Home » Archief » Witte mannen breken


[07.11.2015]

Witte mannen breken

Peter Breedveld

yamamoto20
Illustratie: Takato Yamamoto

“Het is fascinerend te merken hoe kwaad mensen worden van een zwarte vrouw met een mening”, aldus Trouw-journaliste Seada Nourhussen in dit interessante interview in NRC met vier vertegenwoordigers van wat interviewer Bas Blokker ‘Black Twitter‘ noemt.

Dat was mij ook al opgevallen, dat mensen ziedend worden van een zwarte vrouw die haar mond opentrekt. Bij blanke vrouwen is dat trouwens niet veel beter.

Maar goed, als die mening is dat je “witte mannen moet bréken”, zoals Arzu Aslan in het interview zegt, of dat je tien keer liever een “die-hard racist” hebt dan een witte antiracist, of dat de witte mens zijn “plaats moet kennen”, tja, dan is het niet zo raar dat mensen kwaad worden. En dan zelfgenoegzaam constateren dat de reacties van de “witte mannen” het gelijk van de vrouwen bewijzen.

Roomblank als mijn dochter

Hallo, dat kan ik ook, zeggen dat je de zwarte vrouw er een beetje onder moet houden, dat ze niet al teveel praatjes moeten krijgen en hoppa, zie die zwarte vrouwen over me heen vallen. Nu hebben ze mijn gelijk bewezen.

Racisme bestrijd je niet met racisme, schreef ik al eerder. En jawel, reverse racism bestaat wel degelijk. Het bestaat niet niet omdat jij dat in een boek hebt gelezen.

Die Arzu Aslan is trouwens helemaal niet zwart, maar net zo roomblank als mijn dochter. Eén van de andere geïnterviewde vrouwen vond dan ook dat ze er eigenlijk niet bij hoorde. Aslan had zelf ook haar twijfels, maar dat weerhield haar er blijkbaar niet van om de grootste scheur op te zetten en de militantste uitspraken te doen. Doordrenkt van racisme ook: “Ik ruik ze, witte mannen van rond de vijftig jaar, vaak linksig, met als handelsmerk antiracisme en anti-islamofobie.”

Kokende pek

Ik heb het als witte man ook wel eens aan de stok gehad met Aslan omdat ik me niet wilde onderwerpen. Ze vuurt dan dat malle zwartepseudointellectuelenjargon op je af, van ‘white fragility‘ tot ‘whitesplaining‘ waarmee elk bezwaar dat je inbrengt, van tafel wordt geveegd. Een muur van zwarte newspeak wordt er opgetrokken vanaf waar je onder kokende pek wordt bedolven. Omdat je wit bent.

Ik zie dat zo vaak, zwarte racismebestrijders die het vooral hebben gemunt op blanke antiracisten. Joost Niemöller, die kunnen ze best hebben, maar van Femke Halsema en Sunny Bergman gaan ze schuimbekken. Mariam el Maslouhi is één van de brulboeien die losging op Femke Halsema omdat die de televisieserie Seks en de Zonde had gemaakt (samen met Hassnae en Nadia Bouras) en daarin zouden moslimvrouwen als ‘zielig en onderdrukt‘ worden weggezet en zou Halsema zich opwerpen als ‘white saviour‘. In werkelijkheid was het één van de weinige Nederlandse mediaprodukties waarin strijdbare en onafhankelijke moslimvrouwen aan het woord kwamen, maar het ging vooral om de huidskleur van Halsema.

Socialistische instelling

In het interview wordt het Sunny Bergman kwalijk genomen dat ze een docu heeft gemaakt over racisme. El Maslouhi, letterlijk: “Het ging mij niet om de inhoud van de film maar om wie het zegt: Sunny Bergman. Hoort een witte vrouw zo’n film te maken?”

Nu gaat het hier op Frontaal Naakt vaak over de roomblanke bolwerken die de Nederlandse redacties zijn. Hassnae spreekt uit eigen ervaring als ze het racisme op met name linkse redacties aan de kaak stelt, waar ze als allochtoon alleen maar allochtonendingen mag doen.

Maar dat ga je toch niet tegen door witte vrouwen alleen maar toe te staan wittevrouwendingen te doen?

De racismediscussie voer je met zwarte en witte mensen, op gelijkwaardige basis. Dat het een donkere allochtoon met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet zou zijn gelukt om groen licht te krijgen voor dezelfde documentaire die Bergman wél mocht maken, is een misstand die aan de kaak gesteld moet worden. Maar niet door Bergman te verbieden die documentaire te maken. Dat is waanzin. Het is dezelfde socialistische instelling die W.F. Hermans hekelde: omdat arme mensen zich geen roomboter kunnen permitteren, moeten rijke mensen van de socialisten ook aan de margarine. Terwijl je ernaar zou moeten streven dat iedereen zich het genot van roomboter kan laten smaken.

Beetje empathie

Laat me mijn zwarte zusters als witte middelbare man eens vertellen hoe ze de racismediscussie moeten voeren: met witte mannen en vrouwen, in een taal die iedereen kan verstaan en zonder je medestanders tegen je in het harnas te jagen met stuitend racistische beledigingen. Anders krijg je geen ene klote gedaan. “Ja maar ik heb het niet over je huidskleur maar over een sociale constructie” is gewoon de zwarte evenknie van “Zwarte Piet ziet er zo uit omdat hij door de schoorsteen is gekomen.”

Beetje empathie wil ook weleens helpen. Een uitspraak als ‘een witte persoon kan kosteloos tegen racisme zijn als die niet ook tegen white privilege strijdt. Dat werkt alleen maar statusverhogend’, is totaal van de pot gerukt.

Ongemakkelijke waarheid

Om ook eens een ‘ongemakkelijke waarheid’ voor het voetlicht brengen: sinds ik me publiekelijk uitspreek tegen racisme is mijn reputatie kapot, mag ik blij zijn dat ik nog een baan heb, word ik gestalkt en bedreigd en loopt bijna iedereen met een grote boog om me heen. Anousha N’zume en Quinsy Gario, daarentegen, zitten bij Pauw, staan regelmatig in de krant met een mooie foto en een interview, en worden als serieuze gesprekspartners beschouwd.

Dat vind ik heel goed en ik ben niet jaloers. Maar om nou te zeggen dat ik kosteloos tegen racisme kan zijn, nee. Als ik van tevoren had geweten hoe hoog de kosten zouden oplopen, had ik lekker mijn bek gehouden. Had ik gezegd: laat die N’zume het maar lekker opknappen.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 07.11.2015 @ 16:25

[Home]
 

46 Reacties

op 07 11 2015 at 16:50 schreef Haes:

“Die Arzu Aslan is trouwens helemaal niet zwart, maar net zo roomblank als mijn dochter.”

En heel wat blanker, pardon witter, dan mijn zoon.

op 07 11 2015 at 17:27 schreef Ikbenhierniet...:

Ontzettend treffend stuk zeg. Het is een vloek dat mensen die het eigenlijk eens zijn elkaar bestrijden op onnozelheden.

op 07 11 2015 at 17:42 schreef Mihai Martoiu Ticu:

Ik dacht dat ze mij bedoelde toen ze zei: “Ik ruik ze, witte mannen van rond de vijftig jaar, vaak linksig, met als handelsmerk antiracisme en anti-islamofobie.” Want we hadden een discussie over mijn stuk http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/33428_waarom_er_helemaal_niets_mis_is_met_het_nrc_artikel/ Daarna werd ik door haar op ‘mute’ gezet, want ik hoorde niks meer.

op 07 11 2015 at 17:50 schreef Sasha Berkman:

Ik was nooit een fan van Tarantino als mens, tot deze week.

op 07 11 2015 at 18:06 schreef su:

Het gaat erom dat een type als Arzu heel intellectueel probeert te doen wat haar niet lukt. Ze trapt naar links (die is momenteel toch de pineut) maar vergeet dat ze naar vrienden trapt. Te dom is ze.

op 07 11 2015 at 18:18 schreef Abdel:

Ik heb ook iets tegen Femke Halsema. Niet omdat ze als witte vrouw tegen racisme zou strijden, nee, maar omdat ik haar een aantal keer heb meegemaakt en heb gezien hoe vervelend en drammerig ze kan zijn. Net een kleuter. Dat geldt net zo goed voor haar partner. Wat een pedante en vervelende mensen zijn het. Weten het allemaal beter en stiekem vinden ze zichzelf beter dan die mensen voor wie ze zeggen op te komen. O wat vinden ze zichzelf goed en heel erg slim.

op 07 11 2015 at 19:34 schreef Kanonneke:

De hele trend om witte mannen als het grote kwaad is natuurlijk het dieptepunt qua debilisering.

op 07 11 2015 at 20:43 schreef Sasha Berkman:

Kanonneke: Nee, dat is niet debiel, blanke mannen zijn wel degelijk de motor achter heel veel ellende op de wereld dat kan een blinde zien. Dat wil niet zeggen dat blanke mannen per definitie niet deugen natuurlijk maar feitelijk hebben mannen meer macht dan vrouwen in deze wereld en ik denk inderdaad dat dat geen goede zaak is.

op 07 11 2015 at 22:59 schreef Sam:

Jammer dat neofascist Sasha Berkman moreel corrupt is. Zo kan het ook:

https://zwarteklaas.wordpress.com/

op 07 11 2015 at 23:05 schreef Huibert Teekens:

“Een uitspraak als ‘een witte persoon kan kosteloos tegen racisme zijn als die niet ook tegen white privilege strijdt. Dat werkt alleen maar statusverhogend’, is totaal van de pot gerukt.”

kan Peter Breedveld uitleggen waarom dit ‘van de pot is gerukt?’ Het is toch gewoon zo?

En dan deze: ‘Laat me mijn zwarte zusters als witte middelbare man eens vertellen hoe ze de racismediscussie moeten voeren’ Nee dat moet je niet Peter, dat is nou net de issue hier.

Als ik het begrijp kan white privilege toch niet heel moeilijk zijn om te begrijpen? Ook jij kunt het begrijpen Peter. Zet wel eerst even je gekrenkte trots aan de kant, dat helpt.

op 07 11 2015 at 23:19 schreef dewanand:

Tsja Kanonneke, Sasha Berkman, Peter, ea Fnaakters,

‘blame it on the white man…. bla bla bla’.

Jah zeg, mooiste van ingenieurswerk is toch dat je vanuit een absolute fysische theorie recht toe rechtaan met je pik stijf en je kont nat, doordouwt en alles lineair erin pleurt.

Vandaag in de trein zat ik nog de theorieen te bekijken.

Stel de vraag:
Waarom zijn er superieure, hogere, intelligente, succesvolle blanke mannen??

Antw:
ze zijn het zielige restant en afval van 1 miljoen jaar evolutionaire rassen oorlogen en genocides.

Nee zwartjes, nee, de theorie is krachtig nu en zonder blanke mannen zijn jullie ook verloren in de 29ste eeuw.

Zwarten hebben superieure blanke mannen nodig.

REF
evolutie is rassenoorlog:

—— onze facebook massa posting:
Nee nee blanke mannen, natuurwetten zijn onverbiddelijk, meedogenloos, genadeloos,
leer van de Hindoe Holocaust in suriname en guyana, en doe wat Johnny Rebel hier zingt voor 2040, hou een grote schoonmaak in alle Avond landen, en geloof in White Power want niemand zal het voor jullie doen.
STOP GENOCIDE VAN HET BLANKE RAS.

Johnny Rebel – Send Em’ All Back To Africa

https://www.youtube.com/watch?v=085N0Ckjv58

op 07 11 2015 at 23:27 schreef Peter:

kan Peter Breedveld uitleggen waarom dit ‘van de pot is gerukt?’ Het is toch gewoon zo?

Nee dat is niet zo, en ik heb het al in het stuk uitgelegd. Gewoon lezen.

Als ik het begrijp kan white privilege toch niet heel moeilijk zijn om te begrijpen? Ook jij kunt het begrijpen Peter. Zet wel eerst even je gekrenkte trots aan de kant, dat helpt.

Met dat neerbuigende toontje en die ad hominems ga je hier niet ver komen, Huibert. ‘White privilege’ is zo’n verbale stoplap dat constant als argument wordt ingebracht. Het slaat hier nergens op, net als die stomme ad hominem. Leer argumenteren, daarna mag je het nog een keer proberen.

op 07 11 2015 at 23:40 schreef Sam:

Thanx Wieroe en z’n minderwaardige ‘good for nothing’ bruine baasje, voor de link naar Johnny Rebel. Het debat over VVMU wordt hierdoor op scherp gezet. (En: Bijna altijd vind ik jullie bijdragen aan de discussie geestverruimend)

Misschien matchen Joris Luyendijk en Peter Breedveld? Ik zou best af en toe een paar euro willen doneren om Peter in gesprek te horen met mensen van zijn niveau. Heb dat vaker, dat ik denk: er kan iets moois komen uit een gesprek tussen die en die. Ben er bijvoorbeeld ook benieuwd naar in hoeverre Sam Harris en Peter Breedveld meegaan met elkaars gedachtengoed. Mm, Sam Harris is i.t.t. Breedveld een fors gage gewend, waarvan hij onder meer zijn beveiliging betaalt, dus we moeten hem confronteren met Peters werk in Nederland en ‘m daardoor verleiden tot een gage-vrije bijdrage aan het debat.

op 07 11 2015 at 23:41 schreef Kapitein Kloefkapper:

En maar op geestelijke gezondheidszorg bezuinigen… dewanand

op 08 11 2015 at 00:57 schreef RP:

Ben het geregeld met Breedveld oneens, maar dit stuk is een regelrechte verademing. Dank.

op 08 11 2015 at 02:54 schreef Sasha Berkman:

Hey Sam, doe eens ff normaal.

op 08 11 2015 at 10:14 schreef FT:

“Een witte persoon kan kosteloos tegen racisme zijn als die niet ook tegen white privilege strijdt. Dat werkt alleen maar statusverhogend.”

Peter Breedveld keert zich tegen deze uitspraak, maar het hier vet gemaakte deel lijkt niet helemaal tot hem te zijn doorgedrongen. Natuurlijk zal de gevestigde orde ook zijn best doen om hem onschadelijk te maken als hij zich tegen de door hen gekoesterde ongelijkheid keert. Geredeneerd vanuit diezelfde ongelijkheid is het wellicht niet vreemd dat die gevestigde orde voor dit proces zwaardere middelen nodig acht bij een witte academicus dan bij een zwarte kunstenaar. Het gaan afwegen van persoonlijk zeer, hoe onrechtvaardig ook, vertroebelt de boodschap die eerder in dit stuk wel goed wordt aangegeven.

Immers, dit is een probleem van iedereen en we moeten het in voor iedereen begrijpbare termen moeten verwoorden. Ik stoor mij ook aan een debat doorspekt met nodeloos jargon. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat men in staat is voor het begrip van elkaar. Het zwarte perspectief wordt vaak node gemist in de Nederlandse discussies, maar dat wordt niet beter als je blijft veronderstellen dat witte mensen dat ook nooit zullen begrijpen

op 08 11 2015 at 10:37 schreef Martin:

Ik moet zeggen dat ik het gedoe rond “witte antiracistische mannen” uiterst verwarrend vind.
Kan iemand me uitleggen wat nou eigenlijk het probleem is dat Arzu Aslan – inderdaad gewoon een blanke vrouw, laten we wel wezen – daarmee heeft?

Mag ik als “lichtgetinte” (met zowel Afrikaanse als Europese ‘roots’)dan zeggen dat ik blanke racistische vrouwen verkies boven de blanke Arzu die zich opwerpt als spreekbuis van zwarte vrouwen?

Of moet ik de kritiek overlaten aan mensen met een zwartere huidskleur dan ik?

Als ervaringsdeskundige op het gebied van zowel racisme als ‘reverse racism’ (Nederlanders zien me vaak aan voor Marokkaan, zwarte Amerikanen noemen me “brother” en Afrikanen vinden me blank) vind ik dat de strijd tegen racisme niet is gebaat bij dit rare hokjesdenken, Volgens mij gaat anti-racisme juist om het bestrijden daarvan.

op 08 11 2015 at 12:21 schreef Mart:

Ik ben het er niet mee eens. Het punt is niet dat witte vrouwen alleen witte-vrouwen-dingen mogen doen, het punt is dat hun standpunt per definitie anders is dan dat van degene die het racisme daadwerkelijk ondergaat.

Het is in principe hetzelfde als al die roomblanke mannen die proberen uit te leggen wat er in de Koran staat, tegen de protesten van Moslims in.

Het is een pleidooi om het verhaal van degenen die onrecht ondergaan nu eens van de andere kant te vertellen, en niet vanuit de feel-good factor van ‘kijk mij eens een goede racisme bestrijder zijn’ die mensen vaak volkomen blind maakt voor het eigen falen.

Zie als voorbeeld van zo iemand: Asha ten Broeke. Geheel overtuigd aan de goede kant staand, maar het wel zonder zelfkritiek opnemen voor Robert Engel.

op 08 11 2015 at 12:55 schreef Sasha Berkman:

Je staat op reddit:
https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/3rxbg3/frontaal_naakt_witte_mannen_breken/

op 08 11 2015 at 12:57 schreef Peter:

“Het gaan afwegen van persoonlijk zeer”? Ik voer gewoon het beste bewijs aan dat ik heb voor het feit dat een blanke die zich tegen racisme keert, dat niet kosteloos doet.

op 08 11 2015 at 13:40 schreef Pyt van der Galiën:

Het probleem met dit soort identiteitsdenken is dat het solidariteit ondergraaft en een trits ‘identiteiten’ creëert die geen gemeenschappelijke basis voor actie meer hebben. Het presenteert zich als links, maar dat is het natuurlijk niet, het is intens reactionair. Wanneer ik Wilders zou zijn, zou ik voorstellen deze ‘denkrichting’ te subsidiëren. Verdeel en heers.

Ik had oprecht gehoopt dat deze postmoderne onzin zich niet buiten de Amerikaanse universiteiten zou begeven, maar dat was blijkbaar te optimistisch gedacht.

op 08 11 2015 at 15:14 schreef dewanand:

REF Cit:
op 07 11 2015 at 23:40 schreef Sam:

‘Thanx Wieroe en z’n minderwaardige ‘good for nothing’ bruine baasje, voor de link naar Johnny Rebel. Het debat over VVMU wordt hierdoor op scherp gezet. (En: Bijna altijd vind ik jullie bijdragen aan de discussie geestverruimend)’

—— Antw Wieroe:

mauw mauw namastiaauw Sam,

Verken ook de nauwe, duistere diepten van de harige koeliepoesjes met felrode philips ledlampjes zou ik zeggen, lopen genoeg te miaauwen in bikini s aan de geleenstraat, anders zoek je in zoosk facebook dating.

In theorie is dit beste hele mensapendom:
Geloofs Limiet trekken uit heilige religieuze Bonobo mantra:
‘Make love, no war’.

maw:
elk conflikt, ruzie, vechtpartij, oorlogje, genocide aan het eind maar oplossen door allemaal samen een nachtje over te miaauwen en uit te seksen in alle standjes uit de Katten Kama Sutra van Bilar Ka Loka.

Ja, de Grote Moeder Kat wil dat het superieure katten geloof de macht overneemt en het Vierde Arische Katten Kalifaat vestigt.

aldus Wieroe,
slimme hindoe nassie (homo) kat, en fulltime nudist.

(getypt door zijn goudbruine koelie typslaafje Dewanand,
in functie als secretaris van het kattenleger van Delft ke

op 08 11 2015 at 17:36 schreef John Edwards:

Ook mooi…

http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2015/11/01/over-wit-bondgenootschap-in-de-antiracisme-strijd/

op 08 11 2015 at 18:04 schreef Ralph van der Geest:

“Als ik van tevoren had geweten hoe hoog de kosten zouden oplopen, had ik lekker mijn bek gehouden. Had ik gezegd: laat die N’zume het maar lekker opknappen.”
Nee, dat had je niet. Daar ben je te integer voor. Al kan ik me je gevoel wel heel goed voorstellen.
Wat me trouwejns opvalt en ik weet niet of het belangrijk is maar toch: dat soort mutsen als die Aslan en die andere die Sunny Bergman afkatte, die El Maslouhi, kunnen hun kwaadaardige nonsense altijd alleen maar kwijt bij media die een hele dikke butplug van sponsors/adverteerders in hun achterste hebben.
Bij gezonde media zoals FN of bij ons kunnen ze opzouten met hun ranzigheden want ze richten meer kwaad aan dan goeds als het gaat om racisme en fascisme te bestrijden.

op 08 11 2015 at 18:40 schreef machiel:

Je kan dat NRC stuk op veel manieren lezen. Sommige quotes komen wat provocerend over. Misschien is dat soms nodig. Maar de kern van het verhaal leek me dat als het om racisme gaat, degenen die daar het meest direct onder lijden, i.e. de zwarte mensen, het meest gehoord zouden moeten worden. De vrouwen in dat stuk vinden dat het debat over hun hoofden wordt gevoerd, in plaats van dat er naar hén geluisterd wordt. En daar valt wel wat voor te zeggen. De ZP discussie bijv. wordt pas serieus genomen nu er ook blanke/witten zijn die het aankaarten. En verder, ik ben zelf één van die “linksige” witte veertiger, en ongetwijfeld ook een product van “white privilege”. Ik heb er geen moeite mee dat te erkennen en mijn steun wordt er niet minder om. Neem bijv. het woord “zwarte”, “gekleurde”, “neger” (toen ik jong was, was dat woord nog algemeen in gebruik) “people of colour” “afro-american”. Ik kan niet bepalen wat het beste woord is, de enige die dat voor mij kan bepalen zijn de mensen die onder die noemer vallen. Dat haal ik uit dat NRC stuk.

op 08 11 2015 at 19:25 schreef De Punaisepoetser:

Goed gezegd! Racisme bestrijden doormiddel van buitensluiting is niet hoe het zou moeten zijn inderdaad. Overigens heeft iedereen een andere kijk op wat racisme nou eigenlijk is. In feiten heb je het dan over jezelf superieur voelen tegenover een ander ras en het onderdrukken van dit ras.

Op het moment dat je wil dat items die gaan over racisme, uitgevoerd worden door iemand met een kleurtje heeft dat niks met racisme te maken. Het gaat niet om superioriteits gevoel en ook niet over onderdrukking van het “blanke” ras.

Wat ik vooral jammer vind is dat de boosheid die deze donkere dames voelen te maken heeft met het feit dat wij te weinig gerepresenteerd worden in de mainstream media. En nu er iets is wat zij overduidelijk ook zouden kunnen doen, wordt er toch WEER gekozen voor een “blanke”. In plaats van daarover boos te zijn, kun je ook toenadering zoeken en kijken wat je voor elkaar kan betekenen, want je strijd voor hetzelfde doel!

op 08 11 2015 at 21:26 schreef MNb:

Je bent inderdaad te optmistisch, PvdG. Wat we hier zien is policor op zijn zuiverst; geheel vrij van zoiets lastigs als feiten. Nog erger – figuren als Aslan, Huibert en Mart zijn volledig inconsistent.
Het idee is dat je alleen recht hebt over een onderwerp te praten als je zelf slachtoffer bent mbt dat onderwerp. Dat is discutabel, maar er zit in gematigde vorm wel iets in. Voor mij bv. is het gemakkelijk, ik heb me veilig ingedekt. Als een Surinamer mij op mijn huidskleur discrimineert – dat gebeurt af en toe – kan ik hem/haar recht in het gezicht uitlachen.
Voor PB gaat dat nou net niet op. Die heeft betaald en zijn naasten ook. Als er nou één gesettelde kaaskop is die niet heeft geprofiteerd van “white privilege” – en dat bestaat – dan is hij het.
Dus slaan de opmerkingen van bv. Aslan, Huibert en Mart werkelijk helemaal nergens op. Dit leek me zo vanzelfsprekend dat ik het niet de moeite waard vond om eerder te reageren. Het lijkt erop dat Babs gelijk heeft en dat “domlinks” inderdaad een zinvolle term is, want we vinden op deze blz. enkele fraaie voorbeelden.

op 09 11 2015 at 07:30 schreef Mart:

@Mnb

Je bent zodanig defensief en haastig om mij policor te verwijten dat je niet leest.

Nergens heb ik om alleenrecht gepleit. En als je met wat afstand het NRC artikel leest wordt de soep van de dames ook niet zo heet gegeten.

Dit soort “eerst schieten, dan kijken” reactie valt me vies van je tegen.

op 09 11 2015 at 09:16 schreef Thomas E:

Ik hoop dat we ooit nog zover komen dat racistische opmerkingen niet méér zullen zijn dan goedmoedige plagerijen gebaseerd op uiterlijke kenmerken, dus in de serie roodharigen, grootneuzigen, kachelzwarten, roze biggen, fatso’s en plumpers, spillepoten, gorilla’s, stoten en domme blondjes, paardenbekken en centenbakken.

Dat kan natuurlijk pas als het begrip racisme helemaal ontdaan is van de maatschappelijke discriminatie-component. Dus als geen enkele kleur in welke situatie ook, minder wordt geacht of als zodanig behandeld.

Als in die ideale situatie de zwarte muzikant in een witte band als enige gespaard wordt voor pesterijen, dan zou dit pijnlijk aanvoelen als uitsluiting. Als discriminatie dus.

op 09 11 2015 at 10:43 schreef MNb:

Of ik jou wel of niet tegen val en of dat wel of niet vies is interesseert me geen M, Mart.

“Het is in principe hetzelfde als al die roomblanke mannen die proberen uit te leggen wat er in de Koran staat, tegen de protesten van Moslims in.”
Klinkt heel pc als alleenrecht.
Bij NRC kan ik sinds een paar weken niet meer binnenkomen zonder te betalen, dus die suggestie van je is hol.
Maar toevallig ben ik ook feilbaar, dus als ik je verkeerd begrijp ben je alsnog uitgenodigd mij bij te spijkeren. Dat is zinniger dan een imitatie weggeven van een haantje dat gekrenkt is in zijn trots.

@Thomas E: “Ik hoop dat we ooit nog zover komen”
In Suriname zijn ze er tamelijk dichtbij. Ik houd niet op me daarover te verbazen gezien de rotzooi die ze over elkaar vertellen. Overigens maak ik onderscheid tussen pesten en plagen. Het laatste is bedoeld om de ander aan het lachen te maken, het eerste niet.

op 09 11 2015 at 11:34 schreef Thomas E:

Ik weet het MNb, je had me hier al eerder op gewezen. En ook van anderen hoorde ik dat het in Suriname een redelijk prettige smeltkroes is van culturen. Dus er is hoop!

op 09 11 2015 at 11:37 schreef Mart:

“Het is in principe hetzelfde als al die roomblanke mannen die proberen uit te leggen wat er in de Koran staat, tegen de protesten van Moslims in.”
Klinkt heel pc als alleenrecht.

Dan moet je je lesgeld voor begrijpend lezen terugvragen. Dat staat er namelijk niet.

Niet alleen witte mannen is niet hetzelfde als geen witte mannen.

En ik denk dat je de discussie niet verbetert door met snerende uithalen als ‘policor’ en ‘gekrenkt haantje’ te blijven komen.

op 10 11 2015 at 11:43 schreef Emma:

Racisme bestrijd je niet met racisme. That says it all! Laten die meiden hun kennelijk tomeloze energie liever inzetten tegen de debilisering van de samenleving, tegen fokking Wilders, het ongestraft sjoemelende en inmiddels zelfs wetgevende bankwezen, het pact met de duivel dat TIPP heet, de klimaatproblematiek, de schrikbarende achteruitgang en uitbuiting van de natuur, de perverse macht van Big Pharma en al die andere brandhaarden waar normale weldenkende mensen zich sterk voor maken!

op 10 11 2015 at 13:14 schreef Johannis:

Het is in dit land simpelweg verdacht om voor andere belangen op te komen dan wat op het eerste oog de jouwe zijn. Het algemeen belang, daar win je ook geen verkiezingen mee. De Tweede Kamer is gevuld met ‘special interest’ belangengroepen. De SP is voor de armen. De VVD voor de rijken. GroenLinks voor ’t milieu. D66 voor de studenten. PVV voor de racisten. 50-Plus en de Partij voor de Dieren… dat behoeft geen uitleg. Niemand weet meer waar de PvdA voor staat dus die keldert dan ook in de peilingen…

De zuilen zijn nooit echt doorbroken geweest. Er zijn er gewoon meer voor in de plaats gekomen.

op 10 11 2015 at 14:10 schreef Johannis:

Sunny Bergman heeft het concept “white privilege” trouwens beter begrepen dan de persoon die in dit stuk aangehaald werd. Ze legt in één van haar artikelen uit dat een kenmerk ervan is dat witte mensen als afzonderlijke groep nooit echt hinder ondervinden van discriminatie of ‘reverse racism ‘, i.t.t. de zwarte/gekleurde gemeenschap. Dat sluit geenszins uit dat witte mensen een prijs kunnen betalen als zij zich tegen racisme uitspreken die zij zelf niet ondergaan hebben.

op 10 11 2015 at 15:46 schreef Huibert Teekens:

http://www.nrc.nl/next/2015/11/10/white-mans-burden-1555386

op 10 11 2015 at 18:24 schreef Peter:

Zeg hallo, linkjes zijn geen reacties. Die ga ik vanaf nu verbieden. Formuleer maar een argument.

op 10 11 2015 at 19:14 schreef Kees Bronkels:

Politiek correct Nederland steigert als we zeggen dat Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in criminaliteit. Want dat is ‘generaliseren’. Maar als je de witte man als bron van alle kwaad noemt, scharen ze zich achter je. Dan is het ineens geen generaliseren meer, maar waarheid.

op 10 11 2015 at 19:28 schreef Peter:

Wat een gezwets, meneer Bronkels. Ik heb nou juist betoogd dat ik al die tijd, dat ik tegen de witte man schreef, ben verketterd en pas door politiekcorrect Nederland in de armen werd gesloten toen ik afgelopen weekend vier zwarte vrouwen de maat nam.

op 10 11 2015 at 20:56 schreef Co Stuifbergen:

“Een witte persoon kan kosteloos tegen racisme zijn [b]als die niet ook tegen white privilege strijdt[/b].”

Ik denk dat Peter Breedveld niet “kosteloos” strijdt.

Maar op zich zijn er natuurlijk genoeg mensen die “kosteloos” strijden.
Menig nederlander zal zeggen “racisme is fout” maar willen niet net zo vaak door de politie gecontroleerd worden als iemand met een lichtgetinte huid.

op 11 11 2015 at 15:01 schreef dewanand:

Ref cit:
op 09 11 2015 at 11:34 schreef Thomas E:

‘Ik weet het MNb, je had me hier al eerder op gewezen. En ook van anderen hoorde ik dat het in Suriname een redelijk prettige smeltkroes is van culturen. Dus er is hoop!’

——— reactie

Helaas Thomas E, MNb, ea

het huidige suriname is soort afro apartheidsstaatje, met stilzwijgende (seksuele) rassenscheiding.

Het is wel zo nu in suriname dat een vrij grote groep hindoestaanse meisjes de benen lekker wijd heeft opengegooid voor de seksueel superieure negers dus de rasvermenging begint nu pas echt goed daar, op orgastische wijze, met het neukritme van de Kawina en Bigi Pokoe.

Maar andersom is het ook nu een normale trend dat hindoestaanse boys de negermeiden even doorpalen, en sommige negermeiden houden wel meer van de kleine, superharde koelie bloedpikkies, met massala smaakjes.

Surinaamse taal kent geen werkwoorden, ok maar het surinaamse sekswoordenboek is dikker dan de Hollandse Dikke van Dale.

Veel koeliemeiden geilen extreem op blanke lullen, en dat is dus goed om hun inferieure, vieszwarte, Bihar koelie apen ras omhoog te neuken.

OUd gezegde uit (koelie apen) rassenleer:

‘Een volk leer je in bed kennen.’

op 12 11 2015 at 09:45 schreef Thomas E:

Zoals ik al zei, Dewanand: Dus er is hoop.

op 12 11 2015 at 14:17 schreef dewanand:

ref cit:
op 12 11 2015 at 09:45 schreef Thomas E:

‘Zoals ik al zei, Dewanand: Dus er is hoop.’

——–

jazeker, hoop komt uit het lekkere, diepe, zwarte, KUT gat van de geil miaauwende en spinnende koeliepoesjes.

Big Bang theorie klopt dus, uit de grote, hete, PIKzwarte hindoe hoeren vagina van Brahma werd het kosmisch ei gebaard, ruim 13 miljard jaar geleden, en deze hele kosmische hindoe hard porno gedoe staat netjes opgetekend in de Veda’s.

Mooiste van hindoeisme is het ontbreken van de zondeval in Eden waardoor de KUT van alle Eva’s gewoon verdoemd, vervloekt en zondig werd. Hierdoor hebben hindoe meiden een totaal ander KUT zelfbeeld en KUT eigenwaarde dan blanke christelijke meiden, en moslim meiden. Ik moet dit met Hindoemeiden ooit onderzoeken, liefst internationaal. HOe zij denken over hun strakke, hete, zwarte, meestal kroezige Koeliekutjes.

Elke man is door een heilige KUT gebaard dus deze KUT heeft mystieke en hogere, spirituele brahmische scheppingskrachten.

Misschien kan het vectoriele model van de Multiraciale uitnaaiKUT dit hele gedoe beter schetsen op papier, als soort vieze bioreactor waarin alle rassen lekker geil worden vermixt, zonder condoom.

op 14 11 2015 at 01:30 schreef Olav Meijer:

Citaat: “Als ik van tevoren had geweten hoe hoog de kosten zouden oplopen, had ik lekker mijn bek gehouden. Had ik gezegd: laat die N’zume het maar lekker opknappen.“

Hm, dat valt enigszins tegen, Peter Breedveld. Je bent, als het goed is, zelf toch antiracistisch uit overtuiging en in principe? Voor een deel ook omdat het ook voor witte mensen goed is? Ook al staan er onvoorziene kosten tegenover?

op 14 11 2015 at 02:16 schreef Peter:

Ja maar dat kan toch ook stilletjes? Zoals de meeste mensen die toekijken en niks doen?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS