Home » Archief » Cancel-culture bestaat echt


[06.07.2020]

Cancel-culture bestaat echt

Peter Breedveld


Scène uit We Are Little Zombies

Telegraaf-journalist Wierd Duk vindt dat Europese leiders zich, net als zijn held Trump, moeten uitspreken tegen de ‘extreem-linkse cancel-culture’. Zijn ex Fidan Ekiz beklaagde zich laatst ook al over de ‘cancelcultuur’ die volgens haar Johan Derksen de kop heeft gekost. Cancel culture is de schrik van Domrechts en het Redelijke Midden (Vrij Nederland-journalist Thijs Broer mag er ook graag over miskleunen). Ze houdt in dat je niks meer mag zeggen omdat anders een leger van social justice warriors op de sociale media ervoor zorgt dat je in opspraak raakt en je baan verliest.

Nou is het om te beginnen best stuitend hypocriet dat een type als Duk klaagt over cancel-culture. De afgelopen twee, drie jaar heeft zijn carrière namelijk volledig bestaan uit bloedfanatieke pogingen om mensen te cancelen wier mening of levensstijl hem niet aanstaan. Hij gebruikte zijn podium in De Telegraaf onder andere om een aantal Rotterdamse gemeente-ambtenaren in opspraak te brengen omdat ze een hoofddoek droegen of op bedevaart waren geweest, om antiracisme-activisten verdacht te maken, te proberen historicus Nadia Bouras in diskrediet te brengen en ontslagen te krijgen omdat ze volgens hem, als moslim, “onze instituties binnendringt en overneemt”.

Rekeningetjes vereffenen

Hij jaagt op iedereen die hem tegenspreekt en krijgt van De Telegraaf blijkbaar carte blanche om in die krant zijn kleinzielige rekeningetjes te vereffenen zonder wederhoor. Duk probeerde een jurist ontslagen te krijgen die kritiek op hem had en ging achter de werkgever van een buschauffeur aan wiens mening hem onwelgevallig was en benaderde ook de vakbond waarvoor de man een bestuursfunctie bekleedde. Hij is een jaar of twee vrij obsessief met mij bezig geweest en kan het niet geloven dat mijn werkgever me nog steeds niet ontslagen heeft vanwege de stukjes waarin ik zijn manier van journalistiek bedrijven bekritiseer. Hij heeft zelfs mijn vrienden benaderd om ze op te dragen met mij te breken. Als iemand zelfs maar een tweet van mij liket, springt-ie in zijn dukmobiel om met gillende sirenes de achtervolging in te zetten en de snoodaard ter verantwoording te roepen. Volkskrant-columnist Peter Middendorp beschreef een paar weken geleden hoe hij, door toedoen van de intimidatie door Wierd Duk, werd genaaid door zijn eigen hoofdredactie en sindsdien zelfcensuur betracht als het over Duk of iemand anders van Domrechts gaat.

Breivik-bewonderaar

Er is geen linkse cancelcultuur en Duk zelf is er het levende bewijs van. Hij verspreidt koortsachtig racistische complottheorieën waarin islamisten in samenwerking met cultuurmarxisten de Westerse beschaving bedreigen, overal waar hij kan, bij elke gelegenheid die hij krijgt, maar hij is er nog steeds. Johan Derksen is niet gecanceld, die is zelf stampvoetend achter de geraniums gaan zitten omdat mensen zijn racistische grapje niet leuk vonden. De racistische antisemiet Joost Niemöller wordt gewoon genomineerd voor prestigieuze boekenprijzen, hoe vaak hij door zijn misselijkmakende racisme ook in opspraak raakt. Theodor Holman, die zich verwant voelt met massamoordenaar Anders Breivik: still going strong. Arthur van Amerongen, die moet lachen om bloedige aanslagen: idem dito. Annabel Nanninga vindt het jammer dat de ovens van Hitler niet meer in werking zijn en ziet ebola als mogelijke oplossing voor het immigrantenprobleem maar ze is gewoon senator en raadslid in Amsterdam en weet ik wat nog meer. Je mag in Nederland lekker de hondsdolle Adolf Hitler uithangen en je hoeft niet bang te zijn om te worden gecanceld. Integendeel, de kans dat je een standbeeld krijgt, is aanzienlijk groter.

Pedofielen

Maar er zijn mensen gecanceld, cancelcultuur bestaat. Alleen komt die cancelcultuur volledig voor rekening van Rechts. Columnist Hanina Ajarai wekte de toorn van rechts Nederland toen ze een onwelgevallig stuk schreef over de ramp met de MH17 en werd gecanceld. Sylvana Simons durfde zomaar aan een witte man te vragen waarom hij zwarte mensen ‘zwartjes’ noemde en werd gecanceld. Jerry Afriyie protesteerde tegen Zwarte Piet, werd in elkaar geslagen door de politie en daarna gecanceld. Mark van Zon stelde een ongemakkelijke vraag over PVV’ers en werd gecanceld. Schrijver Anton Dautzenberg zwengelde een debat aan over pedofielen en werd gecanceld.

Rijksambtenaar Yasmina Haifi tweette een complottheorie die het aan complottheorieën verslaafde Nederland niet beviel: gecanceld. Trouw-columnist Nuweira Youskine weigerde te huilen voor de voormalige Israelische premier Ariel Sharon: gecanceld. Erik van Muiswinkel mocht van Wierd Duk geen Sinterklaas spelen en als Duk iets beveelt, buigt het land als een knipmes: gecanceld. Blogger Ikje, wiens blog een waar naslagwerk vormde vol onthutsend bewijs van het racistische en extreemrechtse gedachteged van Baudet en aanverwanten, werd door Wierd Duk geïntimideerd, bedreigd en gecanceld.

Ontslag eisen

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, zie ook deze Twitter-draad. Wie iets zegt dat Domrechts, of de boze burger, niet bevalt, wordt geheid gecanceld. Op zijn minst worden er onvermoeibare en fanatieke pogingen gedaan die persoon te cancelen. Er hebben journalisten voor de deur van mijn werkgever gestaan om mijn ontslag te eisen, vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische Twitter-troll. Ik ben niet gecanceld (hoewel ik wel opdrachtgevers kwijt ben en door journalisten als een paria word behandeld) maar aan Duk, GeenStijl, De Telegraaf, de PVV en een enorme horde veelal anonieme racisten op Facebook en Twitter heeft dat zeker niet gelegen.

Cancel-culture is real, maar het is vrijwel exclusief een rechts dingetje. Een VVD-Kamerlid dat een historicus intimideert door te dreigen met haar werkgever over haar te gaan praten of dat probeert de subsidie ingetrokken te krijgen aan een blad dat een hem onwelgevallig artikel publiceert, is cancel-culture. Baudet die dreigt redacties en universiteiten te zuiveren en oproept een kritische weerpresentator te ontslaan is cancel-culture. Wilders die constant om het hoofd op een schaal staat te brullen van iedereen met wie hij het oneens is: cancel-culture. Rechts-fascistische cancel-culture.

Intolerante neigingen

Niet dat bepaalde linkse groeperingen niet proberen mensen te cancelen vanwege hun gedrag of meningen, maar in elk geval in Nederland maken ze geen schijn van kans. Er is een luidruchtig splintergroepje binnen de antiracistische beweging dat mij graag zou cancellen omdat ik niet in de houding spring als ik daar het bevel toe krijg. Ik heb geen reden daar wakker om te liggen, want ze worden door iedereen uitgelachen. Ik vermeld het om te laten zien dat ik niet blind ben voor de intolerante neigingen in mijn eigen kamp, om het zo maar even te noemen.

Op Twitter wierp een troll tegen dat Ayaan Hirsi Ali was gecanceld, kennelijk om wat tegenwicht te bieden aan de enorme lijst met mensen die door Rechts zijn gecanceld. Klopt, Hirsi Ali is gecanceld, maar wel door Rechts. Door Rita Verdonk, nadat Ebru Umar haar had aangegeven. Wel bij de les blijven. De troll kwam ook aankakken met Theo van Gogh. Die is nooit gecanceld, die bracht tot vlak voor zijn dood nog een film uit die door alle media werd gerecenseerd en een jaar eerder een veelbesproken televisieserie bij de linkse publieke omroep. Hij is vermoord door een religieuze conservatief die er ideeën over homo’s, vrouwen en ongelovigen op nahoudt die ikzelf niet meteen links zou noemen. Eigenlijk best wel behoorlijk rechtse ideeën zijn dat. Wel bij de les blijven.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 06.07.2020 @ 10:54

[Home]
 

12 Reacties

op 06 07 2020 at 16:22 schreef Mike:

Als je domrechts heb kan jij me dan uitleggen wat intelligent links is ?

op 06 07 2020 at 18:35 schreef Arjen:

Het “dom” is een nadere specificatie, net zoals er blauwe maar ook gele fietsen zijn. Er wordt dus niet mee bedoeld dat rechts automatisch dom is of links automatisch slim. Met domrechts wordt het domme deel van rechts bedoeld.

op 06 07 2020 at 22:02 schreef Chris:

Zouden het dan niet twee woorden moeten zijn, Arjen? Dom recht? Geelfiets? Blauwfiets? Apologetisch zijn voor Peters gebruik van een term die hij kopieert hoeft niet. Net zoals in dit stuk. Hij haalt weer zijn relikwie uit het verleden aan om een punt te maken, net zoals hij al jaren doet. “Weet je og, toen hij en zij dit deden om mij te vernederen?” De links staan in ieder artikel. Peter wordt per dag meer irrelevant en hij weet het. Daarom staan de reacties ook weer aan.
Dat boze linkse gedoe helpt niemand. Rapper is trouwens het nieuwe woord voor werkloze, geloof ik. GL noemt ‘em zelfs kunstenaar.
Peter, wordt eens beter. Vrolijker. Wil je je laastet dagen wegkwijnen als een chagrijn? Ga weer even naar Japan.

op 07 07 2020 at 07:38 schreef Kniertje:

“De links staan in ieder artikel.” Goh je leest al zijn stukken! Wat leuk zo’n trouwe fan.

op 07 07 2020 at 09:54 schreef Kevin:

Nee Chris, het hoeven geen twee woorden te zijn.
Geelfiets en blauwfiets bestaan niet. Wielrenfiets, bergfiets (mountainbike) en bakfiets wel. Net als domrechts.

op 07 07 2020 at 19:33 schreef Henk:

Er bestaat ook nog zoiets als fascistisch links ……. vraag maar aan Peter

op 07 07 2020 at 19:35 schreef Henk:

Peter naar Japan ? Misschien wil hij daar wel blijven ! Daar word Nederland alleen maar beter van .

op 09 07 2020 at 01:39 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

1) Interessant Peter, Cancel cultuur, ja sociale verstoting is nu de norm in het Nieuwe 1,5 m Nederland.

2) Mij zal toegang nu geweigerd worden later vandaag rond 19 uur bij de ASan arya samaj tempel (radicale Hindoes) waar er een cursus is van een heilig hindoe boek van Swami Saraswati Dayanand. Zeker nooit van hem gehoord he, nou hij was degene die de Thule Society het licht wees naar de OOSTERSE Verassingsmachine van nazi germany. Dus nu zal je begrijpen hoe onze ongeschoolde hitlertje aan zijn superieure (Aryan uit Vedas, Bhsgavad gita) ideeen kwam en wie zijn goeroe was ok.

3) Je hoort het ok of ik daar eruit gegooid ben, maw Canceled door alle hindoe clubjes nu en tientallen blanke hollandse apen clubjes ook. Welkom in het nieuwe ex-beschaafde holland.

op 10 07 2020 at 13:55 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

4) Mooiste en wijste zin van Peter Breedveld: ‘Baudet die dreigt redacties en universiteiten te zuiveren en oproept een kritische weerpresentator te ontslaan is cancel-culture. Wilders die constant om het hoofd op een schaal staat te brullen van iedereen met wie hij het oneens is: cancel-culture. Rechts-fascistische cancel-culture.’

2) Ik moet een analyse maken van al jou wijze en deskunidge zinnen in alle ruim 2000 teksten van jou sedert 2006. Hele zinnen zal ik moeten citeren in deze bloemlezing, als empirische data uit het TE VOLLE Royal Hollandse Kippenhokje BV.

3) Gisteren nog PIKorde meegemaakt bij de arya aapjes van Asan, later avond maakte hindoe vrouw mij wel telefonisch keihard duidelijk dat ik nooit meer moet komen bij de cursus van Asan over het boek van Swami Saraswati Dayanand, in het Hindi notabene. Ik ben dus nu ook gecanceld.

4) Ik zal BLK verzoeken om een standbeeld te maken van Peter Breedveld, voordat hij in zijn kist ligt. Alle teksten van hem op een kristallen kubus, in nano lettertjes. HOe oud ben jij nu Peter?

op 10 07 2020 at 19:19 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

oops, foutje nummering foutje. Maar Peter Breedveld moet eervol herdacht worden ruim voordat hij in zijn kist ligt als 15jarige Seculiere Fundamentalist. Ondertussen is Nederland totaal VERBEEST.

op 10 07 2020 at 19:45 schreef Chris:

So hee, wat diep Wieroe! Mijn Goden!
Dus jij ook gebezigd? Het spijt me.
Peter seculier? Laat me niet lachen.
Rascisten zijn nooit seculier.
Degenen die constant over ras denken, in alles, zullen geen rust hebben.

op 11 07 2020 at 18:24 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

miaauw miaauw namastiaauw Chris,

1) Nieuwe theorie en concept van PV RAS is de ultieme oplossing, incl alle Alfa/ Beta onderzoek en metafysica erin verwerkt. IN Nederland kan je dan ahw ruim 200 tot zelfs 400 sub/sub PV RAS clubjes definieren, en de inheemse blanke Hollanders zijn dan de grote vijanden van alle overige PV RASSEN in dit volgespoten Hollandse Poldertje.

2) Alle Hollandse meiden volspuiten met de biljoenen zwarte en gekleurde, warme RASvervuilende zaadjes van ruim 199 PV RASSEN in Nederland lijkt mij toch een geniaal idee van Wieroe, wel in klassieke katten standjes. Slim Hollands homo katje is die Wieroe, slimmer dan de gemiddelde goudbruine, Hindoe Hond uit INdia.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS