Home » Archief » Het gaat de overheid geen reet aan wat er in de moskee wordt gepredikt


[19.02.2020]

Het gaat de overheid geen reet aan wat er in de moskee wordt gepredikt

Peter Breedveld


Scène uit Hombre van Antonio Segura en José Ortiz

Hoewel we in Nederland scheiding van kerk en staat hebben (en dus ook van moskee en staat) en het religieuze instellingen niet verboden is om financiele steun te krijgen, is er op dit moment onder het mom van ‘parlementaire enquête’ een inquisitie bezig naar ‘ongewenste, buitenlandse beïnvloeding’ van moskeeën. Vertegenwoordigers van islamitische gebedshuizen worden op McCarthy-achtige wijze ondervraagd: “U verklaart dus onder ede dat u geen eed van onvoorwaardelijke trouw aan de Moslimbroederschap hebt afgelegd? Weet u dat HEEL zeker? U realiseert zich dat u onder ede staat?”

De enquêtecommissie staat onder leiding van CDA’er Michel Rog, dat is die eikel die Quinsy Gario uitschold voor ‘graaipiet’, en wordt gedreven door de angst dat de Nederlandse moskeeën worden aangestuurd vanuit landen als Saoedi-Arabië en Koeweit met als doel van Nederland een kalifaat te maken. Er wordt ook veel gesproken over de Moslimbroederschap, die in Nederland geen enkele rol van betekenis speelt, maar die de persoonlijke obsessie is van de 138 jaar oude, islamofobe haatblogger Carel Brendel, die grossiert in idiote complottheorieën maar wel een enorme invloed heeft op journalisten en politici.

Gematigde moslims

Dat die hun kennis van de islam bij hem en bij andere extreemrechtse haatbloggers als E.J. Bron en Joost Niemöller weghalen, kun je zien aan de gretigheid waarmee bijvoorbeeld het begrip ’taqiyya’ in stelling wordt gebracht door één van de commissieleden. Volgens de NOS is dat een ‘foutje’, maar het begrip taqiyya wordt al jaren door extreemrechts gebruikt om moslims te allen tijde verdacht te kunnen blijven maken. Taqiyya is een sjiïtisch leerstuk dat moslims toestaat te liegen om zichzelf of hun gemeenschap te beschermen. Door tijdens de ondervraging van een moslim over taqiyya te beginnen, geef je dus aan dat het je geen zak uitmaakt wat die moslim zegt, want hij zal toch wel taqiyya bedrijven. Het is en blijft een moslim, niet waar.

In de berichtgeving over dit showproces wordt vol ingezet op de demonisering van de islam en van moslims. Als het bijvoorbeeld over politicus Hajer Harzi gaat, die voor de commissie verklaarde dat haar Geleense moskee wordt overgenomen door extremisten, wordt die door Nieuwsuur opgevoerd als ‘gematigde moslim’. Implicerend dat wie een gewone, ‘onversneden’ moslim is, een probleemgeval is. Vergelijk ‘gematigde witte man’, iemand die geen pogroms organiseert en zwarten lyncht. Zelf ben ik een ‘gematigde journalist’, dat wil zeggen dat ik niet in katzwijm val van de mooie pakken van Thierry Baudet en niet de stukjes van Carel Brendel plagieer.

Angst voor de hel

Harzi en anderen klagen dat vanuit de moskee wordt gedreigd met hel en verdoemenis als je als vrouw rookt en ik las ook ergens dat de commissie er problemen mee heeft dat een imam preekt dat een vrouw niet onbegeleid de straat op mag. Nu vind ik dat allemaal ook erg bedenkelijk, daar niet van, maar het is geen staatsaangelegenheid. Los het godverdomme zelf op. Maak stennis in je moskee of sticht zelf een liberale moskee. In veel kerken hebben ze ook geen boodschap aan emancipatie en de angst voor de hel is de drijfveer voor vrijwel alle gelovigen. De SGP is ook een bolwerk van seksistisch conservatisme, bovendien is die partij voor herinvoering van de doodstraf. Wanneer gaan we de mannenbroeders zien zweten voor een commissie die Rooms-katholieke en gereformeerde leerstukken door elkaar haalt?

NRC publiceerde eergisteren een onthutsend stuk over de bochten waarin de overheid zich wringt om een zogenaamde ‘haatimam’ het spreken onmogelijk te maken. De man kreeg een brief van minister Ferd Grapperhaus die hem verwijt ‘er zeer conservatieve standpunten op na te houden’ en ’tegen het liberalisme’ te zijn. Heeft Grapperhaus de imam per ongeluk een pagina uit zijn eigen dagboek gestuurd of wat? Zijn eigen partij, het CDA, figureerde aan de vooravond van de laatste parlementaire verkiezingen prominent in een rapport van de Orde van Advocaten die de verkiezingsprogramma’s had doorgenomen en concludeerde dat onder andere het CDA aan de fundamenten van de democratische rechtsstaat zat te knagen.

Nazi’s bewonderen

En nu we het er toch over hebben, er zitten fascisten in de Tweede en de Eerste Kamer. Racistische, antisemitische fascisten die nazi’s bewonderen en seksueel geweld propageren en hun fascistische, seksistische reet afvegen met vrouwen- en homorechten. Die ontvangen zeer, zeer waarschijnlijk ook veel geld uit het buitenland van conservatieve organisaties die grossieren in racistische en antisemitische complottheorieën en die daadwerkelijk onze rechtsstaat ontwrichten met hun haatpraat, die al heeft geresulteerd in massamoord en dodelijke aanslagen op politici.

Wanneer gaat een Kamercommissie zich dáár over buigen?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.02.2020 @ 08:49

[Home]
 

1 Reactie

op 19 02 2020 at 08:50 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS