Home » Archief » Waarom de aarde kapot moet van Domrechts


[26.08.2019]

Waarom de aarde kapot moet van Domrechts

Peter Breedveld

‘NATUUR VERSTIKT’, stond er twee dagen geleden in koeienletters op de voorpagina van De Telegraaf. ‘Lappendeken aan groen remt groei economie’. De voorzitter van de Land- en Tuinbouworganisatie, Marc Calon, klaagt in het landbouwersblad Nieuwe Oogst dat ‘de aanleg van bedrijventerreinen, woonwijken, de verbreding van wegen en de opening van een nieuw vliegveld wettelijk onmogelijk zijn geworden’ door regels die de natuur moeten beschermen.

De laatste weken zag ik verschillende berichten langskomen waaruit bleek dat Domrechts echt helemaal klaar is met de natuur: Trump wil de regelgeving ten aanzien van bedreigde diersoorten terugschroeven, de Braziliaanse president Bolsonaro is vast van plan het Amazonegebied te vernietigen. Toegejuicht door Domrechts Nederland, waar Leon de Winter schrijft dat het regenwoud helemaal niet brandt, grote onzin, zijn gewoon boeren die schimmels verbranden.

Rentmeester van Gods schepping

Waarom hebben rechtse mannen zo’n hekel aan de natuur? Waarom gaan ze allemaal als doorgesnoven berserkers los op de 16-jarige Greta Thunberg, die erin is geslaagd het urgente klimaatprobleem hoog op de agenda van de hele wereld te krijgen, nadat volwassenen het jaren- en jarenlang hebben genegeerd? Waarom moet de aarde per se kapot? Waarom haten ze windmolens zo, waarom hechten ze zo aan fossiele brandstoffen?

Mijn theorie is dat hun natuurhaat deels religieus geïnspireerd is. Binnen het christendom bestaan twee stromingen, wat de natuur betreft. Binnen de ene wordt de mens beschouwd als rentmeester van de aarde: hij heeft als kroon der schepping de taak om Gods schepping te onderhouden en te verzorgen. Maar de andere, die bij veel conservatieve christenen heerst, ziet de aarde als tijdelijke verblijfplaats van de mens, als vergankelijke materie, waar geen tijd aan moet worden verspild. Het hiernamaals, daar draait het om. Alles moet in het teken staan van een toekomstig plaatsje in de hemel.

Christenen geloven dat ze allemaal na hun dood weer opstaan, maar pas aan het Einde Der Tijden, als de vier Ruiters van de Apocalyps hun vernietigende werk hebben gedaan. De aarde moet dus eerst kapot, opdat het Hiernamaals kan bestaan. Dat kan nog lang gaan duren als je de natuur gaat zitten beschermen en klimaatregelen neemt om de overstromingen en natuurrampen te voorkomen die grote stromen vluchtelingen op gang brengen en daarmee ontheemding en vervreemding en die het landbouwareaal dramatisch verkleinen, wat ook weer meer kans op oorlog en dood en verderf veroorzaakt.

Dat is wat domineeszoon Wierd Duk óók bedoelt als hij het heeft over de ‘gewapende clash’ en de politieke aardverschuiving. Oorlog is nodig, honger en pest zijn nodig om Gods plan ten uitvoer te brengen.

Nuttige idioten

Natuurlijk heb je ook de rechtse hollebollegijzen die het gewoon is te doen om het naarbinnen harken van zoveel mogelijk geld, de rasechte liberalen, de VVD’ers, die daarbij niet willen worden gehinderd door regels en mensenrechten. Die zien in die extremistische christenen natuurlijk nuttige idioten, die het vuile werk voor hen opknappen.

Dat is altijd al zo geweest. De kerk zorgde voor de legitimatie van de onderwerping van volkeren overal ter aarde. Zwarte Afrikanen en inheemse Amerikaanse volkeren waren de ‘beesten des velds’, die niks deden met de aarde waarop ze leefden, en die je dus naar eigen inzicht kon verplaatsen of uitroeien en die je kon verhandelen als verse waar. It’s all in the Bible.

Deze manier van naar de wereld kijken is blijkbaar weer helemaal terug. De natuur is een sta-in-de-weg, natuurbeschermers zijn vogelvrij, het is wild waar je op mag jagen. De Amazone-Indianen zijn ‘schimmels’ die je moet bestrijden met vuur. Jaren geleden alweer woonde ik een promotie bij van een kerel die betoogde dat de inspraak van burgers moest worden ingeperkt zodat Schiphol ongehinderd kon uitbreiden, in dienst van de economie. Er was één wetenschapper in de oppositie die geen spaan heel liet van zijn proefschrift: de inmiddels in ongenade geraakte ruimtelijke econoom Peter Nijkamp.

Fuck de natuur, we moeten economisch groeien. Zodat de rijken nog rijker worden en nog machtiger, en de machtelozen nog minder macht krijgen. Zodat straks kinderarbeid en de 18-urige werkdag weer kunnen worden ingevoerd.

Ik zeg fuck de economie.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.08.2019 @ 08:03

[Home]
 

1 Reactie

op 26 08 2019 at 11:48 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS