Home » Archief » Hoe de Nederlandse media actief racisme promoten


[18.08.2018]

Hoe de Nederlandse media actief racisme promoten

Peter Breedveld

Het racisme dat elke dag door de media over ons wordt uitgescheten! Alleen de afgelopen week al: een groot stuk in de voormalige Nazi-krant De Telegraaf waarin de racistische fascist Wierd Duk zonder een greintje bewijs een aantal medewerkers van de gemeente Rotterdam demoniseert, alleen omdat ze moslim zijn: ‘Salafisten in stadhuis’. De één draagt een sluier en is op bedevaart naar Mekka geweest, de ander stond op de kandidatenlijst van de politieke partij Nida, wier lijsttrekker er door Duk en passant van wordt beschuldigd campagne te voeren voor Hamas. Een derde verkende als ZZP’er de mogelijkheden voor de stichting van een islamitische school.

Ze hebben niets verkeerds gedaan, integendeel. Het is racistische haatzaaierij waar Duk inmiddels het patent op heeft, en die volkomen is genormaliseerd. Duk geeft hier een voorzetje aan de racistische partij Leefbaar Rotterdam, die meteen het ontslag van de medewerkers heeft geëist. Terecht hebben de Leefbaren het lid op de neus gekregen van de rest van de gemeenteraad: ‘Schandalig dat Leefbaar en De Telegraaf ambtenaren zo door het slijk halen’, aldus de fractievoorzitter van GroenLinks.

Witte rechters

In de Volkskrant ageert de dorre graftak Elma Drayer, met instemming geciteerd door de hoofdredacteur van Het Algemeen Dagblad, tegen het voorstel om te zorgen voor meer culturele en etnische diversiteit onder de rechters, die vrijwel allemaal wit zijn. De reden die Drayer aanvoert is van een onthutsend Kuifje in Afrika-niveau: ‘Bij ons is het nu eenmaal zo dat je een vrouw die vreemdgaat aan het mes rijgt’, citeert ze een denkbeeldige rechter met migratie-achtergrond.

Drayer zou het natuurlijk ‘fantastisch’ vinden als er meer rechters zouden zijn met een migratieachtergrond, maar ze is bang dat die begrip gaan tonen voor eerwraak en dergelijke. Stuitend racisme is dit en niks anders. De hele redenatie van Drayer dat bij rechters de mens ‘als bij toverslag’ moet verdwijnen zodra ze hun toga aantrekken, is ook nog eens fenomenaal dom en getuigt van een totaal gebrek aan verdieping in het onderwerp. Het mens blaat maar wat, niet gehinderd door enige kennis van wat dan ook. Cultuur en achtergrond spelen geen rol in de rechtsspraak? Het wetboek is een product van onze cultuur.

Islamitisch geloof

Eén van de smaakmakers van het reactionaire Suit Supply-mannenweekblad Elsevier, Syp Wynia, tweet intussen: “Het islamitische geloof biedt niet bij uitstek vaardigheden voor de arbeidsmarkt. Voor vrouwen al helemaal niet. De islam heeft geen enkele oplossing voor het westen. Ook niet voor de arbeidsmarkt.”

Waarom? Wat is het doel van zo’n agressieve tweet? Waarom moet het islamitische geloof nou weer vaardigheden voor de arbeidsmarkt bieden? Eist Wynia dat ook van het christelijke geloof? Zou hij hetzelfde durven tweeten over joden? Is hij vergeten dat de moderne wetenschap steunt op kennis en kunde die is overgeleverd door de islamitische wereld? Het is racisme, onverdund racisme. Wynia’s doel is het om mensen op te hitsen tegen moslims, moslims nog verder te marginaliseren. Haat en onverdraagzaamheid, dat zijn de goederen waar Wynia in handelt. Dat is wat hij het westen te bieden heeft.

Superieure witten

In het kielzog van de Stef Blok-affaire (Blok heeft wat “onhandig geformuleerd” dat de mens nu eenmaal genetisch is voorbestemd om een racistische VVD’er te zijn) besluit EenVandaag om Yernaz Ramautarsing weer voor de camera te halen om nóg een keer zijn verhaal te doen over het wetenschappelijke onderzoek dat zou bewijzen dat zwarte mensen dom zijn en witte mensen slim.

Waaróm in godsnaam? Omdat het publiek moet en zál geloven dat we bedreigd worden door de moslims en dat Europa van de superieure witten ten onder gaat aan domme wilden uit Afrika en Azië.

Nederland zuiveren

Partij DENK verloor onlangs een rechtszaak tegen BNN/Vara die had onthuld dat DENK een anti-PVV-campagne had overwogen, met bedrieglijke PVV-posters met de tekst ‘Wij gaan Nederland zuiveren’. Voor de pers weer aanleiding voor een anti-DENK-hetze. RTL-journalist Jos Heymans schrijft dat Farid Azarkan, de bedenker van de campagne, ‘met een nepcampagne vol onwaarheden wilde suggereren dat een politieke tegenstander Nederland na de verkiezingen gaat zuiveren’.

Maar Heymans liegt. Er is niets onwaars aan dat de PVV Nederland wil zuiveren. Wilders beloofde zijn aanhang ‘minder, minder, minder Marokkanen’ te gaan ‘regelen’ en hij wil Nederland de-islamiseren. Je kunt van die nooit uitgevoerde campagne vinden wat je wilt, maar het is de keiharde, ongemakkelijke waarheid dat de partij, waar het hele Nederlandse journaille nou al zolang campagne voor voert, Nederland wil zuiveren van Marokkanen en moslims. Elke journalist die dat ontkent, is een leugenaar en verdenk ik ervan een racist te zijn.

Heilige Eddy Terstall

Behalve voor de PVV en voor het Forum voor Democratie proberen de media ook koortsachtig iedereen warm te krijgen voor Vrij Links, het anti-hoofddoekenclubje van de benepen kleinburger Eddy Terstall. Tegen Vrij Links worden door heel wat mensen hele goede inhoudelijke argumenten ingebracht, maar kritiek op Vrij Links wordt door het journaille niet gewaardeerd. Vanuit alle hoeken wordt het vuur geopend op iedereen die Terstall durft tegen te spreken, onder andere door Jonathan van het Reve in de Volkskrant, Diewertje Kuipers op The Post Online en Floor Rusman in NRC Handelsblad. De inhoudelijke kritiek wordt totaal genegeerd of weggesneerd, en in plaats daarvan wordt er geweldig veel kabaal gemaakt over een grapje van Alain Verheij, die tweette dat als je de naam ‘Eddy Terstall’ omdraait, je ‘Jean-Marie Le Pen’ krijgt. Grapjes maken mag alleen over moslims. Niet over Duk, niet over Terstall, niet over Wilders en niet over Baudet.

Doel? We moeten moslims haten van de pers, en zwarten dom vinden en geloven in de superioriteit van de blanke man.

Etnische Nederlanders

De Volkskrant besloot dat de man die zelfs door de PVV te racistisch werd gevonden, Géza Hegedüs, nog eens een uitgebreid podium moest worden geboden. ‘Ik vind dat etnische Nederlanders de meerderheid moeten vormen in dit land’. Hebben we nog niet genoeg gehoord en gelezen, de afgelopen jaren. Het moet en zal er worden ingestampt.

Terecht was er de nodige verontwaardiging over. Dan wordt altijd de ombudsman van de krant in stelling gebracht, de mottige schaamlap Jean-Pierre Geelen. Die citeert gewoon de hoofdredacteur dat de lezers zelf wel kunnen oordelen of het verwerpelijk is of niet, wat Hegedüs te melden heeft. Wat een laffe kut-ombudsman ben je dan. Maar hij biedt ons troost: ‘er staat ook een interview op stapel met een representant uit ‘extreem-linkse’ hoek.’

Sinterklaas opblazen

Ik dacht: dat zal dan Anne-Fleur Dekker zijn, dat totaal oninteressante dreinkind dat elke dag twittert dat niemand haar heur liefdesgeluk met een fascist gunt. Maar nee, de Volkskrant bleek vindingrijker en interviewde twee vertegenwoordigers van de antiracistische actiegroep De Grauwe Eeuw, die dreigden Sinterklaas op te blazen zodat zijn hersenen en botsplinters in de haren van de kinderen zouden komen te zitten.

En er zijn nog antiracisten blij mee ook! Zie je dan niet, imbecielen, dat de Volkskrant hier zijn racistische agenda juist mee dient? Je laat om de haverklap een zure witte man of vrouw leeglopen over dat-ie zijn stad niet meer herkent met al die zwarten als buren, dat “etnische Nederlanders de baas moeten blijven”, dat moslims hun vrouw aan het mes rijgen enzovoort en daarna laat je iemand van de tegenpartij aan het woord, een totale gek die een bloedbad wil veroorzaken op de Sinterklaasintocht en de Volkskrant-lezer vergast op pareltjes als “bij sommige acties kan het niet anders dan dat je de wet overtreedt.” Het is pure propaganda, voor de PVV, Baudet en Vrij Links.

Grote en kleine immigratiestromen

Laatst zag ik een discussie op Twitter tussen Flip van Dyke, de man die de media altijd corrigeert op het punt van de immigratiecijfers, en journalist Lars Duursma, die hem ‘feitenvrije beschuldigingen’ verweet omdat Van Dyke stelt dat de media feiten verzwijgen en propaganda bedrijven. ‘Kennelijk is het doelbewust. Heb je daar bewijs voor?’, vraagt Duursma.

Natuurlijk heeft Van Dyke geen bewijs dat de media ons bewust een ander, alarmerender beeld van de immigratie probeert in te prenten dan de feiten rechtvaardigen. Maar Van Dyke toont keer op keer aan dat de werkelijke cijfers een kleinere migrantenstroom laten zien dan de media doen, door aanvragen dubbel te tellen of een halvering van het totale aantal migranten te verzwijgen in een bericht over een toename in een bepaalde periode in Spanje.

Liegende kut-Marokkaan

Ook uit mijn voorbeelden hierboven blijkt dat het beeld van de onderontwikkelde, agressieve immigrant overheerst, en móet overheersen in de media. De rechtse racisten worden altijd opgevoerd als rationele underdogs. Als Wilders wordt geïnterviewd, gaat het over zijn poezen, bij Baudet gaat het over zijn liefdesleven en zijn muzieksmaak, Eddy Terstall is de charmante ‘straathond’. Farid Azarkan is de liegende kut-Marokkaan die vijf witte vingers in zijn gezicht gepriemd krijgt tijdens een tribunaal in Jinek.

Dit is geen complot, dit is niet een strategie die wordt uitgestippeld tijdens de redactievergaderingen, het is gewoon de mening van de individuele journalisten, die journalisten aannemen op de redacties in wie zij zichzelf herkennen, en die er dezelfde mening op nahouden, namelijk dat witte mensen de underdogs zijn en dat je niks meer mag zeggen vanwege de islam en Wilders móet toch ook al vijftien jaar beveiligd worden en als er in de trein een zwartrijder wordt betrapt is het toch vaak weer zo’n allochtoon. En dus heeft Hegedüs wel recht op een podium en is Azarkan een boef en moeten we laten zien dat de échte intolerantie zit bij “extreemlinks.”

Geweld tegen allochtonen

Daar vallen slachtoffers bij, geweld tegen allochtonen neemt toe (gisteren is er nog een Breivik-fan opgepakt die met een aanslag dreigde), reputaties sneuvelen, er is nog altijd geen eerherstel voor Saadia Ait-Taleb, Mounir Dadi en Fatima Elatik, die mede door de pers (hoi, Nikki Sterkenburg!) op weerzinwekkende wijze zijn besmeurd, omdat ze godverdomme moslims zijn.

Maar daar hebben journalisten geen boodschap aan. Als je ze terechtwijst, komen ze met een obscuur berichtje op een website, een druppel in een oceaan van tendentieuze, eenzijdige berichtgeving, als bewijs dat ze heus ook wel het “andere geluid” laten horen, en dan heb je nog geluk dat ze zich überhaupt verwaardigen antwoord te geven. Meestal negeren ze je gewoon, zwijgen je dood of ze wachten tot GeenStijl een oud tweetje van je tevoorschijn haalt om je kapot te kunnen maken, uit wraak.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 18.08.2018 @ 15:52

[Home]
 

1 Reactie

op 18 08 2018 at 16:00 schreef Peter:

Huilen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS