Home » Archief » Het Lijden van Paul Jansen


[14.04.2019]

Het Lijden van Paul Jansen

Peter Breedveld


Scène uit The Tale of Princess Kaguya.

Toen de niet-westerse, allochtone vrouw van Paul Jansen, de hoofdredacteur van De Telegraaf, huilend thuiskwam omdat haar in de tram was toegeschreeuwd dat ze moest oprotten naar haar eigen land, wat heeft hij toen tegen haar gezegd?

Jansen laat er niks over los in zijn verongelijkte klaagzang over de verwijten die hij als witte man en als hoofdredacteur van een xenofobe krant naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Wel heeft hij een excuus voor het verwerpelijke gedrag van de belagers van zijn vrouw: het zijn ‘onderdrukte frustraties onder de bevolking’ die door de moord op Pim (door een witte man, als ik het me wel herinner) ‘als een vulkaanuitbarsting naar buiten kwamen’.

En hé, zegt Jansen, het is wel zo dat allochtonen zijn oververtegenwoordigd in de bijstand en de misdaadcijfers. ‘Dat er problemen zijn, is namelijk evident’. En om die reden neemt zijn krant geen blad voor de mond, ‘zeker niet inzake de lang zo bewierookte multiculturele samenleving’.

Schandalige zaken

Jansen weet dus dat er racisme is, dat ziet hij van dichtbij, maar dat zijn krant daaraan zou bijdragen door tendentieuze berichtgeving over allochtonen en moslims, dat werpt hij verre van zich. Er zijn namelijk problemen. Er is racisme, maar er zijn óók problemen. Dat racisme, die weerzinwekkende bejegening van zijn vrouw, wordt veroorzaakt door die problemen, niet door de krant.

Jansen begint zijn stukje met gejammer over de verwijten die hij als witte man over zich heen krijgt. ‘Racistischer kun je het niet krijgen’, meent hij. Dus die niet-westerse allochtone vrouw van hem moet eigenlijk niet klagen, racistischer dan wat hem overkomt, kun je het niet krijgen. En dat van zijn belastingcenten! “Boehoehoe! Net in de tram schreeuwden mensen tegen me dat ik moest oprotten naar mijn eigen land!” – “Zwijg, vrouw! Mij wordt als witte man verweten dat ik de wereld wil beheersen! Racistischer dan dat kun je het niet krijgen!”

Vervolgens geeft hij een opsomming van allerlei schandalige zaken die hij in de media de revue zag passeren: een onderzoek waaruit blijkt dat de media grossieren in stereotiepe, negatieve berichtgeving over moslims, klachten dat in het programma Opsporing Verzocht vooral verdachten ‘met een kleurtje’ worden opgevoerd en historicus Nadia Bouras die de racisme-kaart trok toen VVD-Kamerlid Han ten Broeke (inmiddels afgeserveerd wegens verregaand wangedrag) aan haar academische kwaliteiten twijfelde.

Achterlijke gewoontes

Om met dat laatste te beginnen, dat is een nogal Telegraafiaanse verdraaiing van de feiten. Nadia wees Ten Broeke volkomen terecht op het racisme van zijn bewering dat geweld en onderdrukking ‘achterlijke gewoontes’ zijn die uit het Midden-Oosten komen, waarna Ten Broeke haar intimideerde door te dreigen het eens met zijn universiteit te gaan hebben over haar positie aldaar. Typisch gevalletje van een overgeprivilegieerde witte man die meent te kunnen beschikken over het lot van een niet-westerse allochtone vrouw die zijn gezag niet accepteert. Lees het hier nog eens rustig na.

Ook dat Jansen er nu specifiek Nadia weer uitpikt en haar bij naam noemt, is zo’n geval van intimidatie, overigens. Het zint die witte mannen niet dat zij daar nog zit, terwijl ze een witte man met macht heeft tegengesproken! Op hun universiteit!

Onterecht verdacht

Wat Opsporing Verzocht betreft: dat de meeste verdachten in dat programma allochtonen zijn heeft allerlei oorzaken, en het is niet onredelijk het OM ervan te verdenken nogal bevooroordeeld te zijn. Het hele justitionele apparaat, van de politie tot de rechter, is speciaal gebrand op allochtonen. Die worden eerder onterecht verdacht, en zwaarder gestraft dan witte verdachten voor hetzelfde vergrijp.

Daarnaast spelen allerlei andere factoren een rol. De sociaal-economische positie van allochtonen, bijvoorbeeld. Allochtonen hebben het ontzettend zwaar op de arbeidsmarkt, worden gediscrimineerd en gemarginaliseerd, bevinden zich daardoor in een sociaal-economisch kwetsbare positie en bepaalde soorten van misdrijven worden nu eenmaal gepleegd door vertegenwoordigers van de onderklasse. In dergelijke verdieping is De Telegraaf echter totaal niet geïnteresseerd. Die wil het alleen over Marokkanen en Antillianen hebben, en verkrachtende, messentrekkende Syriërs. Andere vormen van misdaad worden weer vaker gepleegd door witte mannen, maar ook daar horen we Jansen niet over. Lees het hier nog eens rustig na.

Radicale moslims

Voor de negatieve stereotypering van moslims in de media geldt hetzelfde. Jansen vindt dat moslims die aan zichzelf te danken hebben, vanwege de ’tientallen aanslagen door radicale moslims’. Bovendien halen ‘geestverwanten’ het nieuws ‘door barbarij in landen als Syrië en Irak’.

Moet je die witte mannen horen huilen als je de barbarij van Anders Breivik en Brenton Tarrant in verband brengt met hun inspirator en geestverwant Geert Wilders! Tientallen aanslagen zijn er in Europa gepleegd door extreemrechtse racisten, maar de media, niet alleen De Telegraaf, blijven doorgaan met het bejubelen van Wilders en Baudet, die er precies dezelfde denkbeelden op nahouden, precies dezelfde, terwijl de meeste moslims, vrijwel alle moslims niks moeten hebben van de denkbeelden van moslimterroristen.

Dood en verderf

En dit is saillant: Jansen vindt het racistisch dat witte mannen op negatieve wijze worden afgeschilderd – van zijn belastingcenten! – terwijl witte mannen niet alleen de laatste jaren, maar al vijfhonderd jaar dood en verderf zaaien over de hele wereld en zich ook nu nog schuldig maken aan de meest weerzinwekkende barbarij in het Midden-Oosten, maar dat moslims negatief worden gestereotypeerd, vindt hij terecht, vanwege een paar aanslagen in Europa!

Racistischer dan dat, lieve mensen, kun je het niet krijgen!

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.04.2019 @ 07:32

[Home]
 

1 Reactie

op 14 04 2019 at 07:34 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS