Home » Archief » Dat is jouw monster, daarbuiten


[25.01.2021]

Dat is jouw monster, daarbuiten

Peter Breedveld


Foto: William Mortensen

Laat ik maar beginnen met het uitspreken van mijn afschuw over het geweld van het afgelopen weekend, en het weekend daarvoor, de Hitler-groeten, het aanvallen van een testcentrum en een ziekenhuis et cetera, dan hebben we dat gehad. Ik ben het afgelopen jaar een braaf hondje geweest, zit de hele dag binnen te werken, ga alleen een uurtje per dag rennen en zie niemand dan mijn geliefde en mijn kinderen. Mijn boodschappen doe ik eens per week, voor de hele komende week. Ook ’s avonds zit ik binnen en kijk ik, na het nuttigen van steeds een nieuw Japans gerecht dat ik zelf heb bereid, een film, waar ik altijd braaf verslag van uitbreng. Ik ben niet op vakantie geweest, terwijl ik hunker naar een reis, naar uit Nederland weg zijn. Heel veel mensen die ik op Twitter constant iedereen de morele les zie lezen, zag ik afgelopen zomer foto’s tweeten uit Frankrijk, Spanje, Italië en Croatië.

Dus dat zijn mijn credentials. Ik ben geen wappie, ik ontken corona niet, ik bekritiseer wel het Nederlandse coronabeleid, dat duizelingwekkend wanstaltig is. Ik gehoorzaam niet aan het bevel om “als één man achter Rutte” te staan. Wat ik van Boze Burgers vind, zou zelfs wie mij maar oppervlakkig kent genoegzaam bekend moeten zijn.

Maar de woede die afgelopen weekend tot zo’n gewelddadige uitbarsting kwam, schokt mij niet. Integendeel, ik heb die voorspeld. Ik wil wel geloven dat de Tweede Kamer en de regering wel geschokt zijn, want als er iets is gebleken, de afgelopen maanden, dan is het wel dat er totaal geen belangstelling was voor wat het coronabeleid met ons, het volk, doet. Mijn bek viel open toen ik een paar weken geleden een minister, minister Wiebes van Economische Zaken, geërgerd tegen een journalist zag sneren dat “O, de mensen willen perspectief, o, wat hebben we perspectief nodig.”

Zij aan zij met nazi’s

Ja, dude, we hebben perspectief nodig en die weigeren jullie ons te geven. Na maanden van clusterfucken willen we je keihard zien werken aan perspectief, bijvoorbeeld door vaart te maken met die vaccinaties maar dat gaat nog steeds op z’n PTT’s. Inmiddels ziet het er naar uit dat we met kerst nóg niet gevaccineerd zullen zijn en dat betekent dus nóg een jaar een grauw, dodelijk saai bestaan leiden zonder onderbreking, zonder verzetje, zonder de verjaardag van je 92-jarige oma te kunnen vieren en het is nog maar de vraag of er een 93e komt. De mensen willen uitzicht en het staat je fraai ze om die reden recht in hun gezicht te spugen. Dat je zelfs weigert te erkennen dat ze lijden onder die maatregelen, dat je ze zelfs het recht ontzegt om erover te klagen, dat vind ik van een peilloze verbijsterendheid, ik kan daar echt niet bij.

Dus ja, als je ze dan ook nog een avondklok door hun strot ramt, plus nog een rits andere beperkingen en ik zag zelfs een heel handvest langskomen met regels en voorschriften voor met wie je seks mag hebben en hoe en wanneer en waarom, dan vind ik het niet raar dat de bom op een gegeven moment barst. Dan worden woede en frustratie afgereageerd op de symbolen van wat het volk als zijn onderdrukker ziet: het testcentrum en het ziekenhuis. En natuurlijk wordt die woede geëxploiteerd door extreemrechts, dus staan gefrustreerde boze burgers zij aan zij met nazi’s en doorgedraaide complotdenkers, nadat ze zijn opgejuind door de PVV, overigens, net als in 2015, toen ze asielzoekerscentra aanvielen.

Ik heb toen geschreven, en sindsdien steeds opnieuw herhaald, dat het gevaarlijk was om de boze burger op zijn wenken te bedienen, zijn ongenoegen te blijven voeden met buitenlanderhaat, dat er opgetreden moest worden tegen Wilders, die de extreem gewelddadige demonstraties aanmoedigde en de daders feliciteerde toen onder druk van dat geweld een asielzoekerscentrum werd afgeblazen. NRC-columnisten en academici zeiden toen dat ik eens naar PVV’ers moesten luisteren, dat ik hun woede niet begreep, dat ik niet wist wat er speelde.

Verwend kind

Nou, en kijk hoe goed ze zelf hebben geluisterd. Maanden en maanden achtereen is iedereen, die over het coronabeleid klaagde, weggezet als verwend kind, je mag niet eens zeggen dat er sprake is van een lockdown, alsof we onze vrienden gewoon kunnen bezoeken, gewoon naar ons werk kunnen, een glas kunnen gaan drinken, op vakantie kunnen, alsof mensen de begrafenis van hun geliefde niet via een live-stream hebben moeten bijwonen. De enorme impact op jongeren wordt door Boomers en GenX’ers weggeschreeuwd, de Tweede Wereldoorlog werd ingezet om jongeren de mond te snoeren. “Jullie hebben geen oorlog meegemaakt, in de oorlog was het pas erg”. Even makkelijk loeit iedereen weer van verontwaardiging als de avondklok, een maatregel die voor het laatst was ingezet in die Tweede Wereldoorlog, mensen doet denken aan de Tweede Wereldoorlog.

Er was zogenaamd niks te klagen. Nou, daar denkt een grote groep mensen toch anders over, blijkt nu. En dat had ik al gezegd want ik luister naar PVV’ers en de meesten van u niet.

Als je zelfgenoegzaam bij een foto van een volks type, dat op een politiebusje staat te rammen, sneert dat “Gerda is boos dat ze niet naar de Hema kan”, krijg je drieduizend hartjes op Twitter maar je laat wel zien wat een empathieloze hork je bent want het gaat Gerda natuurlijk niet om de Hema. Al die ellenlange draadjes van al die brave borsten op Twitter die elkaar wel even uitleggen waarom die wappies wappie zijn en moreel verwerpelijk bovendien en die is wappie en die is wappie allemaal wappie alleen ik niet en tienduizend hartjes krijg je ervoor maar je bent een hele onsympathieke zak hooi, is wat je bent. Je ziet dat die avondklok er bij mensen inhakt en het enige wat je kan is ze beledigen. Twintigduizend hartjes.

Zelfgenoegzame toondoofheid

En dan ga je huilen dat ze de boel in de hens steken. Daar krijg je dan Dertigduizend hartjes voor. En dan bepaal je even voor ze dat het helemaal niet om dat coronabeleid gaat maar dat het gewoon relschoppers zijn die rel willen schoppen. Honderdduizend hartjes.

Die arrogante neerbuigendheid, die totale zelfgenoegzame toondoofheid, die is de oorzaak van dat geweld. En ik denk niet dat het bij afgelopen weekend zal blijven. Dat is jouw monster, buiten op straat. Het boeit ‘m niet dat jij ‘m walgelijk vindt en dat je verontwaardigd bent want het boeit jou ook niet wat hij voelt, wat hij ondergaat.

Maar geniet van je morele verhevenheid.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 25.01.2021 @ 10:51

[Home]
 

1 Reactie

op 25 01 2021 at 10:52 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS