Home » Archief » Waar blijft de lockdown van al die racistische broddeljournalistiek?


[19.12.2020]

Waar blijft de lockdown van al die racistische broddeljournalistiek?

Peter Breedveld


Illustratie: Gil Elvgren

Twee gerespecteerde media moesten van de week een artikel intrekken. The New York Times had in een opzienbarende podcast een Canadees leeg laten lopen die beweerde als beul voor ISIS te hebben gewerkt. De man blijkt alles te hebben gelogen maar, zegt een bobo van de NYT: “we waren zo blij dat iemand bereid was in geuren en kleuren de misdaden in het ISIS-kalifaat te beschrijven, dat we niet hebben geluisterd toen het bewijs dat ie loog ons op een presenteerblaadje werd aangeboden.”

De New Yorker ging nat met een verhaal over een Japans bedrijf dat nep-familieleden verhuurt, wat in Japan heel normaal zou zijn en dat wereldwijd werd overgenomen omdat het de westerse vooroordelen over het bizarre gedrag van de scoiaal gemankeerde Japanners zo lekker bevestigt. Denk ook aan de hype rond het oogballikken in Japan, waarvan iedereen maar al te graag wilde geloven dat het waar was. Dat van die nepfamilie bleek een campagne te zijn van één bedrijf dat erin grossiert, waar de New Yorker zich dankbaar voor liet misbruiken. De schrijver van het stuk én de fact-checker lieten zich uit orientalistisch fetisjisme om de tuin leiden.

Dit is niet gewoon schadelijk voor het aanzien van de kwaliteitsjournalistiek, het is ronduit gevaarlijk om je als medium zo te laten verblinden door je vooroordelen. De haat tegen moslims ontstaat en wordt aangewakkerd doordat journalisten als geile honden op elke moslim of vermeende moslim springen die het vertoog van de bloeddorstige islamiet schragen. Verhalen als die in de New Yorker (en bij ons het televisieprogramma Tokidoki) bevestigen en versterken de hardnekkige karikaturen van Oost-Aziaten, waardoor we het afgelopen jaar supergeleerde wetenschappers de idiootste racistische redeneringen in stelling zagen brengen om het voorbeeld van landen als Zuid-Korea en Taiwan niet te hoeven volgen, die wél succesvol zijn in het bestrijden van corona. Gevolg: duizenden doden en een harde lockdown met straks vele verwoeste levens als gevolg. Uit puur racisme.

Racistisch broddelwerk

Nu maken The New York Times en de New Yorker nog gebruik van fact-checkers en trekken ze zonder aarzelen het boetekleed aan als blijkt dat ze geblunderd hebben. In Nederland, waar de aandeelhouders van de grote mediaconcerns geen geld wensen te besteden aan fact-checkers, worden journalisten geprezen voor dergelijk racistisch broddelwerk. Wierd Duk is een journalistieke superster geworden met zijn verhalen over extremistische moslims in het gemeentehuis, terroristische zwarte antiracisten en verkrachtende Syriërs. De ex van Wierd Duk, Fidan Ekiz, die op televisie dagelijks allerlei hatelijke nonsens uitboert over moslims, antiracisten en abortus, werd door de Nederlandse Harper’s Bazaar uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar en geprezen voor haar ‘durf’ en, godbetert, ‘onderbouwing’.

Racistische leugenjournalistiek wordt in Nederland niet gerectificeerd, maar beloond en aangemoedigd. Daarom worden we, via de televisie en de krant, dagelijks overvoerd met haatpropaganda tegen allochtonen, moslims, vluchtelingen en buitenlanders. Het gevolg is een diepgeworteld, nauwelijks uit te roeien wantrouwen tegen alles wat niet wit en Hollandsch is in alle lagen van de samenleving, van volkse PVV-stemmers tot hooggeplaatste rijksambtenaren en virologen en hoogleraren. En het gevolg dáárvan is dat de Belastingdienst, met de goedkeuring van onder andere onze door links en rechts bewierrookte premier en de huidige lijsttrekker van de PvdA, de levens kon verwoesten van tienduizenden Nederlanders, uit puur racisme!

Onontkoombaarder dan het coronavirus

Omdat we, overal waar we kijken en luisteren en lezen, continu bang gemaakt worden voor alles wat niet wit en niet Hollandsch is. Constant fluisteren stemmetjes ons indringend in ons oor: “niet te vertrouwen”, “gevaarlijk”, “terroristen”, “verkrachters”, “passen zich niet aan”, “profiteren van onze centen”, “parasieten”, “belazeren de boel”, “antisemieten”, “homohaters”, “onderdrukken vrouwen”. Zonder pauze, gewoon con-stant. In de krant, op televisie, tijdens de Oudejaarsconference, in de films, de boeken, onze taal, onze uitdrukkingen, de reclame, gewoon overal. We eten het, we drinken het, we ademen het in en wassen ons ermee. Het is besmettelijker en onontkoombaarder dan het coronavirus.

En dodelijker.

Maar denk niet dat hier een lockdown tegen komt. Nope. We lauweren onze racisten, en verbieden het de onderzoekers naar de toeslagenaffaire, een voorbeeld van instititioneel racisme bij uitstek, dat institutionele racisme te onderzoeken. Want we moeten racisme bedrijven, maar we mogen het er niet over hebben. We moeten het blijven voeden. Dus als de zoveelste rabiate racist de zoveelste rabiaat-racistische partij opricht, mag die campagne komen voeren in de praatprogramma’s. Er worden dan geen kritische vragen gesteld.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.12.2020 @ 14:08

[Home]
 

1 Reactie

op 19 12 2020 at 14:09 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS