Home » Archief » Kappen met je hypocriete gejank, landgenoten, je racisme schijnt door


[02.06.2020]

Kappen met je hypocriete gejank, landgenoten, je racisme schijnt door

Peter Breedveld


Scène uit Do The Right Thing

Tweeënhalve maand geleden, aan het begin van de coronacrisis, wees de FNV al op het besmettingsrisico dat arbeidsmigranten liepen omdat de veiligheidsmaatregelen van het RIVM kennelijk niet voor hen golden. Onder andere Imke van Gardingen hamerde er voortdurend op, maar niemand trok zich er iets van aan. Terwijl iedereen binnen moesten blijven en afstand moest houden en zijn ouders niet mocht bezoeken en opa en oma hun kleinkinderen niet mochten zien, werden Poolse arbeiders op elkaar gepakt in huizen, busjes en de magazijnen, fabrieken en slachthuizen waar ze werkten. Pas twee weken geleden begonnen overheden ertegen op te treden, hier en daar.

Er gebeurde meer opmerkelijks in die begintijd. Onze nationale trots KLM, bijvoorbeeld, bleef massa’s mensen verplaatsen van Nederland naar New York en tal van andere besmettingshaarden en terug. Zonder maskers, zonder afstand houden, passagiers stonden elkaar gewoon onder te hoesten en te niezen in overvolle vertrekhallen. Dat moet in een hoop doden hebben geresulteerd, hier én daar.

Coronapolitie

Niemand kon het iets schelen. Ik heb althans geen verontwaardigde VVD’ers, virologen en artsen zien tweeten dat de mensen in de zorg het voor hun kiezen kregen omdat rijke mensen zo nodig moesten blijven reizen en migranten moesten worden blijven uitgebuit. Dat de parken bleven volstromen, de mensen bleven shoppen alsof dáár hun leven van afhing en iedereen elkaar bleef onderhoesten in de tuincentra en bouwmarkten, was de zelfbenoemde coronapolitie (de types met ‘BLIJF THUIS!’ en ‘NU EFFE NIET!’ in hun Twitter-naam) een doorn in het oog, maar meer dan wat tsk-tsk-reacties en hoofdgeschud kreeg je er niet mee uit de VVD. Toen op Hemelvaartsdag en ook gisteren iedereen op dezelfde stukjes strand zo’n beetje op elkaar ging liggen, waren er meer mensen die lange betogen hielden over de verneukerativiteit van het fotograferen met een telelens dan er begaan waren met het zorgpersoneel dat weer een boel zieken te verstouwen zou krijgen door dat dwangmatige geklit.

En laten we niet vergeten dat we aanzienlijk meer doden te betreuren hebben dan nodig omdat er per se moest worden gecarnavald, per se moest worden geskied in Noord-Italië en er per se nertsen moeten worden gefokt. Over de duizenden doden in de verpleeghuizen wordt veel geouwehoerd, maar nog steeds moet het verplegend personeel het daar doen zonder adequate beschermingsmiddelen.

Belerende donderpreek

Dit alles en meer om te laten zien dat de storm van verontwaardiging, die thans over Nederland raast vanwege de massale demonstratie tegen racisme op de Dam, gisteren, nogal selectief is. VVD-politici, die je niet hoorde over arbeidsmigranten, scheuren nu amechtig hun kleren en trekken hun haren uit omdat volgens hen alles voor niets is geweest, artsen schuimbekken zoals ik ze tijdens deze crisis niet eerder heb zien doen, zelfs Özcan Akyol heeft zijn zorgvuldig opgebouwde imago van rebelse schavuit in de ijskast gezet om driftig een belerende donderpreek voor het AD te tikken.

Laten we elkaar niet voor de gek houden: dat heeft alles te maken met het feit dat het zwarte mensen zijn die de straat opgingen want wit Nederland gaat altijd apestront als zwarte mensen zich laten horen. Altijd schreeuwt iedereen dan dat nu niet het moment is, dat dit niet de manier is, dat de toon verkeerd is en de woordkeuze ook. Dan beukt de politie erop en gaat Justitie achter de organisatoren aan. Dan roept De Telegraaf de racistische hooligans, die de antiracisten met geweld hun grondrechten ontnemen, tot nationale helden uit.

Institutioneel racisme

Witte Nederlanders worden altijd heel, heel erg zenuwachtig van zoveel zwarte mensen tegelijk op straat. Het gaat ze niet om de corona, welnee, dan bleven de fitnesscentra wel gesloten want dat zijn bewezen besmettingshaarden. Dan waren de bouwmarkten en tuincentra óók gesloten geweest. Dan waren ze net zo verontwaardigd geweest over de terrassen die gisteren overvol waren en waar de anderhalvemetersamenleving ook niet gold.

Nederlanders houden gewoon niet van hun zwarte landgenoten en ze zullen altijd alles doen om het niet te hoeven hebben over het institutionele racisme in hun eigen land, over hun eigen koloniale verleden en de erfenis en nasleep daarvan, over hun eigen George Floyds. Tweederde van de Nederlandse bevolking is ook voor rassendiscriminatie door de politie. Tweederde van de Nederlanders deugt gewoon niet.

Hypocriet gejank

Ik denk niet dat er veel mensen besmet zullen zijn op de Dam. Iedereen gedroeg zich voorbeeldig en droeg een mondkapje. De demonstratie was in de open lucht, waar de kans op besmetting gering is, zeggen topvirologen. Ik denk dat we meer te duchten hebben van al die nijvere Nederlanders in de bouwmarkten en de ijzerpompers in de fitnesscentra. Een polonaise in een café is gevaarlijker.

Kappen dus met je hypocriete gejank, want je racisme schijnt door. Het maakt je heel erg lelijk.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.06.2020 @ 08:12

[Home]
 

13 Reacties

op 02 06 2020 at 10:20 schreef Anton van der Steen:

Nee ik ben niet tegen de demonstratie zelf, die is zelf ordentelijk verlopen.
Waar het mij voornamelijk om gaat is dat ik zelf al weken mezelf opsluit, om zo snel mogelijk naar mijn schoonouders te kunnen,die ook in de risico groep vallen.

Waarom naar mijn schoonouders, hoor ik u denken, wel deze hebben hun dochter, mijn vrouw afgelopen november verloren aan de gevolgen van hersenkanker (dus geen corona).

Nee, ik ben geen racist ik wil dat die lockdown wordt opgeheven zodat ook wij aan het verwerken kunnen beginnen.
Dat is mijn punt hier in, dank je voor je tijd.

op 02 06 2020 at 11:48 schreef Maca:

Ik vind dit erge stemmingmakerij en er worden appels met peren vergeleken. Nl begin van de coronacrisis en nu en er gaat zowat niemand meer met een vliegtuig de lucht in.
Ik lees ontzettend veel reacties op nu.nl en in Coronagroepen en hoor daar alleen maar dat iedereen al weken lang valt over de drukte overal.
Alleen als vastgesteld kan worden dat de mensen die wel de drukte opzochten nu degene zijn die over deze demonstratie vallen heb je een punt.

Er zal in bepaalde delen van onze samenleving een probleem zijn en het is heel moeilijk daar nuance in aan te geven. Maar met dit soort vergelijkingen kan ik het geheel niet serieus nemen en vind ik het juist voedend aan het ‘tegen over elkaar staan’.

op 02 06 2020 at 12:25 schreef nayakosadashi2020:

Vogel

Ik hou niet van mijn zwarte landgenoten ? Witte mensen houden niet van zwarten ? Wat een statement weer. Ik word bang van vele zwarte lieden bij elkaar ? Nee hoor. Je kan niet in mijn hoofd kijken en voor mij gaan spreken. Je weet niet waar ik als witte zijnde wel en niet bang van word. Het zijn weer…aannames

Ik haat zwarte lieden ?

Ik haat jullie allemaal even veel. Witte, zwarte, gele, rode, beige…

Nee, deze demo was niet zo verstandig…Er zijn andere manieren van protesteren. Graffiti spuiten ? Flyers uitdelen ? met minder mensen samenkomen op de dam ?

En ja, dat de terrasjes open zijn, daar ben ik ook geen voorstander van. En je hebt een punt, dat mensen daar niet over begonnen.. Dat is inderdaad een beetje hypocriet.

We moeten eigenlijk allemaal sowieso nog een tijd in lockdown, vind ik. Het is de heilige economie, die wilt dat we risico’s nemen.

En die niet anders kan.

op 02 06 2020 at 16:54 schreef Boe!:

In het weiland staat een koe
De koe ziet een trein
En de koe kijkt naar de trein

op 02 06 2020 at 19:26 schreef Luljan:

Schrijven kan je, echter, nadenken is jou volstrekt onbekend.

op 03 06 2020 at 01:11 schreef Bob Amting:

Tweederde van de Nederlandse bevolking is voor rassendiscriminatie, tweederde deugt niet. Daar wil ik aan toevoegen dat 80 % van de Nederlandse bevolking dom is. (Inclusief mensen met een verstandelijke beperking, die dus niet snappen wat rassendiscriminatie is)

op 03 06 2020 at 15:03 schreef Z. van de Spellenberg:

Ja maar in de bouwmarkt staan ze ook dicht op elkaar, lala lala la..

op 03 06 2020 at 16:15 schreef Gaz Typari:

Als ik dan toch besmet moet raken vanwege iets, dan liever vanwege deze demonstratie dan vanwege een stel lulhannesen die koste wat kost in een aflevering van de smaakpolitie moeten figureren omdat thuis blijkbaar het bier en de keuken nog ranziger zijn.

op 03 06 2020 at 17:30 schreef nayakosadashi2020:

Wel heeft Breedveld een punt, in de zin van. Vele Nederlanders zijn dus gewoon voor etnisch profileren. Dat gaat zelfs voorbij de grondwet. Dat overschrijd gewoon de grondrechten, die je als burger hebt, dat profileren

Daar moet ik hem wel een punt geven. En als ik eerlijk ben, ik wist dit ook niet, dat het zo erg was. Dijkhof van de VVD pleitte ervoor, een tijdje terug. De snijtafel maakte daar toen een video over. ( je kent dat programma wel )

Etnisch profileren, dat je mensen als het ware preventief staande gaat houden, voor het geval dat. Marokkaan, ik hou je even staande, want straks ga je misschien wel een bank overvallen, want ‘jullie’ doen dat vaak….Dat zijn politiestaat methodes.

op 04 06 2020 at 22:39 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

===>> (Dewanistische aanhef):
Miaauw, miaauw, namastiaauw (1/(7,4 E09)* 100 %) = 0,000.000.013.5 % = 13,5 miljardste % (procent)) gemanifesteerde Mini God Peter Breedveld (14,1888)

1) Leuk, weer reacties. To the point.

2) Nu pas heb ik de theorie over rassenhaat en discriminatie in een simpele abstracte Top/down model kunnen gieten. En helaas het is natuurlijk.

3) In dit Antropoceen, tijdperk HOMO Sapiens, is het de eerste keer dat honderden soorten mensapen samenleven in een stad en flat, dus logisch dat het totaal mis moet gaan. Wij evolueren verdomd traag, NANO stapjes van 10.000 jaar per gen geloof ik.

op 07 06 2020 at 10:40 schreef AMersfoorter:

Vreemde opvattingen. En heel makkelijk om iedereen over 1 kam te scheren. Heb zelf van heel nabij de Corona mogen ervaren. Mijn ouders al 3 maanden niet kunnen bezoeken bv. Moeder heeft Alzheimer, herkende me voor de corona wel, nu niet meer. Als er wordt afgesproken om een aantal maatregelen in acht te nemen, dan heeft iedereen zich daaraan te houden. En als niet viroloog is het heel makkelijk te roepen dat in de buitenlucht de kans op besmetting heel klein is.Ik voel me niet aangesproken bij jouw schreeuwerig stukje vuil. Discrimineer niet, ben voor gelijkheid ongeacht ras, afkomst, religie.

op 07 06 2020 at 10:44 schreef Amersfoorter:

Maar je durft wel om een financiele bijdrage te vragen voor de rotzooi die je schrijft! Vrij woord is een kostbaar bezit, dus prima dat je jouw mening (meer is het gelukkig niet) verkondigt. Maar het wordt echt rampzalig als er ook nog mensen in gaan geloven en jou financieel ondersteunen. Daar helpen we de mensheid niet mee…

op 11 08 2022 at 18:01 schreef Ton den Hollander:

Beste Peter,

ken je deze site?

https://www.euronet.nl/users/bc/boek/solli.html

warme groet,

Ton

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS