Home » Archief » Waarom Domrechts altijd op hypocriete deugmensen jaagt


[27.06.2023]

Waarom Domrechts altijd op hypocriete deugmensen jaagt

Peter Breedveld


Illustratie: Jacques de Loustal.

De praktijken van Sander de Luikjesnazi zijn niet nieuw, Domrechts heeft altijd als een farizeeër achter Links aangelopen om het elke overtreding van de eigen principes in te wrijven. Denk aan de mythische ‘vakantievilla’ van Joop den Uyl, waar met name De Telegraaf door was geobsedeerd en de oude dieselauto waar Femke Halsema in reed. Domrechts rijdt in vervuilende auto’s en heeft het huisjesmelken tot kunst verheven, maar als je Links bent, moet je Roomser zijn dan de paus.

Waar komt die domrechtse obsessie met hypocrisie toch vandaan, vroeg iemand op Twitter. Maar het gaat niet zozeer om die hypocrisie, het gaat om het “deugen”. Domrechts wordt het rood voor ogen als het iemand ziet “deugen”. Als je je inzet voor een betere wereld, door minder te consumeren en zo je ecologische voetafdruk te verkleinen, stelling te nemen tegen racisme of de kloof tussen arm en rijk te vergroten, dan wil Domrechts, dat helemaal niks doet voor een betere wereld, aantonen dat je het alleen maar voor de “deugpunten” doet, dat je net zo’n egoïstische, vervuilende, racistische klootzak bent als de rest.

Deugmensen

Dat is niet moeilijk, want ook linkse idealisten maken deel uit van de samenleving, een systeem waarin de slechte gewoontes zijn ingebakken. Het kost veel moeite je ervan los te maken, en dat is als je überhaupt in de gaten hebt dat je verkeerd bezig bent. Dat vlees eten en vliegen slecht is voor het milieu, ligt voor de hand, maar racisme en discriminatie worden al ingewikkelder, omdat die heel vaak onzichtbaar deel uitmaken van onze manier van leven. En je moet gas blijven stoken en op benzine blijven rijden als je het geld niet hebt voor zonnepanelen en een elektrische auto. Dan ben je dus hypocriet als je zegt dat we van de fossiele brandstoffen afmoeten, maar wel een ouderwetse verwarmingsketel in huis hebt en een benzineauto voor de deur, en je bent niet hypocriet als je die dingen hebt en overal rondbrult dat het gedoe over klimaat een hoax is en je benzineauto een dikke middelvinger naar de deugmensen.

Mensen haten deugmensen. In een film die de meesten van u nooit zullen zien, maar die één van mijn favorieten is, Blood is Dry van Yoshida Yoshishige uit 1960, (hier is ie ondertiteld te zien), wekt een altruïstische man, die het landelijke nieuws haalt omdat hij zich opoffert voor zijn collega’s, onmiddellijk de wrevel van een journalist, die niet rust voordat hij het brandschone heiligenimago van de man heeft bezoedeld. Uiteindelijk lukt hem dat ook, door de man te framen.

Weet u nog, de veertienjarige Frederique, die in 2021 in elkaar geslagen was omdat ze niet wilde zeggen of ze een jongen of meisje was? Haar vader riep op tot vergeving van de daders, waarna ze bij GeenStijl helemaal gek werden en net zolang gingen zoeken tot ze een paar vlekjes op het blazoen van die vader hadden gevonden.

Illegale vluchteling

Een krabbenmand is het. Wie het gedoe op de bodem probeert te ontstijgen, wordt meteen weer naar beneden getrokken. Want jouw goede gedrag laat de rest er slecht uitzien. Die Sander van Dam trok vorig jaar voor het eerst mijn aandacht toen ik had getweet over een illegale vluchteling die ons spontaan was komen helpen bij het verwisselen van een wiel, wat ons zonder hem niet was gelukt. Van Dam maakte deel uit van een leger van woedende racisten die weigerden te geloven dat een zwarte vluchteling iets voor een ander had gedaan.

Vrouw wurgen

Het grappige is dat Domrechts zelf bestaat uit waanzinnig hypocriete “deugmensen”, namelijk mensen die veinzen dat ze voor gelijke rechten zijn voor vrouwen en LHBTI’ers, voor vrijheid en vrijheid van meningsuiting, tegen vrouwenonderdrukking en antisemitisme enzovoort, omdat ze de islam en de culturen van niet-westerse migranten als een bedreiging zien van de waarden, die zij zo hoog in het vaandel zeggen te dragen.

Alleen gedoogt de PVV al jaren dat één van haar prominente Kamerleden zijn zwangere vrouw probeerde te wurgen en zijn vriendin uitpooierde, moedigt GeenStijl zijn lezers aan te masturberen op de foto van een “lekkere PvdA-chick” die door haar vriend in elkaar was geslagen, verheerlijkt Thierry Baudet aanranding en verkrachting en jagen Wierd Duk en zijn trollenleger een journalist van Twitter af met, in de woorden van die journalist, “extreem persoonlijke en ongelooflijk harde homohaat“. Ook GeenStijl ging eens los op “smerige kutnicht” Erwin Olaf en die site druipt van het virulente antisemitisme.

Cancelcultuur

Stuitend is ook het niet aflatende gejammer door Domrechts over “cancelcultuur”, wat een typisch domrechts ding is. GeenStijl en De Telegraaf framen opzettelijk mensen met wie zij het niet eens zijn, die vervolgens worden bedreigd, moeten onderduiken, worden ontslagen of voor eeuwig voor lul staan.

Toen de Amsterdamse wethouder Jorrit Nuijens door de politie, vergezeld door een camerateam, op een openbaar terras werd gearresteerd wegens verstoring van de openbare orde, zette De Telegraaf hem op de voorpagina in een bericht vol leugens over drugsgebruik en dergelijke. Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen zei dat zijn krant hem “in het zonnetje had gezet” omdat Nuijens al langer de ergernis van de voormalige nazikrant had gewekt. Dat is cancelcultuur. Cancelcultuur is Domrechts. Wat dacht u van de meldpunten tegen linkse docenten en vervelende Polen die domrechts altijd opzet? De koran die Wilders wil verbieden, de tribunalen en volksopstanden waar het Forum constant mee dreigt?

Demonisering

Of denk aan het lijk van Pim Fortuyn, waar Domrechts altijd mee komt aankakken als je kritiek hebt op Wilders, Baudet of Van der Plas? Want kritiek is demonisering en je weet hoe dat met Pedo-Pimmetje is afgelopen. Maar dan wel niet-aflatend Sigrid Kaag uitschelden voor heks en Palestijnenhoer en met fakkels om haar huis gaan lopen.

Domrechts is zo hypocriet, het ligt er met bergen bovenop, dat is in geen miljoen vierluikjes te vatten. En nu jankt het over een wettelijk verbod op politieke partijen die de democratie willen afschaffen. Dat is natuurlijk omdat het de democratie wil afschaffen en zélf politieke partijen wil verbieden.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 27.06.2023 @ 08:23

[Home]
 

1 Reactie

op 27 06 2023 at 08:23 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS