Home » Archief » Waarom NRC Handelsblad een kutkrant is


[10.11.2018]

Waarom NRC Handelsblad een kutkrant is

Peter Breedveld


Scène uit: Adventures of Zatoichi

Tweeënhalf jaar geleden begon een Friese schoolmeester, Ruben van Koningsveld, zijn belerende vingertje te wapperen naar tegenstanders van Zwarte Piet. Het was het bekende gezanik over beschaving en timing (het is kennelijk nooit het goede moment om over Zwarte Piet te beginnen). De tegenstanders van Zwarte Piet waren niet “fijnzinnig”, volgens Van Koningsveld.

“Alsof de voorstanders zo fijnzinnig zijn”, merkte iemand op. Maar dat was volgens Van Koningsveld een “jij-bak”.

Toen reageerde Erik van Muiswinkel. “Nou Ruben, als jij het verschil niet wil zien tussen ons betoog en dat van ‘hun'”, tweette hij, “ben je denk ik een domme kankerlul.”

Redelijk Midden

Waarop heel Nederland het bloed uit de oren spoot. Van Muiswinkel liet in dat ene tweetje precies zien hoe dom en hypocriet Van Koningsveld is, en al die andere vertegenwoordigers van het Redelijke Midden. Van Koningsveld veinsde maar dat hij de voor- en tegenstanders even erg vond. Hij en tien miljoen andere dominees sloegen meteen aan toen Van Muiswinkel zich bediende van de argumentatie van de Zwarte Piet-fetisjisten. En wat heel pijnlijk is: ze doen dat nooit als de Piet-fetisjisten het doen.

Ik heb dat zelf al zo vaak meegemaakt: iemand zegt “kankerlul” tegen je, iedereen is stil. Pas als je “wat je zegt ben je zelf” zegt, hobbelen de journalisten naar je werkgever om te vragen wanneer je nou eindelijk eens ontslagen gaat worden.

Een mooi voorbeeld is Bert Brussens sneer naar één van zijn critici, die hij vroeg of ze door een “neger” in haar hol was geneukt of was overreden door een Suzuki Swift. Niemand reageerde daarop. Toen maanden later een Turk het citaat letterlijk aanhaalde om een punt te maken over Ebru Umar, ging heel Nederland over de rooie en werd er zelfs een uitzending van Pauw & Witteman aan gewijd, als voorbeeld van de schandalige manier waarop Turken Ebru Umar bejegenden (die Marokkanen haat en nul medelijden heeft met verdrinkende vluchtelingen).

Morele verontwaardiging

Anyway, Erik van Muiswinkel zei ‘kankerlul’ en iedereen sprak er schande van, tot aan de minister van onderwijs toe en media schreven erover en deden net alsof ze niet zagen in welke context Van Muiswinkel dat zei en hoe dat geduid moest worden. Hier, bijvoorbeeld, wordt zelfs beweerd dat Van Muiswinkel “van uit het niets” “compleet uit de bocht” vloog.

Nederlanders zeggen altijd dat ze zo hechten aan satire, maar als een satiricus ze een spiegel voorhoudt, gaan ze steevast helemaal apestront. Satire betekent altijd dat er iemand afgezeken wordt waarin jij je niet herkent. Let er maar eens op. Youp van ’t Hek zeikt altijd mensen af die zijn publiek ook stom vindt. Iedereen is voor Charlie Hebdo als daarin grove karikaturen worden neergezet van moslims en zwarten, maar het gejank is niet van de lucht als bijvoorbeeld de exhibitionistische rouwcultus op de hak wordt genomen na een ramp met witte, westerse slachtoffers.

Maar Van Muiswinkels “kankerlul” was gewoon raak en treffend en buitengewoon grappig, bovendien. En het was functioneel, het diende een duidelijk doel. Maar als een Nederlander in morele verontwaardiging kan zwelgen, interesseert hem dat allemaal niks. Dan gaat-ie je vertellen dat een tweet geen context heeft en zo. En dat je in 240 tekens geen satire kunt bedrijven. Flikker toch op.

Scheldkanon

NRC Handelsblad is een kutkrant. Dat heb ik al zoveel keren aangetoond. Als je een racistische Sylvana Simons uitzwaai-pagina op Facebook maakt, krijg je twee pagina’s om uit te leggen dat er niks racistisch aan je racistische drek is, als je een racistische clown bent die graag in Nazi-uniform loopt en vrouwen aanrandt en kinderen bedreigt met een kapmes, krijg je een paginagrote hagiografie over dat je zo van vogeltjes houdt en zo’n aandoenlijk kereltje was, als kind. Als je Marokkanen haat, wil de NRC graag je stukken in het opiniekatern.

Van de week had NRC een bericht over Erik van Muiswinkels benoeming als de nieuwe Amsterdamse Sinterklaas, en de felle kritiek daarop uit “rechtse hoek”.

Die rechtse hoek bestaat kennelijk uit Jan Roos, Wierd Duk en Johan Derksen, die aanstoot nemen aan Van Muiswinkels gescheld. Duk noemt hem een “scheldkanon”. Want, zo meldt NRC, Van Muiswinkel maakt tegenstanders uit voor “domme kankerlul.”

Paard van Sinterklaas

Nederlandse journalisten. Ze blaten alles klakkeloos na en zoeken helemaal niks uit. En dan Roos, Duk en Derksen, drie van de goorste seksistische racisten van het land1, opvoeren als hoeders van de betamelijkheid. Dan ben je een kutjournalist die voor een kutkrant werkt.

Een bevooroordeelde kutkrant, want dit schraagt uiteraard het Domrechtse vertoog, waarin je alles, echt alles mag zeggen als je een racistische fascist bent, maar waarin je een hissy fit krijgt als iemand van Links een keertje zijn stem verheft.

Activisten doodrijden

Nu doen ze tegenwoordig aan transparantie bij NRC, jawel, en wordt het vermeld als een stuk is aangepast of gerectificeerd. En NRC heeft dat bevooroordeelde, feitelijk onjuiste en verneukeratieve bericht gerectificeerd, hoor. Het staat er keurig onder.

NRC had in een eerdere versie namelijk de naam van het paard van Sinterklaas verkeerd gespeld.

Waardeloze kutkrant.

Intussen roept Jan Dijkgraaf, ook al zo’n hoeder van het betamelijke taalgebruik, op Twitter zijn volgers op om activisten dood te rijden.

1. [Wierd Duk, die trouwens zijn gescheld ook graag pepert met het woord ‘kanker’, verspreidde bovendien neptweets om Van Muiswinkel in diskrediet te brengen. Een journalist die zoiets doet zou een beroepsverbod moeten krijgen en al helemaal niet moeten worden opgevoerd als hoeder van het fatsoen.]

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.11.2018 @ 12:35

[Home]
 

1 Reactie

op 10 11 2018 at 12:39 schreef Peter:

Huilie? Leesfrontaalnaakt@gmail.com. Maar word liever patron op Patreon!

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS