Home » Archief » De bordjes in onze hoofden


[05.05.2020]

De bordjes in onze hoofden

Peter Breedveld


Illustratie: Harukawa Namio (overleden op 24 april)

Nederlanders laten zich graag meevoeren op de golven van hun collectieve emoties, dat is de afgelopen anderhalve maand wel weer gebleken. Nu liggen ze ook weer helemaal in katzwijm vanwege de toespraak van de koning, gisteren op de lege Dam. Vinden ze ook allemaal práchtig, die lege Dam. “O, zo mooi, die lege Dam!” “Kan dat niet elk jaar, een lege Dam?” En het haar van de koning, en zoals hij daar staat, en zoals hij klinkt, prachtig, prachtig, prachtig. O, wat prachtig. En zo mooi heeft ie nog nooit gesproken. Zo dapper, zo moedig. Prachtige, moedige, dappere koning.

Het waren mooie woorden, zeker. Maar je hoeft niet meteen collectief je kritische vermogen uit te schakelen als iemand een paar mooie woorden spreekt. Het was ook hoognódig, dat iemand met de status van de koning er eens op wijst dat de Holocaust begon met de bordjes ‘Verboden voor Joden’, met het gif van racistische retoriek, met het normaliseren van wat niet normaal is. Het had eerder mogen gebeuren. Het is eigenlijk al te laat.

Verdrinkende vluchtelingen

Want werkelijk, er is allang normaal gemaakt wat niet normaal is. Extreemrechtse partijen zijn volkomen main-stream gemaakt en wat zich “het Redelijke Midden” noemt, is wat in 2005 nog extreemrechts werd genoemd. Er verdrinken duizenden vluchtelingen in de Middellandse Zee omdat we normaal hebben gemaakt wat niet normaal is, er verrotten duizenden vluchtelingen in kampen in Griekenland en Turkije omdat we normaal hebben gemaakt wat niet normaal is. Vorige week nog weigerde Nederland kinderen in nood op te vangen, want wat niet normaal is, is in Nederland normaal gemaakt.

Werkelijk elk politieke besluit door onze leiders wordt ingegeven door racistische vooroordelen jegens De Ander. Zelfs de coronamaatregelen zijn ingegeven door racisme en zelfverheerlijking. Want Koreanen zijn collectivistische schapen en Italianen en Spanjaarden luie potverteerders. Wij, wij zijn de besten.

Donkere huidskleur

Nee, er staat geen bordje ‘Verboden voor Joden’ meer bij de ingang van het Vondelpark, maar als Sylvana Simons iets wil zeggen, wordt haar schreeuwend te verstaan gegeven dat ze moet zwijgen en zich moet schamen. En als een zwartharige een sollicitatiebrief stuurt, wordt zij of hij afgewezen vanwege haar of zijn naam. En als de politie iemand met een donkere huidskleur ziet lopen in een witte buurt, wordt die persoon daar verwijderd of weggestuurd.

En de jaarlijkse Sinterklaasintocht.

En als internationale organisaties als de VN of Amnesty International daar iets van zeggen, worden ze gewoon weggehoond door dezelfde Nederlandse politici die ik gisteren op Twitter met zoveel instemming de koning zag citeren. Geen bordjes ‘Verboden voor Joden’, maar wel stemmingmakerij tegen Turkse Nederlanders, wel Marokkaanse Nederlanders stigmatiseren, wel Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders hun plek wijzen. De bordjes zitten in ons hoofd en de bordjes zitten ook in de hoofden van de multiculturele Nederlanders. Zij weten heel goed waar het verboden is voor hen, waar ze mogen komen en wat ze mogen zeggen. Welke beroepen ze mogen uitoefenen en welke niet.

En wie die verboden en geboden overtreedt, wordt een lesje geleerd. En wie zich ertegen uitspreekt, wordt door het OM voor de rechter gedaagd.

En natuurlijk steekt niemand de hand in eigen boezem. Iedereen voelt instinctief aan dat de koning het over de PVV en het Forum voor Democratie had. Gert-Jan Segers schreef een lap tekst over de speech waarin hij net één keer zijn eigen dwangmatige racisme onder de loep neemt en Lodewijk Asscher negeert al jaren de kritiek op zijn eigen verwerpelijke gedrag, waarmee hij een enorme steen heeft bijgedragen aan het normaliseren van wat niet normaal is. Ook Teflon Rutte weet weer van de prins geen kwaad.

Explosie van racisme

Het kwaad, dat zijn de anderen. De trollenhordes die na de lezing van Arnon Grunberg, die een directe lijn trok van de Holocaust naar de huidige Marokkanenhaat, zorgden voor een explosie van racisme en antisemitisme op Twitter, zodat iedereen zichzelf een heilig boontje kan blijven voelen, want kijk, daar heb je het al. Dit is precies wat de koning bedoelde, dit illustreert exact Grunbergs punt.

En daarna gaat het CDA weer verder met collaboreren met het Forum, Rutte continueert zijn onmenselijke beleid en het volk aanbidt zijn leider met extra overgave en hernieuwde energie.

Maar fúúúck, wat een mooie speech! Wat een práchtige, dappere speech! Zo’n mooie speech heb ik nog nooit gehoord. Op dat práchtige, lege Damplein.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.05.2020 @ 13:41

[Home]
 

1 Reactie

op 05 05 2020 at 13:42 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS