Home » Archief » Hoe de media hebben gefaald en blijven falen in de corona-crisis


[15.08.2020]

Hoe de media hebben gefaald en blijven falen in de corona-crisis

Peter Breedveld


Scène uit Still the Water (Naomi Kawase, 2014).

Nu langzaam het besef begint in te dalen dat ik vanaf het begin toch wéér gelijk had, dat het coronabeleid van Rutte rampzalig is, dat het RIVM wordt vertegenwoordigd door een aantal stronteigenwijze steenezels die zich vooral laten leiden door hun ijdelheid, kortzichtigheid en een bizarre vorm van chauvinisme, af en toe verzandend in bot racisme, wordt het tijd voor een stukje waarin ik a) vaststel dat ik het toch heb gezegd en b) nog eens wijs naar het vaderlandse journaille, dat het wéér (WEER!) hopeloos heeft laten afweten in deze crisis.

Want fuckerdefuck, de RIVM-fans blaten graag dat het “achteraf” makkelijk praten is en ze houden ook van de uitdrukking “achteraf is een koe in de kont kijken”, maar de inzichten die opeens langs allerlei bovennatuurlijke wegen tot ons komen, dat mondkapjes helpen, dat er kwetsbare mensen sterven in verpleeg- en ziekenhuizen omdat het verplegend personeel geen beschermende kleding mocht van onze ministers van beton, dat kinderen en jongeren óók besmettelijk zijn en dat het nergens op slaat om hier gewoon hele bedrijfstakken lam te leggen en de kunst- en cultuursector op te heffen maar de KLM vliegtuigladingen vol corona-patiënten af en aan te vliegen naar coronabrandhaarden, die inzichten waren er al, die hadden mensen al, maar je mocht niks zeggen, VAN ONZE JOURNALISTEN! want dan was je een soort landverrader. “Als één man achter Rutte!” klonk het uit honderden journalisten-kelen. “KUN JE JE KRITIEK EVEN VOOR JE HOUDEN, PETER?! EVALUEREN DOEN WE WEL ALS DE CRISIS AFGELOPEN IS!” Eén journalist stelde een dwarse vraag aan Rutte en werd door het hele land geschandpaald.

Presidentiële uitstraling

“O, wat een presidentiële uitstraling”, kirden de columnisten over Rutte. Wie wat van de vreemde capriolen van het RIVM vond, dat na een beetje scrollen op Twitter zomaar opeens precies het tegenovergestelde kon vinden van wat er een uur eerder door Jaap van Dissel nog tijdens de persconferentie was gezegd, kreeg het aan de stok met het driftige pochertje Maarten Keulemans, wetenschapsredacteur van de Volkskrant, die alles voor je voorrekent op een bierviltje omdat hij heel slim is en verder iedereen dom. Maar Maurice de Hond, die iedereen het bloed uit de oren doet spuiten, bleek vaker gelijk te hebben dan Van Dissel, over aerosolen, bijvoorbeeld, die volgens het RIVM niet zo’n grote rol speelden en volgens de Hond wel, maar toen de Duitse topviroloog Christian Drosten aantoonde van wel deed iedereen net alsof er nooit iets anders door het RIVM was beweerd.

En weigeren naar Zuid-Korea te kijken, hè, waar de corona-bestrijding effectief was zonder dat hele volksstammen maar moesten zien waar ze hun wc-papier van moesten betalen. De ene na de andere RIVM’er braakte er allerlei racistische onzin uit over Aziatische collectivisme en Confucianisme en dergelijke. Maar ja, vandaag 155 nieuwe besmettingen in het hele land van 52 miljoen inwoners, terwijl ons kikkerlandje alweer collectivistisch richting de 1000 besmettingen per dag marcheert. En dan zijn de scholen nog niet eens begonnen!

Mottige charlatan

Maar heeft een Nederlands medium ooit serieus gekeken naar wat Zuid-Korea dan zo goed doet, zonder de economie naar de afgrond te duwen? Of naar Taiwan, dat corona bedwingt zonder lockdown? Of naar Vietnam, 100 miljoen inwoners, 950 besmettingen en 23 doden, IN TOTAAL? Neuh, toen het nieuwtje een beetje van de HEIL RUTTE ONZE GODDELIJKE LEIDER-modus af was, ging de aandacht van de pers opeens naar een mottige charlatan met een dansschool, die elke stompzinnigheid van het RIVM perfect wist te exploiteren totdat hij duizenden mensen had gemobiliseerd tot een soort doodscultus van totale dwazen die zelfs Rutte willen vermoorden.

Alles, ALLES liever dan luisteren naar een Aziaat met ervaring en kennis op het gebied van pandemieën.

En dat neem ik de media het kwalijkst: eerst effectief alle oppositie de kop indrukken tegen Rutte en het RIVM, zo de voedingsbodem kwekend voor de waanzin van Willem Engel en soortgelijke figuren, om vervolgens die weer te exploiteren. Totaal onverantwoordelijk en gewetenloos.

Niet alleen verdienen we betere media, echte waakhonden van de macht in plaats van lakeien en slippendragers, het is pure noodzaak dat er schoon schip wordt gemaakt en er weer echte journalisten op de redacties zitten.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 15.08.2020 @ 13:38

[Home]
 

1 Reactie

op 15 08 2020 at 13:39 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS