Home » Archief » Het historische besef van Jeroen Pauw


[29.03.2017]

Het historische besef van Jeroen Pauw

Peter Breedveld


Scene from Onibaba (watch it in its entirety here)

Eind vorig jaar zat Pegida-mevrouw Astrid Bello bij Pauw aan tafel. Astrid Bello wil graag moslims vergassen. Vroeg Jeroen Pauw haar of Astrid dat zelf niet onhandig vond om op Facebook te posten? Heeft Pauw misschien iets gezegd over Bello’s historische besef? Neen. Er is met geen woord gerept over Bello’s verlangen naar een totale Endlösung van het moslimprobleem. Bello zat daar als slachtoffer. Als ‘bezorgde burger’ naar wie, bidibidibidi, nooit wordt geluisterd.

Gisteren zat Anne Fleur Dekker bij Pauw. Die moet onderduiken omdat ze iets kritisch had geschreven over Thierry Baudet. Bovendien plaatste ze een jaar geleden een sarcastische tweet, als reactie op een mevrouw die opriep om als ‘ludieke actie’ een moskee te bekogelen met stenen, waarin ze opriep om als ‘ludieke actie’ Wilders te bekogelen. Daarnaast wil ze een taart naar Thierry Baudet gooien. Een taart.

Pauw is een Nederlandse journalist, dus er werden geen vragen aan Dekker gesteld. Hij vuurde als een inquisiteur beschuldigingen op haar af. Vond ze het zelf niet onhandig om zoiets te tweeten? Het waren oproepen tot geweld! Wilders moet beveiligd worden! En een taart naar Baudet! Wist ze dan niet dat Pim Fortuyn hetzelfde was overkomen! Had ze dan geen historisch besef?

Seksueel geweld

Vroeger was de Holocaust het ijkpunt van zo’n beetje alles. Niet discrimineren want de Holocaust, tolerant zijn want de Holocaust. Nu is dat Pim Fortuyn, de Holocaust wordt door steeds meer mensen gezien als een voorbeeld van hoe je het moslimprobleem zou kunnen oplossen. Dus als je oproept moslims te vergassen, vindt Pauw je een zielig slachtoffer en mag je alles vertellen over het Grote Leed dat jou wordt aangedaan, en als je Baudet wilt taarten, heb je geen historisch besef en moet je jezelf, beet Pauw Dekker toe, geen slachtoffer maken terwijl je dader bent.

Pauw kreeg bijval van VVD-curiosum Ed Nijpels, die er ook op hamerde dat Dekker goed moest beseffen want blablabla, en vrije meningsuiting was hij helemaal voor maar blablabla. En er was nog een kerel die ook begon mee te doen en goddank zat daar Mariannne Thieme van de Partij voor de Dieren die de heren erop wees dat het nogal hypocriet is om de vrije meningsuiting maar af te schaffen omdat je eventueel de oorzaak zou kunnen zijn van een hetze tegen iemand. Zij was ook de enige die Dekkers tweet op de juiste manier interpreteerde.

Thierry Baudet is iemand met wie Pauw graag een gebbetje uitwisselt in zijn programma, zoals met al die racistische fascisten, bijvoorbeeld ook PVV-fluisteraar Wierd Duk. Mannen onder elkaar. Dekker wees erop dat Baudet verkrachting goedpraat maar dat was een “romanfiguur” volgens Pauw. Nee, zakkenwasser, je weet weer eens niet waar de klepel hangt. Baudet schreef dat Julien Blanc, dat is een echt bestaande, seksistische douchebag die seksueel geweld tegen vrouwen propageert als methode om ze te versieren, volkomen gelijk heeft.

Moslimterreur

Dekker is dus wel degelijk slachtoffer, want ze is een vrouw en dus loslopend wild volgens Baudet en vele, vele andere mannen, die dan ook navenant handelen waardoor meer dan de helft van alle vrouwen in Nederland te maken heeft met seksueel geweld. En dat komt door mannen als Baudet, Pauw, en dat komt door mannen als jij, die keer op keer op keer laten zien dat ze vrouwen als minderwaardige levensvorm beschouwen.

Dat Wilders wordt beveiligd, weten we nou wel. Moslims worden niet beveiligd, integendeel. Tegen moslims wordt elke dag gehitst dat het een aard heeft, alle media maken zich schuldig aan haatpropaganda tegen moslims, niet in het minst ook Jeroen Pauw, die beweert dat 99 procent van alle terreur van moslims afkomstig is terwijl het juist witte mannen als Pauw zelf zijn die het leeuwendeel van alle extremistisch geweld voor hun rekening nemen.

Dus waarom hebben we het niet over dat kutwijf dat oproept tot wéér een aanslag op wéér een moskee, en behandelen we de tweet van Anne Fleur Dekker niet als wat die is, namelijk een sarcastische manier om de normalisering van geweld tegen moslims aan de kaak te stellen? Waarom zien we niet onder ogen dat het Wilders is, die de ‘bezorgde burgers’ van Purmerend feliciteerde nadat ze met grof geweld en intimidatie hadden verhinderd dat daar een asielzoekerscentrum zou komen? Dat het Wilders is die Anders Breivik inspireerde, niet Anne Fleur Dekker maar Wilders, die minder, minder minder Marokkanen wil, die tientallen miljoenen moslims wil deporteren, die elke dag zijn walgelijke haatpropaganda weer de ether inkotst, gretig bijgestaan door het hele Nederlandse journalistendom, waardoor moslims bespuugd, mishandeld, neergestoken, een abortus geschopt worden, wat dacht je dáárvan met je historische besef? Wie is hier nou eigenlijk een ‘onsmakelijke figuur’, Pauw?

Witte mannen breken

Ik heb even niet geloofd dat die Anne Fleur Dekker echt was. Ik vond het er allemaal zó dik bovenop liggen. En dat moest dan onderduiken maar laat zich wel door een seksistische, racistische slijmprop als Ewout Klei interviewen en ze kondigde vrolijk aan dat ze in Pauw zou zitten. Ik dacht ‘kijk je weleens naar dat programma?’

Maar ze is echt en ze heeft staaldraad in plaats van zenuwen. Ze bleef kalm en gedecideerd. Ik zou zijn ontploft tegenover die dikke, ondoordringbare muur van heilig eigen wittemannengelijk. Ik begin het ook steeds meer eens te zijn met Arzu Aslan, die zei dat je witte mannen moet breken.

Breken moet je ze inderdaad. Metaforisch bedoel ik dan hè, want witte rechtse mannen hebben het geweldsmonopolie. Ik zou nooit oproepen tot geweld, ik word al naar van verbaal geweld, echt waar. Metaforisch beuken moet je, metaforisch schoppen tegen de witte sneeuwvlokjes. Je moet ze bekogelen met vijfhonderd sarcastische tweets, laat een regen van hen onwelgevallige meningen op ze neerdalen, snijd ze door de ziel met kwetsende opmerkingen als ‘vrouwen en moslims hebben óók recht op vrije meningsuiting!’

Anne Fleur Dekker heeft het geweldig gedaan in Pauw. Zij is de winnaar, Pauw is een ongelofelijke loser. Wijst Dekker hem op een paar feiten, zegt-ie: “O, gaan we kommaneuken?” Wat een intens nare, hypocriete man. Wat een intens naar, hypocriet land is dit. Een racist die seksueel geweld propageert de Kamer in kiezen en een jonge mondige vrouw verketteren en bedreigen, vanwege Pim Fortuyn.

Fuck Pim Fortuyn.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten (een pleonasme) en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 29.03.2017 @ 07:39

[Home]
 

79 Reacties

op 29 03 2017 at 08:11 schreef Martijn:

Ik zag Hiddema bij Mens ook zo waardig reageren op de kritiek van Dekker, iets met “breiclubjes” enzo. Wat een miezerig ventje is dat ook.

De beveiliging van een zeker persoon wordt regelmatig geëxploiteerd door de mensen die graag anderen een slachtofferrol verwijten, maar dát mag je niet zeggen natuurlijk.

op 29 03 2017 at 08:25 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Nu durf ik pas te kijken.

op 29 03 2017 at 08:53 schreef Atlasser:

En dan te bedenken dat jeroen hefner pauw door domrechts als een linkse rakker wordt gezien. Je hebt gelijk Peter, Anne fleur Dekker is hier duidelijk de winnaar.

op 29 03 2017 at 09:01 schreef Koos Swart:

Ik zou niet weten waarom ik naar een Nederlandse TV-zender zou kijken.
Euronews volg ik via internet. Een Nederlands programma, daar zou wel wat talent tussen kunnen zitten, maar ik ben niet onder de indruk van welke ‘bekende Nederlander’ dan ook.
Zeker niet die stoffige zittenblijvers. Als je ambitie hebt in Europa, ga je werken via internet in het engels. Maar Pauws engels hoef ik niet te horen.

op 29 03 2017 at 09:38 schreef Luuk:

Geweldig hoe dit geestelijk gehandicapt meisje werd ontmaskerd Hopelijk krijgt ze ook eens een taart in haar down syndrome smoel

op 29 03 2017 at 09:51 schreef ariezet:

Wat een belachelijk geschreven stuk stront zeg. Heb je ooit weleens geschiedenis gehad op school? En bedankt dat je achter de moord van Pim staat hoor, wat een lafheid om dat na zijn geweldadige dood door een Groen Linkser, nog eens te roeptoeteren. Ga je heel diep schamen!!

op 29 03 2017 at 10:21 schreef MNb:

Kijk, figuren als Ariezet bewijzen keer op keer hoe leugenachtig en dom rabiaat rechts is. Sukkel, PB schrijft nergens dat hij achter de moord op PB staat.

op 29 03 2017 at 10:29 schreef Trawant 39:

Hehe Arie snapt er helemaal niks van, zit van woede in zijn luier te poepen thuis.

Luuk lijkt me het type dat spuugt op verstandelijk gehandicapten.

op 29 03 2017 at 10:40 schreef Indo uit Zoetermeer:

Pauw blijkt eens te meer een rechtsekontenkusser. Het zou ‘m sieren zijn vette contract van de VARA in te leveren en zich te voegen bij WNL.

op 29 03 2017 at 10:49 schreef Sum:

Aangezien wilders de neonazi 24 uur beveiliging heeft, kunnen we dus keihard op hem ingaan. Zo simpel. Stelletje angsthazen die niets meemaken in Nederland. Aanpakken die facisten als geert en terry!! Anne Fleur is een held van deze tijd!

op 29 03 2017 at 10:57 schreef Dennis:

Ik heb ook even op twitter zitten lezen. Anne-Fleur heeft duidelijk een soort ‘martelaar complex’. Weer zo’n type wat selectief shopt uit allerlei uit de VS overgewaaide sociologische onzin.

Het zou mij niets verbazen als ze liegt over dat onderduiken. Maar het is geweldige P.R . Dat wel.

op 29 03 2017 at 11:19 schreef Pyt van der Galiën:

De kritiek op Pim Fortuyn was destijds grotendeels terecht. Dat hij later is vermoord, doet daar helemaal niets aan af. Ongelooflijk stompzinnig om alle kritiek op Fortuyn te pareren met: “ja, maar hij werd later doodgeschoten”.

op 29 03 2017 at 12:00 schreef Kazonga:

Ja, man. De waarheid is in dit land soms vloeken. En daar ‘houden wij niet van’. #hypocriet

op 29 03 2017 at 12:25 schreef Kazonga:

@op 29 03 2017 at 10:57 schreef Dennis:

Bullshit. Na meer dan 15 jaar rechts rabiate geleuter, is sommigen het eindelijk zat en laten zij zich daarover uit.

Zou tijd worden, na al dat verbale geweld.

op 29 03 2017 at 12:38 schreef B:

Zoals dhr. Nijpels opmerkte, de grens van vrije meningsuiting ligt bij oproepen tot geweld. Dreigen met stenen gooien en taarten smijten is geen strijd gevoerd met woorden, maar fysieke intimidatie. Zeker in het licht van het gebeuren met Dhr. Fortuyn, of je hem nu een zak vindt of niet. Zou je dit soort tweets goedkeuren, dan moet je ook niet gaan miepen over rechts-radicalen die dreigen met geweld tegen moskeeën (die overigens ook keihard aangepakt (moeten) worden).

In een democratie is geen plaats voor strijd die niet gevoerd wordt met woorden. Punt.

Kruip eens in de huid van een Baudet-stemmer. Zou jij het pikken als de politicus waar je na lang wikken en wegen je stem op hebt gegeven wordt weggezet als een gereïncarneerde vrouwen-verkrachtende nazi? Op basis van wel heel flinterdun ‘bewijs’? En ook nog eens op basis van een wel heel simplistische semantiek (alles wat niet links is, is fascist, zo wil de logica, het is de logica van de Sovjets, van Oost-Europa (vgl Poetin inzake de Oekraïners)).

Baudet heeft wel héél weinig met het fascisme gemeen. Xenofoob at best, maar zaken als leiderschapsbeginsel, oorlogsfanatisme, politiek geweld, anti-democratie: totaal niet.

op 29 03 2017 at 12:43 schreef Peter:

Is dat nou lekker, B, zo’n stropop neuken?

op 29 03 2017 at 12:54 schreef Hans Janssen:

Vreselijk die Ignorante man Pauw. Zullen we hem eens lekker van achteren nemen met zun allen ! Een heerlijke kontneuk gang bang met Jeroentje. O en Geertje en Thierry mogen ook. Wel op je beurt wachten jongens.

op 29 03 2017 at 12:55 schreef Huibree:

Wat is er trouwens tegen kommaneuken? Lijkt me leuker dan de wijze waarop Baudet cs zich voorstellen wat neuken is.

op 29 03 2017 at 13:00 schreef babs:

Er is hoop. Het is goed mogelijk dat dames als Sylvana Simons en Anne-Fleur Dekker Nederland een veel prettiger land gaan maken.

Heel veel respect zoals Anne-Fleur stand hield tegenover een overmacht aan zure, vieze, oude, hypocriete mannen.

op 29 03 2017 at 13:01 schreef Kazonga:

@op 29 03 2017 at 12:38 schreef B:

Ook alweer zo’n stropop. Zij riep niet op tot geweld, maar was sarcastisch over een tweet van een ander.

En je verdere polemiek bewijst dat jij je aan zuivering bezondigt.

op 29 03 2017 at 13:14 schreef jos:

Kruip eens in de huid van een Baudet-stemmer.

En jij: kruip eens in de huid van een willekeurige Nederlander wiens ouders in Turkije, Marokko of Suriname geboren zijn. Zou jij het pikken om weggezet te worden als “een kwaadwillend agressief element die het [Nederlands] maatschappelijk lichaam […] binnengeloodst [is]”?

Iemand die heel bewust op een demagoog stemt die zulke praatjes uitkraamt verdient niks anders dan een keiharde “fuck you”. Ga maar in een hoekje liggen janken.

op 29 03 2017 at 13:31 schreef Dawud Pirzad:

Super geschreven artikel Peter! Respect man

op 29 03 2017 at 13:49 schreef Pyt van der Galiën:

De tweet was sarcastisch. Blijkbaar heeft B. óf de tweet waarop gereageerd werd niet gelezen, óf hij is kwaadaardig. Vermoedelijk het laatste.

Verder is er natuurlijk helemaal niks mis met actievoeren tegen een fascist als Baudet. Blij dat er inmiddels jonge mensen als Anne Fleur zijn die bereid zijn de door extreemrechts toegeworpen handschoen op te nemen. Hulde.

op 29 03 2017 at 14:10 schreef B:

@Kazonga
Dat sarcasme-argument kun je toepassen op de stenengooi-tweet, maar niet op de tweets gericht tegen Baudet. Dat was wel degelijk in alle ernst gemeend.

@Jos
Lees de context, het gaat hier helemaal niet over ‘willekeurige’ (brave?) Nederlanders die ouders van niet-Nederlandse oorsprong hebben. Baudet spreekt hier specifiek over mensen die in AZC’s geweld gebruiken en het oogluikend toestaan van Sharia-rechtbanken. Dit zijn toch niet verschijnselen waarvoor goedwillende Nederlanders zich aangesproken hoeven te voelen? toch?

Baudet spreekt hier over het tolereren van ‘kwaadwillende, agressieve elementen’: ultraorthodoxe moslims, jihadisten, Syrië-gangers, Turkse grijze wolven, etc. Terecht dat je niet wilt dat dit soort volk het land binnenkomt. En zolang het systeem er niet in slaagt dit soort mensen te scheiden van de reguliere stroom mag je terecht wijzen op de ‘auto-immuunziekte’ van het westen. Wij tolereren intolerantie, geweld en ondrukking, dat is wat Baudet zegt.

op 29 03 2017 at 14:24 schreef Chakir:

Door jonge mensen als Anne Fleur zie ik de toekomst dus WEL positief. Wat een prestatie om tegen zo’n overmacht van vieze ouwe witte zure mannen fier overeind te blijven! Klasse.

op 29 03 2017 at 14:28 schreef Marthijn Uittenbogaard:

Peter Breedveld schrijft ‘fuck Pim Fortuyn’, maar Pim Fortuyn is hier leidend voorwerp. Wat deed hij verkeerd dat tot deze kwestie zou hebben geleid?

PVV’ers zijn vaak hypocriet en verdraaien graag dingen zodat ze inconsequent mensen kunnen aanklagen voor zaken die ze zelf doen en goedkeuren. Wat dat betreft sta ik achter Anne Fleur Dekker, ondanks dat ik haar tweet van de stenen gooien zelf nooit zo gedaan zou hebben. De hypocrisie aangeven had ook gekund vragend: wat zou je vinden als er stenen..

op 29 03 2017 at 14:59 schreef jos:

B, maak dat je opoe maar wijs. Iemand die het heeft over “homeopathische verdunning” van de Nederlandse bevolking is gewoon een racist en heeft zeker niet de specifieke mensen in gedachten die jij noemt. Hij heeft het kortweg over mensen die buiten zijn imaginaire Nederlanderschap vallen, dus wie niet wit en (post-)christelijk is.

Altijd maar dat witwassen van extreemrechtse retoriek. Nee, Wilders bedoelde niet “alle” Marokkanen, nee, Baudet bedoelt het niet zo. Wilders en Baudet zijn allebei intelligente mensen die zich ook subtiel kunnen uitdrukken en ook heel goed zouden kunnen verwoorden dat ze niet iedereen over een kam willen scheren. Maar dat doen ze niet. Omdat ze weten dat ze met zulke slogans én de echte nazi’s aanspreken én kunnen rekenen op types als jij die het doodnuanceren.

op 29 03 2017 at 15:46 schreef B:

@jos
Die uitspraak van hem is buitengewoon onhandig, dat ben ik met je eens, dat geeft hij zelf ook toe. Een racist zou ik hem echter niet willen noemen, zo iemand zou immers nooit iemand van het niet-arische ras op zijn partijlijst toestaan.

Het probleem hier is dat cultuur en etniciteit moeilijk te scheiden zijn. Sommige linkse politici spreken graag van een geslaagde multicultuur, om vervolgens toe te geven dat de integratie mislukt is. Dat is wat mij betreft een contradictie, wanneer integratie gelukt is, is er ook geen multicultuur meer, maar een monocultuur, omdat de buitenstaander deelgenoot is gemaakt van de eigen cultuur. Ik ben het persoonlijk eens met de stelling dat de integratie op vele vlakken heeft gefaald, omdat vooral niet-westerse culturen zijn blijven hangen in de eigen sfeer, de eigen religie, de eigen taal, etc., iets dat ik ze overigens niet kwalijk kan nemen, dat is namelijk precies wat de multicultuur diende te faciliteren en iets dat inherent eigen is aan de mens (als cultuurdrager!).

op 29 03 2017 at 15:58 schreef Kazonga:

@op 29 03 2017 at 14:10 schreef B

Nogmaals, wat is er tegen om tegen dat soort uitlatingen tegen te zijn en dat dte laten weten? Is het soms verboden om tegen extremem uitlatingen te zijn? Want dat suggereer jij wel lijkt mij.

op 29 03 2017 at 16:03 schreef B:

Het nadeel van die ideale multicultuur is dat de samenleving verbrokkelt is in ‘hokjes’ waarin culturen opgesloten zijn en de eensgezindheid (die m.i. onmisbaar is in een samenleving, want wederzijds vertrouwen impliceert) verloren is gegaan. Waardoor we naast elkaar heen leven en opgesloten zijn in onze eigen ideol./culturele ‘bubble’.

Het vervelende is dat cultuur en etniciteit niet los te koppelen zijn. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo wordt het begrip ‘natie’ nog altijd omschreven in termen van een (biologische) verwantschap, cultuur, taal of religie.
De Europese staten zijn gebouwd op het zelfbeschikkingsrecht van naties. De Nederlandse staat is van oudsher de staat van de Nederlandse ‘natie’. Wat Baudet, naar ik veronderstel bedoel, is dat deze natie is ondergraven door de import van mensen die noch biologisch verwant zijn, noch cultureel, noch religieus en daarmee de Nederlandse ‘natie’ homeopathisch verdund heeft; tot op het punt waarop NL geen ‘natie’-staat meer is, maar een territorium waar mensen van allerlei snit met elkaar proberen samen te leven.
Voor de één is dat iets moois, voor de ander juist een verlies van eigenheid, uniciteit en geborgenheid.

op 29 03 2017 at 16:27 schreef Kaj:

Vanuit een soort sadomasochistische zelfkastijding ben ik gaan twitteren tijdens het kijken van Pauw. (Voornamelijk omdat de beste man volstrekt passé is en er geen hersencapaciteit meer nodig is om het te kunnen volgen.) Maar wat je op twitter voorbij ziet komen aan openlijk – en ongegeneerd- racisme, seksisme, homohaat en absurdistische meningen. Vlak na de aanslagen in London wordt de aanslag Jesse Klaver in de schoenen geschoven!? Niet één of een paar, maar continu. Gisteren bij Pauw leek het trio Pauw, Nijpels en Waas dan ook echt een beetje wereldvreemd; alsof ze niet doorhadden wat een ongure plek het eigenlijk is, en dat een jonge vrouw als Dekker best dapper is door daartegenin te gaan.

op 29 03 2017 at 16:30 schreef Martijn:

Ik heb me echt nog nooit “biologisch verwant” gevoeld, behalve dat we allemaal tot de soort “mens” behoren. Met veel Nederlanders heb ik bar weinig, hooguit dat we dezelfde taal zouden spreken, maar zelfs dáár twijfel ik nog wel eens aan …

Met sommige Turken, Duitsers, Grieken, Amerikanen, etc. deel ik juist heel veel.

op 29 03 2017 at 16:37 schreef Mart:

Ik bedoel, als verdedigers van Baudet als B. hierboven gewoon keihard Blut und Boden aan het overdoen zijn, wat janken ze dan dat Baudet een Nazi genoemd wordt?

op 29 03 2017 at 16:44 schreef Joost K.:

Beste stuk van allemaal hierover geschreven Peter, zit alles in. Joop heeft ook nog wat aardige stukjes hieraan gewijd dat zelfs van de VARA is, kun je nagaan hoe ongepast dit was van Pauw.

op 29 03 2017 at 17:04 schreef MNb:

Wat Martijn schrijft. Ik ben een Ariër tot in de zevende generatie, geboren en getogen Nederlander. Blauwe ogen, al lange tijd te dik en mijn lichtblonde haar is inmiddels grijs. Kortom, ik zie er uit zoals PB zich een autodropman voorstelt.
Alleen voel ik me nauwer verwant met Hassnae B en Sylvana S dan men homeopathische verdunners als Baudet en Wilders. Die willen een Nld. dat het mijne niet is. Zo eenvoudig is dat.

op 29 03 2017 at 17:43 schreef B:

@Mart
Ik spreek op persoonlijke titel, niet voor Baudet.

Kansloze vergelijkingen met de jaren veertig helpen een debat niet verder, dat maakt de atmosfeer alleen maar giftig. De raakvlakken met het historisch fascisme zijn in het geval van Baudet bepaald miniem. Net zoals hetgeen ik verkondigde geen Blut und Boden is. Ik geloof namelijk niet in een of andere mystieke binding tussen mijn bloed en de grond waarop ik leef.

Net als veel Nederlanders wil ik leven in een Nederlandse staat, waarin de Nederlandse cultuur het primaat heeft en als norm wordt gehanteerd en waar de meerderheid van de bevolking dezelfde etniciteit heeft, namelijk de Nederlandse. Dit is niet anders dan wat PvdA, CDA en VVD als uitgangspunt hebben, naar mijn weten, hoewel ze het misschien niet zo zonneklaar stellen.
Het verschil is dat ik niet in de maakbaarheid van de mens geloof, ik geloof niet dat je miljoenen niet-westerse personen in je samenleving op kunt nemen en die zonder meer kunt ‘verkazen’ (of integreren hoe je het wilt noemen). Dat is niet alleen een onmogelijkheid, maar ook een onwenselijkheid (zoals ook de leden van Denk & Artikel1 zullen beamen; het is namelijk eenzijdige assimilatie).

op 29 03 2017 at 18:09 schreef ikzelf:

De ellende van dit volk is dat ze zelf niet eens beseffen hoe verschrikkelijk racistisch en – in één adem door dan ook maar – seksistisch ze zijn, zo verguld zijn ze met zichzelf en zo overtuigd van het zelf maatstaf zijn voor de maatschappij. ‘Superieur zijn’ dekt voor dit slag niet eens meer de lading. Ze achten zichzelf het alfa en omega, de navel van het universum.
Dat volk kun je nooit uitleggen hoe racistisch Zwarte Piet is, want zij zijn niet eens bij machte om het kunnen zien. Logisch, want men niet wil zien, dat kan men ook niet zien.
Dat volk kun je niet uitleggen dat de witte ploegneger net zo weinig superieur is als de donkerder gekleurde volkeren die hij uitgemoord heeft of toch zijn stinkende best gedaan heeft om uit te moorden en nog uitmoorden zal.
Dat volk kun je nooit uitleggen dat een samenleving niet ophoudt bij iets artificieels als landsgrenzen en dat uitsluiting van anderen ook betekent dat je je zelf uitsluit van het grotere geheel.
Dat volk heeft uitleg genoeg gehad en is voorbeelden genoeg getoond. En toch zul je straks weer horen “Wir haben es nicht gewußt”, of – nog lachwekkender – “Wir konnten nichts dafür”.
Een taart is zonde van de taart.

op 29 03 2017 at 18:36 schreef vander F:

Biologisch verwant lijkt hier in Nederland idd redelijk kul,
totdat je in je eentje ergens door Afrika of India banjert.
Ben ik ineens wel heel erg blank, mensen over je huid vegen om te zien of je afgeeft, in de trein en bus aan je haar zitten.
En je ineens een enorme Europeaan voelt daar in San Francisco tussen al die Yanks met hun rare gewoonten.
En Nederlander als blije Soedanezen ‘van Basten’ en ‘Goellit’ roepen in een koffiehuisje als ze horen dat je Nederlander bent. En op Sumatra bespuugd wordt door opgefokte jongeren.

op 29 03 2017 at 19:36 schreef marco meijer:

Een oproep twitteren om 500 stenen te gooien op Wilders is net zoiets als twitteren of de VN soldaten naar Nederland wil sturen om PVV’ers dood te schieten.

op 29 03 2017 at 20:30 schreef Joris:

Wat een stelletje homo’s hier !!!

op 29 03 2017 at 20:47 schreef William:

wat een domme rechtse onzin spuien die buitenlander haters. Vroeger wist iedereen in de straat wie je was en waar je werkte/ naar school ging. Nu heeft iedereen een auto en smorgens verdwijnt iedereen god weet waar naar toe. Er is geen maatschappij meer omdat we zo langs elkaar heen leven , wie krijgt de schuld? De anderen. Maakt niet uit of ze bruin, moslim of pools zijn, zolang correlatie en causatie nog zoveel lettergrepen hebben, zal dom rechts het nooit snappen.

op 29 03 2017 at 20:48 schreef Sasha Berkman:

En dan dit:
http://www.briefjevanjan.nl/aan-ed-nijpels/

Wtf!?

op 29 03 2017 at 22:40 schreef Martijn:

En dan mogen we ons misschien nog gelukkig prijzen dat Jan z’n “argumenten” deze keer in z’n broek houdt.

op 29 03 2017 at 23:33 schreef Sasha Berkman:

Beter een homo dan een joris btw

op 30 03 2017 at 02:18 schreef MNb:

B probeert grappig te zijn:

“dat maakt de atmosfeer alleen maar giftig.”
Dat is ie in Nld. al meer dan een decennium en niet door vergelijkingen met de jaren 40, maar door de Baudetstemmers in wier huid jij zo graag kruipt – en vooral door politici waarop zij stemmen.

“Net als veel Nederlanders wil ik leven in een Nederlandse staat, waarin de Nederlandse cultuur het primaat heeft.”
Wier Neerlands bloed ….. heeft die cultuur
en op Neerlandse bodem. Spreek jij jezelf leuk tegen.

op 30 03 2017 at 08:20 schreef De magier:

Wat een haat. Ongelooflijk dat dit nog bestaat. De indoctrinatie door o.a. de media en alle overige informatie stromen gaat steeds sneller en ze volgens slechts één patroon: mensen tegen elkaar op zetten en raciale problematiek in stand te houden zodat de aandacht is afgeleid van de problemen die wij als menselijk soort hebben. Er is maar één tijd en één plaats. namelijk. Hier en nu. Ik vraag me ad wie nu echt gelukkig is. Wie is niet verloren in zijn gedachten? Ervaar gedachtes en gevoelens, laat ze door je stromen en laat het daarna los. Laat het gewoon los en ervaar Satori. Immers is al deze manie, van zowel Wilders als Annefleur niets meer dan uitingen van onvervulde behoeftes. Empathie is goed, maar niet zonder de ervaring van het ware zelf, de leegte van het universele alles. Ik hoop dat we snel gaan inzien dat we allemaal verschillen aspecten van hetzelfde vertegenwoordigen.

op 30 03 2017 at 08:48 schreef Murat:

Somebody is going Hare Krishna over here.

op 30 03 2017 at 09:44 schreef ikzelf:

Zo’n preek, magiër, haalt méér uit bij de wigdrijvers (hou je hem daar ook?), minder bij degenen die proberen de wigdrijvers te bestrijden.

op 30 03 2017 at 09:44 schreef marco meijer:

Annefleur had prima haar punt kunnen maken door op te roepen om Wilders te bekogelen met eieren of tomaten.
Maar oproepen om iemand die tegen de radicale Islam is, te stenigen? Dat is natuurlijk een cadeautje aan degenen die ze wil bestrijden. Die laten zo’n kans echt niet liggen.

op 30 03 2017 at 10:30 schreef Ruben:

“Ik begin het ook steeds meer eens te zijn met Arzu Aslan, die zei dat je witte mannen moet breken.”

Ja de transitie van jou naar totaal krankzinnig zit er dan ook geheid aan te komen.

op 30 03 2017 at 11:41 schreef babs:

Marco,
Die taart viel anders ook niet echt goed, je kraamt dus onzin uit. Ze roept ook niet op te stenigen, randdebiel.

Peter,
Achterdeur open laten staan, dat er zoveel idioten door komen?

op 30 03 2017 at 12:27 schreef ex-cellentie:

Anne Fleur dekker kijkt niet weg en durft de zaken te benoemen .
“als er fascistoïde mensen in de kamer zitten moet je je daar tegen uitspreken”
Zij zegt van veel Nederlanders denken . Maar dat mag je niet zeggen in dit land van de rechtse publieke omroep en de rechtse politieke kliek.
Nu moet ze onderduiken voor doodsbedreigingen puur omdat ze die zaken benoemt en niet wegkijkt .

ANNE FLEUR DEKKER 4 PERSIDENT hijpocrijte modderfokkers!

op 30 03 2017 at 12:49 schreef Peter:

Achterdeur open laten staan, dat er zoveel idioten door komen?

Gevoelige snaar geraakt. Word nu op Internet beschuldigd van kindermisbruik, moord op Pim Fortuyn, massamoord op PVV’ers en dat ik lelijk ben.

op 30 03 2017 at 13:22 schreef Keira:

Je bent niet lelijk, Peter.

op 30 03 2017 at 13:26 schreef Syl in 't Velt:

jij hebt duidelijk niets maar dan ook helemaal niets van de ‘preek’ van magier begrepen, ikzelf.

op 30 03 2017 at 13:29 schreef Peter:

Je bent niet lelijk, Peter.

Je bent hilarisch, Keira.

op 30 03 2017 at 15:31 schreef Chakir:

Mooi verhaal Magiër. Maar haat is een soort ziekte en bij een ziekte moet je zorgen voor 1. goede diagnose 2. effectieve behandeling Bij zowel 1 als 2 is dat in mijn ogen niet dat homeopathische gezever van “de leegte van het universele alles etc..”

op 30 03 2017 at 16:08 schreef De magier:

Wig drijvers? Sorry, het was niet mijn bedoeling om een wig te drijven. Ik zie dat het een vergissing was om hier een mening te geven.
Voor mij is dat homeopathisch gezever het dichter bij de waarheid dan de vele studies en boeken die ik heb gelezen. Wijsheid = kennis + ervaring. Intellect is slechts reken kracht. Als je het zwaard op neemt zul je Door het zwaard gedood worden. Dit is een universele waarheid die voor iedereen geld. Haat kweekt haat, en zo blijft de cyclus in stand. Het monetaire systeem is gemaakt voor deze status quo. Ik dacht dat jullie dit in iedergeval tot op een zekere hoogte begrepen.

Mijn excuses.

op 30 03 2017 at 17:15 schreef Anoniem:

“Ik zie dat het een vergissing was om hier een mening te geven.”

Spell failed

Je had geen weerwoord verwacht, meer niet.

op 30 03 2017 at 18:46 schreef toto:

Sorry voor off topic Peter.
De magier. Satori ervaren,dat is toch een Zen dingetje. Uitgedragen door vele Zen leraren, die ook benadrukken dat de mens een leeg vat is en vanwege dat lege vat geen rekening hoeven te houden met ethiek en dus rustig hun leerlingen sexueel mogen misbruiken, hier en nu.

op 30 03 2017 at 20:04 schreef Sasha Berkman:

chakir: voor mij is haat een reel gezond gevoel dat je moet koesteren omdat het je de weg te gaan vertelt. Wat je haat maakt mede wie je bent.

fijne avond nog

op 30 03 2017 at 20:46 schreef marco meijer:

@ Babs

ze riep mensen op om 500 stenen op Wilders te gooien. Ik denk dat dat gelijk staat aan een oproep om Wilders te stenigen.

Als dat mij een randdebiel maakt, dan is dat maar zo.

op 30 03 2017 at 21:01 schreef Peter:

Ik denk eerder dat je een kwaadwillende troll bent, Marco.

op 30 03 2017 at 21:11 schreef marco meijer:

Laten we dan maar afwachten hoe de rechter oordeelt. Misschien is die ook wel een randdebiel.

op 30 03 2017 at 21:35 schreef ikzelf:

Magiër, je hebt overduidelijk niets begrepen van wat ik gezegd heb. Ik heb niet jouw mening afgevallen of op welke wijze dan ook aangegeven dat je die niet zou mogen geven, maar de plaats waar je je mening verkondigd in twijfel getrokken.

Ik heb ook jou niet aangeduid als wigdrijver, maar je aangeraden om je preek te houden waar de splijters van de samenleving zich ophouden. Lijkt mij zinvoller. Immers, als er niet langer een wig in de maatschappij gedreven wordt, dan hoeft ok niemand in steeds gefrustreerdere mate zich daartegen te verzetten en proberen te redden wat er eventueel nog te redden valt.

Maar als je je met alle geweld gekrenkt wilt voelen, dan kan ik je niet weerhouden.

op 30 03 2017 at 23:19 schreef Sasha Berkman:

Marco: Ben jij nu zo dom of ben ik zo slim?

op 31 03 2017 at 02:57 schreef MNb:

@Sasha: nogal wat aanhangers van de Grote Blonde Leider zullen het volstrekt met je eens zijn. Het enige verschil tussen hun en jou is het uitverkoren mikpunt van jullie haat.
Wat jou dommer dan een randdebiel maakt, MM, is a) dat je niet weet wat aanhalingstekens betekenen en b) weigert Dekker’s toelichting te aanvaarden.

op 31 03 2017 at 04:17 schreef Kshatriya:

@ ikzelf: Welk volk is dat? Komt dat uit een boek dat je aan het schrijven bent?

@ Joris: Klopt. Lekker hè?

@ MNb: Hoe spreekt “B” zichzelf tegen? Is het dat “etniciteit” stukje?

@ marco meijer: Kom op, het is een uit verband gerukte tweet.

op 31 03 2017 at 07:10 schreef Trawant 17:

Zo’n Marco, zou die nu moedwillig het bestaan van stijlfiguren ontkennen? Of is het een autist van het type dat alles letterlijk neemt?

op 31 03 2017 at 09:24 schreef Govert:

Als je het zo stelt, Sasha, dan moet Marco wel héél dom zijn…

op 31 03 2017 at 10:32 schreef MNb:

@Kshatriya: B schreef “Ik geloof namelijk niet in een of andere mystieke binding tussen mijn bloed en de grond waarop ik leef.” en gebruikt vervolgens een bloed en bodem argument.

op 31 03 2017 at 12:15 schreef babs:

Gaat er eigenlijk wel een rechter oordelen? Heeft Wilders al aangifte gedaan?

op 31 03 2017 at 13:59 schreef Martijn:

Lijkt me niet, die context is kraakhelder, zouden ze zoeiets überhaupt in behandeling nemen? Geen poot om op te staan lijkt mij iig, is alleen weer leuk theater om ermee te dreigen natuurlijk.

op 31 03 2017 at 14:06 schreef Murat:

Babs,

Wilders, je gelooft het niet, heeft officieel aangifte gedaan. De ‘minder minder’ Marokkanen man, voelt zich bedreigd.

op 31 03 2017 at 15:43 schreef cRR Kampen:

“Ik denk dat dat gelijk staat aan een oproep om Wilders te stenigen.” – vergelijkbaar gelijk met de oproep van Wilders om moslims bij de moskee te stenigen, dus.

op 31 03 2017 at 21:13 schreef Stephen:

Ik dacht al, wat is het stil op internet.
Iedereen zit hier! Gezellig.

Oh ja, stenigen.

Wat is er eigenlijk mis met stenigen?
Dat is een oeroude joods-christelijke traditie!

op 31 03 2017 at 23:24 schreef dewanand:

============== [wfor1346:12:1]

N1. Citaat kernzin txt Peter Breedveld:
‘Breken moet je ze inderdaad. Metaforisch bedoel ik dan hè, want witte rechtse mannen hebben het geweldsmonopolie. Ik zou nooit oproepen tot geweld, ik word al naar van verbaal geweld, echt waar.’

N2. Interessante stellingname Peter, ok ok maar laten wij eens wetenschappelijk de zaak bekijken: ja hoor geweld is natuurlijk en elk volk, stam, ras of kaste heeft ooit, vanaf de oertijd geweld gebruikt, ook tegen hete meiden, die een verkrachting vaak een zgn extatatische belevenis kunnen vinden.

N3. Even Back to Basics Peter: kan je niet aub snel je zgn concept van Seculiere Fundamentalisme goed gaan definieren en je eigen heilstaat alvast op papier schetsen, a la Eden, het Walhalla, Krishanaloka, Allahloka of gewoon PeterLOKA, zgn hogere, seculiere planeten en astrale werelden van Peter Breedveld, waar… ok vul dit zelf in…. hoe mensen daar leven, XXXen enz

N4. Adolf Hitler had een hoger ideaal, ref MK1 he, zijn droomstaat he, als megalomane narcist en seksueel mismaakt net als mij. Shit zeg wat zijn wij mannen toch zielig en tering lijders, met onze eeuwig te kleine gifslangetjes, KXXX^holenkruipers

op 01 04 2017 at 06:01 schreef Kshatriya:

@ MNb
Hij zegt eerst dat hij niet gelooft in een dergelijk “mystiek” verband tussen bloed en bodem, en wijdt vervolgens een enorme alinea aan cultuur en etniciteit.
Dat komt wat mij betreft een hele trits zwaluwen tekort om het een zomer te kunnen noemen.

op 01 04 2017 at 16:38 schreef ikzelf:

@ Kshatriya:
Welk volk? Dat lijkt mij nogal logisch. Wie roept hier steeds om ‘eigen volk eerst’? Wie wil kost wat kost de samenleving uiteenrijten omdat ze zichzelf wit genoeg vinden om zich superieur te achten? Wie wil er grote groepen het land uit schoppen? Wie wil dat dit land ‘weer van hun’ wordt?
Dat volk, dus, Kshatriya. Had jezelf kunnen bedenken. Toch?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS