doen. Daarbij lijkt ie verdomd veel op Wilders.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS