Home » Archief » Niet jongeren en volksaard maar het geblunder van de overheid veroorzaakt de tweede golf


[03.10.2020]

Niet jongeren en volksaard maar het geblunder van de overheid veroorzaakt de tweede golf

Peter Breedveld


Cartoon: Maarten Wolterink

‘Tweede golf uit Spanje en Zuid-Frankrijk naar Nederland gekomen’, kopt de NOS. Ik dacht met deze bewering van het RIVM de vakantievierende Boomers en GenX’ers als zondebok te kunnen aanwijzen, maar volgens Jaap van Dissel zijn het toch de jongeren die van vakantie zijn teruggekomen en het virus “via feesten en studentenhuizen” verder hebben verspreid.

Wetenschapsjournalist Jacqueline de Vree wijst er echter op dat van het aantal besmettingen sinds juli 3,5 procent terug te voeren is op vakantievierders in Frankrijk en Spanje, dus enige scepsis is op haar plaats. Bovendien blijkt uit de door het RIVM opgesomde ‘mogelijke settings van besmetting’ dat we thuis het meeste gevaar lopen (54,6 procent), aanzienlijk meer dan in de horeca (4,8 procent) of op een feestje of borrel (2,1 procent). Je kunt ook beter in de kroeg hangen dan naar je werk gaan, want de werkvloer is goed voor 10,2 procent van de besmettingen sinds juli.

Overvolle trein

Ik ging een paar weken geleden voor het eerst in een dik halfjaar weer naar mijn werk, waar iedereen zich heel verantwoordelijk gedroeg, en had op de weg terug meteen weer te maken met vertraagde en uitvallende treinen, waardoor ik moest omrijden (en dus een langere reistijd had, en dus langer het risico liep besmet te worden) in een overvolle trein. Ik kan u vertellen, ik voelde me heel erg niet fijn en ik vermoed veel van mijn medepassagiers ook niet.

Als ik dan op Twitter zie dat veel mensen door hun baas gedwongen worden op hun werk te komen, of op z’n minst onder druk worden gezet, dan zou ik zeggen: vergeet je obsessie met jongeren, studentenhuizen en horeca en kijk dáár eens naar. Veel organisaties hebben een hele nare sfeer van wantrouwen jegens hun werknemers, waardoor de meeste mensen maar naar hun werk blijven komen, ondanks hun verkoudheid. Ik heb dat ook altijd gedaan. Gevolg is dat je verkoudheid maar blijft doorzeuren én dat je je collega’s aansteekt. Sinds ik weet dat ik mijn werk prima thuis kan doen, kap ik dus met die onzin. Verkouden zijn = thuisblijven.

Domste boerenlul

Wanneer dus hoogleraar infectiepreventie en lid van het Outbreak Management Team Andreas Voss in het Algemeen Dagblad beweert dat het succes van Duitsland in de coronabestrijding ligt aan de gezagsgetrouwheid waarmee de Duitsers van nature zijn behept en die Nederlanders ontberen, noem ik dat kwalijke nonsens. Al sinds het begin van de coronacrisis voeren de door de overheid aangestelde coronabestrijders ons deze racistische bullshit over volksaard terwijl je echt geen viroloog of antropoloog hoeft te zijn om te zien dat het verschil tussen Duitsland en Nederland Angela Merkel is, die de Duitsers kan uitleggen wat er nodig is en waarom en die een consistent verhaal heeft dat klopt en overtuigt.

In Nederland ziet de domste boerenlul dat ie in de zeik genomen wordt als je wel in het vliegtuig mag maar niet naar het theater, en wel in een overvolle trein moet maar niet in een goed geventileerde en ruime horecagelegenheid, en dat mondkapjes zogenaamd niet werken maar dat ze wel verplicht zijn in de trein.

Bovendien ken ik geen gezagsgetrouwer volk dan de Nederlanders, met hun ‘regels zijn regels’-mentaliteit.

Hysterisch gedram

En ook ik heb niet zoveel met het hysterische en monomane gedram van de ContainmentNu-beweging, maar om die de schuld te geven van de opleving van de epidemie in Nederland, zoals Voss doet, is de verantwoordelijkheid van je afschuiven op de meest luie en verachtelijke manier mogelijk. Gezien de resultaten van het Nederlandse coronabeleid is het nogal misplaatst om nu nog te roepen dat we als één man achter Rutte moeten gaan staan. Alle kritiek die het RIVM en de overheid krijgen, of die nou van het Red Team komt of van Containment Nu of Willem Engel, hebben die twee over zichzelf afgeroepen met hun geblunder. Verzorgingshuizen de nodige bescherming ontzeggen uit financiële overwegingen en dan nu naar de gebroeders Stronks wijzen? Ga je ogen uit je kop schamen. En dat de hoofdredacteur van de Volkskrant die nonsens uit het Algemeen Dagblad letterlijk overneemt in zijn zaterdagse beschouwing bewijst andermaal wat een dweil hij is.

De corona-epidemie zal uiteindelijk voorbij zijn, ook in Nederland, en ik denk dat het Nederlandse beleid en de Nederlandse volksaard daar niet zo heel veel mee te maken zullen hebben, behalve op lokaal niveau. Zoals Nederland altijd meesurft en meecrasht met de mondiale economie, zo zal dat ook wel met corona gaan. Tot die tijd zal iedereen zichzelf lekker bezig kunnen houden met gepreek op Twitter, het schandpalen van de buurtjes, demoniseren van jongeren en het uitwisselen van corona-horror en corona-porno.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 03.10.2020 @ 12:55

[Home]
 

1 Reactie

op 03 10 2020 at 12:57 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS