Home » Archief » Spierwit en eenkennig


[18.08.2015]

Spierwit en eenkennig

Peter Breedveld

??????????, 1952, ?????, ????? ??????? ??. ??.(1899-1969), ??
Illustratie: Aleksandr Deyneka

Voor wie het heeft gemist: NRC Handelsblad voorzag een bespreking van een boek over racisme in Amerika van de kop ‘Nigger are you crazy?‘ en een racistische karikatuur. De redactie negeerde vervolgens, typisch, alle kritiek van Nederlandse lezers op die keuze, maar kreeg het afgelopen weekend een pittige afrekening van de Amerikaanse krant The Washington Post voor de kiezen.

De schrijfster van het Amerikaanse stuk, Karen Attiah, beargumenteert zorgvuldig waarom NRC volgens haar over de schreef is gegaan, pleegt hoor en wederhoor door de betrokken NRC-redacteuren aan het woord te laten (de hoofdredacteur was, typisch, buiten bereik), zet het incident in het bredere perspectief van wat ik voor het gemak de onbeholpen manier zal noemen waarop Nederland omgaat met zijn koloniale verleden en wijst feilloos aan waar het ‘m aan schort bij niet alleen NRC maar in heel Nederland: een blinde vlek voor het perspectief van allochtone Nederlanders omdat de meeste witte Nederlanders alleen maar witte Nederlanders kennen.

Geldgeile geitenhoeders

Het antwoord van NRC bestaat uit een alineaatje met de boodschap dat het de redactie spijt dat Attiah het allemaal verkeerd begrepen heeft. NRC krijgt hulp van de hoofdredacteur van de Volkskrant, Philippe Remarque, die The Washington Post uitscheldt voor ‘fatsoenspolitie’ en jijbakt dat de Amerikanen naar zichzelf moeten kijken. De grote denker Charles Groenhuijsen tweet dat zwarten ‘(rappers!)’ het woord ‘nigger’ zelf ook gebruiken.

Remarques echtgenote, Sylvia Witteman, gaat in de aanval door een brief op Twitter te publiceren waarin betoogd wordt dat Nederlandse redacties zo wit zijn omdat Marokkanen en Turken van oorsprong geitenhoeders zijn die alleen maar geïnteresseerd zijn in geld.

Complainiggers

Attiah, intussen, krijgt op Twitter de volle racistische laag van onze landgenoten. De louche zakenman Erik de Vlieger stuurt haar een foto van zichzelf met een aantal zwarte, naakte dames en bijt haar toe dat zonder zijn koloniale verleden zij haar betrekking bij The Washington Post nooit had gekregen. Trendwacher Adjiedj Bakas verklaart daarop dat De Vlieger een vriend van de zwarten is, maar alleen van werkende zwarten en niet van ‘complainiggers‘ als Attiah.

En dit is hoe Nederland bewijst dat het ’t tolerantste land ter wereld is en dat racisme hier niet bestaat.

Ik moet bekennen dat ik zelf ook weleens een racistische kop boven een stuk zet in een poging om ’treffend’ de inhoud van het stuk te dekken. Boven deze bespreking van De Kat van de Rabbijn van Joann Sfar, dat onder meer over antisemitisme gaat, heb ik het citaat ‘een Jood verbrand je’ gebruikt. Boven dit stuk van mijn voormalige vriendin Laurence Blik, dat eveneens over antisemitisme gaat, staat ‘Jullie is Jodenvolk’.

Racistische stereotypen

Ik heb ook lange tijd de cartoons van Bandirah geplaatst, die onder andere gebruik maakt van racistische stereotyperingen, maar om de racistische vooroordelen van witte Nederlanders te ironiseren.

Ik wil dus NRC Handelsblad niet meteen veroordelen, ik geloof dat je iets over racisme kunt zeggen door racistische stereotyperingen te laten zien, al heeft de krant inmiddels wel een lange staat van dienst als het gaat om racisme. Deze Der Stürmer-achtige karikatuur van Der Ewige Muslim is een voorbeeld en deze seksistische, racistische afbeelding van wat blijkbaar een Surinaamse vrouw moet voorstellen, is evenmin fraai. NRC plaatst de laatste jaren bovendien op de opiniepagina’s de ene racistische rant tegen moslims en allochtonen na de andere en weigert categorisch de antiracistische replieken daarop te plaatsen.

Dat is met Frontaal Naakt wel anders. Een antisemitisch citaat of racistische karikatuur staat in een context van voortdurend fel en uitgesproken verzet tegen antisemitisme en racisme. Bovendien heb ik weleens een stuk aangepast aan de tijdsgeest. Zo heb ik het woord ‘neger’ in oudere stukken vervangen en in een stuk verklaard waarom ik het woord eerst gebruikte en nu niet meer: ‘Een kwestie van wellevendheid, van elementair fatsoen.’

Elementair fatsoen

Dat elementaire fatsoen ontbreekt vooralsnog bij NRC, die de domme Amerikanen de schuld geeft van alle ophef rond de racistische kop met dito tekening. Twee weken terug verweet ik de chef van het mediakatern van NRC dat de redactie spierwit en eenkennig is. De chef reageerde door te zeggen dat de redactie wel spierwit is, maar dat het met dat eenkennige wel meevalt.

There’s the rub. Zo’n chef beseft niet dat dat spierwitte het onontkoombare BEWIJS vormt van zijn eenkennigheid. Als je echt denkt dat je geen allochtonen op je redactie hebt omdat het op geld beluste geitenhoeders zijn, heb je nog een lange, lange weg te gaan en vele, vele oorwassingen vanuit Amerika te verduren.

Voor wie echt zijn leven wil verbeteren, is hier een stuk van Hassnae, ervaringsdeskundige wat betreft het hardnekkige racisme op vooral progressieve, linkse redacties.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 18.08.2015 @ 07:03

[Home]
 

31 Reacties

op 18 08 2015 at 09:51 schreef yurp:

Je zult als jonge illustrator: Aron Vellekoop León maar proberen om het racisme uit de boeken te verbeelden in je illustraties om vervolgens voor de voeten geworpen te krijgen dat je racistische karikaturen tekent.

op 18 08 2015 at 11:07 schreef MNb:

Opmerkelijk dat ze meteen de huidskleur van Attiah uitzoeken. Ik had zowel de kop van de NRC als het commentaar in The Washington Post een paar dagen geleden al gezien. Het kwam geen moment in mij op om dat te doen. Wat mij trof is de stupiditeit van dit smoesje:

“Dutch readers of the book section (black, white, but: Dutch readers). Because ‘N—’ is an English word, the offensive value in Dutch is not as direct as it is in English, comparable with the effect of less racially sensitive swear words.”

Ja hoor. Veertig jaar geleden al wist ik dat het Nederlandse equivalent “nikker” dezelfde directe beledigende waarde heeft. Maar niet de NRC.

op 18 08 2015 at 13:36 schreef André Richard:

Dit is niet het echte probleem.

Dat is dat beide kampen totaal niet in staat zijn om te voorspellen wanneer het andere kamp in een stuip schiet. Is dat eenmaal gebeurd en heeft de amygdala zijn zegenrijke werd al gedaan, dan is er geen woord meer dat één en ander kan verhelpen. Rationaliseren wel ja, maar dat maakt het probleem alleen maar erger.

op 18 08 2015 at 13:45 schreef Anti:

Ook dit artikel slaat weer de spreekwoordelijke spijker loeihard op de kop. Toont keihard aan waar de schoen wringt op het gebied van racisme in Nederland. Dwingt tot nadenken, en ontmaskert keer op keer weer.

Je hoort vaak zeggen dat een columnist of journalist niet bang moet zijn om vijanden te maken.

Ik begin er daardoor steeds meer van overtuigd te raken dat Peter, gezien de enorme hoeveelheid shit die hij telkens weer op zijn dak krigt op internet, keer op keer bewijst de beste columnist van Nederland te zijn.

Aan de hoeveelheid weerstand die hij oproept kun je direct zijn impact afmeten.

Haters gonna hate.

Ik sluit mij aan bij: “Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

op 18 08 2015 at 13:46 schreef babs:

Hahaha, dit is allemaal nieuw voor mij. Wat wordt het NRC afgedroogd in dat uitstekende Amerikaanse artikel. Ook dat is Amerika, de middenklasse is er mogelijk nog dommer dan in NL, maar de intellectuele elite is er veruit superieur.

Met alle racistische bagger op Twitter kan dit verhaal ook nog een staartje krijgen. Hier zit wel een heel mooie aflevering van de Daily Show in bijvoorbeeld.

op 18 08 2015 at 13:49 schreef cRR Kampen:

Volgens mij is het probleem dat de Amerikaan het fenomeen cynisme niet doorgrondt, en nu is het blijkbaar de bedoeling dat wij in NL het ook niet meer snappen.

Ik vond dat het NRC geen enkel excuus schuldig was.

Maar dankzij Peter hier zie ik dat Karen Attiah door de de facto racisten in NL ge-abused voor een stukje dat ik zelf dan wel ‘hypocriet’ noemde, maar waar ze wat mij betreft alsnog haar gelijk mee krijgt. Ik zal mijn bezwaren tegen het stuk van Attiah dus op m’n FB pagina laten en niet hier weergeven.

op 18 08 2015 at 15:43 schreef John de Beer:

Goed stuk Peter, het racisme zit Nederland inderdaad in het DNA, al wordt dat nooit en te nimmer toegegeven.
Zeer treffend hoe Hassnae de vooringenomenheid bij de Hollandse progressief beschrijft, personen die juist vaak overtuigd zijn van hun eigen tolerantie. Mijn geliefde heeft exact dezelfde ervaring. Juist linkse geesten die menen het goed voor te hebben met de gekleurde medemens, vinden doorgaans dat dit slechts kan op hún voorwaarden.

Toen zij nog werkzaam was in het onderwijs, werd mijn vrouw daags na de verkiezingen gevraagd wat zij had gestemd: PvdA of Groen Links? Toen zij antwoordde dat zij haar stem had uitgebracht op D66 werd de oorzaak hiervoor direct bij haar ‘rechtse’ echtgenoot gelegd. Een donkere vrouw immers hoort uitsluitend thuis bij links en zou uit eigen beweging niet op zoiets als D66 stemmen. Paternalistisch, beledigend, racistisch. Dit land heeft nog een lange weg te gaan.

op 18 08 2015 at 20:33 schreef Louise:

De stupide reactie van hoofdredacteuren van NRC
en Volkskrant, de vele hatemails aan Karen Attiah en idd dieptepunten Bakas en De Vlieger tonen aan dat Attiah het goed had gezien. Gelukkig waren er ook velen zoals Peter hier op dit blog, die op een normale, slimme, beschaafde manier reageerden. Dat gelukkig ook wel weer. Maar de haters zijn bang terrein te verliezen…….The times they are (a)changing.

op 18 08 2015 at 20:58 schreef Louise:

Heb net het uitstekende stuk van Hassnae gelezen, was me vorig jaar ontgaan. Slaat de spijker in prachtige zinnen spijkerhard op zn kop. Leestip in dat verband – als je dat nog niet hebt gedaan – in Adformatie de column van John Oliveira. Frapper toujours en hopelijk komen we er uiteindelijk wel.

op 19 08 2015 at 04:24 schreef Robin:

babs schreef: “Ook dat is Amerika, de middenklasse is er mogelijk nog dommer dan in NL”

-Welk land heeft wel een slimme middenklasse dan?

babs schreef ook: “maar de intellectuele elite is er veruit superieur.”

-Vooral de rechtse intellectuele elite, maar die zal je vast niet bedoelen.

op 19 08 2015 at 15:11 schreef babs:

Robin,
Op vraag 1 geef ik Frankrijk.
Op vraag 2 zowel links, rechts als apolitiek.

op 19 08 2015 at 15:51 schreef M:

@John, Ursus

“Juist linkse geesten die menen het goed voor te hebben met de gekleurde medemens, vinden doorgaans dat dit slechts kan op hún voorwaarden…”

Als Slinkse sluiper wil ik daar toch wel even een klein iets aan toevoegen.

Veelal zijn het de meer links/ socialistisch gemotiveerden. die zich veelal bewust zijn van misverstanden (en ander leed).

En daarvan is er nogal vrij veel in de gehele wereld.

Het wijzen op, zelfs op een min of meer (al dan niet verbale) dwingende toon, is dan ook geheel gerechtvaardigd. Er is leed en wat ga jij daaraan doen?!

Hippies love trees but wrath, also. ;-]

op 19 08 2015 at 16:16 schreef Sasha Berkman:

Ik moet zeggen dat ik dat gesneer naar links een beetje over de top vind. Komt nog bij dat de VK, de PvdA, de NRC etc gewoon niet links zijn volgens mij.
Als je als iemand uit een gediscrimeerde bevolkingsgroep op een rechtse partij stemt, je het recht verliest om over geinstitutionaliseert racisme te klagen, je werkt het zelf in de hand.

op 19 08 2015 at 19:44 schreef dewanand:

cit ref:
op 19 08 2015 at 16:16 schreef Sasha Berkman:

‘Als je als iemand uit een gediscrimeerde bevolkingsgroep op een rechtse partij stemt, je het recht verliest om over geinstitutionaliseert racisme te klagen, je werkt het zelf in de hand.’
——-

mauw, mauw, namastiaauw Sasha Berkman,

interessante stellingname, maar ik geloof dat je de zaak zuiver individueel moet bekijken en niet als collectieve mensapen stam.

Welke koelielander is nou represensatief voor de gemiddelde (anaal) kapot geassimileerde HONDoestaan in Nederland?? Ik zeker niet, en dhr. Shri Adjiedj Bakas evenmin, of Ram en Sita modaal op klompen met oerhollandse tulpen in de kontjes?? En wat zeg je over Shree Sheila Sitalsingh, Shri Perdiep Ramesar, prof Chan Choennie enz?? Zijn dit mislukte of verdwaalde Bruinlanders geworden??

Wieroe’s zuiver biologische analyse van dit vraagstuk is gewoon superieur en daarom ondertekent hij nu al onze cyber war documenten met zijn officiele poot/ handtekening.

En hier in onze buurt Delft Zuid is Wieroe nu de meest geliefde hindoe nazi (homo) kat geworden. Op straat praat iedereen over hem als zij mij zien,’hi waldo, hoe gaat het met Wieroe je beroemde kat?’.

op 19 08 2015 at 19:53 schreef Bertje:

“Als je als iemand uit een gediscrimeerde bevolkingsgroep op een rechtse partij stemt, je het recht verliest om over geinstitutionaliseert racisme te klagen, je werkt het zelf in de hand.”

Ah, zie hier facisme light in een links jurkje.

op 19 08 2015 at 20:14 schreef MNb:

Jaja, Sasha, we weten het wel – iedereen die het ook maar een beetje met jou oneens is is minstens een rechtse rukker. Je hebt mij ook al eens zoiets toegevoegd. Het is niet zo best voor je geloofwaardigheid, weet je – en dat geldt ook voor je gezeur over sneren.

op 19 08 2015 at 21:03 schreef babs:

En toch heeft Sasha gewoon een punt. Ik zie ook wel dat linksige organisaties melkwit zijn en mijn rechtse multinational ongelofelijk milticulti, maar erger dan linksige organisaties zijn toch echt rechtse partijen als VVD, PvdA en PVV en Nederlandse grote bedrijven en Nederlandse rechtse instellingen als advokatenkantoren of werkgeversverenigingen. VVD stemmen is een vorm van verraad.

op 19 08 2015 at 21:19 schreef Sasha Berkman:

sneren? gezeur? Gezeur over sneren? geloofwaardigheid?

Kok, hou je erbuiten!

op 19 08 2015 at 21:34 schreef Sasha Berkman:

BTW MnB, sorry dat ik je ooit “een rechtse rukker” heb genoemt.
Het zal wel een reactie geweest zijn op een of andere pedante opmerking van jou. Je bent zelf ook erg goed in beledigen :)

fijne dag nog daar

op 20 08 2015 at 11:33 schreef MNb:

Je sorry is niet geaccepteerd, Sasha – ik vond het alleen maar erg grappig en heb het onthouden om het nog eens tegen te gebruiken.

“En toch heeft Sasha gewoon een punt.”
Ja. Zucht. Alleen moet hij dat iedere keer verbergen onder die mallote dogmatische frases van hem. En een beetje gevoel voor humor zou ook niet slecht voor hem zijn.
“Een vorm van veraad” valt daar trouwens ook onder. Waarom moet een lid van een etnische groep nou eigenlijk loyaal zijn aan die etnische groep? Met deze term ben je ook al weer net zo hard aan Marokkanen enz. aan het voorschrijven wat ze wel behoren te doen en wat niet – ie een vorm van neokolonialisme aan het bedrijven.

op 20 08 2015 at 13:25 schreef dewanand:

noot v Sasha Berkman:

Interessant om te weten is dat er in zwarte en gekleurde landen honderdmaal meer discriminatie en rassenhaat voorkomen en en dat het in die landen een kwestie is van langs elkaar leven en elkaar beleefd negeren. Zo werkt de (seksuele) rassenscheiding in Suriname, Guyana, ea Afro mix landen, en het is er bizar hoe racisme daar doodnormaal is, gewoon overal he, dus wij moeten in Nederland niet zeuren.

Veel blanke Hollanders maakten gewoon mee hoe de zwarten en niet blanken hen discrimineerden en hen de zwarte piet toe wierpen, van ‘he blanke racist …..’ en het is logisch dat de inheemse ‘blanke’ mensapen dan natuurlijk reageren en terug brullen en meppen. Typisch natuurlijk mensapen gedrag, dus dit gedrag is gezond vanuit evolutionair oogpunt.

Wieroe leerde mij om het zo te bekijken en hij heeft gelijk.

maw
het onderscheid linkse en rechtse blanke is nu irrelevant, het is een natuurlijke interactie tussen mensaap soorten in verschillende evolutionaire stadia.

???? Wat is het evolutionaire stadium van Peter Breedveld als inheemse, Hollandse mensaapje???

dewa appie en wieroe koelie katje met mooie, beschaafde staart.

op 20 08 2015 at 16:55 schreef Sasha Berkman:

“Waarom moet een lid van een etnische groep nou eigenlijk loyaal zijn aan die etnische groep? Met deze term ben je ook al weer net zo hard aan Marokkanen enz. aan het voorschrijven wat ze wel behoren te doen en wat niet – ie een vorm van neokolonialisme aan het bedrijven.”

wie stelt dat dan?

op 20 08 2015 at 16:56 schreef babs:

MNb, VVD stemmen is voor iedereen een vorm van verraad aan de mensheid. Het grootste verraad wordt gepleegd door liberalen die op die partij stemmen.

op 20 08 2015 at 18:19 schreef Bertje:

“Waarom moet een lid van een etnische groep nou eigenlijk loyaal zijn aan die etnische groep?…..etc.”

Kop spijker raak.
Maar dat gaat er niet in bij de Sasha’s op deze wereld zo gevangen in hun eigen kader en denk patronen.

op 20 08 2015 at 21:59 schreef Sasha Berkman:

Bertje, ook aan jou de vraag wie dat waar stelt. Je domme gebazel mist iedere basis. Ik ben overigens blij dat je me een denkkadertoedicht :)

op 21 08 2015 at 16:32 schreef M:

Bertje:
Waarom moet een lid van..

https://en.wikipedia.org/wiki/Nationalism
https://en.wikipedia.org/wiki/National_socialism

Wil je voetvolk, dan kijk je bij voetjeballers, die, uiteraard geheel vrijwillig, PVV vrijwilliger werden.

Nutjobs. Siege!

op 21 08 2015 at 16:36 schreef dewanand:

mauw mauw namastiaauw Sasha Berkman,

zo te zien ben jij een erg naieve blanke hollandse meid, en heb jij geen flauw idee hoe het is om viesbruin of smerig zwart (hindoe apen ras of Afro mix ras) te zijn in een blanke meerderheidsstaat vol met lange, superieure, grootgeschapen, hogere kaste BLANKEN EN ARIERS.

Ik maakte het al ruim 28 jaar geleden en werd mijn zwarte varkenshok ingemept met grof geweld en dreigementen door vele hogere kaste, harde, kille, koude blanke duivels.

ja ik lieg niet he sasha, wij worden hard en hatelijk ons zwart hok in getrapt of je wil of niet en uiteindelijk moeten wij dan het hoekje om, RECHTSAF, eerst lekker douchen, ontluizen, ontwormen, anale doorsmeerbeurt en dan krijgen wij lekker geurend cyanide gas he in 2040, met wat gebeden erbij zodat onze zwarte zielen echt nar de hel gaan, want de hemel zit al vol met hogere kaste, Uber blanken uit WOII.

Meisje Sasha, socialiseer vaker met een vieszwarte koelie halfaap of een lekkere, grote, potente, charmante neger he op straat, in dark rooms of gewoon bij jou thuis in je eigen nest met of zonder kleren aan.

veel blanken willen absoluut geen persoonlijk en intiem kontakt meer met buitenlanders.

op 21 08 2015 at 19:45 schreef Sasha Berkman:

Beste dewanand. you lost me.

op 22 08 2015 at 13:39 schreef dewanand:

ja sasha berkman

jij als naieve linkse blanke meid kent de werkelijkheid niet. Nederland is allang een ordinaire apartheidsstaat, al sedert tijd van oranje van nassau, en jij moet de zaak vanuit zwart en koelie apen perspectief bekijken dan zal je onze pijnlijke, trieste waarheid horen, om te leven in een wereld vol met lange, duivelse, grootgeschapen, harde, kille, gevoelloze blanke barbaren. Tsja onze eigen schuld he om onze heerlijke hoge bomen te verlaten en hier te komen wegrotten in westerse concentratie kampen.

google zwarte onderklasse dan zal je schrikken, ook jouw schaduw hoort hier nu bij als zwartje.

Nu passief afwachten tot het belletje zal rinkelen voor de nieuwe Holocaust, nou gelukkig zal het zeep gratis zijn, er zal muziek zijn, lekkere hapjes, en heerlijk riekend gas in de moderne, hi tech, vijfsterren gaskamers van de nieuwe generatie HOOG-Arische Hollanders. Ja hele vooruitgang toch Sasha, kom je ook mee met ons Unterkoelies en Unternegers, lekker dansend en zingend de gaskamers in, daar kan je van je eerste neger genieten.

op 22 08 2015 at 15:40 schreef Thomas E:

Dewanand,namaste, laat ik nou altijd gedacht hebben dat Sasha gepiemeld door het leven gaat.

op 22 08 2015 at 17:05 schreef MNb:

@Babs: “MNb, VVD stemmen is voor iedereen een vorm van verraad aan de mensheid.”
Ja, een paar minuten nadat ik op “verstuur” had geklikt bedacht ik dat ook. Dank voor je bevestiging.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS