Home » Archief » Lekker poezelen met fascisten


[30.03.2019]

Lekker poezelen met fascisten

Peter Breedveld


Scène uit The Tale of Princess Kaguya.

De superslimme, razendknappe politicoloog Merijn Oudenampsen brengt in Trouw een onvervalste Pimwin in stelling. “Kijk nou toch uit, jongens, met dat predikaat fascisme, want er hoeft maar één gek op te staan…” Op Twitter gaat onversaagd zijn zoektocht door naar wat Baudet dan wél precies is. Is-ie een liberale conservatief of een conservatieve radicaal of een behoudende revolutionair, en als we nou Spengler nog eens herlezen…

Er zijn meer van dit soort pedanteriken actief die hun prioriteiten niet op orde hebben. Terwijl de media als de bloedhonden van Baudet op jacht gaan naar docenten en lokale bestuurders die iets kritisch hebben gezegd of getweet over hun nieuwe idool, terwijl het Meldpunt voor Linkse Docenten overuren draait, bomen zij met elkaar waar die jongen dat woord “boreaal” toch vandaan heeft en hoe hij zich verhoudt tot Spengler en Hegel.

Feiten en nuances

“Nauwkeurige definities zijn essentieel!”, berispt Leo Lucassen degenen die dit academisch geneuzel vinden en dit is waarom hij en Oudenampsen steeds weer worden weggevaagd in elke discussie met iemand van Domrechts. Lucassen was nergens toen hij in Buitenhof tegenover Geerten Waling zat, hij kreeg klop toen hij met Wim van Rooy in debat ging en Oudenampsen maakte geen kans tegenover Eddy Terstall in de Balie, hangplek voor poezelige moslim-entlosers. Waling, Van Rooy en Terstall komen meteen tot de kern en laten zich aan feiten en nuances niets gelegen liggen terwijl Lucassen en Oudenampsen twijfelen of hier nou Wigman of Spengler wordt geciteerd en of die puntkomma daar wel op z’n plaats is.

Het leidt alleen maar af. Journalist Joost Vullings is daar ook goed in. Hij is journalist, maar wat er buiten op straat gebeurt, geen idéé heeft-ie ervan. Wat er door Baudet en Hiddema allemaal wordt uitgekraamd in die zalen vol seksueel gefrustreerde Incels, daar heeft Vullings geen boodschap aan. Hij kijkt in het partijprograma van het Forum voor Democratie en ziet daar niets racistisch in, dus het FvD is geen racistische partij. Nou ja, dineren met racisten is volgens hem “wat onhandig”.

Rechtse houwdegens

De consternatie rond dat Meldpunt voor Indoctrinatie in het Onderwijs weet hij ook meteen te relativeren. “Is geen meldpunt voor linkse docenten, hè”, wijst hij Eva Jinek terecht. “Ik heb op de website gekeken en daar komt het woord links niet voor!” meldt Vullings opgewekt.

Hij heeft op de website gekeken. Joost Vullings doet me denken aan een gemeenteambtenaar voor wie de hele werkelijkheid er niet toe doet zolang die niet in zijn computer staat. De hele voorgeschiedenis van dat meldpunt is aan Vullings voorbijgegaan, de stemmingmakerij tegen linkse indoctrinatie op de universiteit, begonnen door Yernaz Ramautarsing, later opgepakt door VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg, die zijn motie voor een onderzoek naar die linkse indoctrinatie nota bene verdedigde op The Post Online, met voorbeelden van rechtse houwdegens die zogenaamd door de linkse universiteit werden geweerd. Duisenberg is nu voorzitter van universiteitenkoepel VSNU, dat er verdomd lang over deed om met een halfbakken soort van veroordeling (I guess) van dat meldpunt aan te komen kakken.

Dat meldpunt is bedoeld voor linkse docenten. No two ways about it.

Hollandse bescheidenheid

Hollandse bescheidenheid is volgens slippendrager van de macht Tom-Jan Meeus een passende reactie op het racisme en het meldpunt van Baudet. Volgens hem is het meldpunt een ‘provocatie’. Racisme is volgens Meeus een ‘provocatie’. Die provocaties zijn volgens Meeus geen ‘grootse strijd’ waard.

Apestront gaan ze als je Wilders of Baudet een fascist noemt, maar als intellectuelen en allochtonen direct en expliciet worden bedreigd, halen ze hun schouders op. “Provocaties”. Zolang de coalitie maar niet in gevaar is, is er niks aan het handje. Nou ja, niet leuk voor die moslima die als stront wordt behandeld en die docent die met naam en toenaam in Het Algemeen Dagblad staat, maar hé.

Hou je toch.

Praatje maken

Ga een praatje maken met die FvD’ers, zegt de Denker des Vaderlands in Trouw. Die krant verzon een Shariadriehoek omdat het vuur tegen de moslims kennelijk nog niet hoog genoeg was opgestookt en als je iemand van Domrechts tegenspreekt, word je in die krant zo geschandpaald als antisemiet, maar nu moeten we een praatje gaan maken met onze beulen. “Beetje empathie graag”, zegt Yoeri Albrecht, die denkt dat er iets aan mensen mankeert als ze geen islamofoob zijn.

Aan de andere kant, zoals het in onderstaand filmpje toegaat, moet het ook weer niet, naar mijn mening. Als je Baudet uitnodigt en je begint hem in je oranje harembroek als een stoute jongen terecht te wijzen zodra hij zijn mond opendoet omdat hij niet mag oreren en zijn toon verkeerd is en hij alleen mag blijven als hij bereid is niemand meer tegen het hoofd te stoten, tja, dit is eigenlijk de beste campagnestunt voor het FvD die ik tot nog toe heb gezien.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 30.03.2019 @ 15:07

[Home]
 

1 Reactie

op 30 03 2019 at 15:07 schreef Peter:

Had u wat? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS