Home » Archief » Sneller vaccineren? Hoezo? Geef ons liever een avondklok!


[20.01.2021]

Sneller vaccineren? Hoezo? Geef ons liever een avondklok!

Peter Breedveld


Foto: William Mortensen

Strenge coronamaatregelen, zoals in Europa, hebben desastreuze gevolgen voor onze welvaart en ons welzijn, maar niet noemenswaardig meer effect op de besmettingscijfers dan de veel minder strenge maatregelen die, jawel, Zuid-Korea treft. Dat schreef ik al in maart vorig jaar en nu schrijven onderzoekers aan de Amerikaanse Stanford-universteit het in een peer-reviewed onderzoekspaper.

Toch moet en zal de avondklok er komen, een ingrijpende maatregel die het aantal besmettingen eerder zal vergroten dan verkleinen want we kunnen niet meer gespreid naar de supermarkt, bijvoorbeeld. Maar de mensen willen het en als het moet dan moet het, en het kan in Frankrijk, zegt de Leidse epidemioloog Frits Roosendaal, dus kan het hier ook. Och, als er hier toch maar vaker dingen zouden kunnen omdat ze in Frankrijk ook kunnen. We zouden beter eten, betere wijn drinken, een eetbare croissant bij de bakker kunnen kopen, betere boeken lezen, films maken waar de mensen naar komen kijken, een oppositie hebben die daadwerkelijk oppositie voert, een onafhankelijke pers hebben, het leven zou zoveel aangenamer zijn, maar helaas.

Labbekakkende Italianen

Je zou de luchthavens kunnen dichtgooien zoals ze in Nieuw-Zeeland doen, dan komt die Britse variant niet meer binnen die iedereen nu als excuus gebruikt om als een kip zonder kop om meer beperkingen te roepen. We zouden een beetje tempo kunnen maken met het vaccineren. Nederland is de langzaamste van heel Europa, met z’n 75000 of zo prikjes terwijl de feestvierende, labbekakkende Italianen al meer dan een miljoen mensen hebben gevaccineerd. “Sneller vaccineren?”, zegt de GGD, “we zien de noodzaak niet. En niemand heeft het ons gevraagd.”

“WAAH! De Britse variant verspreidt zich in Nederland! STEL EEN AVONDKLOK IN! GEEF ONS MEER BEPERKINGEN! DOE WAT GODVERDOMME!” – Misschien moet je wat meer vaart maken met dat vaccineren. “Huh? Waarom dan? Is er een noodzaak of zo? Waar kom jij nou weer mee? Laten we nou éérst eens kijken wat er allemaal nog te verbieden valt.”

Zowat niemand maakt een probleem van de slaaaaakkengang waarmee Nederland zich aan dat vaccineren zet. Wel spuit het halve land het bloed uit de oren vanwege een Limburgse homeopaat die bij de behoorlijk gewelddadig beëindigde demonstratie in Amsterdam was en had gezegd dat corona niet bestaat en dat artsen worden betaald om te zeggen van wel. De media zitten er bovenop, elke dag krijgen we een update om te weten of de man nu eindelijk gaat worden vervolgd voor zijn misdaad tegen de menselijkheid. Een homeopatische arts die leugens verkoopt, het is me godverdomme wat. Veel erger dan een overheid die weigert ons te vaccineren omdat er nog een heleboel democratische rechtsstaat moet worden afgeschaft en de mensen daar juist nu lekker ontvankelijk voor zijn.

Een avondklok, terwijl de besmettingscijfers aan het dalen zijn. “JA MAAR DE BRITSE VARIANT!” – Schiet dan eens op met dat vaccineren! – “Huh? Wat is de noodzaak? Ik zie geen noodzaak!”

Helderheid

IC-bobo Diederik Gommers, die de feestdagen wil afschaffen en de verkiezingen wil uitstellen en het vrouwen verbiedt zwanger te worden, blijkt tegen de avondklok te zijn. Wéér raakt iedereen overstuur, want we zitten ons allemaal te verheugen op die avondklok, en als dan een deskundige zegt dat-ie niet werkt is dat verwarrend. De mensen willen een éénduidige boodschap. Maakt niet uit wat die boodschap is: offer je eerstgeborene op, hak je lul eraf, als ie maar éénduidig is. De mensen willen helderheid en structuur. De mensen willen regels zijn regels, al helpen ze geen ene flikker.

De mensen willen gedisciplineerd worden en vooral ook anderen disciplineren. Er zijn er die zich nu al druk zitten te maken over de mensen die zich niet aan de avondklok zullen houden. Dat is hun voornaamste zorg, daarom hebben ze de avond voordat ze hun wekelijkse boodschappen gaan doen al stress, vanwege die eigenwijze eikels met zonder mondkapje die ze tegen zullen komen, of die hun mondkapje onder hun neus hebben.

Dooie koe

Ik ben geen viroloog, ook geen amateurviroloog, maar ik heb tot nog toe al aardig vaak gelijk gehad, gewoon door te kijken naar de landen waar de corona wél succesvol wordt bestreden. Altijd is er dan een domme lul die zegt dat dat achteraf een koe in de kont kijken is of zoiets boertigs, zo’n platte dooddoener waar Nederlanders dol op zijn, zoals “de beste stuurlui staan aan wal”. Kijk naar Zuid-Korea en Taiwan, zei ik steeds. “O meneer is amateur-viroloog”; “De beste stuurlui staan aan wal”; “Maar in Zuid-Korea zijn de mensen gehoorzaam en collectivistisch”. Vorige week was Marion Koopmans in Azië waar ze ontdekte dat, TADÁÁÁ! de corona er heel anders wordt bestreden dan in Nederland, en wél met succes!

Dat is niet een koe in de kont kijken, dat is berichten vanuit de kont van een dooie koe, met de poep in je oren.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 20.01.2021 @ 09:32

[Home]
 

1 Reactie

op 20 01 2021 at 09:32 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS