Home » Archief » Wil je geen rellen? Behandel je landgenoten dan als mensen


[20.11.2021]

Wil je geen rellen? Behandel je landgenoten dan als mensen

Peter Breedveld

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb werd ‘totaal verrast’ door het geweld, gisteravond in zijn stad, las ik op Nu.nl. Misschien moet hij NRC-redacteur Lotfi el Hamidi een flink salaris gaan betalen, want die kondigde een halfjaar geleden al aan dat de vlam in Rotterdam vroeg of laat in de pan zou slaan (ik schreef het trouwens ook, in januari al, dat het niet bij die avondklokrellen zou blijven. Maar niemand luistert naar mij). Dat had iedereen kunnen weten, overigens, ook de verontwaardigde massa op Twitter, die nu zo geschokt en verontwaardigd is, want je eigen stad slopen, dat doet een fatsoenlijk mens niet.

Dus is iedereen vandaag Judge Dredd, ook zowat heel Links, roepend om harde aanpak en strenge straffen, Aboutaleb nakakelend over de “orgie van geweld” en de “anarchie”, juichend om het feit dat er met scherp is geschoten op burgers. “Ik wordt [sic] van die beelden uit Rotterdam ongeveer net zo snel reactionair rechts als Paulus Christen werd”, schrijft Wilco Veldhorst, wiens morele oordelen over wappies en extreemrechts altijd driftig worden geretweet. Er is niet heel veel nodig om het dunne laagje beschaving er ook bij mijn linkse vrienden vanaf te zien bladderen. Een foto van een brandende politie-auto volstaat.

Kop in aars

‘Een gerichte actie naar het gezag. Naar overheidsdienaren, wiens taak het is om de democratische rechtstaat te bewaken’ foetert ene Heini Peters op de linkse (!!!) website Joop. Peters’ stukje maakt in een paar regels duidelijk waarom deze rellen gebeurden en waarom ze weer zullen gebeuren: iedereen leeft in Nederland met zijn kop in zijn eigen aars. Dat geeft ongetwijfeld een vertrouwd gevoel en sterkt de zelfverzekerdheid, maar je analyses van wat er buiten je eigen darmstelsel gebeurt, worden er niet per se trefzekerder door.

Peters bazelt over “anarchistische krachten” en dat je het geweld moet veroordelen zonder “maar”, want ‘iedere “maar” is een opening naar het gebruik van geweld.’ Ik neem aan dat Peters het schieten op burgers door de politie wél een geoorloofde vorm van geweld vindt, want de politie bewaakt de democratische rechtsstaat. Volgens Peters.

En dan begint het interessantste: de coronamaatregelen zijn volgens Peters op democratische wijze genomen, en wie daar anders over denkt, ondermijnt de grondwet. Ter bewijs dat de coronamaatregelen op democratische wijze genomen zijn, linkt Peters naar artikel 22 van de grondwet en daar staat: ‘De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid.’

Er staat ook dat het de taak van de overheid is te zorgen voor voldoende woonruimte en de mogelijkheid tot maatschappelijke en culturele zelfontplooiing, maar daarover zwijgt Peters. Hem gaat het erom dat in de grondwet staat dat de overheid maatregelen treft voor de volksgezondheid en daaruit volgt volgens hem blijkbaar dat wat de regering ook doet, dus parlement buitenspel zetten, demonstrerende burgers een schedelbreuk spuiten, burgers een strafblad bezorgen wegens het zitten op een parkbankje of omdat ze functionerende mondkapjes in de trein dragen, als ze er maar bij zegt dat het tegen de corona is, is het allemaal goed.

Redeloze wilden

“Omdat ik het zeg”, daar komt de houding van de overheid, maar ook van burgers als Heini Peters en de deugmeute, de Jaap Friso’s op Twitter op neer. Wie iets anders vindt, is een wappie. Grote schuldige is Thierry Baudet, die heeft ze opgehitst tegen onze brave wetsdienaars, tegen de grondwet, tegen onze rechtsstaat. In de hoofden van Heini Peters en de Jaap Friso’s gaat dat kennelijk zo: eerst zaten ze gezellig met vrouw en kinderen op de bank, tevreden over de geweldige zegeningen van de rechtsstaat en haar handhaver Oom Agent, toen kwam Baudet, UIT HET NIETS! en veranderden ze in redeloze wilden die hun eigen stad slopen.

Nou sorry not sorry maar dat is een stuitend domme analyse van de werkelijkheid. Ik verwijs nóg een keer naar Lotfi el Hamidi, één van de weinige Nederlandse journalisten die ziet, en ook wíl zien, wat er werkelijk speelt. Dit is geen kwestie van brave burgers die zich uit puur en zuiver altruïsme laten vaccineren en losgeslagen wappies die dat weigeren omdat ze zich door Willem Engel en Thierry Baudet allerlei bizarre complottheorieën op de mouw laten spelden. El Hamidi wijst erop dat de wijken met de meeste vaccinweigeraars niet toevallig ook de wijken zijn waar de overheid met niets ontziende, sadistische wreedheid haar gesel op de bevolking laat neerkomen. Zie de toeslagenmisdaad, zie etnische profilering, zie de racistische hufterigheid van burgemeester en politie, zie het feit dat Baudet maar al te welkom was toen hij alleen nog maar een racistische haatnazi was, en nu alleen wordt gehaat omdat hij tegen de coronamaatregelen is en het vaccin weigert.

Ze wantrouwen de overheid, en geef ze eens ongelijk! De overheid naait ze keer op keer op keer en als ze een beetje opstandig worden, komt oom agent ze in elkaar slaan. Want de politie is er niet om de rechtsstaat te beschermen, maar om de belangen van de haves te bedienen en de have-nots te onderdrukken. Keihard en genadeloos.

En tja, dan loop je kans dat af en toe je binnenstad een war-zone wordt. De kruik, leerde ik op school uit een boekje vol spreekwoorden en gezegdes, gaat net zolang te water tot ie breekt.

Vuile tyfuslijer

De vijandigheid ten aanzien van het gezapige burgerdom, dat deze mensen uitscheldt voor wappies en ze belerend toepreekt dat je je moet schamen als je zegt dat Nederland een dictatuur is, maakt de woede alleen maar groter. Wat denk je nou, dat een vaccinweigeraar naar de dichtstbijzijnde medische post holt voor een vaccinatie omdat jij ‘m even goed inwrijft wat een asociale hufter die is? Nee, hij vindt je alleen maar een vuile tyfuslijer en daar heeft ie groot gelijk in.

Als iemand roept dat Nederland een dicatuur is, ervaart hij dat blijkbaar zo. Vraag ‘m waarom, in plaats van je domme Wit-Rusland-vergelijking in stelling te brengen. Vraag ‘m waarom hij dat vaccin niet wil, vraag ‘m waarom hij zo kwaad is. Blijkbaar ervaart niet iedereen ons land als het paradijs van veiligheid en overvloed dat jij denkt dat het is.

Empathie werkt doorgaans beter dan jouw zelfgenoegzame stompzinnigheid. Wil je dat het rellen ophoudt? Begin dan eens met je landgenoten als mensen te zien.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 20.11.2021 @ 16:41

[Home]
 

1 Reactie

op 20 11 2021 at 16:41 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS