Home » Archief » Jodengespuis


[26.09.2019]

Jodengespuis

Peter Breedveld


Scène uit Stormy Weather (1943)

De voorzitter van de jongerenafdeling van het CIDI, Hidde van Koningsveld, gooit er regelmatig Engelstalige tweets uit om internationale aandacht te vragen voor antisemitische incidenten in Nederland. Er zit een patroon in die tweets: Van Koningsveld wil alleen dat de hele wereld het weet als het antisemitisme zich voordoet in linkse of allochtone kringen. Over een FvD’er die een nare opmerking maakt over, zeg, ‘de lange tenen van de machtige en rijke joodse gemeenschap’, zul je hem niet snel horen.

Gisteren wilde Van Koningsveld graag de rel rond een inbeller in een radioprogramma in het wereldnieuws. Het gaat om de publieke omroep, ‘that receives public funding‘, waarop een gek naar het schijnt acht minuten lang tekeerging over joodse geldzucht, zonder dat de presentator ingreep.

Ik zou meer onder de indruk zijn als Van Koningsveld ook een Engelstalige tweet zou hebben gewijd aan Annabel Nanninga, die het jammer vindt dat de mooie ovens van Adolf Hitler niet meer in gebruik zijn, want dan had ze er ene Frans Traas in kunnen gooien. Nanninga is trouwens ook van die lange joodse tenen, die ik hierboven aanhaalde.

Trossen joden

Ik kreeg laatst een mail van iemand die me verweet dat ik in herhaling val omdat ik steeds weer begin over die mooie ovens. Dat klopt. Er wordt altijd een boel lawaai maakt over antisemitisme, terwijl Annabel Nanninga op het schild getild wordt, zelfs door journalisten van wie je beter zou verwachten wordt beschouwd als het ‘verstandige’ geluid binnen het Forum voor Democratie, en nu gewoon senator is in de Eerste Kamer. Daar wringt toch iets? Dan ben je dus niet echt verontwaardigd over antisemitisme, als je het antisemitisme van Nanninga wel verdraagt, en van Bart Nijman, en van GeenStijl en zelfs van de zoon van NSB-leider Meinoud Rost van Tonningen, die het gewoon in een interview in de Volkskrant heeft over ’trossen joden’ die in het bankwezen zitten, en je gaat alleen los als het een moslim is, of een Marokkaan, of een links- of deugmens die iets verkeerds zegt.

Daarom zal ik tot in den treure blijven herhalen dat Annabel Nanninga het jammer vindt dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn.

Marokkanenhaat

En er is nog iets onwelriekends aan deze rel. De presentator van dienst, op het moment dat de inbeller zijn antisemitische rant aan het afsteken was, heet Morad El Ouakili. Marokkaan dus. En dan krijg je dus de bekende verdachtmakingen aan het adres van de hele Marokkaanse gemeenschap. Bijvoorbeeld van, hij ontbreekt echt helemaal nooit, Wierd Duk van de voormalige nazi-krant, die meent dat de antisemitische inbeller er opvattingen op nahoudt die ‘niet als afwijkend gelden’ in het ‘milieu’ van El Ouakili.

En hoppa, daar gaat het domrechtse trollendom weer. ‘Morad is moslim vandaar dat hij het zolang toeliet. De jodenhaat zit bij elke moslim heel diep in het hart’, aldus Mike I. ‘Tsja..die presentator is een marokkaan, althans een moslim..’, tweet ‘Stone’. ‘Ik zou zeggen lees koran en mein kampf en zoek verschillen……geen..’, meent ‘Je maintriendrai’.

Typisch, dat antisemitisme door zovelen in Nederland altijd als excuus gebruikt wordt om tegen moslims en allochtonen tekeer te gaan. En denk maar niet dat Gert-Jan Segers eist dat racisten en islamofoben gestraft worden. Islamofobie is geen racisme, volgens Segers, en moslims kiezen er zelf voor om moslim te zijn.

Grotesk racisme

El Ouakili heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij niet ingreep en zelfs ‘uit nieuwsgierigheid’ vragen ging zitten stellen aan de antisemitische inbeller. “Wat bedoel je met ‘jodengespuis’?”

Het had mij kunnen overkomen, eerlijk gezegd. Je zit je programma te presenteren en opeens meldt zich iemand met een tirade die zo grotesk racistisch is, dat je alleen maar ironisch kunt reageren. Ik doe het vaak zelf, als iemand op Twitter me begint uit te leggen dat de moslims erop uit zijn de wereld te onderwerpen. “U weet er veel van! Vertel me er alles over!”

Ik ken El Ouakili niet en luister nooit naar de radio, maar zie op Twitter wel vaak klachten langskomen over inbellers en geïnterviewden op Radio 1 die tegen moslims tekeer gaan. In de Tweede Kamer staat een gek te ranten over ‘Marokkanengif’ en keurige journalisten prijzen hem voor de geweldige manier waarop hij het debat voert. Politie-agenten noemen zichzelf ‘Marokkanenverdelgers’ en de politiechef die dat racisme aankaart, díe wordt naar huis gestuurd.

Moslims uitroeien

Ik kan me voorstellen dat het verwarrend is voor een presentator, dat hij niet doorheeft dat hij wél moet ingrijpen als iemand tekeer gaat tegen joden, en moet aanmoedigen en vragen stellen als iemand Marokkanen of moslims wil uitroeien.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.09.2019 @ 07:48

[Home]
 

1 Reactie

op 26 09 2019 at 07:49 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS