Home » Archief » Wappies en nazi’s


[22.09.2021]

Wappies en nazi’s

Peter Breedveld


Illustratie: Fidus.

Vijf Joods-Nederlandse organisaties hebben de Kamerfracties in een brief opgeroepen stelling te nemen tegen Holocaustvergelijkingen in het coronadebat, ook in de Kamer zelf. Ik meende dat zulks al wel nadrukkelijk gedaan was, want toen Gideon van Meijeren van de FvD zulke vergelijkingen maakte, viel zowat de hele Kamer over hem heen en werd hem zelfs het spreken onmogelijk gemaakt.

Waar de vijf organisaties het niet over hebben is het nadrukkelijke verzwijgen, door onze Grote Staatsman Rutte, van de antisemitische leus die door Veluwse jongeren voor een vluchtelingenopvangcentrum werd geroepen. “Auschwitz back for Blacks” kregen de Afghanen, die ternauwernood aan de klauwen van de Taliban waren ontsnapt, te horen.

Rutte zei daar twee keer iets over. De eerste keer zei hij dat ze dat beter op een andere plek hadden kunnen doen. De tweede keer had-ie het over “potten en pannen”, maar die Veluwnaren hadden helemaal geen potten en pannen. Ze riepen “Auschwitz back for Blacks“. Rutte heeft zich aan van alles gestoord: dat ze daar voor dat centrum stonden te schreeuwen en niet elders, aan de pannen en potten die ze niet hadden, maar niet aan “Auschwitz back for Blacks“.

Holocaust misbruikt

Ik kan helaas niet zeggen dat ik dat schokkend vind, want ik verwacht niets van mijn medemens en ben niet snel geschokt, behalve als iemand iets vriendelijks doet zonder dat met veel tamtam op Twitter te melden omdat je daar hartjes voor krijgt. Ik ben niet geschokt dat iedereen erover valt dat de Holocaust wordt misbruikt om ongepaste vergelijkingen te maken met het coronabeleid, maar dat niemand wat zegt als de Holocaust wordt gebruikt om vreemdelingenhaat extra punch te geven. Dat dat nadrukkelijk wordt verzwegen, óók door die vijf Joods-Nederlandse organisaties.

Zelfs Gert-Jan Segers, die er altijd als de kippen bij is om antisemitisme te veroordelen – mits die van allochtonen komt -, verdedigde de jongeren die “Auschwitz back for Blacks” riepen, want ze hadden te lijden onder economische problemen en schaalvergroting en zo.

En dat schokt me niet, maar het irriteert me wel mateloos, die hypocrisie. Blijkbaar mogen sommige mensen best de Holocaust misbruiken, maar dat moet dan voor doeleinden zijn waar de overheid achter staat. Vreemdelingenhaat, nationalisme.

Mooie ovens

Geen misverstand, ik vind het dragen van Jodensterren om je eigen zieligheid te benadrukken afgrijselijk, maar we hebben een senator in de Eerste Kamer die het jammer vindt dat de mooie ovens van Adolf Hitler niet meer in gebruik zijn en dat de machtige, rijke Joods-Nederlandse gemeenschap kilometers lange tenen heeft en er zijn twee mensen in Nederland die daar een probleem van maken en dat zijn de gepensioneerde journalist Bert Vuijsje en ik. Die vijf Joods-Nederlandse organisaties, waaronder trouwens het Nieuw Israëlietisch Weekblad onder hoofdredacteurschap van Esther Voet, hoor je er niet over. De Auschwitz-grappen van GeenStijl, de Photoshop van Dolf Jansen als op een kar gestapelde Auschwitz-lijken op GeenStijl heeft die site nooit in de problemen gebracht. Dat gebeurde pas toen ze een geprivilegieerde witte Volkskrant-vrouw te grazen namen.

GeenStijl vindt het trouwens ook grappig om mensen, aan wie het een hekel heeft, Hitlersnorren op te plakken en nazi-unifrmen aan te trekken. Jan Roos vindt het grappig om in Nazi-uniform rond te lopen. Allemaal gebbetje natuurlijk, maar ze hangen wel nazi-achtige ideeën aan, zoals White Pride en dat moslims fokken als konijnen en zo. Nooit enige ophef over geweest.

Die ophef komt pas als een groep Urkers met nazi-uniformen gaat rondlopen. Dat blijkt dan niks te maken te hebben met het coronadebat, maar dat dacht iedereen aanvankelijk wel. Dus ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het aantrekken van een naziuniform op zich het probleem niet is, behalve als je het doet om je te verzetten tegen het coronabeleid.

Nazistische rassentheorieën

Dat brengt me weer bij wappiebestrijder Piet Lekkerkerk en zijn companen, waarover ik schreef in mijn vorige stuk. Ik had me verzet tegen de dictatoriale neigingen van één van hen en werd door hen voor straf weggezet als nazi-vriendje. Naar aanleiding van mijn stuk begon er wat ik niet anders kan noemen dan een ongekende, intensieve, hyperagressieve treiterterreur, door Lekkerkerk en vooral ook Pyt van der Galiën en de anonieme troll Sigilux, die kennelijk op die manier proberen aan te tonen dat er geen fascistoïde botje in hun lijven zit.

Maar goed, dat terzijde, in de discussie over de fascistoïde trekjes van de wappiehaters begonnen verschillende wappiehaters over de samenwerking van de wappies met extreemrechts en met nazi’s en zo, onder meer omdat het Forum voor Democratie meeloopt of meeorganiseert bij die coronademonstraties. “Kennelijk voelen wappies zich verbonden met die nazi’s”, zei iemand.

Dat is duizelingwekkend hypocriet. Want Baudet en de andere Nazi’s zitten in de Tweede Kamer, en daar zijn ze niet vanuit het niets gekomen. Baudet, die vanaf het begin al grossierde in nazistische rassentheorieën, werd door de media bejubeld als wonderboy met Marlon Brando-blik en zo heerlijk vernieuwend en eloquent en belezen en kon zo mooi piano spelen en als iemand zei: “Maar ho eens even, dat is een nazi”, die werd godverdomme opgejaagd en vervolgd als een oorlogsmisdadiger door politiek en media en het Redelijke Midden.

Overslaande stem

Baudet werd nog net niet op een ezel door een erepoort van palmtakken de Tweede Kamer binnengehaald, maar nu, nu de wappies hem als hun leider hebben uitgeroepen, is het opeens een probleem dat hij Nazi is? Flikker toch op.

Bekritiseer de wappies waar je kunt, maar dat ze samenwerken met het Forum, kan niet worden gebruikt om ze in diskrediet te brengen, want dan wil ik ‘m eerst de Kamer uitgeranseld zien worden. Jarenlang zeggen “nee, hij is geen nazi, hij is studentikoos, hij provoceert maar wat, je mag hem geen nazi noemen want zie wat er met Pim Fortuyn is gebeurd, om dan, zodra hij opduikt bij een wappiedemonstratie, met overslaande stem roepen “OHOO! KIJK DIE WAPPIES DAN, DIE WERKEN SAMEN MET EEN NAZI!”, die vlieger gaat niet op.

Lust u wel meer van dergelijke onafhankelijke opinies? Steun Frontaal Naakt met een Tikkie!

 

 

Of wordt patroon via Patreon:

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 22.09.2021 @ 07:58

[Home]
 

1 Reactie

op 22 09 2021 at 07:59 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS