Home » Archief » Siena


[19.07.2018]

Siena

Peter Breedveld


Scène uit Envol van Carlos Chapman.

In de eerste instantie dacht ik natuurlijk “what else is new?” toen de verontwaardiging over Stef Bloks racistische oprisping losbarstte. “Mensen uit verschillende culturen kunnen niet vreedzaam samenleven.” Is dat nou zo verschillend van wat Maxim Verhagen in 2011 al zei, namelijk dat de multiculturele samenleving is mislukt, en Jan Peter Balkenende bijna tien jaar daarvoor, dat de multiculturele samenleving niet iets is om naar te streven? Dukkie Duk komt triomfantelijk aanzetten met een uitspraak van Angela Merkel, ‘vriendin van Links’: “Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert!”

Maar die uitspraken, hoe onzinnig en verwerpelijk ook, gaan over beleid, over de inrichting van een samenleving die bestaat uit meerdere culturen, over inburgeringscurussen en zo. Balkenende bedoelde niet te zeggen dat hij minder, minder, minder Marokkanen wilde regelen, maar dat Nederland een smeltpot moest worden waarin christenen, moslims, hindoestanen, joden en Chinezen tot een rood-wit-blauwe krokettenvulling moesten worden omgevormd. Dat is een standpunt dat ze zelfs bij GroenLinks uitdragen.

Messen slijpen

Met Blok is er een nieuwe fase aangebroken in het multicultidebat. Blok meent dat de mens nou eenmaal niet anders kan dan andere culturen de tent uitvechten, daar zijn we genetisch toe voorbestemd, aldus de minister. Vanaf de oertijd willen we alleen jagen en verzamelen met mensen die hetzelfde zijn als wij. Daarmee incorporeert Blok het gedachtegoed van Baudet in het main-stream debat, en van The Post Online en de anonieme vlaggetjesfetisjisten op Twitter.

Want hij heeft dan wel zijn excuses aangeboden, maar dit gaat niet meer weg. Wierd Duk en zijn Duk-rukkers kraaien al victorie, er is weer een vlag geplant in voorheen vijandelijk gebied. Nu is er nog brede verontwaardiging, volgende week spat het “maar hij heeft toch gewoon gelijk” weer van alle opiniepagina’s en praatprogramma’s. De racistische fascist Joost Eerdmans is zijn messen al aan het slijpen. “We gaan maatregelen nemen”, zegt-ie. “Daar mag Links zich klaar voor maken.”

Ook nieuw is dat Blok volmondig toegeeft dat de culturele samenleving niet werkt omdat de witte Europeaan die niet wil, althans, de witte Europeaan van een bepaald, bedenkelijk allooi. In Oost-Europa hebben vluchtelingen geen leven, zegt Blok. Die worden daar in elkaar geslagen. Dat is een hele omslag, van “ze likken uit onze pindakaaspotten en verkrachten onze dochters” naar “je kunt dat beter niet doen, want wij slaan ze in elkaar, daar kunnen we niks aan doen want zo zijn we evolutionair gezien nou eenmaal gevormd.”

Kinderen bedreigen

Kijk, en daar ben ik Blok dankbaar voor. De multiculturele samenleving werkt niet zolang vanuit de Tweede Kamer volksopstanden worden georganiseerd tegen asielzoekerscentra, Boze Burgers politici en hun kinderen bedreigen, er opgeroepen wordt om de ruiten van allochtonen in te gooien door types die vervolgens door Zihni Özdil worden uitgeroepen tot martelaar van het vrije woord, die ruiten ook daadwerkelijk worden ingegooid, er aanslagen worden gepleegd op moskeeën en mensen met een donkere huid uit wijken worden weggetreiterd.

Er is één groep die zich weigert aan te passen, en die groep is wit, westers, christelijk (van oorsprong) en heeft Wierd Duk als spreekbuis. Dat is de groep die, zoals Tunuhan Kuzu vorige week volkomen terecht opmerkte, zelf maar lekker moet oprotten.

Fanatieke maniakken

Noem één land waar meerdere culturen vreedzaam samenleven, vroeg Blok. Iemand zei Singapore, iemand anders Suriname, maar niemand noemde Nederland. Nederland is al eeuwen een land waar meerdere en zeer verschillende culturen in bijna perfecte harmonie leven. En nee, ik heb het niet over Spinoza en zo, ik bedoel dat we snel vergeten dat Nederland een verzameling gewesten is die qua cultuur enorm van elkaar verschillen. Wie vanuit de Randstad Gelderland binnenrijdt, komt eigenlijk in een compleet ander land. In Limburg leeft een totaal ander soort mensen dan in Utrecht en binnen Limburg zelf spreken Maastrichtenaren zelfs een andere taal dan de Limburgers uit de buurt van Kerkrade, 35 kilometer daar vandaan.

Ik werk in Amsterdam, maar ik woon in Rijswijk, eigenlijk een aanhangsel van Den Haag. Drie kwartier reizen met de trein, maar de cultuur in Amsterdam is radicaal anders dan die in Den Haag. De omgangsvormen, de taboes en dogma’s, hoe de mensen fietsen (Amsterdammers fietsen als fanatieke maniakken), radicaal verschillend. Den Haag en de rest van Nederland detoneren ook nogal. In de media zie je af en toe wat van de wrijvingen die deze cultuurverschillen teweegbrengen. Een Hagenees die in Ede of Ermelo of zo in aanvaring kwam met het personeel van de Media Markt, baarde vooral opzien vanwege zijn agressieve gescheld. “Ja. zo praten we nou eenmaal in Den Haag”, zei hij ter verklaring. En het is zo. De Haagse cabaretier Sjaak Bral schold in interviews mensen rustig uit voor “kankermongool”, toen hij landelijk bekend werd, zagen alle Hagenaars en Hagenezen een opgepoetste ideale schoonzoon in allerlei televisiepanels zitten. Buiten Den Haag schrikt iedereen zich de pleuris als een Hagenees als Bral zichzelf is. Sorry, “een hoedje”.

Marokkaanse moslim

Ik ben getrouwd geweest met een Limburgse katholiek, ik kan u melden dat de culturele verschillen tussen ons groter waren dan die met de Marokkaanse moslim met wie ik nu al tien jaar ben. Ik versta haar taal, ik begrijp haar codes, maar als ik mijn witte onderbuurvrouw hoor spreken, heb ik een tolk nodig. Haar manier van leven vind ik… raar.

Blok en de “Blok-hep-gelijk”-zeggers moeten zich realiseren dat vijandigheid jegens andere groepen is aangeleerd. Dat zag je in Rwanda, dat zag je in het voormalige Yoegoslavië en een vreedzamer (hoewel…) voorbeeld is de Italiaanse stad Siena, waar de verschillende wijken, elk met hun eigen vlag en hun eigen kleuren, elkaars rivaal zijn in gevaarlijke paardenraces, die al sinds de dertiende eeuw twee keer per jaar worden gehouden. Die rivaliteit resulteert in haat voor bewoners van de andere wijken, die in psychologische tests allerlei negatieve eigenschappen worden toegedicht die de bewoners van de eigen wijk zogenaamd niet hebben.

Kleuren en een vlag

Dat zijn mensen in een relatief kleine stad, zelfde genetische opmaak, zelfde cultuur, zelfde religie, die elkaar haten vanwege wat kleuren en een vlag.

Stef Blok en de “Blok-hep-gelijk”-zeggers willen van Nederland ook graag een Siena maken. En dat kan alleen door mensen wijs te maken dat ze rivalen zijn omdat ze andere kleuren dragen, of op een andere manier met God communiceren. Het is niet echt, het is aangeleerd. Haat wordt gekweekt, het zit niet in onze genen.

Blok is een haatkweker.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.07.2018 @ 11:39

[Home]
 

1 Reactie

op 19 07 2018 at 11:40 schreef Peter:

Uw racistische oprispingen kunt u niet meer kwijt in de reactieruimte. Als u toch per se iets te melden hebt: leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS