Home » Archief » Rutte wil niet over de oorzaak praten omdat hij de oorzaak is


[18.08.2020]

Rutte wil niet over de oorzaak praten omdat hij de oorzaak is

Peter Breedveld


Scène uit Still the Water (Naomi Kawase, 2014).

“Gewoon idioot gedrag waarvoor ik geen verklaringen ga zoeken”, zegt de Premier van Alle Nederlanders over de de rellende jongeren in de Haagse Schilderswijk en de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Overvecht. “Ik ben geen socioloog en dat wil ik ook niet zijn hier.” Mark Rutte is nadrukkelijk niet geïnteresseerd in de oorzaken achter de onlusten en daar lijken veel Nederlanders hem volkomen gelijk in te geven. “Politiemensen aanvallen doe je niet”; “Andermans auto in brand steken doe je niet”, foeteren ze op Twitter. Harde aanpak, dat willen ze zien. “Keihard de kop indrukken”, het leger inzetten, grote schoonmaak.

Op de opiniepagina’s worden de gebruikelijke rituelen opgevoed: de een wijt de ongeregeldheden aan de criminele inborst van Marokkanen en aan de islam, een ander wil daar niks van horen en wijst erop dat er altijd al werd gereld in de Schilderswijk, ook toen er alleen nog maar witte Hagenezen woonden.

Columnist en Schilderswijker Hizir Cengiz lijkt niet ver van Rutte af te zitten en ergert zich aan de vergoelijkers. Je eigen wijk aan puin rellen doe je gewoon niet, schrijft hij op De Correspondent. ‘De jongeren die relden, moeten gevoed worden met burgerschap’, vindt hij. ‘Inzien dat de samenleving meer is dan zijzelf, dat ze respect voor andermans leefomgeving dienen te hebben.’

Spreekwoordelijke leeuw

Maar onderzoeker Anoma van der Veere, die een groot deel van zijn jeugd in de Schilderswijk heeft gewoond, laat in een draad op Twitter zien hoe de bewoners daar constant gecontroleerd en gewantrouwd worden door de politie en de overheid, continu aangesproken en gecorrigeerd, en ook hen ontgaat het niet hoe er over ze gesproken wordt, alsof ze beesten zijn, die getemd moeten worden. Zie alleen al hoe een GroenLinkser, die het waarschijnlijk goed bedoelt, over de rellende jongeren praat: “Ongeleide krijgers”, die “een spreekwoordelijke leeuw moeten doden”. Hoi, we gaan op safari!

Je kunt die jongeren gaan voeden met burgerschap, ik voorspel dat dat zal worden uitgekotst zolang je ze blijft beschouwen als wilden die bedwongen moeten worden, als een vijand waar je het leger op afstuurt. En dat ze zo behandeld worden, weet iedereen die de media een beetje kritisch volgt. We weten dat de politie, met name die in Den Haag, een groot racismeprobleem heeft waar ze per se niets aan wil doen. Lees anders de serie ‘Wie beschermt ons tegen de politie?‘ die ik de afgelopen jaren bij elkaar heb geschreven, over politiemensen die kinderen in elkaar rammen, er af en toe één doodschieten en over ze praat alsof het ongedierte is. Die zichzelf ‘Marokkanenverdelgers’ noemen, die fantaseren over het in brand steken van moskeeën en het bestrijden van ‘kutmoslims’. De politiechef die daar iets aan wil doen, wordt ontslagen. De racistische politiemensen wordt de hand boven het hoofd gehouden.

“Onze politie doet fantastisch werk”, zegt Rutte. “Vooral onder moeilijke omstandigheden.”

Lekker naar Iran

Ik heb een jaar in de klankbordgroep van de organisatie Control Alt Delete gezeten, die racisme bij de politie monitort. Die organiseerde een bijeenkomst in de Amsterdamse Melkweg met politie en gedicrimineerde jongeren, bomvolle zaal. Bakken kritiek kreeg de politie over zich heen. De reactie van een politiechef: “Dan ga je toch lekker naar Iran? Alsof de politie dáár zo vriendelijk is.”

Zeven jaar geleden was dat. Ik heb sterk de indruk dat de zaak alleen maar erger wordt. Ik heb sterk de indruk dat het beleid van Rutte daar een belangrijke oorzaak van is. Leg de nadruk vooral op oppressie in plaats van preventie, roep veel “tuig” en “pleur op” en “idioten”, ontmenselijk vooral ook de ouders van de jongeren. En nodig wel nadrukkelijk de boze burgers en de boeren uit in je Torentje die het land terroriseren met bommen en trekkers en intimidatie en veel geweld.

Behandel mensen als beesten en ze gaan zich als beesten gedragen. En natuurlijk wil je het dan niet over de oorzaak hebben. Want de oorzaak ben jij.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 18.08.2020 @ 08:12

[Home]
 

1 Reactie

op 18 08 2020 at 08:12 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS