Home » Archief » Hoi, Onderwijsraad, zit de mensen eens niet zo in hun nek te hijgen!


[16.04.2020]

Hoi, Onderwijsraad, zit de mensen eens niet zo in hun nek te hijgen!

Peter Breedveld


Scène uit Ninagawa Mika’s Diner

Nu het steeds duidelijker wordt dat de coronacrisis nog heel lang gaat duren, zou je denken dat iedereen zijn verwachtingen een beetje bijstelt, en dat het ook niet per se nodig is om op schema te blijven. Zo niet de Onderwijsraad. Die blijft erop hameren dat alle leerdoelen gehaald worden op de gestelde deadlines. Daar zien we nu al de vruchten van: overspannen ouders die naast het telewerken voor de baas ook nog even de rol van juf, meester of docent op zich moeten nemen en onmenselijk drukke en lange dagen draaien.

Dat zijn de bofkonten, want er zijn ook ouders die gewoon de deur uit moeten voor hun werk en hun kinderen niet eens kunnen begeleiden bij het thuisonderwijs. Daarnaast zijn er veel kinderen voor wie een laptop een ongekende luxe is, en die geen plek in huis hebben om rustig te leren. Thuisleren is een thuiswedstrijd voor wie in een vrijstaand huis met tien kamers woont, wie met zijn ouders en vier broertjes en zussen in een flatje woont in de Schilderswijk, lawaaiige buren aan beide kanten, een aftandse laptop heeft en een wifi-verbinding die er om de haverklap uitligt, heeft dikke pech.

Maar daar heeft de Onderwijsraad een oplossing voor: nóg langere schooldagen, een kortere zomervakantie en een zomerschool. Want het zweet breekt de autoriteiten, de werkgevers en de juffen en meesters uit bij de gedachte dat, nu werknemers en leerlingen niet constant in het zicht zijn, ze dingen gaan zitten doen die ze zelf leuk en nuttig vinden. Ik hoor verhalen over docenten die ouders een waarschuwing sturen als hun spruit even niet achter de computer zat. Dat. Is. Fascisme.

Huiskamer inloeren

Ik zeg: stop deze waanzin. Accepteer dat iedereen een achterstand oploopt van een jaar. Als iedereen een achterstand heeft, heeft niemand die. Het zal de kinderen later niet worden aangerekend bij hun sollicitatie of toelatingsexamen. En wie na vier maanden coronahel overweegt mensen hun welverdiende vakantie af te pakken, is niet goed bij z’n plaat. Geef mensen in godsnaam de adempauze die ze nodig hebben, de ruimte om hun hoofd leeg te maken, een paar weken die niet volgestouwd zijn met taken en opdrachten en deadlines en een overspannen baas of docent die met uitpuilende ogen je huiskamer in zit te loeren.

Het is wat Ruud Hendriks hier schrijft: ‘als de Noordzee tweederde van Nederland heeft overspoeld, wordt het onderwijs watertrappelend voortgezet’. Nederland is niet in staat zijn verlies te nemen en zich neer te leggen bij de heersende situatie.

Wat nu belangrijk is, is dat iedereen veilig is en blijft en dat we niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezond blijven. Overleven is het devies. Daarna zetten we de schouders er wel weer onder.

Mishandelde kinderen

Er is iets dat ik niet snap in het bericht over het advies van de Onderwijsraad om de zomervakantie in te korten en kinderen op zomerschool te sturen: het zou de Raad vooral te doen zijn om ‘kwetsbare kinderen’ die thuis niet veilig zijn. ‘Volgens het Nederlands Jeugdinstituut worden drie op de honderd kinderen verwaarloosd of mishandeld. Voor een school met 250 leerlingen gaat het dus om zes of zeven leerlingen’, aldus voorzitter Edith Hooge van de Onderwijsraad.

Mijn vraag: als die kinderen, die thuis mishandeld worden, kunnen worden geïdentificeerd en naar school gehaald, waarom zitten ze dan nu nog in dat onveilige huis? Worden ze op dit moment mishandeld met medeweten van docenten, het schoolbestuur en allerlei jeugdinstanties die belast zijn met de veiligheid van die kinderen?

Ik las laatst dat dit land “waanzinnig georganiseerd” is, maar elke keer dat ik de krant opensla, is het mij allemaal iets té waanzinnig, moet ik eerlijk zeggen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 16.04.2020 @ 08:39

[Home]
 

1 Reactie

op 16 04 2020 at 08:40 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS