Home » Archief » Verzoenende toon


[17.01.2018]

Verzoenende toon

Peter Breedveld


Scène uit Lady Snowblood

Zou ik in Amsterdam hebben gewoond en nog enige twijfel hebben gehad over de partij die mijn stem verdient, dan zou die twijfel na de affaire Cailin Kuit helemaal zijn weggenomen: Bij1 en géén andere partij. Want het gedoe rond Kuit laat zien dat Bij1 stáát voor haar mensen en dat de partij niet zwicht voor de agressie van de media die uit zijn op maar één ding en dat is Bij1 slopen, en ‘allochtone azijnpisser‘ Sylvana Simons in het bijzonder.

‘Als ze bij Bij1 nou maar meteen hadden gezegd dat het een vergissing was geweest te melden dat Kuit psychiater was geweest, dan was Bij1 alle ellende bespaard gebleven’, schrijft Het Parool, maar dat is natuurlijk gelul. Wat Bij1 ook had gedaan, het journaille zou net zo lang zijn blijven doorgaan tot Bij1 kapot is. En ook nu nog zal het offensief tegen Simons en de rest van de partij onverminderd agressief en meedogenloos zijn. De partij maakt geen schijn van kans, wat de media betreft.

Marokkaanse baby

Hoe anders is dat met de Amsterdamse afdeling van het Forum voor Democratie die de fanatiekste racist uit de hele Geenstijl-stal als lijsttrekker koos, Annabel Nanninga. Het mens is groot geworden met nietsontziende haatcampagnes tegen moslims, allochtonen en iedereen die er niet dezelfde asociale levenshouding op nahoudt als zij. Iedereen kent haar van het woord ‘dobberneger‘, haar supergeestige benaming voor de wanhopige vluchtelingen die verdrinken in de Middellandse Zee, maar voor haar wordt de rode loper uitgerold. Nanninga zou nog geen slechte pers krijgen als ze en public een Marokkaanse baby stond op te eten, dan zou dat nóg geschaard worden onder de noemer ‘religiekritiek’.

Over een debat tussen haar en GroenLinks-leider Rutger Groot-Wassink schrijft Het Parool in één zin: ‘Nanninga verweet Groot Wassink ‘kinderachtig profileren’ en sloeg een verzoenende toon aan.’

Het is even stuitend als fascinerend te zien in welke bochten journalisten zich wringen om Nanninga’s afzichtelijke lelijkheid te presenteren als ontroerende schoonheid. Zeker als je op AT5 leest dat Nanninga ook nog heeft gezegd dat het meer geluk dan wijsheid is dat er geen vrachtwagen door de Kalverstraat is gereden.

Racistische beroepsleugenaar

Dat is geen verzoenende taal, dat is haatzaaierij. De haatzaaierij die we van Nanninga al jaren gewend zijn. Cailin Kuit, die zich daadwerkelijk heeft ingezet voor kwetsbare mensen, en ook daadwerkelijk iets heeft voor hen heeft betekend, moest kapot omdat ze ten onrechte heeft gezegd dat ze psychiater is geweest, maar Nanninga, die carrière heeft gemaakt met het verspreiden van hysterisch nepnieuws in zo weerzinwekkend mogelijke bewoordingen, die dus werkelijk een racistische beroepsleugenaar is, krijgt van de pers een steuntje in de rug bij haar campagne, die is gebaseerd op precies dezelfde haatzaaierij in iets minder onbetamelijke taal. En o, ze is naar de kapper geweest.

Ook in Den Haag komt extreemrechts op de proppen met een racistisch, seksistisch, homofoob, misdadig en uiterst gewelddadig gedrocht: Henk Bres, lijstduwer van de Haagse PVV. Bres, een voormalige voetbalhooligan, dreigde schrijver Anton Dautzenberg eens zo toe te takelen dat-ie zijn kerstdiner door een slangetje zou moeten nuttigen, wenst mensen kanker in hun hele lijf toe en belooft daarna op hun graf te komen spugen, sloeg vroeger homo’s in elkaar in de Haagse Bosjes, zette meerdere mensen een pistool tegen hun hoofd, bracht heel wat tijd in de gevangenis door en vertegenwoordigt nu de PVV, die tegen moslims is omdat die homo’s niet accepteren en de stad onveilig maken.

Homofobe troglodiet

En wat lees ik daarover in de krant? Bres is ‘Hagenees en PVV-er in hart en nieren’; hij was ‘niet altijd van onbesproken gedrag

Dus Cailin Kuit overdrijft een beetje op haar cv en moet kapot, maar een gewelddadige, racistische, seksistische en homofobe troglodiet als Henk Bres wordt opgevoerd als lieve rauwe bonk met een gouden hartje. Welkom in KuKlux-land.

Bij de vorige, landelijke verkiezingen ging het al net zo: elke dag werd er door de media fanatiek vitriool uitgestort over DENK en Sylvana Simons’ partij Artikel 1 terwijl alle extreemrechtse kandidaten met fluwelen handschoentjes werden vertroeteld. Angstvallig werden het seksuele geweld en het gedreig met kapmessen van Jan Roos verzwegen, het stuitende racisme en seksisme van Baudet werden met de mantel der liefde toegedekt. Tegenstanders van Baudet werden door de media kaltgestellt en er werd zelfs een feministische actiegroep verzonnen die Baudets voordeur zou hebben beklad. Niemand die een probleem maakte van het ‘roerige verleden’ van Jan Dijkgraaf, of die Bart Nijman eens kritisch ondervroeg over de niet aflatende stroom racistische en antisemitische haatbagger die hij op het Internet uitschijt.

Hartje Nazi’s

Er is geen ontkennen aan: vrijwel alle Nederlandse journalisten zijn dol op Nazi’s en haten zwarten en antiracisten. Ze leveren ons gretig uit aan dat tuig.

Kijk daarom niet meer naar de nieuwsprogramma’s, zeg uw kranten- en opiniebladenabonnement op en maak het geld dat u bespaart over naar Frontaal Naakt. En als u Amsterdammer bent, maak dan een statement door op Bij1 te stemmen. Stem in elk geval niet op D66, want die wil straks wel met de Nazi’s in een college van B&W.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.01.2018 @ 08:12

[Home]
 

7 Reacties

op 17 01 2018 at 10:27 schreef MNb:

Het is bij lange na nog niet genoeg om mij de troep van de afgelopen 7, 8 jaar te doen vergeven, maar Trouw lijkt de goede kant op te gaan. In combinatie met het Parool artikel is dit een hele aardige:

https://www.trouw.nl/opinie/waarom-de-komst-van-pvv-en-fvd-naar-de-grote-steden-verontrustend-is~ac36e38a/

Grotere hypocrieten dan bij D66 kom je in de Nldse politiek niet tegen.

op 17 01 2018 at 11:43 schreef ex-cellentie:

Ach alle politieke partijen zijn geobsedeerd door zuiverheid .
Daarom moeten we allerlei zaken met vlaggen, feestdagen, volksliederen en verboden op alle vormen van onzuiver gedrag .

op 17 01 2018 at 12:53 schreef Crocop:

Hè druk ze ège somps wat hard ùit, met zèn kankerremoslims ezau. Maah Henk Bres hep un hagtsje van gâhd hoâh, ik zweâh ut je, hè geif ech om de mensûh. Un hagt van gâhd!

op 17 01 2018 at 23:15 schreef Trawant 11:

Henk Bres, nog zo’n pareltje uit Het Lagerhuis. Mogelijk was het zonder dat programma het minder snel gegaan met het salonfahig van extreemrechts gedachtegoed, zie ook Sint Pim en die akelige tramchauffaur.

VARA is altijd goed geweest in het tentoonstellen van randfiguren voor een goedkope lach… met averechts effect.

op 18 01 2018 at 12:20 schreef Ines:

” en er werd zelfs een feministische actiegroep verzonnen die Baudets voordeur zou hebben beklad”

? Was dat een “false flag” actie dan

op 18 01 2018 at 12:24 schreef Peter:

Wat denk jij? Heb je nog veel van die actiegroep gehoord, sindsdien?

op 18 01 2018 at 14:08 schreef Ines:

Nee. Het is mogelijk. Maar er zijn wel vaker van die vage clubjes waar je alleen iets van hoort als ze iets bekladden

https://www.indymedia.nl/node/16373

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS